JavaScript is required for our website accessibility to work properly. הזמן של itamar.eshel27 | זמן ישראל
הזמן של
itamar.eshel27
הזמן של
itamar.eshel27
כל פעולות המחאה של החרדים לגיטימיות, מה שלא לגיטימי יהיה להיכנע להם. צריך לנשום עמוק ולזכור שהחרדים מיעוט, ברגע שתהיה ממשלה שמנסה להילחם בתופעה, החרדיות לא תוכל לאיים על המדינה
כל הזמן // יום ראשון, 5 ביולי 2026
מה שחשוב ומעניין עכשיו
הסכם בין ישראל ולבנון; מו"מ בין ארה"ב ואיראן

שלושה מבניו של עלי חמינאי הופיעו בהלוויה, אך לא יורשו

רעול פנים ניפץ את דלתות אולפן חדשות 12 ● דיווחים: מתנחלים הציתו מסעדה סמוך לשכם וגנבו כסף מזומן ● הבוקר: שניים נורו למוות באום אל-פחם, אדם נרצח בדיר חנא; 153 מבני החברה הערבית נהרגו מתחילת השנה בנסיבות הקשורות לפשיעה ואלימות, בתקופה המקבילה אשתקד היו 128 מקרים ● דיווח: על פי מסמכי חמאס - חזבאללה הוא שסיכל את ״מבצע המטרו״ בשומר החומות

הממשלה אישרה היום תוכנית המשך לשיקום וליווי שורדי מסיבות הדרום מ־7 באוקטובר, הנובה ופסיידק, בהיקף של כ־60 מיליון שקל לשנים 2026–2028. ההחלטה, שהובאה לאישור הממשלה בהצעת ראש הממשלה בנימין נתניהו, נועדה להבטיח המשך רצף טיפולי, שיקומי ותעסוקתי לאלפי השורדים ובני משפחותיהם.

כ־3,600 שורדי מסיבות הוכרו כנפגעי פעולות איבה, ושיעורי הפגיעה והנכות בקרבם מצביעים על השלכות ארוכות טווח המחייבות המשך ליווי ושיקום מותאם.

במסגרת ההחלטה יוקם מערך ליווי אישי לשורדים, שיפעל כ"כתובת ממשלתית אחת" ויסייע במיצוי זכויות, בתיאום בין גורמי הטיפול ובהבטחת רצף שיקומי באמצעות משרד הרווחה. בנוסף, יורחבו המענים לבני משפחות השורדים, מתוך הכרה בתפקידם בתהליך ההחלמה והשיקום.

אנשים מבקרים במיצב לזכר הנרצחים בפסטיבל נובה ברעים, 14 בינואר 2024 (צילום: חיים גולדברג/פלאש90)
אנשים מבקרים במיצב לזכר הנרצחים בפסטיבל נובה ברעים, 14 בינואר 2024 (צילום: חיים גולדברג/פלאש90)

בשתי תקיפות ברצועת עזה בשבוע שעבר, צה"ל חיסל את המחבל מוחמד נגיב עאשור, מפקד מחלקת נוחבה מהזרוע הצבאית של ארגון הטרור חמאס, ואת המחבל תאמר סעיד אבו נחל, ראש חולייה מהזרוע הצבאית של ארגון הטרור חמאס, כך נמסר מדובר צה"ל.

בג"ץ מקיים דיון המשך בעתירות המבקשות לבטל את מינויו של יהודה אליהו למנהל רשות מקרקעי ישראל.

היועצת המשפטית לממשלה תומכת בביטול המינוי.

רויטרס
רויטרס, 10:07 עריכה

שלושה מבניו של מנהיג איראן ההרוג, האייתוללה עלי חמינאי, התפללו ביום ראשון לצד ארונו ולצד ארונותיהם של ארבעה בני משפחה נוספים, אך מוג'תבא, הבן שירש אותו כמנהיג העליון של איראן, לא הופיע.

הטלוויזיה הממלכתית הציגה את מוסטפא, מיית'ם ומסעוד חמינאי מתפללים מאחורי הארונות שהונחו בחצר העצומה של מוסלא אימאם חומייני הגדול בטהראן, מתחם דתי רחב ידיים.

במפגן של מסירות ציבורית למדינה התיאוקרטית ולהט מהפכני, הרפובליקה האסלאמית מקיימת שבוע של תהלוכות הלוויה המוניות לחמינאי, כולל העברת שרידיו לאתרים דתיים שיעיים בעיראק השכנה.

אופנועים חולפים על פני שלט חוצות המציג את המנהיג העליון המנוח של איראן, האייתוללה עלי חמינאי, בכיכר המהפכה האסלאמית בטהרן. 5 ביולי 2026 (צילום: AP Photo/Vahid Salemi)
אופנועים חולפים על פני שלט חוצות המציג את המנהיג העליון המנוח של איראן, האייתוללה עלי חמינאי, בכיכר המהפכה האסלאמית בטהרן. 5 ביולי 2026 (צילום: AP Photo/Vahid Salemi)

אחרי יום שבו הוצב הארון בתוך מבנה כדי לאפשר לבכירי המשטר האיראני ולגורמים זרים לחלוק לו כבוד, ארונו של חמינאי הוצג בשבת בחוץ מתחת לזכוכית, לצד ארונותיהם של בתו, חתנו, כלתו ונכדתו בת ה־14 חודשים.

עדיין לא נרשם מראה פומבי של מוג'תבא, ולא פורסמה תמונה שלו. לפי דיווחים, הוא נפצע במתקפה שבה נהרגו אביו ובני המשפחה האחרים ב־28 בפברואר, כשישראל וארצות הברית הפציצו מטרות באיראן בתחילת המלחמה.

מקורבים למעגל הפנימי שלו אמרו לרויטרס כי פניו של מוג'תבא חמינאי הושחתו, וכי הוא סבל מפציעה משמעותית באחת מרגליו או בשתיהן.

הפסקת אש השעתה את המלחמה שנמשכה ארבעה חודשים, במסגרת הסכם עם וושינגטון שלדברי הרשויות באיראן יביא בסופו של דבר תועלת כלכלית עצומה, בהתאם למה שהן מתארות כניצחון על מעצמת־על.

ארונות גופותיהם של עלי חמינאי ובני משפחתו מוצגים לקראת תחילת טקסי ההלוויה במסגד בטהרן. 4 ביולי 2026  (צילום: AP Photo/Vahid Salemi)
ארונות גופותיהם של עלי חמינאי ובני משפחתו מוצגים לקראת תחילת טקסי ההלוויה במסגד בטהרן. 4 ביולי 2026 (צילום: AP Photo/Vahid Salemi)

נשיא ארצות הברית דונלד טראמפ אמר לאתר אקסיוס כי שיחות השלום הושהו לשבוע בשל האירועים סביב ההלוויה.

ביום ראשון התפללו נשיא איראן מסעוד פזשכיאן ויושב ראש הפרלמנט מוחמד באקר קליבאף מאחורי הארונות. מסעוד חמינאי נראה בוכה ומנגב את דמעותיו בכאפייה – הצעיף המשובץ שהוא סמל באיראן לאידיאלים מהפכניים לוחמניים ולסולידריות עם הפלסטינים – בזמן שאימאם קרא את תפילות ההלוויה.

המוני איראנים, רבים מהם בוכים וחלקם מכים על חזם, גדשו את מוסלא, כולל במהלך הלילה. רשת המטרו האיראנית מסרה כי רשמה 7 מיליון נסיעות משעות הערב המאוחרות של שבת ועד יום ראשון בבוקר, כשאנשים נהרו למרכז.

אחרי מה שהרשויות מציגות כתהלוכה המונית ענקית במרכז טהראן ביום שני, השרידים יועברו לעיר הסמינרים קום, מרכז ההיררכיה השיעית באיראן, לטקסים שייערכו ביום שלישי.

משם יוטס הארון לעיראק לטקסים בערי המקדשים השיעיות נג'ף וכרבלא ביום רביעי. הוא ישוב לאיראן ביום חמישי לתהלוכה נוספת במשהד, ושם ייקבר סמוך לקברו של אחד האימאמים השיעים מימי הביניים.

הרשויות מתכננות לגייס מיליוני בני אדם לתהלוכות גדולות בימים הקרובים, תוך הצעת תחבורה, מזון ולינה.

סוכנות הידיעות הפלסטינית וואפא מדווחת כי מתנחלים פרצו הלילה למסעדה סמוך לשכם, הציתו אותה, הרסו אותה כליל וגנבו כסף מזומן מהמקום.

בעל המסעדה, המשמש גם ראש מועצת הכפר לובאן א־שרקייה, יעקוב עוויס, אמר לוואפא כי הנזק מוערך בכמיליון שקל.

הוסיפו את זמן ישראל כמקור מועדף בגוגל

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לכל העדכונים עוד 13 עדכונים

שלום הוא ביטחון, לא רק צבאי אלא גם חברתי וכלכלי

בשיח הציבורי בישראל נהוג להציג ביטחון, כלכלה ורווחה כשלושה עולמות נפרדים. יש את הוויכוחים על גבולות והסכמים, את השיח על צמיחה ותעסוקה, ואת הדיון על בריאות, חינוך ורווחה. אבל ההיסטוריה מלמדת שהתחומים הללו קשורים זה בזה הרבה יותר מכפי שאנחנו נוטים לחשוב.

אחת הדוגמאות הבולטות לכך היא תקופת ממשלת יצחק רבין השנייה, בשנים 1992-1995.

ד"ר רתם סיון הופמן היא רופאה מומחית לרדיולוגיה אבחנתית. מצנתרת מוח בכירה, לשעבר מנהלת מכון הדימות במרכז הרפואי מאיר, יו"ר פורום ישראל בריאה. אמא ללוחם בחטיבת הקומנדו (במיל.), לצוער בקורס חובלים ולמתבגרת. ממובילות תנועת "אמא ערה" וחברה בחוג להנעה מדינית של מפלגת הדמוקרטים.

הוסיפו את זמן ישראל כמקור מועדף בגוגל
תכנים המתפרסמים בזירת הבלוגים של זמן ישראל מייצגים את כותביהם בלבד. הדעות, העובדות וכל תוכן המוצג בפוסט זה הם באחריות הכותב/ת וזמן ישראל אינו נושא באחריות להם. במקרה של תלונה, אנא צרו קשר.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לפוסט המלא עוד 1,007 מילים
אמיר בן-דוד

בממלכת נתניהו, גם ותיקי הליכוד הם אורחים על תנאי

אדלשטיין, שכבר ניסה ב־2021 לאתגר את נתניהו מבפנים, מצטרף כעת לרשימת בכירי הליכוד שעזבו או הועזבו לאורך השנים ● הוא צפוי לחבור לארדן בניסיון למשוך קולות מאותו ימין ממלכתי שחסר כיום לליכוד, אבל כמו ב־2022 – גורל הגוש עשוי להיקבע בסוף סביב המפלגות הזעירות ואחוז החסימה ● פרשנות

לכתבה המלאה עוד 911 מילים ו-1 תגובות

מסכנה לדמוקרטיה לסכנה לקיום המדינה

אם עד עכשיו הסכנה הייתה אובדן הדמוקרטיה, הרי מעתה הסכנה היא אובדן המדינה. כאשר מחברים את כל הנקודות לתמונה אחת גדולה, נשקפת לנו סכנה גדולה, גם מבית וגם מחוץ – וסכנות אלה לא נובעות מאויבים מעבר לגבול, אלא ממהלכים שיוזמת הממשלה עצמה.

נתחיל מההכרה בטבח הארמנים. אין ספק שעם שעבר שואה היה מחויב כבר מזמן להכיר ברצח העם הארמני, אבל מי שחושד שלממשלה הזאת יש מחוייבות ערכית ומוסרית, חושד בכשרים.

פנחס ענברי הוא חוקר בכיר של מזרח התיכון, עיתונאי, סופר, תסריטאי ומשורר. מחבר הערכים על הפלסטינים באנציקלופדיה העברית החדשה. שימש שנים רבות חוקר במרכז הירושלמי לענייני ציבור ומדינה. חיבר ספרי עיון על הבעיה הפלסטינית, וספר בלשנות על שורשי השפה העברית "סיפור שורש". הרומנים שחיבר יחד עם אשתו אביבה הם: "על גב סופה" - על אתגרי הקהילות הנוצריות בגליל המערבי בימי המנדט הבריטי מול האסלאם הרדיקלי ומעמד האישה, ו"שומר השאול" עוסק בשחיתות הישראלית.

הוסיפו את זמן ישראל כמקור מועדף בגוגל
תכנים המתפרסמים בזירת הבלוגים של זמן ישראל מייצגים את כותביהם בלבד. הדעות, העובדות וכל תוכן המוצג בפוסט זה הם באחריות הכותב/ת וזמן ישראל אינו נושא באחריות להם. במקרה של תלונה, אנא צרו קשר.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
1

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לפוסט המלא עוד 1,028 מילים ו-1 תגובות
זירת הדמוקרטיה
כל מה שצריך לדעת כדי לשמור על ישראל ליברלית

החיבוק האמריקאי לארדואן עלול לעלות לישראל ביוקר

כינוס נאט"ו באנקרה מציב את ישראל בעמדה לא נוחה: מחוץ לחדר, מול אפשרות שטראמפ יעניק לארדואן חבילת נשק משמעותית ● אם מדובר יהיה ב־F-35 או בסיוע למטוס החמקן הטורקי, ישראל תצטרך לפעול לפי תרחיש מחמיר ולדרוש מארה"ב מנגנון שיגן על יתרונה האיכותי ● פרשנות

הוסיפו את זמן ישראל כמקור מועדף בגוגל

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לכתבה המלאה עוד 634 מילים

למקרה שפיספסת

המלחמה השקטה בעזה - עזתים רעבים וכיסיהם ריקים

מי שמסתובב בין האוהלים הבלויים והמתפוררים, הנוטים לקרוס, עשוי לשמוע מתוך אחד האוהלים ילד שאומר לאימו: "אני מתגעגע לאכול בשר". הילד הזה אכן לא אכל בשר זמן רב.

יתרה מזאת, יש ילדים שנולדו במהלך המלחמה, גדלו וכמעט מלאו להם שלוש, בלי שהם מכירים מילים בסיסיות הנשמעות בכל בית חמים שיש בו מטבח – כמו בשר או בננה.

ג'נאת יוסף היא עיתונאית וסופרת המתגוררת ברצועת עזה. היא כותבת בשם בדוי עבור הפורום לחשיבה אזורית במכון ון ליר. תרגמה מערבית: נטע תלמוד

הוסיפו את זמן ישראל כמקור מועדף בגוגל
תכנים המתפרסמים בזירת הבלוגים של זמן ישראל מייצגים את כותביהם בלבד. הדעות, העובדות וכל תוכן המוצג בפוסט זה הם באחריות הכותב/ת וזמן ישראל אינו נושא באחריות להם. במקרה של תלונה, אנא צרו קשר.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
1

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
הפלשטנאצים בעזה בחרו בחמאס בבחירות חופשיות ודמוקרטיות בפיקוח בינלאומי. בבחירות הללו שנערכו בשנת 2006 זכה החמאס בקולותיהם של רוב מוחלט מהפלשטנאצים בעזה, כ-80 אחוזים. כמובן שכתנועה דיקטטו... המשך קריאה

הפלשטנאצים בעזה בחרו בחמאס בבחירות חופשיות ודמוקרטיות בפיקוח בינלאומי. בבחירות הללו שנערכו בשנת 2006 זכה החמאס בקולותיהם של רוב מוחלט מהפלשטנאצים בעזה, כ-80 אחוזים. כמובן שכתנועה דיקטטורית דתית לא קיימה החמאס מאז 2005 בחירות נוספות שבהם הורשו להביע הפלשטנאצים בעזה את דעתם. למרות זאת, בכל סקרי דעת הקהל (מכון הסקרים של ד"ר שקקי וגופים עצמאיים אחרים) שנערכו מאז 2006 ועד קיץ 2023 זכה החמאס לתמיכה רבה בקרב הציבור הפלשטנאצי ברצועת עזה. כך שלפלשטנאצים בעזה אחריות מלאה של 100 פלוס למצבם. מי שבוחר ו/או תומך בתנועה פוליטית-דתית שחותרת ופועלת באופן אקטיבי כבר עשרות שנים להשמדת היהודים בכל העולם ולהשמדת מדינת ישראל יכול לבוא בטענות ביחס למצבו רק אל עצמו.

לפוסט המלא עוד 1,113 מילים ו-1 תגובות
זירת הבלוגים
הזמן שלך לומר את דעתך
הצטרפות
הזמן הירוק
הזמן הירוק
סיכום השבוע בסביבה

ענני קונספירציה בכנסת

לרגל דיון בהנדסת אקלים, שורה של נציגי ממשלה התייצבו בכנסת כדי להישבע שאין להם אחות שמרססת אותנו באלומיניום ● מי שלא רוצה לכסות את גני הילדים בדשא סינתטי, צריך לדאוג שהחול יהיה הרבה יותר נקי ● שנה וחצי אחרי ההשקה, פארק חסן ערפה במרכז תל אביב מגשים את הציפיות. אבל למה שינו לו את השם? ● וגם: שדות התעופה בטורקיה התכסו בפאנלים סולאריים. מתי אצלנו?

הוסיפו את זמן ישראל כמקור מועדף בגוגל

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
2

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
אביב יקר, אני תוהה אם בכלל היית נוכח בדיון בכנסת . במידה וכן , האם ראית את כל העדויות שקובצו לחוברת של 100 עמודים שבה מאוגדים מחקרים , חקיקות ומידע מהימן בלבד ? geoengineering זה לא קונ... המשך קריאה

אביב יקר, אני תוהה אם בכלל היית נוכח בדיון בכנסת . במידה וכן , האם ראית את כל העדויות שקובצו לחוברת של 100 עמודים שבה מאוגדים מחקרים , חקיקות ומידע מהימן בלבד ?
geoengineering זה לא קונספירציה , זו עובדה . עשרות ניסויים כבר נוסו בשטח במהלך השנים בתחום שינוי מזג אויר ושינוי אקלים . במשך השנים ממשלות בארהב בריטניה ועוד, עשו ניסויים על האזרחים שלהם . תבדוק את project cirrus ואת project cumulus, project stormfury.יש עוד הרבה אם תחליט להיות עיתונאי חוקר אמיתי ולא רק לדבוק במה שאתה מכיר.
בהקשר של החומרים העכשוויים שהוצגו בכנסת , הוועדה קיבלה סרטוני וידאו של פרופ' ויליאם האפר, פרופסור אמריטוס לפיזיקה מאוניברסיטת פרינסטון ולשעבר יועץ מדעי בכיר במועצה לביטחון לאומי של ארצות הברית; ד"ר סטיבן קונין, לשעבר תת־שר המדע במשרד האנרגיה של ארצות הברית בממשל אובמה, ונייר עמדה מפרופ' ריצ'רד לינדזן, פרופסור אמריטוס ל־MIT ואחד מחוקרי האטמוספרה הבולטים בעולם. כל אלה מטרתם לדיון פתוח ושקיפות ודווקא אתה כעיתונאי , מזלזל וסוגר את האפשרות לדיון פתוח אמיתי.
יש לי הרגשה שהעובדה שח"כ לימור סון הר מלך היא בין היוזמות של הדיון הזה , גורמת לך לעיוורון לנושא שהוא אמיתי ולא הזיה בכלל. בנושאים מדיניים וזכויות אדם אני רחוקה שנות אור מדיעותיה של סון הר מלך אבל זה לא סותר את העובדה שהיא מביאה לכנסת נושא שחשוב להתייחס אליו ברצינות .
ממליצה לך גם לבדוק מדוע מונסנטו (יצרנית הזרעים הגדולה בעולם) המציאה זרעים שיכולים לגדול באדמה מזוהמת באלומיניום ? למה לייצר דבר כזה ?
בקיצור פתח את הראש , צא ולמד ותדאג לעצמך ולדורות הבאים

