יפי נפש וחכמים גדולים
הכל מותר
אני האמא, לא מרשה לכולכם להתיר את דם ילדי בעת שהם שונים בעולם
שונאים אותנו כי שונאים אותנו
בלי קשר לרמת כזאת או אחרת
מסתברת שהאמת לא חד משמעית
לא, אנ... המשך קריאה
יפי נפש וחכמים גדולים
הכל מותר
אני האמא, לא מרשה לכולכם להתיר את דם ילדי בעת שהם שונים בעולם
שונאים אותנו כי שונאים אותנו
בלי קשר לרמת כזאת או אחרת
מסתברת שהאמת לא חד משמעית
לא, אני לא אוהבת שמתאים ילדים בשום מקום
לא אצלינו ולא אצלם
אבל, הסיפור המוטה הזה
מוסיף.שמן למסורת השנאה העולמית
שאין לה שום הגיון
בעיני היוצרים הם רוצחים
הפגיעה הבאה ביהודים או ישראלים
הדם על ידיהם
שונאים אותנו מספיק בלי שנשמא את עצמינו יותר
חורבן בית המקדש
שנאת חינם בקחרבינו
אני נגד שלילת הזכות
אני בעד שיפחדו להראות את פרצופים ברחוב בישראל
שילחו לגור בעזה
או אפילו בצרפת, אנגליה או כל מדינה טמטישמית אחרת
אני בעד דירגמו אותם באבנים
ברחוב
אני שמאלנית שפויה
ומשחררת אותנו בחול למרות הביקורת
זה התגלמות הרעלת הערות
שילחו לכל העסאזל
שילבקו שאנידים עם פצצות שהאמהות.שלהן גאות לגדל ילדים עדי שיתאבדו בלהרוג יהודים
הטיסות לחו"ל עלולות להתייקר עוד יותר, בעקבות הצעה של רשות המיסים להטיל היטל חדש על כלל הטיסות היוצאות מנמל התעופה בן גוריון.
נייר עמדה מקיף של חטיבת תכנון וכלכלה ברשות המיסים ממליץ להטיל מס חדש על כל מטוס, שיחושב לפי משקלו ומרחק הטיסה. ההצעה גובשה לקראת הדיונים הקרובים על תקציב המדינה לשנת 2027.
אף שהמס יוטל ישירות על חברות התעופה, ההערכה היא שהוא יתגלגל במלואו לכיסם של הנוסעים.
גובה המס ינוע בין כ-1,300 שקלים לטיסה פנים-ארצית במטוס קטן שמשקלו עד 50 טונות, ועד לכ-100 אלף שקלים לטיסה ארוכת טווח במטוס גדול השוקל מעל 300 טונות.
לפי המודל המוצע, המס יתורגם לתוספת עלות של כ-12 שקלים לנוסע בטיסה פנים-ארצית, כ-58 שקלים לנוסע בטיסה לטווח בינוני – בעיקר ליעדים באירופה – וכ-274 שקלים לנוסע בטיסה ארוכת טווח לארצות הברית ולמזרח אסיה.
על פי תחשיבי רשות המיסים, התוספת צפויה לייקר את מחירו הממוצע של כרטיס טיסה בשיעור של כ-4% עד 5%.
ברשות המיסים מעריכים כי אם יאושר היטל התעופה המוצע, הוא יניב לקופת המדינה הכנסות שנתיות בהיקף של כ-1.1 מיליארד שקלים.
ברשות מנמקים את המהלך בכך שענף התעופה אחראי לכ-4% מפליטות גזי החממה של ישראל, אך בניגוד לרוב המגזרים במשק, הוא כמעט שאינו ממוסה על טביעת הרגל הסביבתית שלו. דלק סילוני פטור לחלוטין ממס הבלו המוטל על דלקים, ועל טיסות בינלאומיות חל מע"מ בשיעור אפס.
חבר הכנסת משה אבוטבול מש"ס הודיע על החלטתו לפרוש מרשימת המפלגה לכנסת. במכתב פרידה שפרסם מסר אבוטבול כי הצעד נועד "לסלול את הדרך פנימה לצעירים הבאים אחריי" מתוך מחשבה על הצלחת התנועה.
לדברי אבוטבול, ההחלטה התקבלה בברכת חברי מועצת חכמי התורה של ש"ס. במכתבו הודה לרבנים על חיזוקם ועצתם לאורך דרכו, וכן ליו"ר המפלגה אריה דרעי על 40 שנות עשייה משותפת.
אבוטבול ציין כי לאחר כ-35 שנים של פעילות, עזיבת המשכן אינה מהווה פרישה מהעשייה הציבורית, וכי בכוונתו להתמסר מעתה לקידום "נושאים תורניים".
היועצת המשפטית לממשלה, גלי בהרב-מיארה, הבהירה כי אינה מכירה תשתית שיש בה כדי להשפיע על תוצאת הבחירות או לבסס טענה להשפעה שעשויה להביא לשינוי בתוצאותיהן. זאת בניגוד לניסיונותיו של ראש שב"כ דוד זיני לחקור פוליטיקאים ערבים ללא ראיות. הדברים נאמרו במסגרת ההשתלמות השנתית של משרד המשפטים באילת.
בהתייחסותה לשמירה על טוהר הבחירות, ציינה בהרב-מיארה כי עד כה הוצגה בפניה תשתית ראייתית ראשונית הנוגעת לאירועים בודדים ומתוחמים בלבד. אם יוצג מידע נוסף ומחדש שטרם הוצג, הוא ייבחן ויטופל כדין.
"כאשר יש תשתית ראייתית – מי שצריך להיחקר ייחקר", אמרה. "זה לא עניין של ימין או שמאל. זה לא עניין של יהודי או ערבי. ההחלטה אם לחקור אדם היא החלטה מקצועית, עניינית ושוויונית. כך היה וכך יהיה".
עוד מסרה בהרב-מיארה כי יו"ר ועדת הבחירות מלווה את הנושא "במקצועיות, בממלכתיות ובאחריות, מתוך הבנה עמוקה של חשיבות טוהר הבחירות ואמון הציבור בהן", והוסיפה כי אנשיה יעדכנו אותו בהתפתחויות.
בדבריה התייחסה היועצת המשפטית לממשלה גם לחוק מח"ש, וכינתה אותו "כמוסת רעל" המפרקת את המחלקה לחקירות שוטרים מבפנים. לפי ההודעה, בהרב-מיארה הזהירה כי החוק מאפשר רדיפה של שוטרים, פרקליטים ועיתונאים.
בהתייחסה לרפורמה המשפטית, אמרה היועצת כי אצלה ואצל עמיתיה התחדדה התובנה כי המהלך לא נועד לטייב את המערכת, אלא לשנות את עקרונות ההפעלה שלה מנאמנות לציבור לנאמנות לשלטון – דבר שהגדירה כמכה קטלנית לשלטון החוק ולזכויות האדם.
היועצת המשפטית לממשלה גלי בהרב־מיארה במהלך הדיון בבקשת החסינות של ח"כ טלי גוטליב בוועדת הכנסת, 9 במאי 2026 (צילום: יונתן זינדל/פלאש90)
יו"ר מפלגת ישר גדי איזנקוט אמר לאחר שקיבל את המנדט להרכבת הממשלה מנשיא המדינה יצחק הרצוג כי "אנו נמצאים בעת חירום, ישנה דחיפות גדולה למנהיגות חדשה".
גדי איזנקוט הצהיר היום בבית הנשיא, עם קבלת המנדט להרכבת הממשלה, כי בכוונתו לפעול להקמת ממשלת חירום לאומית. לדבריו, ההתייעצויות אצל נשיא המדינה העלו כי רוב מוחלט של חברי הכנסת תומכים בשינוי ובכהונתו כראש ממשלה, בעוד ש-74 חברי כנסת אינם נותנים עוד אמון בממשלה היוצאת ובעומד בראשה.
איזנקוט ציין כי בכוונתו לקרוא לחברי כל סיעות הכנסת כמפלגות ויחידים להיות שותפים לכינון והשבעת הממשלה. לדבריו, "אם אנשי הליכוד והציונות הדתית רוצים אחדות כפי שהצהירו בפני הנשיא, לא רואה סיבה שלא יתמכו בממשלה בראשותי". "דלתי פתוחה וידי מושטת בלב שלם ובנפש חפצה", הוסיף.
איזנקוט התריע כי הדמוקרטיה נמצאת באחד הרגעים הפגיעים שידעה, וכי "מסע הדה-לגיטימציה נגד הדמוקרטיה וחוסר האמון הגובר במוסדות המדינה" הביאו אותה לנקודה מסוכנת. לדבריו, הקמת הממשלה תדרוש "מהלכים פוליטיים יצירתיים ובלתי רגילים", מאחר שלישראל אין אפשרות למשוך זמן או להיגרר לסבבי בחירות נוספים.
עוד אמר איזנקוט כי "מי שינסה לטרפד את הקמת הממשלה מטעמים אישיים ולא ענייניים ייזכר בהיסטוריה כמי שלא הציל את ישראל בשעת חירום".
נשיא המדינה יצחק הרצוג (מימין) מטיל רשמית על יו"ר מפלגת ישר גדי איזנקוט את הרכבת הממשלה החדשה, במהלך טקס בבית הנשיא בירושלים. 8 בנובמבר 2026 (צילום: חיים גולדברג/פלאש90)
עוד מדבריו:
"אני עומד כאן מתוך תחושת חובה עמוקה והבנת האחריות וכובד המשקל המוטלים על כתפיי. איתי ולנגד עיניי עומדים אזרחי ישראל כולם, ובהם הנופלים והפצועים, האזרחים והחיילים, אלו ששילמו את המחיר הכואב ביותר מתוך אהבת העם והארץ.
"אעשה כל שביכולתי על מנת להיות ראוי להם ולעם ישראל כולו. להיות ראויים, זה הציווי העליון המוטל עליי ועל כולנו. אחיי ואחיותיי הישראלים, ישראל נמצאת בעת חירום מאתגרת והרת גורל. מחוץ, זירות המלחמה עודן פתוחות, ומטרות המלחמה טרם הושגו.
"במקביל, אנו נמצאים בעיצומו של משבר מדיני הרסני. אפילו טובי ידידינו, בעלי ברית אסטרטגיים, טוענים כי יש לבחון מחדש את יחסינו עמם".
"אנו נמצאים באחד הרגעים הפגיעים שהדמוקרטיה הישראלית ידעה. מסע הדה-לגיטימציה נגד הדמוקרטיה וחוסר האמון הגובר במוסדות המדינה המתודלק מדי יום, הביאו אותנו לנקודה המסוכנת ביותר. אם נמשיך במצב הנוכחי, אנו מסתכנים בהידרדרות למקומות אפלים לעבר נקודת אל-חזור שיהיה קשה לנו מאוד כחברה וכמדינה לחזור מהם.
"לכן, ישנה דחיפות גדולה במנהיגות חדשה, מנהיגות שאפשר להסתכל לה בעיניים ולסמוך עליה, ששיקוליה תמיד יהיו טובת ישראל וביטחון ישראל. מנהיגות, כפי שניסח זאת הרמב"ם, ליבה הוא לב כל קהל ישראל. היא מכילה ומייצגת את כל חלקי העם. מנהיגות שתדע להחזיר את המדינה והחברה לחוף מבטחים ולשפיות. זה מה שאני מבקש לעשות.
"ההתייעצויות כאן בבית הנשיא העלו תמונה ברורה. רוב מוחלט של חברי הכנסת המייצגים את הציבור הישראלי תומכים בשינוי ובכהונתי כראש ממשלה. 74 חברי כנסת לא נותנים יותר אמון בהמשך כהונתה של הממשלה היוצאת והעומד בראשה. זהו דברו של הציבור. זו הכרעת העם. עלינו לעשות הכול על מנת לכבד אותה ולממש אותה.
"אחרי השנים הקשות שעברנו, עלינו לעשות זאת הפעם בדרך אחרת. הפעם למען כל הישראלים. הימים בהם ישראלים הרגישו מודרים על ידי ממשלתם מוכרחים להסתיים ולא לחזור בשנית לכך. אני מחויב. עם המנדט שניתן לי כאן היום אוביל להקמת ממשלת חירום לאומית.
"יידרשו מהלכים פוליטיים יצירתיים ובלתי רגילים. לישראל אין פריבילגיה למשוך זמן או לחזור על סבבי בחירות בלתי נגמרים. האתגרים דחופים מדי. בכוונתי לשלוח בהקדם פנייה רשמית לכל סיעות הכנסת ולקרוא לכל חבריהן כמפלגות וכיחידים להיות שותפים לכינון והשבעת הממשלה.
"הכלל הוא פשוט. אם אתם מוכנים לחתום על ארבעת העקרונות שהתוויתי, אתם שותפים אפשריים לממשלת החירום הלאומית בראשותי. ארבעת העקרונות ידועים. ידועים היטב. ראשית, הכרה בישראל כמדינה יהודית ודמוקרטית. שנית, קבלת ערכי מגילת העצמאות. שלישית, חובת שירות לכול, צבאי, לאומי ואזרחי, למען חיזוק צה"ל והגדלת שורותיו. רביעית, הכרה בחמאס כארגון טרור ומחויבות להשמדת כוחו הצבאי והשלטוני.
"אני משוכנע שניתן ונכון להקים כך ממשלה חדשה במהירות שזוכה לרוב גדול בכנסת. עבורי, אחדות היא לא קלף מיקוח פוליטי או טריק ריק, אלא ערך עליון שמבטא שותפות אמת טהורה. אם אכן חברי הליכוד והציונות הדתית מאמינים שזהו זמן אחדות כפי שהצהירו בפני הנשיא, אני לא יכול להעלות על דעתי סיבה מדוע לא יבואו ויתמכו בממשלה בראשותי ובעקרונות שהצגתי.
"כפי שנהגתי כל חיי, פי ולבי שווים. סיעות הבית ונבחרי הציבור כולם, דלתי פתוחה וידי מושטת בלב שלם ובנפש חפצה עבור כל מי שמבין את גודל השעה ונכון לעשות מעשה אמיץ למען מדינת ישראל.
"מכאן אני מבקש לפנות ל-119 חברי הכנסת. חברי הכנסת העשירית, חברי הכנסת העשרים ושישה, שהושבעו השבוע לתפקיד. הציבור נושא עיניו אלינו. זה רגע מבחן למנהיגות. מי שינסה לטרפד את הקמת הממשלה מטעמים אישיים ולא ענייניים, ייזכר בהיסטוריה כמי שלא הציל את ישראל בשעת חירום.
"אזרחי ישראל, כבוד נשיא המדינה, איני משלה את עצמי. המשימה המוטלת עליי ועל שותפיי מורכבת ביותר. אנחנו נמצאים ככל הנראה במצב הפוליטי המורכב ביותר מאז הקמת המדינה. אף אחד לא יוכל לעמוד בכל ההתחייבויות שנתן, וכולנו נידרש לפשרות. גם זו מנהיגות, לדעת להכריע ולקבוע סדר עדיפויות.
"אני סמוך ובטוח ששותפיי מבינים את גודל השעה והצורך הדחוף בהשבעת ממשלה חדשה. כישוריהם וניסיונם הקריטי ביכולת שלנו להחזיר את ישראל לחוף מבטחים. אני מתכוון לנווט במצב שנוצר בסבלנות, בצניעות, בקור רוח ומתוך מחויבות עמוקה לישראל יהודית, שוויונית, ליברלית ובטוחה.
"אחיי ואחיותיי הישראלים, הימים ימים גורליים. בכוונתי להיות ראש הממשלה של כלל אזרחי ישראל, אלו שבחרו בי ואלו שלא. אין בכוונתי שצד אחד בחברה יכריע צד אחר. ישראל צריכה מנהיגות חדשה כאוויר לנשימה.
"ישראל צריכה ממשלה חדשה. ישראל צריכה מנהיגות שתישא על נס את המשותף לנו ותפתח את הדרך לעידן חדש. עידן של ציונות, סולידריות ורעות. המשימה קשה והמלאכה עוד רבה, אך אני מאמין שההצלחה בהישג יד. ישראל חייבת לנצח, ואעשה הכל על מנת שכך יהיה. בעזרת השם, נעשה ונצליח".
נשיא המדינה יצחק הרצוג העניק לגדי איזנקוט את המנדט להרכבת הממשלה. "איזנקוט קיבל את התמיכה הברורה מרוב חברי הכנסת כמי שיש לו הסיכוי הגבוה ביותר להרכיב את הממשלה הבאה, ולכן מתוקף סמכותי כנשיא החלטתי להטיל עליו את המנדט להרכבת הממשלה".
הרצוג ציין כי "לא נעלמה מעיני העובדה שסיעת הליכוד היא הגדולה בכנסת, עם זאת הן על סמך העובדות שפירטתי קודם לכן והן על סמך תקדימים ברורים של קודמיי בתפקיד, החלטתי להטיל את מלאכת הקמת הממשלה על איזנקוט".
הרצוג הוסיף וציין כי "האתגרים העומדים בפנינו עצומים. יש להרכיב ממשלה במהירות כדי להתמודד עימם. ישראל צריכה ממשלה יציבה שתוכל לעמוד באתגרים אלו לאורך זמן".
עוד אמר הרצוג כי "זוהי עת להושיט יד למען הקמת ממשלה יציבה ככל הניתן למען העם הכמה לכך. איזנקוט, מצפה שתעשה כל שביכולתך להקים ממשלה שתשרת את העם כולו, מי שבחר בה ומי שלא, ותכיל את כל תפיסות העולם שבתוכנו. מקווה שהממשלה שתוקם תוביל לריפוי וחיבור בין כל חלקי העם".
מדברי הנשיא:
"עם קבלת התוצאות הרשמיות של הבחירות לכנסת ה-26, ניגשתי למילוי המלאכה שמטיל עליי סעיף 7 לחוק יסוד – הממשלה, וקיימתי התייעצויות עם נציגות ונציגי כל הסיעות שנבחרו לכנסת. אלו היו שיחות שהתנהלו בפתיחות, בכנות ובשקיפות, והן ביטאו את מהותו החשובה של ההליך הדמוקרטי.
"הן הציפו גם את הוויכוחים ואת הנקודות הכואבות וכמובן – את ריבוי הקולות בתוככי החברה והפוליטיקה בישראל. הן היו שיחות נוקבות וחדות, שדנו בנושאים החשובים ביותר בעת הזאת. וגם הזכירו לכולנו את העובדה שלכל אזרחי ישראל יש קול שווה, מכל הצדדים, הדעות, ואורחות החיים והאמונות, ועל כן, ומתוקף סמכותי על פי חוק יסוד הממשלה, החלטתי להטיל את המנדט להרכבת הממשלה על יו"ר מפלגת "ישר", רב אלוף במילואים, גדי איזנקוט.
"האתגרים העומדים בפני מדינת ישראל הם עצומים. חלקם מחייב התייחסות דחופה ומיידית. איראן אינה ממתינה אף לא לרגע במזימותיה ואיומיה. יש לעסוק בבניית האופק המדיני באזור וביום שאחרי המלחמה. יש להתקדם עם תוכנית עשרים הנקודות בעזה של מועצת השלום והנשיא טראמפ ובמשא ומתן עם לבנון ושאר שכנינו.
"וכל זאת, כמובן, תוך מלחמה עיקשת ונחושה בטרור ובאימפריית הרשע בכל הגזרות. יש להדוף סנקציות ואיומים מדיניים וגם להתמודד עם מצב פוליטי חדש בארצות הברית. יש להתקדם עם הצורך לפתור את סוגיית הגיוס וצרכי צה"ל. יש לנסות ולהסדיר את גבולות הגזרה והיחסים בין רשויות השלטון ולבצר את הדמוקרטיה שלנו.
