זה או תקציב, או בחירות, או עסקת טיעון
לפי כמה שרים, נתניהו הודיע לדרעי בסוף השבוע שעבר כי החליט ללכת לבחירות ● אפשר לקבל את הדברים כפשוטם, אבל יש גם אופציות אחרות ● טועה מי שחושב שבנט ישלח חבל הצלה לנתניהו ● ובליכוד מתחילים לדבר על פריימריז ● פרשנות
לפי כמה שרים, נתניהו הודיע לדרעי בסוף השבוע שעבר כי החליט ללכת לבחירות ● אפשר לקבל את הדברים כפשוטם, אבל יש גם אופציות אחרות ● טועה מי שחושב שבנט ישלח חבל הצלה לנתניהו ● ובליכוד מתחילים לדבר על פריימריז ● פרשנות
על פי הידיעות שהצטברו אתמול, נראה כי עסקת החטופים המיוחלת קרובה מאי פעם, וכי הפעם הזאת זה יקרה, בשעה טובה.
אבל, לצערנו, על פי מה שידוע כעת, זו לא תהיה עסקה אחת כפי שקיווינו, שתשחרר את כל החטופים במכה אחת, אלא תהיה עסקה בשלבים, ונחזיק אצבעות שאכן כל השלבים יקוימו, ונזכה בסוף התהליך לראות את כל הבנות והבנים הביתה.
פנחס ענברי הוא חוקר בכיר של מזרח התיכון, עיתונאי, סופר, תסריטאי ומשורר. שימש שנים רבות חוקר במרכז הירושלמי לענייני ציבור ומדינה. חיבר ספרי עיון על הבעיה הפלסטינית, וספר בלשנות על שורשי השפה העברית "סיפור שורש". הרומנים שחיבר יחד עם אשתו אביבה הם: "על גב סופה" - על אתגרי הקהילות הנוצריות בגליל המערבי בימי המנדט הבריטי מול האסלאם הרדיקלי ומעמד האישה, ו"שומר השאול" עוסק בשחיתות הישראלית.
בשבועות האחרונים מרבה ניר ברקת להתראיין בסוגיית פיטורי היועצת המשפטית לממשלה. אולי זה מס השפתיים שהוא מנסה לשלם באמצעותו לאדונו בנימין נתניהו.
ברקת מבקש להצדיק את הניסיון לפטרה ואומר, שכשהוא היה ראש עיריית ירושלים הוא סבל מהיועץ המשפטי לעירייה שלא אפשר לו לעשות כרצונו, וכי לאחר שהחליף את היועץ המשפטי לעירייה נפתרו כל בעיותיו.
עו"ד יוסי חביליו הוא סגן ראש העיר ירושלים ויו"ר סיעת "האיחוד הירושלמי". בעבר שימש חביליו כעשור כיועץ המשפטי של עיריית ירושלים. ב-2010 הוענק לעו"ד חביליו אות "אביר התנועה לאיכות השלטון" בקטגוריית השלטון המקומי - "על מאבקו במעשי שחיתות, אי סדרים, ניגודי עניינים ועבירות על חוקי הבחירות, לא פעם בניגוד לעמדת ראשי העירייה וניסיונות חוזרים ונשנים להדיחו", נכתב בנימוקי ההענקת האות.
מילים כדורבנות עו"ד חביליו. אלא שכל שאתה מתריע עליו במישור של פעולות בכירי ארגון המחבלים של ביבים שקרניהו מתרחש בשנים האחרונות גם בגינה הציבורית שלך, עירית ירושלים. אתה סגן ראש העיריה ובתקופתך מתרחש מחדל המגדלים הגדול. שבו אושרו לבנייה בשנתיים האחרונות ברחבי ירושלים יותר מ-400 מגדלים. שילוב בין תיאבון של כרישי נדל"ן, פוליטיקאים לא ישרים, ואני נוקט במילה זו כי שום דבר עדיין לא הוכח, ומערכת תכנון חלשה וכנועה שהיא המקבילה למערכת אכיפת החוק. גם במישור המקומי אמורות להיות על פי עקרון הפרדת הרשויות, שלוש רשויות – הרשות המבצעת (המנגנון העירוני והמנגנון התכנוני של משרד הפנים) הרשות המחוקקת (מועצת העיריה) והרשות השופטת (בתי המשפט המינהליים). בפועל בירושלים יש שתי רשויות (המנגנון העירוני ומועצת העיריה חד הם) ורשות שופטת מוחלשת עד לא קיימת שלא עוצרת ולא שואלת שום שאלות לגבי מחדל המגדלים הגדול.
תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם