מסלול התנגשות הימין עם ארה"ב ויהודיה

המחבר לפני שנים, כשהקמפוס בארה"ב היה ידידותי
המחבר לפני שנים, כשהקמפוס בארה"ב היה ידידותי

אם הייתי שונא ישראל הייתי מייחל לניצחון חוזר של נתניהו בבחירות החוזרות, כי שלטון הליכוד הוא מתנת אמת לאנטישמים.

כל כך מגוונות המתנות, שקשה לבחור את הנדיבה ביותר: ערעור השלום, השמירה על החמאס, הפגיעה בסיכויי ההישרדות הדמוגרפיים, רמיסת זכויות אדם, החלשת המוסדות הדמוקרטיים, נירמול השחיתות, ניכור ערביי ישראל וחיזוקם של קנאים דתיים. לכל אחת יש טיעונים משכנעים לבכורה, אבל לי יש הצעה משלי: יצירת קרע מול צעירי המערב, כולל היהודים שבהם. כאן הנזק הוא אדיר; לאויבים לא נותר אלא לשמוח.

כמה נתונים מעודכנים:

• מחקר שפורסם לפני שבועות ספורים על ידי מכון PEW האמריקאי הראה כי רפובליקנים בני 65 ומעלה הם קבוצת הגיל היחידה בארה"ב שבה רוב (57%) מחזיקים בדעה חיובית על ממשלת ישראל, בעוד שבקרב בני פחות מ-30 מכל הקשת הפוליטית רק 27% עונים כך. בקרב הדמוקרטים רק רבע התייחסו לממשלה בחיוב. סקרים של אקונומיסט / יוגוב מראים גם את השחיקה המתמדת בתמיכת הציבור האמריקני בישראל בכלל: בשנת 2015 47% מהאמריקנים תיארו את ישראל כ"בעלת ברית"; זה ירד ל-37% כעת.

• סקר AJC (הועד היהודי האמריקאי) שפורסם לפני שבוע הראה כי 49% מיהודי ארה"ב רואים עצמם דמוקרטים לעומת 19% רפובליקנים. למעלה מ-70% החזיקו בדעה שלילית כלפי הנשיא טראמפ, האהוב כל כך על הישראלים, ורובו אף התנגד למדיניותו התומכת בישראל. הם בעד נסיגת מהגדה המערבית כחלק מפתרון שתי המדינות, שנתניהו עשה כמיטב יכולתו לסכל, בפער של 64% בעד מול 26% נגד; רבע מהם חשים שהקשרים עם יהודים ישראלים נחלשים.

• סקר נוסף הראה כי התמיכה בישראל בקרב סטודנטים יהודים בארה"ב ירדה מ -84% ב-2010 ל-57% ב-2016. כמעט 6 מכל 10 בסקר AJC הרגישו שהאקלים הולך ונעשה עוין יותר בקמפוסים האמריקאים בכלל. לדוגמה, מחלקה באוניברסיטת ניו יורק (NYU) גרמה לאחרונה לסערה על החרמת הקמפוס של אוניברסיטה זו בארץ. כשלמדתי בעצמי באוניברסיטת פנסילבניה ובקולומביה כמעט מחצית מהסטודנטים היו יהודים אבל לא עוד: כעת מדווחים על 10% או פחות. ידידי ליאל ליבוביץ 'ממגזין "טאבלט" קורא עכשיו ליהודים לוותר על האוניברסיטאות בכלל.

]PEW מצא קשר ישיר בין גיל לתמיכה בישראל

התמונה באירופה, כפי שיעיד כל מי שחי שם או ביקר לאחרונה, היא במובנים רבים קשה יותר – אם כי זה מתאזן בינתיים על ידי איסלאמופוביה הנובעת מהגירה וטרור איסלמי.

חלק מהמצב קשור לאנטישמיות קלאסית, חלק לאנטי-ישראליות, וחלק הולך וגדל להתנגדות לפעולותיה של ישראל – מצד גם כאלה שתומכים בקיום המדינה. יש להבדיל.

מי שלא מבין מדוע גם צעירים מערביים ידידותיים ביסודם ספקנים כיום כלפי ישראל צריך רק להרהר בדבריו של שר המשפטים המיועד בעיני עצמו, בצלאל סמוטריץ', שהביע השבוע תמיכה בהקמת מדינת הלכה. הוא עקבי בדרכו: אותו סמוטריץ' אמר בעבר שלא ירצה את אשתו במחלקת יולדות עם ערבים.

גם השבוע נמסר כי הליכוד הגיע להבנות עם המפלגות החרדיות לאפשר הפרדה בין המינים בשטחים הציבוריים. ברור שזו רק ההתחלה בדרך שתכלול איסור על שירת נשים בפומבי, הגבלות על פרסומות, סנקציות על מסחר ואפילו כדורגל בשבת, ובזיונות דומים. למותר לציין שממשלת נתניהו גם היתה ממשיכה ואף מגדילה את מימון בתי ספר חרדיים המסרבים ללמד תכנית ליבה, ולא היתה עושה דבר לטובת נישואים אזרחיים (כמו בכל מקום אחר) או תחבורה ציבורית בשבת.

סקר AJC של יהודי ארה"ב מצא שרק 10% מזדהים כאורתודוכסים. וגם בקרב חלק מהאורטודוקסים קיים זעם רב על הממסד הדתי בישראל שמקשה על גיורים ונישואים, משגע רבנים אמריקאים, ומקדם קיצוניות מכל הסוגים. כמה רצויים ירגישו יהודים אלה בישראל? לא מאד.

בהתחשב בסלידתם הגורפת כלפי טראמפ גס הרוח, כמה מהם שמחים שנתניהו מחבק לא רק אותו אלא גם רודנים בחצי שקל כמו ויקטור אורבן מהונגריה, אילהם אלייב מאזרבייג'אן, רודריגו דוטרט מהפיליפינים, ויאיר בולסונרו מברזיל (שמייחל שבנו ימות אם יתברר שהוא הומוסקסואל)? כמה יעריכו את הזלזול המתנשא כלפי כיסי הליברליות כאן שאיכשהו שרדו? לא הרבה מהם.

ערכי הימין הישראלי ובעלי בריתו אינם כאלה שרוב הצעירים במערב, כולל רוב היהודים, יכולים לאמץ או אפילו לסבול. ללא תיקון, המדינה לא תמשיך להיות בעלת ברית קרובה של ארצות הברית ואירופה כשצעירים אלה יאחזו במושכות. התהליך יואץ אם טראמפ יכשל ב-2020 – תרחיש סביר למדי.

זה יהיה המצב אם הימין יישאר בשלטון. ואל תטעו, ליברלים מבולבלים: זה גם המצב שאליו אתם מובילים אם תתמכו באביגדור ליברמן בספטמבר כדי לגמול לו על בגידתו המרהיבה בנתניהו.

כן, הוא מנע את הקמתה של ממשלה ימנית-דתית, אבל מיצובו כמגן החילוניות מגוחך. האמת הפוכה: כבר זמן רב שליברמן משמש כציר מרכזי במכונה המשמרת את שלטון הדת. תפקידו לרתום כמה שניתן מהציבור הרוסי למחנה הימין שהדתיים אוחזים בגרון. מה יעשה בספטמבר? הכל אפשרי. אני מעריך שהוא מקווה למהלך שיושיבו על כס ראש הממשלה. הסיכויים נמוכים אך לא אפסיים, וזה יהיה שיא חדש של אבסורד: ישראל תחליף חשוד אחד בשוחד באחד שתיקיו נסגרו בעקבות מותם המיסתורי של עדים.

יש הטוענים שממשלות שמאל מן העבר גם הן כללו מפלגות דתיות, אבל טיעון זה מפספס את העיקר: זה קורה רק אחרי שהשמאל כבר ניצח. המפלגות הדתיות לא מוסרות ולא תמסורנה את השלטון לשמאל. כשהן מצטרפות בלית ברירה, אין להן את אותה יכולת סחיטה. אם כחול לבן תנצח בספטמבר היא אולי תשב עם חרדים ואולי גם תשפוך עליהם תקציבים – אבל לא תהיה הפרדה בין המינים ואפשר אפילו לקוות לרפורמות חיוביות.

ומה אם הליכוד ישאר בשלטון? מה יקרה אם התיקון לא יגיע לעולם? כיצד תראה ישראל כאשר ארצות הברית ויהודי ארה"ב כבר לא יהיו לצדה? האם הסיוע הצבאי, המטרייה הדיפלומטית, והדלת הפתוחה ימשיכו איכשהו להתקיים? מה עם השותף המסחרי הגדול ביותר של ישראל, האיחוד האירופי? עד כמה שזה בלתי נתפס, האם תסולק ישראל ממוקדמות היורו, או אפילו מהאירוויזיון?

הדתיים יאמרו שלאלוהים פתרונים. מוטב שיזכרו: נסתרות דרכי האל.

דן פרי שירת כעורך ראשי של סוכנות איי-פי במזה"ת (מבסיסו בקהיר) לאחר תפקידים דומים באירופה, אפריקה והאיים הקריביים. שימש כיו"ר התאחדות עתונאי החוץ בישראל. איש היי טק ויזמות בעבר ובהווה. עקבו אחריו ב: https://danperry.substack.com

פוסטים המתפרסמים בבלוגים של זמן ישראל מייצגים את כותביהם בלבד. הדעות, העובדות וכל תוכן המוצג בפוסט זה הם באחריות הבלוגר/ית וזמן ישראל אינו נושא באחריות להם. במקרה של תלונה, אנא צרו קשר.
עוד 841 מילים
כל הזמן // יום שני, 9 בדצמבר 2024
מה שחשוב ומעניין עכשיו
היום ה־430 ללחימה ● 100 חטופים עדיין בעזה

דיווח: המו״מ לעסקת חטופים הגיע מתקדם, חמאס העביר שמות חטופים ומצבם הרפואי

צה״ל תפס הלילה עוד נקודות שולטות במרחב החיץ הסורי; כ״ץ מסר כי הנחה את צה״ל ליצור מרחב נקי מנשק אסטרטגי כבד, להשמידו, ליצור קשר עם האוכלוסייה הדרוזית ולמנוע את חידוש ציר ההברחות ללבנון ● דיווח: המו״מ להפסקת האש בעזה הגיע לשלב מתקדם והוחלפו שמות ● גורם בכיר בממשל ביידן: פועלים עם בנות בריתנו להשמיד נשק כימי בסוריה

עוד 3 עדכונים

פרוש היה החרדי הימני ביותר, עד שבא גולדקנופף

משני צידי המתרס מתייצבים יצחק גולדקנופף ומאיר פרוש ● פעם פרוש היה הסמן הימני בקרב הפוליטיקאים החרדים, כעת גולדקנופף עוקף אותו בסיבוב עם ההצהרות שלו בעד התנחלות בעזה והסיורים שהוא עושה על קו הגבול ● אבל מאחורי העימות האידאולוגי לכאורה, עומדת פוליטיקה פנימית ומאבקים על כוח שליטה ● פרשנות

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
1
במלחמה בעקבות שואת ה-7 באוקטובר נוסדה ״ברית דמים״ חדשה בין ארגוני המחבלים המרכיבים את קואליצית הזדון וההפקרה של הדיקטטור ביבים שקרניהו. תשכחו מ״ברית דמים״ עם אחינו הדרוזים. קבלו את ״ברי... המשך קריאה

במלחמה בעקבות שואת ה-7 באוקטובר נוסדה "ברית דמים" חדשה בין ארגוני המחבלים המרכיבים את קואליצית הזדון וההפקרה של הדיקטטור ביבים שקרניהו. תשכחו מ"ברית דמים" עם אחינו הדרוזים. קבלו את "ברית דמים" בין הטפילים החרדים לבין הזיונות הדתית בראשותו של בצל (אין) אל סמרטוט רצפה. זו ברית של דם וכסף. כלומר סמרטוט הרצפה משלם פעמיים אחת, בחיי חיילים בני מגזרו ושתיים, תשלום לחרדים בכסף ותמיכה נלהבת באי גיוסם כדי שיחזיקו את קואליצית השואה. הוא עושה זאת בתמיכה חסרת פשרות של הבאבא בובות שלו. אלו רבני הזיונות הדתית שמוכנים לספסר בדם בניהם וחסידיהם, שאכן נופלים במאותיהם, כדי להגשים את חזון הדיקטטורה המשותף להם ולבאבא בובות החרדים. ועל הכל מנצח הדיקטטור הגדול, השטן ביבים שקרניהו.

עוד 642 מילים ו-1 תגובות
אמיר בן-דוד

הכרה במדינה פלסטינית - עכשיו

יאיר גולן מתיימר להציג לציבור הישראלי תפיסת ביטחון לאומי שאמורה להוות אלטרנטיבה לכשלי ההתנהלות של הממשלה הנוכחית. יש בה חלקים חיוביים, אלו שנוגעים להפסקת הלחימה בעזה ובניית מוכנות לאיום האיראני. אולם היא כושלת באופן קשה בהבנת המציאות הביטחונית מול הפלסטינים, ובסופו של דבר תיכשל גם בשינוי המציאות הפוליטית.

לאורך שנות שלטונו, נתניהו אבחן בדייקנות את הפחד הקמאי של הציבור הישראלי מקידום פתרונות קבע של הסכסוך הישראלי-פלסטיני. הפתרון שמציע מחנה השמאל, של פשרה טריטוריאלית והקמת מדינה פלסטינית, עורר חשש מנסיגה לגבולות שאינם ברי הגנה, מהיעדרה של מנהיגות פלסטינית שתייצב את המדינה שתקום, ומאלימות רחבה שעלולה להיווצר עקב פינוי מסיבי של התנחלויות.

בן זוג, אבא, גר בקיבוץ בגליל. פרופסור למדע המדינה באוניברסיטת חיפה. מתעניין בעיקר באופן שבו זהויות קולקטיביות משפיעות על משטרים פוליטיים. חושב וכותב על דת ומדינה, פוליטיקה ישראלית והסכסוך הישראלי פלסטיני. מאמין שישראל יכולה וצריכה להיות טובה יותר.

פוסטים המתפרסמים בבלוגים של זמן ישראל מייצגים את כותביהם בלבד. הדעות, העובדות וכל תוכן המוצג בפוסט זה הם באחריות הבלוגר/ית וזמן ישראל אינו נושא באחריות להם. במקרה של תלונה, אנא צרו קשר.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
6
מי זה הפרופסור הזה.. הם מוזמנים לעבור לירדן אם הם יושבים בתוך הארץ שלנו גבולות שלנו מכל הכיוונים שלהם איך בדיוק נתנתק מהם - לצאת לחול להעביר סחורה לשמור על כל כך הרבה גבול עם עוינים ומח... המשך קריאה

מי זה הפרופסור הזה.. הם מוזמנים לעבור לירדן אם הם יושבים בתוך הארץ שלנו גבולות שלנו מכל הכיוונים שלהם איך בדיוק נתנתק מהם – לצאת לחול להעביר סחורה לשמור על כל כך הרבה גבול עם עוינים ומחבלים נמאס לנו שיועברו לירדן היא גדולה ושם לא אכפת לתושבים מהטבע. הפלסטינים שורפים זבל ומשחיתים את הטבע אם הם היו נורמליים היו תאזרחים אבל הם לא אז שילכו נמאס מפיגועים, מהאכזריים האלו, ומימי שתומך באכזריים האלו.

אז יהיו בחירות בישראל ויש קואליציה שיכולה לנצח עם המצע הזה? וגם לפרק את הפשיזם המושחת הלאומני של כיבוש? ויש בצד הפלסטיני מישהו שירושת אבו מאזן תאפשר לו להיבחר בבחירות ולייצב פוליטית ומ... המשך קריאה

אז יהיו בחירות בישראל ויש קואליציה שיכולה לנצח עם המצע הזה?
וגם לפרק את הפשיזם המושחת הלאומני של כיבוש?
ויש בצד הפלסטיני מישהו שירושת אבו מאזן תאפשר לו להיבחר בבחירות ולייצב פוליטית וממסדית יכולות להוביל תהליך רגיש ומסובך וארוך מאוד של שינוי לדו קיום?
ויש רוב ישראלי ורוב פלסטיני שיודעים לעצור את המיעוטים הפונדמנטליסטים האלימים בתוכם, ולדרוש הנהגות אמיצות?
ואירן רוסיה וסין בעד הסדרה אזורית שנותנת לישראל מקום ומחזקת את מדינות האזור שתומכות בארהב ובפטרודולר?
מישהו יודע איך לשקם את הפליטים במקומותיהם? מנהיגי הפלסטינים מוכנים לוותר על עכו חיפה יפו? מה לגבי ליפתא ובניינים ברחביה בירושלים? יש להם מנגנוני ביטחון מאוחדים שמוכנים לאכוף הסכם בנחישות? וליהודה יש מנגנונים כאלו?
אתגרים קלילים

יום לפני הטבח היית שואל על מדינה פלסטינית הייתי אומר לך - רעיון סביר, כמובן עם תנאים להשארת איזורי התיישבות גדולים והסכמה לפינוי גבעות וחוות ביהודה ושומרון. אחרי הטבח אין על מה לדבר - ... המשך קריאה

יום לפני הטבח היית שואל על מדינה פלסטינית הייתי אומר לך – רעיון סביר, כמובן עם תנאים להשארת איזורי התיישבות גדולים והסכמה לפינוי גבעות וחוות ביהודה ושומרון.

אחרי הטבח אין על מה לדבר – כל מחשבה שניתן לחיות איתם כל עוד אונר"א, הרש"פ וחמאס שולטים בחינוך שלהם אין לשני העמים עתיד בשלום. מאז הטבח דגלתי בתוכנית שמצריכה הקרבה והמשכה לכאורה של הסטטוס קוו תוך כדי סיפוח של גוש עציון ועוד מרכזיי יישוב גדולים אך עם זאת להתחיל לגשת לחינוך הפלסטיני מטעם ישראל, לא ללמדם שנאה אלא הגיון. מדעי המדינה אינם עוזרים כאן אלא השקפה הסטורית רחבה, שמתבססת על בסיס שדווקא כן משותף לשלושת הצדדים – הרצון לחיות בשלום בארץ הזאת. לתת לחברה של ברברים מדינה, כשסביר להניח שלמחרת הקמת תפתח כנגדנו במלחמה, בין אם רשמית ובין אם לאו היא הצעה של כסיל.
בטח ובטח אחרי הטבח, להשלים עם דבריך תהיה אמירה כוללת ועולמית שאומרת שאם אתה תרצח הרבה אזרחים תזכה בכל אשר תחפוץ כל עוד תתעקש ושלא נדבר על חטיפת אזרחים זרים והרעבת אזרחיך שלך.

ראינו איך נסיגה עם הסכם (אוסלו) עבד, ואיך ההתנתקות עבדה. לא מדברים איתם על הסכמים ונסיגות, צריך לדבר על אינטרסים וכשהאינטרס שלהם מתבטא ברצח ישראלים, יהודים ןערבים כאחד, אין פה על מה לדבר.

להגיד גם שהטקטיקה הצבאית נכשלה בשביעי תהיה הפגנת בורות מרשימה לפרופ' שכן ידוע שצה"ל (אשר הדיווחים על המתקפה לא הגיעו ברובם לדרגים הגבוהים בעלי ההשפעה) לא היה ארוך ורוב החיילים בעוטף באותה שבת היו מעטי מספר, ובמקומות אשר בהם היה חיל לוחם כבר עם תחילת המתקפה, שרדו "יפה". העניין הוא שדווקא בגלל חוסר מפגן של חוסן צבאי ובגלל ערועור היחסים התוך אזרחיים תוך כדי דיבורים על מלחמת אזרחים הודות לביבי, שותפיו, ויריביו (כן גם יאיר גולן שלך אשם במתקפה) קרה מצב שישראל בישלה דייסה, ערכה שולחן, הניחה את הסיר יצקה לקערות ומזגה יין לכוסות – כל מה שהיה חסר היה שיחיא האהוב יבוא ויקח ביס יפה מהדייסה ולגימה גדולה מהכוס. כל מי שלא היה עסוק בלהשמיץ את שכנו, היה יכול לראות מתקפה מתקרבת אך ההנהגה הפוליטית של המדינה בחרה לצמצם אופקים ולא לראות את האמת.

גם עכשיו המצב דומה, חמאס אינו מורתע כבר כי אין לו מה להפסיד, הוא יכול כבר רק להרוויח כי אנשים כמוך אומרים לישראל שהאינטרס שלה הוא מדינה פלסטינית תוך כדי התעלמות מכמה משתנים. אני בטוח שהפרופ' אדם חכם וידען בתחומו אבל יש מן דבריו שאסור שייתקבלו ברצנות רבה במוחותיהם של הח"כים במדינתינו שמא יפילו עליינו חורבן ויביאו עוד הרס רב וגלי אלימות דומה לכזאת אשר חווינו על בשרינו בעולם.
איני נהנה מההחזקה בשטחים פלסטינים אשר רואים בי כאוייבם הנצחי אך אין זה הזמן (לא עכשיו ולא בשנים לבוא) לתת להם את הפרס הזה בשם מדינה.
אם הפרופסור יראה התגובה ובחר לקראה אני מקווה שנתתי לו דגימה מן ההשקפה שלי על הסכסוך ושיידע שאין אני בא לזלזל בו אלא באתי לחלוק על עמדתו בעניין.

יש מי שמכנים את המצב בינינו לבין ערביי יו"ש סכסוך ישראלי פלסטיני. תנאי מוקדם לסכסוך שותפות מוקדמת. ומכוון שלא התקיים ולא קיים שותפות כל שהיא על הבעלות על הארץ. לא יכול להתקיים סכסוך. בא... המשך קריאה

יש מי שמכנים את המצב בינינו לבין ערביי יו"ש סכסוך ישראלי פלסטיני. תנאי מוקדם לסכסוך שותפות מוקדמת. ומכוון שלא התקיים ולא קיים שותפות כל שהיא על הבעלות על הארץ. לא יכול להתקיים סכסוך. באו"ם שאלו את דוד בן גוריון מאיפה הזכות שלכם על הארץ והוא ענה בזכות התנ"ך. רק מי שיפתח ויקרא בתנ"ך יבין שאין לעם ישראל שותפים כל שהם על ריבונות בארץ ישראל.

עוד 920 מילים ו-6 תגובות

הידרדרות החינוך בישראל היא סכנה קיומית

המשבר החמור במערכת החינוך אינו רק בעיה של משרד החינוך, אלא איום קיומי על ישראל ● הירידה בהישגים, המחסור בכוח אדם איכותי והזנחת תחום ההשכלה עלולים להפוך את ישראל ממדינה שיודעת לפוצץ ביפרים לכזו שלא מסוגלת אפילו לתפעל אותם ● פרשנות

עוד 708 מילים

למקרה שפיספסת

חצי נחמה? גם האמריקאים מבולבלים

קל להתייאש מציבור המצביעים הישראלי שכה רבים בו פשוט אינם מבינים שהימין מוביל את המדינה לחורבן: מדינה דו-לאומית, לא דמוקרטית, ענייה ותאוקרטית. בעקבות האסון האלקטורלי שהתרחש כעת בארצות הברית, אולי יש חצי נחמה בהוכחה שבלבול המוני הוא צרת רבים.

בסקר אחר סקר סביב בחירות 2024 אמרו האמריקאים שהכלכלה נמצאת בעדיפות עליונה ושהאינפלציה היא הנושא הכלכלי החשוב מכולם. זה עזר מאוד לדונלד טראמפ. היותו אדם לא מוסרי באופן מזעזע וחסר תקדים בעידן המודרני במערב לא נחשב לחשוב במיוחד. את הציבור עניינה המדיניות, כביכול.

דן פרי שירת כעורך ראשי של סוכנות איי-פי במזה"ת (מבסיסו בקהיר) לאחר תפקידים דומים באירופה, אפריקה והאיים הקריביים. שימש כיו"ר התאחדות עתונאי החוץ בישראל. איש היי טק ויזמות בעבר ובהווה. עקבו אחריו ב: https://danperry.substack.com

פוסטים המתפרסמים בבלוגים של זמן ישראל מייצגים את כותביהם בלבד. הדעות, העובדות וכל תוכן המוצג בפוסט זה הם באחריות הבלוגר/ית וזמן ישראל אינו נושא באחריות להם. במקרה של תלונה, אנא צרו קשר.
עוד 1,055 מילים ו-2 תגובות

קולות של תקווה במציאות מפולגת

בסוף דצמבר צפויים להגיע לשיטים כ־2,400 משתתפים לפסטיבל ייחודי שיימשך שלושה ימים, המשלב מוזיקה, אומנות ורוח, ומוקדש כולו לשלום ● לאחר גיוס המונים שהניב חצי מיליון שקל, נותרו עוד כמה מאות כרטיסים לאירוע, שמופק בהתנדבות מלאה על ידי נשים צעירות ● במסגרת הפסטיבל, הצליחו המארגנות לגייס מוזיקאים יהודים וערבים מוכרים לצד להקות אינדי, שהסכימו להופיע בחינם

עוד 1,080 מילים

תגובות אחרונות

שני הצדדים של ירידת ישראל במדד הדמוקרטיה

הנה מדד הדמוקרטיות העדכני.

צ'ילה מוגדרת דמוקרטיה ליברלית. מדינת ישראל (ללא הגדה והרצועה – ולפחות לגבי הגדה, זוהי אבחנה מלאכותית שכבר מזמן אינה מציאותית) אינה מוגדרת עוד דמוקרטיה ליברלית אלא דמוקרטיה אלקטורלית: כזו שנערכות בה בחירות חופשיות (גם זה אינו בטוח עוד, כפי שמבין כל מי שעיניו בראשו) אך אין בה עוד הגנה מספקת על זכויות האדם, עצמאות מערכת המשפט מותקפת בידי הממשלה וכך גם עצמאות התקשורת ועוד.

עו"ד דניאל חקלאי הוא בעל משרד עריכת דין שמתמחה בייצוג בתחומי המשפט הפלילי, עבירות הצווארון הלבן, ועדות החקירה, הדין המשמעתי ולשון הרע. יליד שנת 73', נשוי ואב לשני בנים. פרסם מאמרים וכן סיפורים קצרים בכתבי עת דיגיטליים. אוהב מאד ספרות, קולנוע ומוזיקה. מוטרד מאד מהסכנות העצומות למשטר הדמוקרטי ולזכויות האדם והאזרח. מנסה לחשוב כיצד למקם את המשפט החוקתי ואת המשפט הפלילי בהקשרים סוציולוגיים, תרבותיים, פוליטיים, היסטוריים ופסיכולוגיים.

פוסטים המתפרסמים בבלוגים של זמן ישראל מייצגים את כותביהם בלבד. הדעות, העובדות וכל תוכן המוצג בפוסט זה הם באחריות הבלוגר/ית וזמן ישראל אינו נושא באחריות להם. במקרה של תלונה, אנא צרו קשר.
עוד 664 מילים

עקורים

זירת הבלוגים
הזמן שלך לומר את דעתך
הצטרפות

חזית הקרב התשיעית מבית המשפט המחוזי בתל אביב

עדותו "ההיסטורית" של נתניהו, שתיפתח השבוע בביהמ"ש המחוזי, צפויה לעורר עניין ציבורי מוגבל, בעיקר אצל הפרשנים ● רק בודדים יעמיקו בתמלילי העדות המלאים, בעוד שנתניהו צפוי לשרוד גם את האירוע הזה ● בינתיים, הקיטורים והנהי של מקורביו על "הצורך לנהל מדינה ומלחמה" סותרים את העובדה שהלו"ז שלו עד המלחמה טעון בעניינים פרטיים ופוליטיים ● פרשנות

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
1
עוד 796 מילים ו-1 תגובות

אחרי שאיבדה את סוריה, איראן מתמקדת בפרויקט הגרעין

איראן נמצאת בפינה מסוכנת מאוד עבורה ● היא איבדה את טבעת ההגנה החזקה ביותר שבנתה בדמות חזבאללה, היא מאבדת כעת את הרצף היבשתי שהיווה נכס חשוב לציר והיא עומדת בפני גל סנקציות חסר תקדים שמתהווה בממשל הנכנס של טראמפ ● בטהרן אין אחדות דעים האם זה הזמן לדיפלומטיה או להחרפת האיום הגרעיני - אבל הסימנים מעידים שהמנהיג העליון בחר בדרך הפריצה לפצצה ● פרשנות

עוד 734 מילים
היום ה־429 ללחימה ● 100 חטופים עדיין בעזה

מקור בקרמלין: אסד במוסקבה, רוסיה מעניקה לו מקלט מדיני

בכיר אמריקאי: פועלים למנוע "שימוש לא מבוקר" בנשק הכימי בסוריה ● צה"ל השתלט על החרמון הסורי והבהיר: "פריסת הכוחות באזור החיץ – צעד הגנתי וזמני" ● נתניהו למשפחות החטופים: "נפילת משטר אסד עשויה לסייע לקידום עסקה" ● ביידן: "ארה"ב תעבוד עם שותפיה בסוריה כדי לנצל את ההזדמנות, נגן על שותפינו באזור" ● הצבא האמריקאי: ביצענו תקיפות נגד דאעש בסוריה

עוד 62 עדכונים
הזמן הירוק
הזמן הירוק
סיכום השבוע בסביבה

ורוח הטורבינות על המים

בישראל מתלבטים איך להשתמש במשאבים הטמונים בים בלי לחרב אותו - ונראה שמאבק הירוקים הבא יהיה סביב הצבת טורבינות רוח בים ● כשסילמן חוברת לבן גביר בהתרסה ובאיומים מול החברה הערבית, היא נושאת את שם הסביבה לשווא ● תחנת רכבת האוניברסיטה בתל אביב הפכה לתחנה עם ההצללה המתקדמת ביותר ● וגוש ממצוק הכורכר בחוף סידני עלי קרס, למרבה המזל ללא נפגעים

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
1
עוד 1,546 מילים ו-1 תגובות
היום ה־428 ללחימה ● 100 חטופים עדיין בעזה

נתניהו שוחח עם עינב צנגאוקר: מבין את הייסורים, אוסיף לפעול להשבתם של כל החטופים

צנגאוקר לאחר קבלת אות החיים מבנה: הרגשתי התכווצות ברחם ● סרן אברהם בן פינחס נהרג מפגיעת נ״ט בעזה ● צה״ל סייע לאו״ם להדוף מורדים ליד מג׳דל שמס ● המורדים בסוריה קרובים לדמשק, דיווח: אסד הציע לארה״ב שיינתק קשר עם חזבאללה אם יעזרו בעצירת הקרבות ● הרמטכ״ל הלוי בגבול הסורי: עוקבים לראות שלא פונים נגדנו ● לוחם צה״ל נפצע קשה בפיגוע דריסה ליד חברון

עוד 32 עדכונים
מצב הרוח
שיחה עם הסופרת והציירת אלונה פרנקל

"הזקנה היא הדבר הכי צעיר בחיי"

"בלילות, יאיר ואני יוצאים לסיבוב. לפעמים אנחנו מתיישבים לנוח על ספסל וכל מי שסביבנו יכולים להיות הנכדים שלנו ותמיד מישהו אומר, אוי כמה שאתם חמודים. כאילו זה הישג שאנחנו עוד חיים" ● הסופרת והציירת אלונה פרנקל כבר בת 87, אבל יושבת על הכורסה בישיבה מזרחית, מגלגלת סיגריות ונינוחה וכנועה כלפי המוות ● יש לה רק בקשה אחת: "בהיותי גוועת, אני רוצה שיחזיקו לי את היד כל הזמן"

עוד 2,303 מילים

מדינת בטא

ב־7 באוקטובר מדינת ישראל מתה, ועל גופתה קמה מדינת בטא – יציר כלאיים המשלב את ההיסטוריה והאמונות החברתיות שאנו מחזיקים על ישראל כפי שהכרנו ● במדינת הבטא חיים ישראלים שעדיין אינם מודעים לכך שהם תושבים חסרי מולדת, המחזיקים באזרחות רק על הנייר. פרסומת לאזרחות בחסות קוקה קולה. אזהרה: המוצר מכיל סוכר ופרופגנדה בכמות גבוהה ● דעה (ופואמה)

עוד 746 מילים

כל החלשה של משטר אסד היא אינטרס ישראלי

סוריה שיחקה תפקיד מרכזי בחימוש חזבאללה בלבנון ● מאמצים לחדש את העסקה בעזה ● החזון של טראמפ למזרח התיכון בעידן החדש ● רשת הברחת דלק בעיראק מעבירה מיליארדים לאיראן ● והשבוע ב־1977: מצרים מתרחקת מחמש מדינות ערביות ● קסניה סבטלובה מסכמת שבוע במזרח התיכון

עוד 1,532 מילים

הפלישה לנורמנדי

הארכיון של רוןזמן ישראל נובר בארכיון של העיתונאי הוותיק רון מיברג ומפרסם מחדש מבחר מכתבותיו, שקריאה בהן היום מספקת פרספקטיבה איך הגענו עד הלום ● והשבוע: בחזרה ל-1992 ולטיול בלתי נשכח לנורמנדי, שם, במסעדה קטנה עם שני כוכבי מישלן, אכל את הארוחה הטובה בחייו

עוד 1,410 מילים

יו"ר הכנסת פנה להנהלת בתי המשפט בתלונה על שמועדי עדותו של נתניהו במשפט האלפים לא תואמו עימו מראש, וזאת על בסיס סעיף 8 לחוק החסינות ● אלא שהחוק מתייחס למצב שבו ח"כ "נדרש להעיד", בעוד שנאשם בפלילים בוחר להעיד ואינו חייב בכך ● בכל מקרה, לפי לשון החוק, האחריות לתאם זאת עם יו"ר הכנסת היא של הצד המזמין את העד ● במקרה של נתניהו - מדובר בסנגוריו שלו ● פרשנות

עוד 789 מילים
סגירה
בחזרה לכתבה