שמונה מהמועמדים בפריימריז של הליכוד הסירו את מועמדויותיהם, כך הודיעה היום המפלגה.
משה (מושיקו) פיניאן, שהתמודד על המקום המוקצה לגליל ולעמקים, פרש וכך גם שלמה מוסלאי, גל שבתאי ואורן מגנזי, שהתמודדו על המקום המוקצה למחוז דן ותל אביב, גרשון מסיקה, יגאל ברנד ומישאל בן עמי, שהתמודדו על המקום המוקצה לירושלים, ליש"ע ולשפלה, וצגה מלקוּ, שהתמודדה ברשימה הארצית.
הבחירות המקדימות לרשימת הליכוד לכנסת ייערכו מחר. ההצבעה תיפתח בשעה עשר בבוקר ותסתיים כעבור 11 שעות, בתשע בערב.
אף שהפריימריז ייערכו מחר, באתר המפלגה לא מופיעה רשימה סופית של המוקדים שבהם ניתן יהיה להצביע. בעלי זכות הצבעה רשאים להצביע בכל קלפי שיבחרו.

האפיפיור לאו קרא היום לשים קץ לאלימות נגד פלסטינים בגדה, על רקע העלייה בתקיפות מצד מתנחלים אלימים והמצור ביישוב קוסרה.
מתנחלים הקיפו בתים לאחר שניתקו את אספקת המים והחשמל, במה שארגוני זכויות אדם תיארו כמאמץ מתואם להשתלט על שטחים נוספים ולצמצם עוד את השטח שבו הפלסטינים מבקשים להקים מדינה.
"אני שב וקורא לשים קץ לאלימות החוזרת ונשנית נגד האוכלוסייה האזרחית הפלסטינית בגדה", אמר האפיפיור, מבלי להתייחס לעימותים או לתקיפות מסוימים.
"אני קורא בדחיפות לקהילה הבינלאומית לפעול לקידום פתרון שתי המדינות, למען שלום צודק ובר־קיימא", הוסיף האפיפיור לאחר תפילת הצוהריים במעונו בקסטל גנדולפו, מחוץ לרומא.
הוותיקן תומך זה שנים ברעיון של מדינה פלסטינית עתידית, שיותר מ־150 מתוך 193 המדינות החברות באו"ם הכירו בה ככוללת את רצועת עזה והגדה, לרבות מזרח ירושלים.
ממשלתו של ראש הממשלה בנימין נתניהו הובילה בנייה נרחבת בהתנחלויות בגדה, שלדברי שר האוצר והשר במשרד הביטחון בצלאל סמוטריץ' נועדה לשים קץ לרעיון הקמתה של מדינה כזו.
האו"ם ורוב הממשלות בעולם רואים בהתנחלויות לא חוקיות לפי המשפט הבינלאומי הנוגע לשטח הנתון לכיבוש צבאי. ישראל כבשה את הגדה במלחמת 1967, אך טוענת כי מדובר בשטח שנוי במחלוקת ולא בשטח כבוש.
צה"ל ביצע לפני זמן קצר תקיפה שכוונה נגד פעיל טרור בדרום רצועת עזה, כך נמסר מהצבא.
כלי תקשורת פלסטיניים דיווחו כי התקיפה פגעה באוהל באזור חאן יונס וכי כמה בני אדם נפצעו.
צה"ל צפוי למסור פרטים נוספים בהמשך.
#عاجل
مصابون في استهداف طائرات الاحتلال خيمة نازحين بالقرب من جامعة الأقصى غربي خانيونس pic.twitter.com/JXGWjFuasP— أنس الشريف Anas Al-Sharif (@AnasAlSharif0) August 16, 2026
נציגי האו"ם הגיעו היום לבתים בקוסרה שמדרום לשכם, שנחסמו בידי מתנחלים במהלך השבוע האחרון, והביאו לדיירים מזון ומים, לפי תיעוד ועדויות של בעלי הבתים ששוחחו עם זמן ישראל.
לדברי התושבים, נציגי האו"ם הביאו עימם גם מכלית מים, אך כוחות הביטחון לא אפשרו לה להישאר במקום. תגובת צה"ל טרם נמסרה.
במהלך המגעים בין ארצות הברית לאיראן בחודש מאי, ממשל טראמפ חשש כי חברי צוות המשא ומתן האיראני, יו"ר הפרלמנט מוחמד באקר קאליבאף ושר החוץ עבאס עראקצ'י, אינם מוסמכים לסגור הסכם ללא אישור משמרות המהפכה, כך מדווחים בחדשות 12.
לפי שלושה מקורות, בכירים בממשל פנו בחשאי לנשיא חבל כורדיסטן בעיראק, נצ'ירוואן ברזאני, כדי שייצור קשר עם מפקד משמרות המהפכה, הגנרל אחמד ואחידי. ברזאני, שנהנה מקשרים עם בכירים בטהראן ובוושינגטון, פנה ישירות לוואחידי וחזר עם מסר שלפיו הנהגת משמרות המהפכה תומכת בקו שניהל הצוות האיראני.
בהמשך ניסו האמריקנים לקדם פגישות חשאיות בארביל, בחסות ברזאני, אך המהלך לא הבשיל.
הדיווח ממחיש את הקושי של וושינגטון לזהות מי מקבל בפועל את ההחלטות באיראן, במיוחד לאחר התחזקות כוחם של משמרות המהפכה בעקבות המלחמה וחיסולו של עלי חמינאי.










































































































































תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית
תמכו בנו