עם קצת יצירתיות ניתן להפוך את שנאת החמאס ליתרון

Mohammed Al-Emadi (צילום: AP Photo-Khalil Hamra)
AP Photo-Khalil Hamra
In this Monday, Feb. 19, 2018 photo, The Qatari envoy, Mohammed Al-Emadi, attends a press conference at the Shifa hospital in Gaza City, Gaza. Al-Emadi told The Associated Press in an interview Thursday, Feb. 22, 2018 that Gaza is "on the verge of collapsing" and that if things do not improve, another war could break out between its Hamas rulers and Israel. Al-Emadi, Qatar's point man for the Gaza Strip, is calling on the world to send humanitarian aid urgently to the war-torn territory. (AP Photo/Khalil Hamra)

החמאס יורה על ישראל מסיבה אחת בלבד: הוא שונא אותה ורוצה בחיסולה. אבל אם נתנער מהקיבעון המחשבתי, נוכל להיות חכמים ויצירתיים ולהפוך את השנאה שלו ליתרון. הגיע הזמן ליצירת משוואה חדשה שתפסיק לפגוע או להיטיב עם תושבי עזה (דברים שאינם מעניינים את החמאס) ותגרום לכך (עד כמה שזה נשמע מוזר) שירי על ישראל  ייטיב עם ישראל ועם אזרחיה. רק כך, דווקא שנאת החמאס לישראל תגרום לו לעשות הכל כדי שלא יירו לכיווננו.

האסטרטגיה הישראלית מול רצועת עזה מנסה למנוע ירי ופגיעות בישראל באמצעות השפעה על האינטרס של תושבי הרצועה בפרנסה, ברווחה ובשקט. כשהם יורים עלינו אנחנו פוגעים בהם באמצעות סגירת מעברים, החמרת הגבלות ובמקרים קשים יותר באמצעות הפעלת כוח האש העצום של צה"ל ("הסבבים"). כשאינם פוגעים ויורים אנחנו מאשרים הקלות, מבטלים הגבלות ודואגים להזכיר מה יקרה להם אם יירו ("הרתעה").

לנוכח המצוקה הגוברת בעזה, האסטרטגיה הזו הופכת ליותר ויותר בעייתית ופחות ופחות יעילה. זה נכון לגבי השגרה הנוכחית וגם לגבי הסדרה כזו או אחרת. שהרי גם אם תהיה הסדרה, יהיה צורך במנופים שימנעו ירי לכיווננו ולו מצד ארגונים "סוררים".

הגיעה העת להתנתק מהקיבעון האסטרטגי מול עזה ולגבש באופן יצירתי חלופות שישיגו את התוצאה הרצויה בדרך אחרת, שאיננה מתמקדת בעזתים ולא כרוכה בפגיעה ובהרס.

מדיניות התגובה הישראלית ביחס לרצועת עזה מעוררת שאלות מוסריות לא פשוטות. וכי במה אשם הדייג העזתי שפרנסתו נפגעת בעקבות צמצום אזור הדייג? במה אשמה המשפחה העזתית הסובלת מקור או מחום כתוצאה מהעדר אספקה סדירה של חשמל? אילו הפגיעות הללו היו מובילות למניעת ירי על ישראל ניתן היה לקבל אותן בלית ברירה, אבל האם זה באמת המצב?

מדיניות "המקל והגזר" תואמת את הלך המחשבה הדמוקרטי המערבי. ההנחה היא שאם ידעו העזתים, כי פגיעה בישראל תוביל לפגיעה משמעותית בחייהם וכי שקט מצידם יאפשר שיפור ניכר באיכות חייהם, הם יגרמו לממשלתם למנוע כל ירי על ישראל.

ואולם עזה איננה דמוקרטיה, אלא דיקטטורה רצחנית הנשלטת על ידי החמאס, ארגון טרור אידאולוגי וקיצוני. האינטרס העליון של החמאס הוא המשך הפגיעה במדינה היהודית, והוא מוכן לקדם את האינטרס הזה גם במחיר פגיעה באוכלוסיית עזה. לכן יעילות מדיניות הענישה וההקלות, במתכונתה הנוכחית, מוגבלת ביותר.

החמאס לא יהפוך לארגון שוחר שלום ולא יוותר על שנאתו לישראל, אבל את החיסרון מבחינתנו שבגישת החמאס ניתן להפוך ליתרון. אם החמאס כל כך שונא אותנו, אנחנו צריכים לשנות את המשוואה, כך שדווקא השנאה לישראל תגרום לחמאס לעשות הכל כדי שלא נפגע.

שינוי המשוואה צריך להתבסס על העיקרון לפיו כל פגיעה בישראל תשרת את ישראל. החמאס לא יסכים לכך, כמובן, ולכן את הדרישה לשינוי המשוואה, צריך יהיה להפנות לקהילה הבינלאומית. ישראל צריכה לדרוש, כי הסיוע הבינלאומי לעזה (החיוני לקיומה) יותנה בכך שהארגונים המסייעים יעניקו הטבות מפליגות לישראל, במקרה בו תותקף מכיוון עזה.

כך למשל, ישראל צריכה להתנות את הסיוע הקטארי החודשי לרצועת עזה בכך שהקטארים יפקידו סכום גדול פי עשרים בבנק אמריקאי. אם הקטארים רוצים להעניק לעזה 15 מיליון דולר, הם יצטרכו להפקיד בחשבון נאמנות 300 מיליון דולר (סכום פעוט במונחים קטארים).

אם בחלוף חודש לא יהיה שום ירי מהרצועה, יוחזרו הכספים לקטאר, אבל אם יהיה ירי, יעביר הבנק הנאמן באופן מיידי, ללא כל שיקול דעת ובהתאם להנחיות שקיבל מראש, את מלוא הסכום לגורמים הנפגעים בישראל (למשל, הרשויות המקומיות באזורים שייפגעו, או אפילו ישירות לתושבים שאליהם כוון הירי).

אם במהלך החודש יועברו הכספים בשל ירי על ישראל, תצטרך קטאר להפקיד 300 מיליון דולר נוספים כתנאי להעברת התמיכה החודשית הבאה לתושבי הרצועה. מדיניות דומה צריך יהיה להחיל לגבי כל ארגון, מדינה או גוף בינלאומי שירצה לסייע לתושבי עזה.

בעקבות הפקדת הכספים ובניית מנגנון הפיצוי המיידי לתושבי ישראל, יידע החמאס (ושאר הארגונים בעזה), כי ירי על ישראל ישרת אותה ויסייע לתושביה ובייחוד לאלו שעליהם הם מתכוונים לירות.

דווקא שנאת החמאס לישראל תיצור אצל החמאס אינטרס אמיתי ואידאולוגי לעשות הכל כדי למנוע ירי לכיווננו. לחמאס יהיה גם קל יותר לפעול כנגד ארגונים אחרים המעוניינים בהמשך הירי, שכן ברור יהיה שאותם ארגונים מסייעים בפועל לישראל.

השגת הסכמה בינלאומית לכללי המשחק החדשים לא תהיה קלה, אבל אם נהיה נחושים מספיק, הכללים הללו יאומצו. שינוי המשוואה ואימוץ כללי המשחק החדשים לא יהווה פתרון קסם והטיפול בנושא הרצועה יצריך רעיונות יצירתיים נוספים.

אבל מנגנון של פיצוי משמעותי לישראל בעקבות ירי עליה, יוכל להפוך לכלי מרכזי בהשכנת שקט משני צידי הגבול, דבר שבסופו של דבר ישרת את האינטרסים האמיתיים של שני העמים. אם נגרום לקהילה הבינלאומית להבין זאת, היא גם תקבל ברצון את המשוואה החדשה.

אורי שנהר הוא שותף במשרד עורכי-דין ומזה עשרים שנה מרצה באוניברסיטה העברית בקורסים בנושאי חופש הביטוי

פוסטים המתפרסמים בבלוגים של זמן ישראל מייצגים את כותביהם בלבד. הדעות, העובדות וכל תוכן המוצג בפוסט זה הם באחריות הבלוגר/ית וזמן ישראל אינו נושא באחריות להם. במקרה של תלונה, אנא צרו קשר.
עוד 672 מילים ו-1 תגובות
כל הזמן // שבת, 14 ביוני 2025
מה שחשוב ומעניין עכשיו
היום ה־616 למלחמה ● 53 חטופים עדיין בעזה

איראן שיגרה קרוב למאה טילים, נפילות במרכז ובצפון; 41 פצועים, בהם שניים במצב אנוש

כ"ץ: איראן חצתה קווים אדומים כשירתה טילים לעבר אוכלוסייה אזרחית, משטר האייתוללות ישלם מחיר כבד ● צה"ל אישר: פגענו באתר הגרעין באספהאן; חמינאי: ישראל לא תצא ללא פגע ● איראן: הפלנו מל"ט ישראלי סמוך למתקן הגרעין בפורדו ● גורם בבית הלבן: טראמפ ונתניהו שוחחו על רקע ההסלמה בין ישראל לאיראן ● גורמים אמריקאים: צבא ארה"ב סייע ביירוט

עוד 139 עדכונים

הנכבה הפנימית

זו כבר השגרה שלנו – בכל פעם שמתפרסמת ידיעה על רצח, האצבע רצה לטלפון לבדוק – האם מדובר במישהו מהמשפחה? חבר ילדות? שכן? הפחד, החרדה המיידית, האנחה הקלה כשזה "לא מישהו שאנחנו מכירים".  עד הפעם הבאה.

בשבוע שעבר זה לא היה מישהו זר. זה פגע קרוב מדי – שוב. סעיד שעבאן בן 29 מלוד, מהנדס, אבא לשני ילדים, השלישי בדרך. יחד איתו נרצח גם עודאי בן 28. ביום שישי שניהם ביקרו בחתונה בכפר קאסם, ולאחר מכן הלכו לאכול במסעדה. שם, מחוץ למסעדה, נורו למוות. סרטונים שרצו ברשתות החברתיות תיעדו את רגעי האימה: צעקות, יריות, אנשים שוכבים על הקרקע, אחרים בורחים תוך כדי סעודה.

אמל סעד דראושה היא מנהלת פרויקטים טכנולוגיים ואחראית מידע ופרטיות בתנועת ״זזים - קהילה פועלת״, וסטודנטית לתואר שני בסוציולוגיה מחקרית באוניברסיטת חיפה.

פוסטים המתפרסמים בבלוגים של זמן ישראל מייצגים את כותביהם בלבד. הדעות, העובדות וכל תוכן המוצג בפוסט זה הם באחריות הבלוגר/ית וזמן ישראל אינו נושא באחריות להם. במקרה של תלונה, אנא צרו קשר.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
7
אכן נכבה פנימית כפי שציינת.אלא שהאצבע המאשימה שלך ראוי שתפני אל המראה שא. מביטה בה.אתם יודעים מי הרוצחים ולמה ואתם מתחסדים ,לא מלשינים ומבקשים שהמשטרה תתפקד כמו מכשפה מהאגדות שיודעת מי ... המשך קריאה

אכן נכבה פנימית כפי שציינת.אלא שהאצבע המאשימה שלך ראוי שתפני אל המראה שא. מביטה בה.אתם יודעים מי הרוצחים ולמה ואתם מתחסדים ,לא מלשינים ומבקשים שהמשטרה תתפקד כמו מכשפה מהאגדות שיודעת מי הרוצח.זה לא עובד כך כשחברה רוצה טיפול ראוי שתתן לטיפול את האמצעים אחרת תמשיכו לחיות במדינה נאורה על פי חוקים של תקופת האבן ואף אחד לא יוכל לעסור לכם.זאת הבעייה של הערבים ולא רק כאן

שוב הבכי וההאשמה על כולם, חוץ מהאשמים הראשיים, החברה הערבית והאיסלאם. תעשו חשבון נפש מדוע אתם חברה אלימה ואולי יהיה טוב יותר. לגבי נכבה בעזה, זה אפילו לא שווה התייחסות. רק תזכרו מי התחי... המשך קריאה

שוב הבכי וההאשמה על כולם, חוץ מהאשמים הראשיים, החברה הערבית והאיסלאם. תעשו חשבון נפש מדוע אתם חברה אלימה ואולי יהיה טוב יותר. לגבי נכבה בעזה, זה אפילו לא שווה התייחסות.
רק תזכרו מי התחיל את ה7.10

המשטרה לא חוקרת או שאין איתה שיתוף פעולה? האם אין זה נכון שכל המצלמות" נקיות" כאשר משטרה נכנסת לעיר ערבית ישראלית/ בדואית? האם אין זה נכון שאף אחד לא מוכן לדבר עם המשטרה האם אין זה נכון... המשך קריאה

המשטרה לא חוקרת או שאין איתה שיתוף פעולה? האם אין זה נכון שכל המצלמות" נקיות" כאשר משטרה נכנסת לעיר ערבית ישראלית/ בדואית? האם אין זה נכון שאף אחד לא מוכן לדבר עם המשטרה האם אין זה נכון שאף פעם אין עדים גם כשהרחוב היה מלא אנשים?
בואו תגבירו את המעורבות בחברה הערבית. בואו דברו עם צעירים עם שותפות ושיתוף פעולה עם משטרה כי היא לטובתך. האם משלמים מיסים כיהודים? האם משלמים דוחות חנייה? רואים משטרה רק כשמשהו נרצח. ולמה זה? שאלה מצויינת.

אמל, אם לא שמת לב, יש כמה בעיות ״קטנות״ עם השלטון במדינת ישראל כרגע. ההפקרות במגזר הערבי הוא חלק מתמונה גדולה יותר של מאבקי הכוחות בתוך החברה הישראלית, והמאבק הזה הוא לא יהודים נגד ערבי... המשך קריאה

אמל, אם לא שמת לב, יש כמה בעיות "קטנות" עם השלטון במדינת ישראל כרגע. ההפקרות במגזר הערבי הוא חלק מתמונה גדולה יותר של מאבקי הכוחות בתוך החברה הישראלית, והמאבק הזה הוא לא יהודים נגד ערבים.
תמיד אפשר להאשים את המדינה שמפקירה אתכם כי אתם ערבים, אבל אם תשימי לב, הממשלה הזו מפקירה הרבה אחרים, יהודים, ודואגת רק למגזרים מאוד מסוימים. המאבק כאן הוא דמוקרטיה מערבית, מול דיקטטורה דתית – והמגזר הערבי לא עוזר בכלל!
ערביי ישראל מתבכיינים, ואז כשיש בחירות לא מצביעים, או מצביעים לאותן מפלגות ערביות שדופקות אתכם כבר עשרות שנים – כן אחמד טיבי, אני מסתכל עליך! בכך יש לערביי ישראל חלק משמעותי בהקמת ממשלת הימין מלא מלא שאנחנו נהנים ממנה עכשיו.
ההתנגדות להפיכה המשטרית הייתה ההזדמנות של ערביי ישראל לעמוד לצד אחיהם היהודים ולזכות בחלק לגיטימי של הדמוקרטיה הישראלית – ולשם שינוי זה מאבק שלא דרש לפגוע בפלשתינאים. פיספסתם אותה!
תפסיקו להתבכיין וקחו חלק פעיל במדינת ישראל. הצטרפו להפגנות נגד הממשלה, קיראו להחזרת החטופים, הצטרפו למפלגות הליברליות שיקבלו אתכם בשימחה, התנדבו למשטרה – ובשם כל מה שקדוש, כשיגיעו הבחירות הבאות לכו להצביע! ולא למפלגות הערביות המגזריות והמושחתות.

עוד 712 מילים ו-7 תגובות
אמיר בן-דוד

"עולה חשש להוצאה כספית שלא כדין"

מעקב זמן ישראל גילויים חדשים, שחלקם מופיעים במסמכים רשמיים, מחזקים את התמונה שעלתה בתחקירי זמן ישראל, לפיה האקו־פארק באשקלון הועבר לחברה פרטית שאינה עומדת בתנאי המכרז – וזכתה, במסגרת הליך לא תקין, לשורה של "מתנות" מהעירייה ● משרד הפנים דורש תשובות, ובינתיים נחשף כי שני ה"מציעים" השונים לכאורה שנרשמו למכרז הם למעשה שותפים בפרויקט אחר

עוד 1,077 מילים

צרפת מחלקת פרס לטרור - מדיניות מקרון מסכנת את ישראל

שוב ושוב, נשיא צרפת עמנואל מקרון מוכיח שמדיניותו כלפי הסכסוך הישראלי-פלסטיני רצופה זגזוגים וספקולציות מסוכנות. לאחרונה הכריז מקרון, במהלך טיסה חזרה מביקור במצרים, כי "צרפת עשויה להכיר במדינה פלסטינית". הכרזה זו, שנאמרה כבדרך אגב, פתחה פתח למבול חילופי דברים בין צרפת לישראל והעלתה מחדש את השאלה: האם צרפת מתכוונת להעניק פרס לטרור?

מאז טבח 7 באוקטובר, מקרון מתנהל בצורה לא עקבית, לעיתים אף הפכפכה: מצד אחד, קריאה להשמדת חמאס, והקמת קואליציה בינלאומית, שהוכחשה מהר מאוד על ידי מקורביו; מצד שני, גינויים חריפים נגד ישראל, דרישות להחזרת הסיוע ההומניטרי לעזה ואפילו החרמת חברות ביטחוניות ישראליות מתערוכות בצרפת. מקרון אומנם מצהיר על מחויבות לביטחונה של ישראל ולשחרור החטופים, אך באותה נשימה מגנה את ישראל שוב ושוב.

מרים רוסמן היא היסטוריונית, בעלת תואר דוקטור מאוניברסיטת הסורבון. מומחית ליחסי ישראל–צרפת. חברה בפורום דבורה. פרשנית בערוצי המדיה השונים הישראליים והצרפתיים בנושאי יחסי ישראל-צרפת ועוד. יועצת היסטוריונית לסרטים תיעודיים בתחום לטלוויזיה הצרפתית. מחברת הספר ״יחסי צרפת-ישראל, מקום המדינה עד לפרשיית ספינות שרבורג".

פוסטים המתפרסמים בבלוגים של זמן ישראל מייצגים את כותביהם בלבד. הדעות, העובדות וכל תוכן המוצג בפוסט זה הם באחריות הבלוגר/ית וזמן ישראל אינו נושא באחריות להם. במקרה של תלונה, אנא צרו קשר.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
3
מי הסתומה הזאת שאומרת שהיוזמה הצרפתית "תבלום את המאמצים לחדש את תהליך השלום". איזה מאמצים יש לחדש את תהליך השלום?מצד מי? מצד ישראל? היא לא סתומה שחושבת שיש כאלה מאמצים . היא סתומה שחושב... המשך קריאה

מי הסתומה הזאת שאומרת שהיוזמה הצרפתית "תבלום את המאמצים לחדש את תהליך השלום". איזה מאמצים יש לחדש את תהליך השלום?מצד מי? מצד ישראל? היא לא סתומה שחושבת שיש כאלה מאמצים . היא סתומה שחושבת שאנחנו טפשים כדי להאמין שיש כאלה מאמצים…

גם אם תגידי אלף פעם שזה פרס לטרור זה עדיין לא נכון זה הכרה במדינה פלסטינית זה הדבר הכי הגון שהיה צריך לקרות ממזמן בנוסף שישראל לא מוכנה להכיר במדינה פלסטינית כך שאין הבדל אידיאולוגי בינ... המשך קריאה

גם אם תגידי אלף פעם שזה פרס לטרור זה עדיין לא נכון זה הכרה במדינה פלסטינית זה הדבר הכי הגון שהיה צריך לקרות ממזמן
בנוסף שישראל לא מוכנה להכיר במדינה פלסטינית כך שאין הבדל אידיאולוגי בינה לחמאס
ומבצעת בפועל רצח עם ואפרטהייד

חבל שהכותבת אינה מפרידה בין החמאס לרשות הפלסטינית. הכרה במדינה פלסטינית בראשות הרשות הפלסטינית ותוך פירוק החמאס הוא ענישה לטרור. החמאס מעולם לא הכיר בזכות מדינת ישראל להתקיים והכרה של מ... המשך קריאה

חבל שהכותבת אינה מפרידה בין החמאס לרשות הפלסטינית. הכרה במדינה פלסטינית בראשות הרשות הפלסטינית ותוך פירוק החמאס הוא ענישה לטרור. החמאס מעולם לא הכיר בזכות מדינת ישראל להתקיים והכרה של מדינות ערביות בישראל היא סטירת לחי לחמאס. להזכירך שה- 7 באוקטובר קשור לדיונים של התקרבות בין סעודיה וישראל.
לא כל מי שמבקר את ישראל (ובטח את ממשלתה) הוא נגדנו.

עוד 483 מילים ו-3 תגובות

למקרה שפיספסת

הפיצול הפנים־חרדי הפך לגלגל ההצלה של נתניהו

הסיעות החרדיות ניהלו אמש משא ומתן לילי לא כדי לסייע לצה"ל, חלילה, אלא במטרה להזרים תקציבים לישיבות ● יהדות התורה התפצלה לרסיסים, לראשונה מזה שנים, וההסכמות שהושגו כוללות סנקציות אישיות – בניגוד לעמדת הרבנים ● התוצאה: הכנסת לא מתפזרת, נוסח החוק המתגבש נותר עמום, וציבור המשרתים שוב נדחק לשוליים ● פרשנות

עוד 941 מילים ו-1 תגובות

זה לא ויכוח על עולם התורה

עמדת ההנהגה החרדית במלחמה האכזרית ביותר של עם ישראל מאז השואה, היא לא ניסיון לשמור על "עולם התורה".

ההתעקשות לשרוף צווי גיוס ולהורידם באסלה, ההוראות לא להתגייס גם לאלה שאינם לומדים – הן לא הגנה על "עולם התורה". גם לא על יהדות מדומיינת כלשהי.

איתי לנדסברג נבו הוא אזרח המודאג מעומק השחיתות השלטונית, חושש לגורל הדמוקרטיה ומזועזע מהגזענות והאלימות בחברה הישראלית. לשעבר עורך "מבט שני" ומנהל מחלקת תעודה בערוץ הראשון (2002-2017). בן קיבוץ תל יוסף וממקימי הפורום למען אנשי המילואים ( 1995-2017) . כיום במאי, עורך תוכן ומפיק עצמאי.

פוסטים המתפרסמים בבלוגים של זמן ישראל מייצגים את כותביהם בלבד. הדעות, העובדות וכל תוכן המוצג בפוסט זה הם באחריות הבלוגר/ית וזמן ישראל אינו נושא באחריות להם. במקרה של תלונה, אנא צרו קשר.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
2
רק תיקון קטן: מי שרוצה יהדות מלפני 3000 זה סמוטריץ׳ שחושב שסוף עידן הברונזה / תחילת עידן הברזל הייתה תקופה נפלאה. החרדים זו המצאה חדשה יחסית ביהדות מלפני 200 שנה, ועד לאחרונה היו מיעוט... המשך קריאה

רק תיקון קטן: מי שרוצה יהדות מלפני 3000 זה סמוטריץ' שחושב שסוף עידן הברונזה / תחילת עידן הברזל הייתה תקופה נפלאה.
החרדים זו המצאה חדשה יחסית ביהדות מלפני 200 שנה, ועד לאחרונה היו מיעוט איזוטרי ביהדות העולם – מעין פארודיה על היהדות. האדמו"רים מגור, בעלז, ושאר מקומות נשכחים בליטא של המאה ה-19 שנמצאים כיום בכלל בישראל הם לא יותר ממנהיגי כתות.

עוד 701 מילים ו-2 תגובות

תגובות אחרונות

זירת הבלוגים
הזמן שלך לומר את דעתך
הצטרפות

הפרויקטור שכ"ץ מינה לטיפול בנוער הגבעות חי בשטחים בבית לא חוקי

חשיפה אביחי תנעמי, שמונה על ידי שר הביטחון ישראל כ"ץ לפרויקטור לטיפול ב"נוער הגבעות", מתגורר בבית לא חוקי בהתנחלות עלי – ובמקביל מפעיל חוות סוסים, שלדברי "כרם נבות" הוקמה על אדמות בבעלות פלסטינית פרטית ● למרות צו הריסה ממשרד הביטחון, תנעמי אומר: "תנו לי לעבוד ולעשות טוב"

עוד 402 מילים ו-1 תגובות
היום ה־615 למלחמה ● 53 חטופים עדיין בעזה

טראמפ: איני רוצה שישראל תתקוף באיראן כל עוד יכול להיחתם עימה הסכם

הייעוץ המשפטי לממשלה: נתניהו פעל למנות את סגנו של רונן בר לממלא מקום ראש שב"כ, אף שנאסר עליו לעסוק בכך; למרות זאת, בשל "הנסיבות החריגות שנוצרו", המינוי אושר ● גולדקנופף התפטר מהממשלה ● מצרים גירשה משטחה עשרות פעילים שתכננו להגיע למעבר רפיח במחאה על המצור המוטל על עזה

עוד 48 עדכונים

אין חוק לפיזור הכנסת, אין חוק פטור - וגם אין גיוס חרדים

במשך כל הלילה התמקחו יולי אדלשטיין והסיעות החרדיות על איכות הסנקציות שיוטלו על החרדים שלא רוצים לשרת בצבא ועל מועד הטלת העיצומים עליהם ● בסוף הם הגיעו בקושי רב לעמק השווה והממשלה שרדה, לפי שעה, ואולי רק דחקה את הקץ ● נתניהו, מצידו, הרוויח זמן יקר מפז ● וראשי האופוזיציה משוכנעים כי למרות הכישלון בהצבעה יש לאירוע אפקט מתגלגל על יציבות הממשלה ● פרשנות

עוד 530 מילים ו-4 תגובות

50 מיליארד אירו על הכוונת

האיחוד האירופי יבחן בעוד כשבועיים צעדים נגד ישראל, על רקע המצב בעזה – לרבות הקפאת חלק מיתרות המט"ח ● מדובר במהלך דרמטי, שספק אם ניתן יהיה להוציאו לפועל ● עם זאת, אין להקל ראש באפשרות של סנקציות אחרות ● פרשנות

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
1
לאחר הניצחון על החמאס כשהאסלאם יבין שעלינו הוא לא יכול הוא יעבור לאסלם את אירופה . ראשונה תיפול בלגיה בדם אש ומהומות . משם הסערה תמשיך לצרפת וגרמניה ובסוף לאור ההצלחה לבריטניה . שם יערכ... המשך קריאה

לאחר הניצחון על החמאס כשהאסלאם יבין שעלינו הוא לא יכול הוא יעבור לאסלם את אירופה . ראשונה תיפול בלגיה בדם אש ומהומות . משם הסערה תמשיך לצרפת וגרמניה ובסוף לאור ההצלחה לבריטניה . שם יערכו קרבות דמים . מי שינצל אלו מדינות מזרח אירופה . יבואו אלינו הצבועים מבריטניה ללמוד שיטות איך נצחנו את הערבים . נגיד להם שיטילו עליהם סנקציות….

עוד 810 מילים ו-1 תגובות

קשה לדמיין מיזם המנוגד יותר לרוח התקופה: נשים ערביות ויהודיות מכל קצות הארץ לומדות ביחד לטפח בבית כוורות ולייצר דבש בשיטות טבעיות ● בסרט חדש המתעד את המיזם, Bees for peace, נשות הדבש מספרות על הערך המדיטטיבי של זמזום הדבורים, על הדמיון בין האישה הבדואית לדבורה ועל ההרמוניה שמתחילה בכוורת ומחלחלת גם לבני האדם

עוד 998 מילים

לוין לא מנסה לשקם את מערכת המשפט אלא להכניע אותה

אין שום פגם משפטי בכך שלוין מצהיר שאינו מכיר בעמית כנשיא העליון – זוהי אמירה מותרת הנתונה לחופש הביטוי הפוליטי ● הבעיה אינה במה שלוין אומר, אלא במה שהוא עושה – או נמנע מלעשות – מתוקף תפקידו כשר המשפטים, שעה שהוא משתק בפועל את מערכת המשפט על סמך אותה "אי הכרה" ● פרשנות

עוד 906 מילים ו-1 תגובות

דרעי הוא הזרוע החשאית של נתניהו

בזמן שנתניהו נאבק בגלוי על שלמות הקואליציה, דרעי עושה זאת בדיסקרטיות ונלחם להשתחרר מהלחץ שמטילים עליו רבני ש"ס ● ובינתיים באופוזיציה, לפיד מוותר – וליברמן לוקח פיקוד ● פרשנות

עוד 786 מילים
היום ה־614 למלחמה ● 53 חטופים עדיין בעזה

כוחות הביטחון חילצו מהרצועה את גופותיהם של יאיר יעקב ושל חטוף נוסף

יעקב, תושב קיבוץ ניר עוז, היה בן 59 בהירצחו; משפחתו של החטוף הנוסף עודכנה, אך שמו טרם נמסר לפרסום ● דיווח: שרים בכירים אומרים שיש לחתור לסיום המלחמה ● שיירה בת 1,500 איש, שיצאה מתוניסיה, עושה דרכה לרצועה ● ארבעה חיילים נפצעו באורח בינוני בחילופי אש בחאן יונס ● דיווח: אגודת ישראל תפרוש מהקואליציה, אם דגל התורה וש"ס יתנגדו לפיזור הכנסת

עוד 49 עדכונים

הפיילוט בעזה עשוי לפתוח את הדלת לרשות הפלסטינית

אבו שבאב מפעיל בדרום הרצועה מיליציה של כ־300 חמושים בפיקוח ישראלי, בסיוע המודיעין של הרשות הפלסטינית ● הוא הודה בכך בהקלטה שפורסמה השבוע, אך בישראל שומרים על שתיקה ● שרי הימין לא הגיבו לגילוי, ומתמקדים בזירה הפוליטית המקומית ● פרשנות

עוד 815 מילים ו-1 תגובות

ילדים חורגים למדינה

בהליך משפטי ממושך כשלה המדינה במציאת סייעת לילד עם מוגבלויות קשות, שנותר בביתו כבר שלוש שנים רק בשל מחסור בכוח אדם במסגרתו החינוכית ● השופטת חבטה שוב ושוב בנציגי משרד הרווחה ותבעה מהם לעשות מאמץ – אך ללא הועיל ● ברקע נחשפה בעיה מערכתית של שכר נמוך, הפרטה וחוסר יצירתיות ● רק לאחר חודשים של דיונים נמצא פתרון פשרה חלקי

עוד 2,032 מילים
סגירה
בחזרה לכתבה