יו"ר מפלגת ישראל ביתנו, חבר הכנסת אביגדור ליברמן, ויו"ר מפלגת ישר!, גדי איזנקוט, נפגשו היום ודנו בתיאום אסטרטגיה גושית.
בהודעה משותפת מטעם שתי המפלגות נמסר כי השניים סיכמו על המשך שיתוף פעולה ועל מימוש הפעולות הנדרשות להשגת ניצחון במערכת הבחירות.
לפי ההודעה, התיאום ייעשה גם מול יתר המפלגות בגוש, מתוך מה שהשניים הגדירו "מחויבות עליונה להחלפת ממשלת טבח השבעה באוקטובר".

בנאומו בעצרת הכללית של האו"ם, נשיא טורקיה רג'פ טאיפ ארדואן תקף בחריפות את ישראל על רקע המלחמה בעזה ומדיניותה כלפי הפלסטינים. ארדואן האשים את ישראל ב"מעשי טרור מדינתי", וטען כי הרצועה הפכה ל"מחנה הריכוז הלא אנושי והמביש ביותר של זמננו".
המנהיג פתח את נאומו בשפה הטורקית בקריאה למדינות שטרם הכירו במדינה פלסטינית לעשות זאת, תוך שגינה את הדרתו של נשיא הרשות הפלסטינית מחמוד עבאס מהכינוס.
כשעבר לדבר על המצב בעזה, ציין ארדואן כי "בעזה לבדה, בשלוש השנים האחרונות, איבדנו 74,000 מאחינו ואחיותינו, רובם נשים וילדים, יש לציין". הוא הוסיף כי "איבדנו אותם בגלל מה שאנחנו רואים כמעשי טרור מדינתי של ישראל", וחזר על טענתו כי הרצועה הפכה ל"מחנה הריכוז הלא אנושי והמביש ביותר של זמננו".
"אנו ניצבים מול מנטליות של רצח עם שלעולם אינה שבעה מהרג", אמר ארדואן על ישראל. לדבריו, איש בעל "תודעה מוסרית" אינו יכול להתעלם מהסוגיה. בתגובה לדברים אלו, זכה ארדואן למחיאות כפיים שנמשכו מספר שניות מצד חלק מהנוכחים באולם.
ארדואן גם האשים את ישראל בסירוב לקדם את השלב השני בהסכם הפסקת האש של נשיא ארצות הברית דונלד טראמפ. במקביל, הוא קבל על כך שהגדה המערבית חווה "אלימות וטרור" קשים מצד מתנחלים, וטען כי נמנעת ממוסלמים ונוצרים גישה למקומות הקדושים בירושלים.
יחסי ישראל עם טורקיה, שבעבר הייתה בעלת ברית ביטחונית קרובה, הידרדרו באופן דרסטי בעקבות עלייתו של ארדואן לשלטון, וקרסו כמעט לחלוטין מאז פרוץ המלחמה נגד חמאס בעזה.
בעבר השווה ארדואן את ראש הממשלה בנימין נתניהו להיטלר. מנגד, נתניהו כינה את מקבילו הטורקי "דיקטטור אנטישמי", וגינה אותו על כך שהוא "מבצע רצח עם בכורדים", בזמן שהוא תומך בארגון הטרור חמאס.
ארדואן גם קרא למנהיגי העולם "להפעיל לחץ כבד יותר" על ישראל כדי לקדם את שיקום עזה, מהלך שלדבריו חייב להתחיל "בהקדם האפשרי".
קריאה זו מגיעה ברקע הקיפאון במאמציה של מועצת השלום של טראמפ לקדם את תוכנית השלום של וושינגטון ברצועה.

ראש הממשלה בנימין נתניהו שוחח היום עם בני משפחתו של נתנאל שוקרון, שנרצח בפיגוע באזור בנימין לפני יום הכיפורים.
בהודעה שפרסמה לשכת ראש הממשלה נמסר כי נתניהו הביע תנחומים מעומק הלב על הירצחו של אב המשפחה.
עוד נמסר כי בשיחתו עם המשפחה כינה נתניהו את שוקרון גיבור ולוחם מילואים מסור. לפי ההודעה, ראש הממשלה הוסיף כי שוקרון היה ראש משפחה שהיווה דוגמה ומופת בנתינתו ובהקרבתו למען תקומת עם ישראל בארצו.

נציגים בכירים במשלחת האיראנית לעצרת הכללית של האו"ם נטשו את אולם המליאה במהלך נאומו של נשיא ארצות הברית דונלד טראמפ. הנטישה התרחשה כאשר טראמפ הגיע לחלק בדבריו שבו איים שוב להשמיד את הרפובליקה האיסלאמית.
דיפלומט זוטר יחיד נותר באולם המליאה לאורך כל נאומו של טראמפ.
ארצות הברית הסכימה להעניק אשרות כניסה לנשיא איראן ולשר החוץ שלו לקראת כינוס העצרת הכללית, אך סירבה במקביל להעניק אשרות לנשיא הרשות הפלסטינית ולמשלחתו.
????Iranian delegation began to walk out as Trump started the Iran portion of his speech, saying that he has a choice to make about whether to annihilate the country or make a deal with them.
One lower level staff member remains. pic.twitter.com/iFtL9ntfkv
— Farnoush Amiri (@FarnoushAmiri) September 22, 2026
נשיא ארצות הברית דונלד טראמפ כמעט שלא הזכיר את ישראל במהלך נאומו, שנמשך כ-38 דקות, בפני העצרת הכללית של האו"ם.
האזכור היחיד של ישראל הגיע כאשר טראמפ ציין את "יום השנה השלישי למתקפת ה-7 באוקטובר בישראל", שיחול בקרוב.
באזכורים אחרים של החטופים שנלקחו במתקפה לא צוינה הלאומיות שלהם.
טראמפ גם הודה ליותר מתריסר מדינות על תרומתן ל"מועצת השלום" שלו, שאמונה על הפיקוח על שיקום עזה שלאחר המלחמה – אך גם כאן לא הזכיר את ישראל, ששיתוף הפעולה שלה נדרש כדי שהמהלך יתקדם.
החלק הארוך ביותר בנאום, שעסק באיראן, לא כלל גם הוא שום התייחסות לישראל, אף על פי שישראל הייתה המדינה היחידה שהצטרפה לארצות הברית במלחמה נגד הרפובליקה האיסלאמית.
טראמפ לא צפוי להיפגש עם ראש הממשלה בנימין נתניהו, שכן הנשיא כבר יעזוב את ניו יורק לפני שנתניהו יגיע אליה.





















































































































































תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית
תמכו בנו