כשבכל העולם ישנן עדויות למכביר על Geoengineering, כולל מומחים שחושפים תופעות יזומות כמו chemtrails והניסיון לטייח אותן, וראיות שהונאת "משבר האקלים" נוצרה ב-Think Tank הגלובליסטי שנקרא C... המשך קריאה

כשבכל העולם ישנן עדויות למכביר על Geoengineering, כולל מומחים שחושפים תופעות יזומות כמו chemtrails והניסיון לטייח אותן, וראיות שהונאת "משבר האקלים" נוצרה ב-Think Tank הגלובליסטי שנקרא Club of Rome, בשיתוף פעולה עם האו"ם (Maurice Strong, UNEP), כחלק מהאאוגניקה שנסמכת על ה"תאוריות" של תומס מלתוס – בא אביב לביא למכור לילידים שזה הכל "תאוריות קונספירציה".
–שלא לדבר על ראיות להונאת הקורונה וה"חיסונים"; מה זה בכלל ה-WHO, ע"י מי הוא מנוהל ולאילו מטרות–
האם לימור סון הר-מלך המציאה את ביל גייטס, שהצהיר שהוא רוצה לחסום את השמש?

לכתבה המלאה עוד 1,445 מילים ו-2 תגובות

בזמן שטראמפ מתרחק מנאט"ו, ארדואן מתקרב אליה

ארדואן מעוניין להפוך את טורקיה לשחקנית מפתח בנאט"ו ● בישראל מבטיחים לא לסגת מדרום לבנון, אך הנשיא עאון ממשיך להגן על ההסכם ● המבצע למיגור השחיתות בעיראק נגע רק בקצה הקרחון ● והשבוע ב-2013 – הצבא המצרי מדיח את הנשיא מוחמד מורסי, איש האחים המוסלמים ● קסניה סבטלובה מסכמת שבוע במזרח התיכון

לכתבה המלאה עוד 1,220 מילים

תגובות אחרונות

מאמריקה באהבה (וזיהום)

מחיסול כמעט מוחלט של לווייתנים וביזונים במאה ה-19, דרך המצאת המכונית ועד לייסוד הפארק הלאומי הראשון ● היסטוריון סביבתי מסביר כיצד הפיכתה של ארה"ב למעצמה שינתה לבלי הכר את הטבע על פני כדור הארץ ● והאם כעת סין היא זו שתקבע את גורלנו האקולוגי?

לכתבה המלאה עוד 2,198 מילים

לכבוד יום העצמאות ה-250 של ארצות הברית, חיברנו 250 שאלות - על ההיסטוריה, התרבות, הספורט הגאוגרפיה והפוליטיקה של המעצמה ● בכל סיבוב 10 שאלות, ואפשר לשחק כמה שרוצים ● בהצלחה!

לכתבה המלאה
אוצר מילים
מושגי יסוד להבנת המציאות הישראלית
אָמֵרִיקָה 307

חגיגות העצמאות של אמריקה הן לא רק חגיגות של מי שנולד, גדל, שגשג או סבל בה. זו חגיגה של כולנו, שבעל כורחנו גדלנו בצילה של אמריקה ונתבענו מגיל ילדות להגדיר את עצמנו מולה ומול התרבות שלה

לכתבה המלאה עוד 1,095 מילים ו-1 תגובות

אזרחי ארצות הברית חוגגים את יום העצמאות בסוף השבוע הזה, אך מתחת לפני השטח חשים כי הרפובליקה נמצאת בסכנה קיומית ● משפל היסטורי באמון במוסדות ועד לקיטוב קיצוני בשתי המפלגות – מומחים מנתחים האם ארה"ב סובלת ממשבר גיל או ממחלה סופנית ● ולמרות ניסיונותיו של טראמפ לרכז כוח, ההיסטוריה מוכיחה שהשיטה עדיין עשויה לשרוד

לכתבה המלאה עוד 2,297 מילים

מכונת השכתוב של נתניהו עולה שלב

מההתקפות של שרי הקואליציה על ניצולי הטבח ועל ניצן אלון, ועד לחקיקת חוק יסוד לימוד תורה בעיצומה של שחיקת מערך המילואים – נתניהו פועל מתוך אמונה עיוורת שבוחריו יסלחו לו על הכול ● כשקמפיין הבחירות מוחק את הגבול בין עובדות לשקרים, המטרה היא כבר לא לשכנע, אלא פשוט לטשטש את התודעה הציבורית ● פרשנות

הוסיפו את זמן ישראל כמקור מועדף בגוגל

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לכתבה המלאה עוד 1,053 מילים
סקר זמן ישראל
הסקר השבועי
YT
של יוסי טאטיקה

איזנקוט ממשיך להוביל בזמן שגוש הקואליציה מתחזק

ישר שומרת על מקומה בפסגה שבוע שני ברציפות ומובילה על הליכוד במנדט אחד, בסקר שערך יוסי טאטיקה ● הציונות הדתית חוזרת אל מעל אחוז החסימה ומעלה את גוש תומכי נתניהו ל-53 מנדטים ● ובתרחיש של איחוד בין גנץ, הנדל ושמחי מסתמן מצב המונע משני הגושים להקים ממשלה

הוסיפו את זמן ישראל כמקור מועדף בגוגל

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לכתבה המלאה עוד 304 מילים

תוכנית "חדר מורים – לזכר שירה בנקי" מפגישה מורות יהודיות וערביות, גם בזמן מלחמה, סביב זהות, טראומה וחינוך לחיים משותפים ● נועה פוקסמן ואמאני אבו סבלאן מספרות על המפגשים הטעונים, על השפה הערבית שנכנסת לכיתה ועל הבחירה להמשיך לראות באחר אדם: "אנחנו לא באים לפתור את הסכסוך אלא להכיר רמה יותר איכותית של חיים משותפים"

לכתבה המלאה עוד 1,603 מילים ו-1 תגובות

אנקרה מעלה את רף החיכוך מול ישראל ובעלות בריתה

על רקע הברית האסטרטגית שנבנית בין ישראל, יוון וקפריסין, טורקיה מחריפה את הטון במזרח הים התיכון: מספינות קרב שהתקרבו לכלי שיט של חיל הים, דרך הפרות ריבונות בקפריסין ועד ניסיון לסכל את כבל החשמל התת־ימי שיחבר את ישראל לאירופה ● מבחינת ישראל, האיום הטורקי כבר נמצא על שולחן הדיונים הביטחוני ● פרשנות

הוסיפו את זמן ישראל כמקור מועדף בגוגל

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לכתבה המלאה עוד 988 מילים
התחברו לזמן ישראל

רוצים להגיב לכתבות? התחברו עכשיו

  • לכל תגובה עמוד בזמן ישראל שניתן לשתף ישירות ברשתות החברתיות ולשלוח באימייל
  • העמוד שלך בזמן ישראל יציג את כל התגובות שפרסמת באתר
  • קבלו את המהדורה היומית ישירות לתיבת האימייל שלכם
הערה: כאשר אתם מתחברים לזמן ישראל אתם מסכימים לתנאי השימוש
Register to continue
Or Continue with
Log in to continue
Sign in or Register
Or Continue with
שלחנו לך אימייל
לינק לקביעת סיסמה חדשה מחכה לך בתיבה
סגירה
בחזרה לכתבה

עיתונות איכותית מתקיימת בזכות קוראים שתומכים בה

תמכו בנו

עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית היא יסוד הכרחי לחברה חופשית ובריאה.

ישראל מתמודדת עם מתקפה חסרת מעצורים על יסודות הדמוקרטיה ועל כל המוסדות הממלכתיים שלה. ובמקביל, התקשורת הישראלית מאבדת את עצמאותה ואת יכולתה לבקר את השלטון. זמן ישראל הוכיח שאפשר גם אחרת: שניתן ליצור עיתונות חופשית, אחראית, ביקורתית ונחושה, המגינה על שלטון החוק ועל זכות הציבור לדעת.

תמיכתכם תאפשר לנו להמשיך לפרסם תחקירים, ניתוחים וכתבות עומק הנשענים על עובדות, ועל עבודה עיתונאית מקצועית ויסודית.