"יש להילחם בכל הכוח בפשיעה ובאלימות הנוראה, במיוחד זו האוכלת בחברה הערבית. יש לשמור על הכלכלה שלנו, על המשק הישראלי ולחזקם. ויש להתמקד בריפוי הפצע של השבעה באוקטובר שעודנו פתוח בבשרנו. כל האתגרים האדירים הללו ועוד רבים נוספים ניצבים בפנינו.
"למדינת ישראל נדרשת ממשלה יציבה שתוכל לעמוד בהם לאורך זמן. זוהי העת להושיט יד, לעשות הכול למען אחדותו של העם, ולחתור לממשלה טובה ויציבה ככל הניתן עבור העם בישראל, הכמה לכך.
"מכובדי יו"ר מפלגת ישר – גדי איזנקוט – אני מצפה כי תעשה כל שביכולתך על מנת להקים ממשלה שתשרת את העם כולו, את מי שתמך בה ואת מי שלא, ותהווה כתובת אחראית והגונה לכלל המגזרים, הדתות, אורחות החיים ותפיסות העולם.
"בימים הקרובים, גדי, כשתיכנסו, אתה ובני השיח שלך, לחדרי המשא ומתן, אני מבקש שתזכרו שעיני העם כולו – על כל כאביו, תקוותיו, תפילותיו וחרדותיו – נשואות אליכם. אנא, נהגו בחוכמה, ברגישות ובזהירות. אני מייחל בכל ליבי לכך שכל ממשלה שתקום תוביל לאיחוד, חיבור וריפוי בין כל חלקי העם, כי בנפשנו הדבר. יש לנו רק מדינה אחת. אהיה מוכן לסייע בכל עת למען מטרה זו".
נשיא המדינה יצחק הרצוג מטיל רשמית על יו"ר מפלגת ישר גדי איזנקוט את מלאכת הרכבת הממשלה החדשה, במהלך טקס בבית הנשיא בירושלים. 8 בנובמבר 2026 (צילום: חיים גולדברג/פלאש90)
ברבעון השלישי של 2026 שבה הסוגיה הפלסטינית למרכז סדר היום המצרי. לאחר שברבעון הקודם בלטו החשש מהסלמה אזורית והמתיחות במפרץ, קהיר חזרה להתמקד בעזה, ובמקביל הרחיבה במידה ניכרת את עיסוקה בגדה המערבית ובירושלים.
הדוח של תמרור-פוליטוגרפיה מלמד כי אין מדובר רק בריבוי גינויים: מצרים מבקשת לחבר בין סיוע ושיקום, מניעת עקירה, איחוד ההנהגה הפלסטינית ואופק מדיני. מבחינתה, אלה רכיבים של אותה בעיית ביטחון ויציבות.
ד"ר שאול אריאלי, אל"ם במיל', לשעבר מח"ט עזה וראש מנהלת המו"מ במשרד ראש הממשלה, כיום ראש קבוצת המחקר "תמרור- פוליטוגרפיה", פרסם 11 ספרים ואטלסים על הסכסוך, מחקרים שונים ומאמרי דעה רבים.
תכנים המתפרסמים בזירת הבלוגים של זמן ישראל מייצגים את כותביהם בלבד. הדעות, העובדות וכל תוכן המוצג בפוסט זה הם באחריות הכותב/ת וזמן ישראל אינו נושא באחריות להם. במקרה של תלונה, אנא צרו קשר.
זה הזמן לעבוד על התוכנית המדינית :" מדינת הברית של א"י -פלסטין". בקרוב מאד נוכל רק להתפלל שהעולם יסכים לאפשר לנו פשרה בונה כזאת ולא יפעיל עלינו תוכנית דרום אפריקה ופשוט יזרוק אותנו מהשט... המשך קריאה
זה הזמן לעבוד על התוכנית המדינית :" מדינת הברית של א"י -פלסטין". בקרוב מאד נוכל רק להתפלל שהעולם יסכים לאפשר לנו פשרה בונה כזאת ולא יפעיל עלינו תוכנית דרום אפריקה ופשוט יזרוק אותנו מהשטחים.
ישראל היא מדינה שרגילה למצבי חירום. חברות נערכות למלחמות, למתקפות סייבר, להשבתת מערכות ולשיבושים בשרשראות האספקה. הן משקיעות במערכות גיבוי ובתוכניות המשכיות עסקית כדי להבטיח שהפעילות לא תיעצר גם כשהמציאות משתבשת.
אבל יש איום אחד שעדיין אינו זוכה לתשומת הלב הראויה בחדרי ההנהלה: מזג האוויר.
פז נקש עזרא היא ראש המחלקה הסביבתית ומומחית לקיימות, בחברת Good Vision מקבוצת פאהן-קנה. בוגרת תואר ראשון דו חוגי בביולוגיה (B.Sc) וגיאוגרפיה וסביבת האדם (B.A) מאוניברסיטת תל אביב. שירתה כקצינת משאבי אנוש בחיל האוויר כ-5 שנים ועבדה באגף הביקורת במשרד מבקר המדינה על המשרד להגנת הסביבה ומשרד התיירות.
תכנים המתפרסמים בזירת הבלוגים של זמן ישראל מייצגים את כותביהם בלבד. הדעות, העובדות וכל תוכן המוצג בפוסט זה הם באחריות הכותב/ת וזמן ישראל אינו נושא באחריות להם. במקרה של תלונה, אנא צרו קשר.
תוצאות הבחירות האחרונות בישראל אינן סתם עוד תזכורת למבוי הסתום ולשיתוק הפוליטי המתמשך; הן מהוות כתב אישום חריף ומהדהד נגד תפיסת הדמוקרטיה הישראלית עצמה.
מעבר לחישובים הקואליציוניים הצרים של הבוקר שאחרי, הבחירות הללו חשפו שוב את אותה גזענות ממוסדת ועמוקה שממשיכה להלעיט את הציבור היהודי: הפסילה האוטומטית, הגורפת והמכוערת של המפלגות הערביות מלהיות חלק משורות הממשלה או להוות שותפות לגיטימיות לעיצוב מדיניות לאומית.
יהודה לוקץ׳ הוא פרופסור-חבר אמריטוס ליחסים בינלאומיים באוניברסיטת ג׳ורג׳ מייסון, וירג׳יניה. פרסם חמישה ספרים. הוא מחבר הספר שיצא לאור לאחרונה: "Op-Ed: Musings on War & Peace in the Middle East and Beyond"
תכנים המתפרסמים בזירת הבלוגים של זמן ישראל מייצגים את כותביהם בלבד. הדעות, העובדות וכל תוכן המוצג בפוסט זה הם באחריות הכותב/ת וזמן ישראל אינו נושא באחריות להם. במקרה של תלונה, אנא צרו קשר.
הקריאה ללימוד ערבית מוצדקת, רק ההנמקה מופרכת. ועדת הבחירות פסלה את הרשימות הערביות מהתמודדות לכנסת. האם עשתה זאת ממניעים גזעניים?
רק התערבות בג"ץ (לא יכול להיות) איפשרה את השתתפותן.
אין... המשך קריאה
הקריאה ללימוד ערבית מוצדקת, רק ההנמקה מופרכת. ועדת הבחירות פסלה את הרשימות הערביות מהתמודדות לכנסת. האם עשתה זאת ממניעים גזעניים?
רק התערבות בג"ץ (לא יכול להיות) איפשרה את השתתפותן.
אין ספק שהכותב כבר שוקד על כתיבתו של מאמר לא פחות בוטה, מגעיל ודוחה נגד היחס המפלה כלפי תומכי ימין, מתנחלים וחרדים.
תשובה מטופשת. מה הבעיה לגבות תשלום מנהגים שנכנסים לנתיב גם אם הוא בתשלום. שיבדקו במצלמה מי נכנס וישלחו לו תשלום הביתה. אין שום הצדקה לעמודים האלה. האידיוט שהחליט להציב אותם, שישלם את הע... המשך קריאה
תשובה מטופשת. מה הבעיה לגבות תשלום מנהגים שנכנסים לנתיב גם אם הוא בתשלום. שיבדקו במצלמה מי נכנס וישלחו לו תשלום הביתה. אין שום הצדקה לעמודים האלה. האידיוט שהחליט להציב אותם, שישלם את העלות וכך גם פיצוי לכל ההרוגים והפצועים שגרם. כלא היה ראוי גם.
כתבה חשובה על הנתיבים המהירים ואני מסכים עם רוב הנקודות. יש בעיה אחת והיא אופן הצגת הבעיה המרכזית. מהכתבה עולה כאילו הפעלת הנתיבים באה על חשבון נתיב האוטובוסים שהיה קיים מימים ימימה. זה... המשך קריאה
כתבה חשובה על הנתיבים המהירים ואני מסכים עם רוב הנקודות. יש בעיה אחת והיא אופן הצגת הבעיה המרכזית. מהכתבה עולה כאילו הפעלת הנתיבים באה על חשבון נתיב האוטובוסים שהיה קיים מימים ימימה. זה לא המצב.
המציאות היא שבין הקמת הנתיב ועד הפעלתו היה פרק זמן שבו איפשרו לאוטובוסים רגילים להשתמש בו – וטוב שעשו זאת. אבל משעה שהופעלו הנתיבים המצב חזר לקדמותו, והאוטובוסים חזרו לעמוד בפקק שהיה קיים גם כשלא היה קיים נתיב נפרד בכלל. הדבר דומה לתלונה על כך שברגע שתופעל הרק"ל באלנבי כבר לא יהיה ניתן לחנות על הרחוב השומם. הלו! אם לא היו בונים אותה אז לא היה אפשר לחנות שם בכלל!
בקיצור, כתבה קצת מטעה, אבל אני מסכים עם הסנטימנט. נוסעי התחב"צ צריכים להיות במקום הראשון וטוב יעשו,אם ימצאו דרך לשלב כמה שיותר קווי אוטובוס בשימוש בנתיבים האלה, שהם אכן מאוד מהירים (ואולי דווקא בזכות העמודונים האלה).
רוצים להגיב? הצטרפו לזמן ישראל
רוצים לפרסם פוסט? הצטרפו לזמן ישראל
רוצים לפרסם פוסט ולהגיב לכתבות? הצטרפו לזמן ישראל
רוצים שנשמור לכם את הלייקים שעשיתם? הצטרפו לזמן ישראל
לכל
תגובהופוסט
עמוד בזמן ישראל שניתן לשתף ישירות ברשתות החברתיות ולשלוח באימייל
עמוד הפרופיל הפומבי שלך ירכז את כל התגובות שפרסמת בזמן ישראל
אפשרות להגיש פוסטים לפרסום בזמן ישראל
אפשרות להגיב לכתבות בזמן ישראל
קבלו את המהדורה היומית ישירות לתיבת האימייל שלכם
בונוס:
הצטרפות לקבוצה הסגורה של זמן ישראל בפייסבוק המספקת הצצה מאחורי הקלעים של המערכת (למתחברים באמצעות פייסבוק בלבד)
עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית היא יסוד הכרחי לחברה חופשית ובריאה.
ישראל מתמודדת עם מתקפה חסרת מעצורים על יסודות הדמוקרטיה ועל כל המוסדות הממלכתיים שלה. ובמקביל, התקשורת הישראלית מאבדת את עצמאותה ואת יכולתה לבקר את השלטון. זמן ישראל הוכיח שאפשר גם אחרת: שניתן ליצור עיתונות חופשית, אחראית, ביקורתית ונחושה, המגינה על שלטון החוק ועל זכות הציבור לדעת.
תמיכתכם תאפשר לנו להמשיך לפרסם תחקירים, ניתוחים וכתבות עומק הנשענים על עובדות, ועל עבודה עיתונאית מקצועית ויסודית.
תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית
תמכו בנו