JavaScript is required for our website accessibility to work properly. ד"ר אברהם בן-עזרא: ראש הממשלה הבריק כששלח את אהרון ברק להאג | זמן ישראל

ראש הממשלה הבריק כששלח את אהרון ברק להאג

נשיא בית המשפט העליון דאז אהרון ברק נפרד מבנימין נתניהו בעת סיום כהונתו הראשונה כראש הממשלה, בפגישה שנערכה בבית המשפט העליון בירושלים. 28 ביוני 1999 (צילום: עמוס בן גרשום/לע"מ)
עמוס בן גרשום/לע"מ
נשיא בית המשפט העליון דאז אהרון ברק נפרד מבנימין נתניהו בעת סיום כהונתו הראשונה כראש הממשלה, בפגישה שנערכה בבית המשפט העליון בירושלים. 28 ביוני 1999

דומה, בעיקר למתנגדיו מחוגי השמאל הקיצוני, כי את ראש הממשלה הניעו שיקולים אישיים כאשר נלחם נגד בית המשפט העליון והפעיל במאבקו זה חברי כנסת רבים – וביניהם: טלי גוטליב, אמיר אוחנה, יריב לוין, דודי אמסלם ועוד.

כל "הפעלה" כזו יוצאת משליטה והופכת לכלי הממנף את עצמו, כי חברי הכנסת אינם כלי שח-מט אלא חופשיים, עצמאיים ויצירתיים.

והנה, כאילו בניגוד לפועלו הנמרץ נגד בית המשפט העליון, אשר היווה לו יריב פוליטי בממשו הלכה למעשה את תורת הסבירות של אהרן ברק – בעת צרה לישראל בחר ראש הממשלה כדי לייצג את מדינת ישראל בהאג דווקא את פרופסור אהרן ברק, נשיא בית המשפט העליון בדימוס, האיש שנגדו כביכול יצא לפני כן ראש הממשלה וגרר עמו רבים וטובים.

הכיצד?

פעולה זו גוררת אחריה ביקורת מצד חבריי בימין, שרואים בה בגידה. אחרי שבנימין נתניהו הפעיל אותם וגרר אותם נגד בג"ץ והעליון, הוא בא ומפקיד בידי הנשיא הכי מובהק של העליון את התפקיד המשפטי הרם ביותר לעת הזאת – ייצוג מדינת ישראל בהאג, כאילו שחסרים כוחות בעלי סמכות ידע וכישרון בחוגי הימין.

מינוי ברק גורר ביקורת מצד חבריי בימין, שרואים בפעולה בגידה. אחרי שנתניהו הפעיל וגרר אותם נגד בג"ץ והעליון, הוא בא ומפקיד בידי הנשיא הכי מובהק של העליון את התפקיד המשפטי הרם ביותר לעת הזו

אלא שביקורת מסוג זה נגד ראש הממשלה היא פרי מחשבות ותסכולים שנרקחים במוחות של עיתונאים קטנים. עיתונאים שאינם נותנים שום קרדיט לשיקול דעת מקצועי, ענייני, נבון ומתוחכם מצד ראש הממשלה.

עיתונאים שלא מסוגלים לראות את ראש הממשלה במיטבו פועל למען היעדים של מדינת ישראל ללא שיקולים זרים.

ראש הממשלה, בבואו להכריע ולבחור, בחר נכון.

אהרן ברק, אולי היריב הכי גדול והכי משפיע של הליכוד והימין, הוא הכי מתאים למשימה המורכבת הזו, אולי מהמורכבות שיש בתחום המשפט הבינלאומי בתבל, וזו הסיבה הבלבדית לכך שראש הממשלה בחר בו למשימה למען מדינת ישראל.

זו גדולתו של מדינאי: במועד הקריטי, התעלות מעל שיקולים אישיים, קצרי טווח וצרי אופק, ובחירה מיטבית למען המדינה.

תתרגלו, תפנימו, תפרגנו.

מהנדס מבנים בוגר הטכניון, בעל תואר שני במדיניות ציבורית, לימודי תעודה בתכנון עירוני ותואר שלישי בהנדסה אזרחית. בעל משרד תכנון וייעוץ בחיפה, מחברם של ספרים מקצועיים ואחרים. מחבר הספר: "תכנון כחוק – דירות ומבני ציבור" בהוצאת "בורסי". אתר -www.benezra.co.il

תכנים המתפרסמים בזירת הבלוגים של זמן ישראל מייצגים את כותביהם בלבד. הדעות, העובדות וכל תוכן המוצג בפוסט זה הם באחריות הכותב/ת וזמן ישראל אינו נושא באחריות להם. במקרה של תלונה, אנא צרו קשר.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
4

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
ברוח החושדים בכול מעשה של נתניהו: לצד הבחירה "המבריקה" יש לדעתי מניע נוסף: אם תתקבל בבית המשפט החלטה לא רצויה לישראל, את מי יאשים ביבי - את אהרון ברק כמובן. היה סביר מאוד, לדעתי, לשלוח... המשך קריאה

ברוח החושדים בכול מעשה של נתניהו: לצד הבחירה "המבריקה" יש לדעתי מניע נוסף: אם תתקבל בבית המשפט החלטה לא רצויה לישראל, את מי יאשים ביבי – את אהרון ברק כמובן. היה סביר מאוד, לדעתי, לשלוח את אליקים רובינשטיין או משפטן בכיר אחר.

כן, אבל..... יש גם אופציה נוספת. ראש הממשלה הבין (גם זה יחשב למהלך מבריק שלו) שאם ברק ישלח להאג זה יראה כמה ישראל מאמינה בצדקתה. הבעיה שלי כאזרח המדינה זה שראש הממשלה הזה הסביר לי שוב ו... המשך קריאה

כן, אבל….. יש גם אופציה נוספת. ראש הממשלה הבין (גם זה יחשב למהלך מבריק שלו) שאם ברק ישלח להאג זה יראה כמה ישראל מאמינה בצדקתה. הבעיה שלי כאזרח המדינה זה שראש הממשלה הזה הסביר לי שוב ושוב כמה אהרון ברק והאגנדה שלו מסוכנים לישראל (אגנדה של הגנה על זכויות אדם, או במילותיו של ביבי: הגנה על הפלסטינאים שהם האויב), ועכשיו הוא פתאום צריך להוכיח שאין לישראל כלום נגד פלסטינאים תמימים אז פתאום האגנדה של ברק חשובה לנו. ולכן למרות שאני מסכים אם ההחלטה לשלוח את אהרון ברק, אני לא מסכים אם ההחלטה שזה מעיד על ראש הממשלה את מה שאתה טוען.

לפוסט המלא עוד 300 מילים ו-4 תגובות
כל הזמן // יום שישי, 19 ביוני 2026
מה שחשוב ומעניין עכשיו
התחברו לזמן ישראל

רוצים להגיב לכתבות? התחברו עכשיו

  • לכל תגובה עמוד בזמן ישראל שניתן לשתף ישירות ברשתות החברתיות ולשלוח באימייל
  • העמוד שלך בזמן ישראל יציג את כל התגובות שפרסמת באתר
  • קבלו את המהדורה היומית ישירות לתיבת האימייל שלכם
הערה: כאשר אתם מתחברים לזמן ישראל אתם מסכימים לתנאי השימוש
Register to continue
Or Continue with
Log in to continue
Sign in or Register
Or Continue with
שלחנו לך אימייל
לינק לקביעת סיסמה חדשה מחכה לך בתיבה
סגירה
בחזרה לכתבה

עיתונות איכותית מתקיימת בזכות קוראים שתומכים בה

תמכו בנו

עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית היא יסוד הכרחי לחברה חופשית ובריאה.

ישראל מתמודדת עם מתקפה חסרת מעצורים על יסודות הדמוקרטיה ועל כל המוסדות הממלכתיים שלה. ובמקביל, התקשורת הישראלית מאבדת את עצמאותה ואת יכולתה לבקר את השלטון. זמן ישראל הוכיח שאפשר גם אחרת: שניתן ליצור עיתונות חופשית, אחראית, ביקורתית ונחושה, המגינה על שלטון החוק ועל זכות הציבור לדעת.

תמיכתכם תאפשר לנו להמשיך לפרסם תחקירים, ניתוחים וכתבות עומק הנשענים על עובדות, ועל עבודה עיתונאית מקצועית ויסודית.