בביקור בתרגיל פתע בגבול ירדן הבוקר, אמר הרמטכ"ל אייל זמיר כי אחד מהלקחים העיקריים ממתקפת חמאס ב־7 באוקטובר 2023 "הוא הצורך במוכנות גבוהה ומתמדת למתקפת פתע בגבולותינו".
"זה מה שאנחנו מתרגלים כאן היום – תרגול מטכ"לי להתמודדות מול מתקפת טרור רחבה עם תרחישים מורכבים, בגזרה מאתגרת כשלמולנו בראש ובראשונה משימת ההגנה על הגבולות ותושבי המרחב", אמר.
"התרגיל הזה הוא תרגיל חשוב ומשמעותי שמבטא את הפקת והטמעת הלקחים שלנו, את החשיבות הרבה שאנחנו רואים בגזרות הללו. מחובותינו לחזק את המוכנות ולהיות ערניים ודרוכים אל מול תרחיש של מתקפה בהפתעה", הוסיף זמיר.
התרגיל המתוכנן מראש, שזכה לכינוי "גופרית ואש", החל במהלך הלילה והוא צפוי להימשך עד שעות אחר הצוהריים היום.
בצבא אומרים כי התרגיל יבחן את "היערכותם למגוון תרחישים", תוך תרגול המפקדות והכוחות בכל הדרגים, "מרמת המחלקה ועד למטכ"ל", עם דגש על אוגדות 96 ו־80, המופקדות על גבול ירדן.
במהלך ביקורו, מסר צה"ל, קיים זמיר הערכת מצב ובחן את התנהלות הכוחות.
תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית
תמכו בנואי אפשר לדבר על הרג ילדים בגדה המערבית בלי לדבר על מעצרי הילדים. אי אפשר להפריד בין הדברים, כי מעצרי הילדים הם חלק מאותה מציאות: מציאות שבה ילדים אינם מוגנים, שבה עצם היותם ילדים כבר לא מהווה חיץ מפני אלימות, הפחדה ופגיעה.
מי שמבקש להבין את מה שקורה היום בגדה, צריך לראות את התמונה השלמה. מצד אחד – אלימות הולכת וגוברת של מתנחלים, שפועלים מתוך תפיסה ברורה של דחיקה ושל יצירת מציאות בלתי אפשרית לחיים עבור קהילות פלסטיניות.
טיטי כרמל הוא מנכ"ל "הורים נגד מעצרי ילדים", פעיל חברתי ואיש טיפול. בעל ניסיון רב בעבודה עם אוכלוסיות בקצה רצף הסיכון, ובפעולה למען צדק וזכויות אדם.
בשנים הראשונות להקמתה של המדינה, היא התאפיינה בדלילות יחסית של אוכלוסייה ובמציאות בה שטח לא מפותח נתפס כמעט כאויב, כסממן לנחשלות ושממה. האתגר התכנוני הלאומי, היה בהתאם – "כיבוש השממה" וקביעת עובדות בשטח, ומכך נגזרה גם מדיניות ההתיישבות.
הקמת יישובים חדשים, בעשורים הראשונים שלפני ואחרי הקמת המדינה, הייתה דרך למימוש מטרות של קביעת גבולות המדינה המתהווה, כלי למימוש יעד של פיזור אוכלוסין, פיתוח הנגב ומימוש חזונו של דוד בן גוריון.
אסף זנזורי הוא מנהל תחום התכנון בחברה להגנת הטבע, ונציג ארגוני הסביבה במוסדות התכנון הארציים, בעיקר במועצה הארצית לתכנון ובנייה.
תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית
תמכו בנו













































































































תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית
תמכו בנו