דייויד ברמן מת אתמול, בגיל 52. סיבת המוות עדיין לא נקבעה. סטפן מאלקמוס, שהקים עם ברמן את להקת האינדי המוערכת "סילבר ג'וז" ב-1989, לפני שפרש ממנה וייסד את להקת האינדי המוערכת אף יותר "פייבמנט", צייץ בטוויטר: "המוות שלו הוא פאקינג דארק. דיכאון מטיל בך מום. הוא היה אחד הטובים ביותר. השירים שכתב היו התשוקה הגדולה ביותר שלו, בעיקר לקראת הסוף. אני מקווה שמוות הוא גם שלוות נפש, כי הוא בטח זקוק לזה".
ברמן הוביל את סילבר ג'וז במשך שני עשורים, בהרכבים שונים שהתחלפו סביבו, וכללו גם את אישתו קאסי ברמן, שנפרדה ממנו לאחרונה. הוא פרסם ספר שירה בשם "אוויר אמיתי" וספר קומיקס בשם "פברואר הנייד" שיצא לאור ב-2009, סמוך להודעה המפתיעה של ברמן על פרישתו מעולם המוזיקה, כמחאה על פעילות הלובינג של אביו, ריצ'ארד ברמן. ברמן גם החל לפתח סדרת טלוויזיה ל-HBO, שאמורה היתה לעסוק בחייו של אביו, אבל מעולם לא הושלמה.
הוא נעלם מעין הציבור כמעט עשור, התמודד עם התמכרויות שונות ועם התקפי דיכאון, ולפני כחודש חזר לפתע עם אלבום חדש ונוגע ללב, של פרויקט הנושא את השם "פרפל מאונטיינז", שזכה לשבחים מכל עבר. הוא היה אמור לצאת לסיבוב הופעות בתחילת החודש הבא.
הרשת מלאה בשעות האחרונות בהודעות אבל של מוזיקאים שמבכים את מותו של ברמן. אהרון דסנר מ"הנשיונל" הגדיר אותו "כישרון עצום והשפעה ענקית עלינו" וקורט וייל כתב "המוזיקה של דייויד תמיד הצליחה לגעת בעצבים הכי אנושיים שלנו, בזכות הכוח של המילים והקול שלו, בדרך שאף אמן אחר בן דורנו לא הצליח לגעת".
אמיר בן-דוד אוהב מוזיקה מאז סוף שנות השישים. כותב, מלחין, מנגן ושר ב״אבטיפוס״ מאז שנות השמונים. כותב בכיר וחבר מערכת בזמן ישראל
כל שנה, הארבעה בנובמבר (שחל אתמול) הוא יום של חשבון נפש שקט עבורי. של חשבון הנוגע למקום בו אנחנו עומדים כחברה, כמדינה, ביחס לשנה שעברה. על היכן אנחנו עומדים כמחנה, אל מול דרכו ומורשתו של יצחק רבין.
זהו יום אישי עבורי. גם בגלל הסיפור עליו גדלתי, עליי כתינוק במנשא בעצרת השלום ההיא. גם על התחנכותי בנוער העובד והלומד, והשנים בהם עסקתי במפעל הזיכרון ליצחק רבין, לדרכו ולהסתה שהובילה לרצח שלו: נדדתי בין בתי ספר באשדוד ובכרמיאל, במועדוני נוער בפתח תקווה ובעפולה, כדי להיפגש עם בני נוער על הלקחים שעלינו להפיק מן הרצח.
בן 29 | ממובילי מחאת בחירות עכשיו ודורשינוי | סטודנט למדע המדינה, היסטוריה וחינוך | מחנך ופעיל ציבורי
לסרטי הקולנוע של המערב הפרוע יש "תפריט שלד" ידוע מראש, בו הגיבור (ששמו הולך לפניו, על פי זהות כוכב הקולנוע – ג'ון ויין, צ'רלס ברונסון, קלינט איסטווד, פול ניומן, צ'אק נוריס ורבים אחרים) – מופיע בראשית העלילה בפונדק דרכים ופוגש חבורת רשעים העומדת בדרכו; הרשעים מענים את הבוקר, הקאובוי, ולא בוחלים בשיטות עינויים כיד הדמיון, לרבות קבורה בדיונות באופן שרק הראש בולט מעל הקרקע, הצלפות, רצח מקורביו חסרי הישע ועוד.
ואז – הבוקר המעונה משתקם, וחוזר לעיירה, ונוקם ומחסל את כל הרשעים עד לבלי השאר להם פליט, אף רשע לא ינקה.
מהנדס מבנים בוגר הטכניון, בעל תואר שני במדיניות ציבורית, לימודי תעודה בתכנון עירוני ותואר שלישי בהנדסה אזרחית. בעל משרד תכנון וייעוץ בחיפה, מחברם של ספרים מקצועיים ואחרים. מחבר הספר: "תכנון כחוק – דירות ומבני ציבור" בהוצאת "בורסי". אתר -www.benezra.co.il
עם הזמן פיתחנו תלות גדולה במערכות ניווט לווייניות דוגמת הווייז שנוצרה בישראל. גם צבאות בכל העולם פיתחו תלות כזו. מאז המלחמה בין ישראל וחזבאללה בלבנון וחמאס בעזה, מערכות ה-GPS השתגעו.
לפי מומחים, השיבושים המכוונים של מערכות הניווט הלווייניות נעשו על ידי ישראל, כדי לשבש את המסלול של מערכות נשק מתוצרת איראן, שמופעלות על ידי חזבאללה.
אריה אגוזי הוא כתב לענייני ביטחון. עבד בעבר בידיעות אחרונות. מתמחה בדיווח על טכנולוגיות ביטחוניות ישראליות ועל האתגרים עימן צריכות טכנולוגיות להתמודד, בעיקר מול האיומים החדשים.
הגיע הזמן לומר את דעתך
רוצים להגיב? הצטרפו לזמן ישראל רוצים לפרסם פוסט? הצטרפו לזמן ישראל רוצים לפרסם פוסט ולהגיב לכתבות? הצטרפו לזמן ישראל רוצים שנשמור לכם את הלייקים שעשיתם? הצטרפו לזמן ישראל
- לכל תגובה ופוסט עמוד בזמן ישראל שניתן לשתף ישירות ברשתות החברתיות ולשלוח באימייל
- עמוד הפרופיל הפומבי שלך ירכז את כל התגובות שפרסמת בזמן ישראל
- אפשרות להגיש פוסטים לפרסום בזמן ישראל
- אפשרות להגיב לכתבות בזמן ישראל
- קבלו את המהדורה היומית ישירות לתיבת האימייל שלכם
תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם