לפני ימים אחדים התבשרנו כי ראש הממשלה, בנימין נתניהו, שוחח ארוכות עם נשיא רוסיה, ולדימיר פוטין. מכיוון שאחר כך נתניהו דיווח לסיעת הליכוד בכנסת כי השיחה הייתה קשה ולא צלחה, הנחת העבודה שלנו צריכה להיות שזאת הייתה שיחה טובה. העדות לכך היא שלמחרת סגן שר החוץ הרוסי, מיכאיל בוגדנוב, שוחח בטלפון עם ראשי חמאס בקטאר.
מכאן אנו יכולים להסיק כי במרכז שיחתם של נתניהו ופוטין עמד עניין המלחמה בעזה. מכיוון שאין אנו יודעים על מה בדיוק הם שוחחו, אנו יכולים להניח כי בשיחה ברמות הכי גבוהות הם לא דיברו על מתווה כזה או אחר של עסקת חילופי חטופים ואסירים, אלא על עסקה גורפת שתעמוד גם בסימן סיום המלחמה.
פנחס ענברי הוא חוקר בכיר של מזרח התיכון, עיתונאי, סופר, תסריטאי ומשורר. שימש שנים רבות חוקר במרכז הירושלמי לענייני ציבור ומדינה. חיבר ספרי עיון על הבעיה הפלסטינית, וספר בלשנות על שורשי השפה העברית "סיפור שורש". הרומנים שחיבר יחד עם אשתו אביבה הם: "על גב סופה" - על אתגרי הקהילות הנוצריות בגליל המערבי בימי המנדט הבריטי מול האסלאם הרדיקלי ומעמד האישה, ו"שומר השאול" עוסק בשחיתות הישראלית.
מוסד הרבנות הראשית נמצא בשפל חסר תקדים של אמון ציבורי, והבחירות החוזרות והכאוטיות רק הדגישו זאת. הרבנים החדשים חייבים להבין – או שיאפשרו לציבור לבחור את דרכו, או שיאבדו כל רלוונטיות.
* * *
בסוף השבוע שעבר הסתיימה סוף סוף סאגת הבחירות לרבנות הראשית לישראל – מסכת מייגעת שנמשכה הרבה מעבר למתוכנן. הבחירות, שאמורות היו להתקיים באוגוסט 2023, נדחו תחילה ביוזמת ש"ס, בניסיון לשלוט בחלוקת הג'ובים, ואחר כך שוב ושוב בשל הבחירות המוניציפליות והמלחמה.
רבקה ארביב היא מנכ״לית ארגון "חופות" מבית השגחה פרטית, שמקדם חתונות כהלכה מחוץ לרבנות ומוביל את הקול הדתי למען חופש דת בישראל.
תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
גב' ארביב – מאמר תמים שלא לומר מיתמם. ראשי כל ממסד ציבורי (פוליטי, צבאי, חינוכי, דתי, בריאותי, כלכלי, משפטי) לא יוותרו אף פעם מרצונם על הכסף, הכח והכבוד, וגם על הג'ובים ועל כל שאר הכיבודים, נסיעות לחו"ל, מכוניות, נהגים, עוזרים, אנשי ונשות לשכה וכו' וכו'. ואין בדיקטטורה הפוליטית-דתית השלטת בישראל שום כוונה לשנות משהו, להיפך, זה עובד להם כל כך טוב, שהם רק מגבירים את הקצב בכל יום מחדש.
שובו של מכחיש האקלים
ביחסים בינלאומיים, עשיית הדבר הנכון נדחקת לעיתים לשוליים כאשר אינטרסים אסטרטגיים עומדים על כף המאזניים. אבל זה לא חייב להיות כך. לפעמים הדבר המוסרי הוא גם כדאי.
זה המצב עם יחסי ישראל-ארמניה. למרות מערכת היחסים ההדוקה של ישראל עם אזרבייג'ן, היריבה הוותיקה של ארמניה, ירושלים חייבת להעביר מסר נחוץ של מדיניות חוץ מונעת ערכית על ידי הכרה ברצח העם הארמני ופתיחת שגרירות בירוואן, בירתם.
נדב תמיר מכהן כמנכ"ל בישראל של JStreet - הבית הפוליטי של אמריקאים תומכי ישראל ותומכי שלום, חבר הועד המנהל של מכון מתווים למדיניות אזורית וכיועץ לעניינים בינלאומיים למרכז פרס לשלום וחדשנות. לשעבר דיפלומט בנציגויות ישראל בוושינגטון ובוסטון ויועץ מדיני לנשיא המדינה.
"אני חושבת שהתמכרנו לשנאה. ושנאה היא כמו סם"
לפני עשר שנים, כשהגענו לגיל שישים, לקחה חניה זוגתי-לחיים-ארוכים את שקית התרופות שלה ועברה לחדר-השינה שבקומה השנייה.
"בגילנו הרבה יותר נוח ככה," היא אמרה, ולגמרי צדקה.
זה לא הגיל, זה התרגיל
הגיע הזמן לומר את דעתך
רוצים להגיב? הצטרפו לזמן ישראל רוצים לפרסם פוסט? הצטרפו לזמן ישראל רוצים לפרסם פוסט ולהגיב לכתבות? הצטרפו לזמן ישראל רוצים שנשמור לכם את הלייקים שעשיתם? הצטרפו לזמן ישראל
- לכל תגובה ופוסט עמוד בזמן ישראל שניתן לשתף ישירות ברשתות החברתיות ולשלוח באימייל
- עמוד הפרופיל הפומבי שלך ירכז את כל התגובות שפרסמת בזמן ישראל
- אפשרות להגיש פוסטים לפרסום בזמן ישראל
- אפשרות להגיב לכתבות בזמן ישראל
- קבלו את המהדורה היומית ישירות לתיבת האימייל שלכם
תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם