JavaScript is required for our website accessibility to work properly. רוטמן בדרך להסב נזק כבד לאינטרסים המדיניים והבינלאומיים של ישראל | זמן ישראל
יו"ר ועדת החוקה שמחה רוטמן, 21 ביולי 2024 (צילום: יונתן זינדל/פלאש90)
יונתן זינדל/פלאש90

רוטמן בדרך להסב נזק כבד לאינטרסים המדיניים והבינלאומיים של ישראל

הכנסת חוזרת בשבוע הבא למושב החורף, ואחד הצעדים הראשונים המתוכננים של הקואליציה הוא קידום הצעת החוק של שמחה רוטמן אשר תשלול מהרשות הפלסטינית את זכות העמידה בבג"ץ ● רוטמן אולי חושב שהוא שוב משחק בארגז החול של הניסיונות לקצץ את כנפיו של בג"ץ, אבל הפעם הוא חותר תחת חובותיה של המדינה ויוביל להסתבכות נוספת של ישראל אל מול מוסדות המשפט הבינלאומי ● פרשנות

כאילו חסרות למדינה צרות כרגע, בתחילת השבוע הבא תסתיים פגרת הקיץ הארוכה בתולדות הכנסת, וטרטור הקומפרסור ההרסני של חברי הקואליציה ישוב להרעיש בפול ווליום.

אפשר להניח בסבירות גבוהה כי שום דבר ממבול הצעות החוק, ההצעות לסדר, הנאומים המתלהמים והמריבות בוועדות לא יהיה קשור לקידום האינטרס הלאומי, אלא רק לקידומם העצמי של חברי הכנסת, תוך סיוע לממשלה להעלים את הדיון הביקורתי במהלכיה, מאחורי סופת חול של רעש לבן.

וזה עוד במקרה הטוב. כי במקרה הפחות טוב, הצעות חוק קיצוניות שיסבו נזק כבד לאינטרסים של המדינה עוד יזכו להתייחסות רצינית וחלילה אף ייכנסו לספר החוקים.

אחת ההצעות האלה היא הצעת חוק מטעמו של יו"ר ועדת החוקה, ח"כ שמחה רוטמן, לשלילת זכות העמידה של הרשות הפלסטינית מהגשת עתירות לבג"ץ הישראלי. הצעה שמקורה, במקרה הטוב, בבורות מזעזעת, ובמקרה הסביר יותר – זדון ורצון לחבל באינטרסים של מדינת ישראל, ממניעים פוליטיים צרים.

כמו הצעת חוק אחרת שהגיש רוטמן – בעניין שלילת עילת הסבירות בעתירות לבג"ץ על החלטות הממשלה, שהפכה לחוק ובוטלה בפסק דין היסטורי – גם הצעת החוק הנוכחית מבקשת להוסיף סעיף לחוק יסוד השפיטה, המצמצם את שיקול דעתו של בית המשפט.

יו"ר ועדת החוקה שמחה רוטמן ושר המשפטים יריב לוין בכנסת, 22 במרץ 2023 (צילום: יונתן זינדל, פלאש90)
יו"ר ועדת החוקה שמחה רוטמן ושר המשפטים יריב לוין בכנסת, 22 במרץ 2023 (צילום: יונתן זינדל, פלאש90)

ההצעה מוסיפה תת-סעיף לסעיף 15(ד) לחוק היסוד, המסמיך את בג"ץ לפעול. לפי הצעת החוק, "בית המשפט לא ייזקק לבקשה לפי סעיף זה, אם המבקש בה הוא מתגמל טרור כהגדרתו בחוק לפיצוי קורבנות טרור (פיצויים לדוגמה), או גורם מטעמו".

ומיהו "מתגמל טרור" לפי חוק הפיצוי, שהתקבל לפני כחמישה חודשים בכנסת? "מי שמעביר כספים בשל מעשה טרור לטובת מבצע מעשה הטרור או למי מטעמו, ובכלל זה חבר בני אדם, בין שהם מאוגדים ובין שאינם מאוגדים, וכן הרשות הפלסטינית, ארגון השחרור הפלסטיני או מי מטעמם".

רוטמן כנראה לא התכוון, אבל יוצא שגם חוק הפיצוי וגם הצעת החוק לשלילת זכות העמידה, עוד עשויים לפגוע ביכולתה של ממשלת ישראל לתקצב את מאחזי "ההתיישבות הצעירה" בשטחים, המאוכלסים בין היתר בטרוריסטים יהודים.

רוטמן כנראה לא התכוון, אבל יוצא שגם חוק הפיצוי וגם הצעת החוק לשלילת זכות העמידה, עוד עשויים לפגוע ביכולתה של הממשלה לתקצב את מאחזים בשטחים, המאוכלסים בין היתר בטרוריסטים יהודים

כמקובל אצל רוטמן, ההרס מרוסס לכל הכיוונים. מאיפה נתחיל? קודם כל, הצעת החוק הזו באה להתערב בהליך תלוי ועומד בבג"ץ.

בשנת 2008, כשבג"ץ דן בעתירות נגד הסדר הטיעון שנחתם עם נשיא המדינה היוצא משה קצב, ושר המשפטים דניאל פרידמן שקל להגיש הצעת חוק שתצמצם את השפיטות של עתירות בעניינים כאלה, השופט אדמונד לוי לא חסך את ביקורתו, מעל דפי פסק הדין:

"ראשית, זהו איום גס שמערכת המשפט טרם ידעה כמותו ואשר נועד, ככל הנראה, להשפיע על פסיקותיה; שנית, התנהלות זו הינה מתכון בדוק לפגיעה אנושה בדמוקרטיה, לסיאוב השלטון ולשחיתות נמשכת".

שופט בית המשפט העליון אדמונד לוי ב-2009 (צילום: קובי גדעון/פלאש90)
שופט בית המשפט העליון אדמונד לוי ב-2009 (צילום: קובי גדעון/פלאש90)

התמימות של פעם. נוסטלגיה. עלבון כזה לא היה מדגדג היום את קצה הזרת של רוטמן. להיפך, הוא גאה בכך שהצעת החוק שלו מטרתה להשפיע על עתירה תלויה ועומדת בבג"ץ. הוא אפילו טרח וכתב זאת בדברי ההסבר להצעת החוק שלו.

"הצעת החוק", כתב רוטמן בדברי ההסבר, "מוגשת על רקע עתירת הרשות הפלסטינית הנדונה בימים אלה, במסגרתה מבקשת הרשות לבטל חוק שעניינו פיצוי משפחות נפגעי טרור ישראליים מכספי הרשות הפלסטינית".

"הצעת החוק", כתב רוטמן בדברי ההסבר, "מוגשת על רקע עתירת הרשות הפלסטינית הנדונה בימים אלה, במסגרתה מבקשת הרשות לבטל חוק שעניינו פיצוי משפחות נפגעי טרור ישראליים מכספי הרשות"

עובדה זו לבדה הייתה אמורה לפסול את הצעת החוק. במקום זאת, שני תאומי ההפיכה המשטרית כבר משתפים פעולה – הצעת החוק של רוטמן אמורה להגיע ביום ראשון הקרוב אל שולחנה של ועדת השרים לענייני חקיקה בראשות שר המשפטים יריב לוין, שמחדשת את פעילותה במקביל לתחילת מושב החורף של הכנסת.

אתמול (שלישי) כבר הודיע רוטמן כי ועדת השרים עתידה לאשר את הצעת החוק שלו, וזו תגיע, כבר בשבוע הבא, אל שולחנה של ועדת החוקה, בראשות רוטמן עצמו. "מתקנים את עיוותי בג"ץ" הוא הסלוגן שנבחר הפעם. כי בלי לרסס עוד רעל לכיוון בית המשפט העליון, בשביל מה בכלל לקום בבוקר.

שופטי בג"ץ לא זקוקים לרוטמן, או להצעת החוק הזו, כדי להציב את עתירת הרשות הפלסטינית בהקשרה הראוי. בדיון שהתקיים בעתירה בתחילת חודש אוגוסט, תהו השופטים יצחק עמית, יעל וילנר וחאלד כבוב, מה ההצדקה שרואה העותרת לפסילת החוק שקיבלה הכנסת, לשלילת כספים מגוף שהחוק הישראלי רואה בו "מתגמל טרור".

עו"ד סאוסן זהר (צילום: הדס פרוש/פלאש90)
עו"ד סאוסן זהר (צילום: הדס פרוש/פלאש90)

עורכת הדין המייצגת את הרשות הפלסטינית, סאוסן זהר, דווקא נתנה תשובה לא רעה: החוק לא מדבר על שני צדי המשוואה, אלא רק שולל מהרשות הפלסטינית כספים שהיא זכאית לקבלם במסגרת הסכם אוסלו; במקביל בתי המשפט האזרחיים בישראל ממשיכים לדון בתביעות כספיות נגד הרשות הפלסטינית, ופוסקים בעניינה.

הטענה הזו תקפה גם ביחס להצעת החוק של רוטמן בעניין שלילת זכות העמידה: הוא לא מציע להפסיק את המצב שבו הרשות הפלסטינית מתייצבת כנתבעת בבתי המשפט האזרחיים, הפוסקים לחובתה פיצויים לטובת נפגעי טרור; הוא רק מציע לשלול ממנה את זכות העמידה בבג"ץ.

רוטמן לא מציע להפסיק את המצב שבו הרשות הפלסטינית מתייצבת כנתבעת בבתי המשפט האזרחיים, הפוסקים לחובתה פיצויים לטובת נפגעי טרור; הוא רק מציע לשלול ממנה את זכות העמידה בבג"ץ

רוטמן אולי חושב שהוא שוב משחק בארגז החול של הניסיונות לקצץ את כנפיו של בג"ץ, כחלק מההפיכה המשטרית שהמאמצים לקדמה מעולם לא נפסקו. אבל הפעם הוא בדרך להסב נזק כבד לאינטרסים המדיניים והבינלאומיים של ישראל.

שלילת זכות העמידה מהרשות הפלסטינית בבג"ץ חותרת תחת חובותיה של ישראל במסגרת הסכם אוסלו, שישראל ממשיכה לקיימו באדיקות למרות הרטוריקה ההפוכה מצד פוליטיקאים לאורך שנים רבות.

רק לפני שנה האריכה הכנסת בחמש שנים נוספות את "החוק להארכת תוקפן של תקנות שעת חירום (יהודה והשומרון – שיפוט בעבירות ועזרה משפטית)". ממשלת ישראל מצידה ממשיכה לקיים פעולות הדדיות של "עזרה משפטית" מול מנגנוני הרשות הפלסטינית, כדי להבטיח רציפות באכיפת החוק באזורים השונים ביהודה ושומרון.

בית הדין הפלילי הבינלאומי בהאג, אפריל 2024 (צילום: AP Photo/Peter Dejong)
בית הדין הפלילי הבינלאומי בהאג, אפריל 2024 (צילום: AP Photo/Peter Dejong)

שלילת זכות העמידה של הרשות הפלסטינית בבג"ץ עשויה לגרום גם לצמצום בזכות העמידה של פלסטינים תושבי יהודה ושומרון, מה שיביא להסתבכות נוספת של ישראל אל מול מוסדות המשפט הבינלאומי.

אחת הטענות המרכזיות שישראל טוענת כל השנים, הן בבג"ץ והן בעולם כולו, היא שמאז 1967 דלתות בג"ץ פתוחות בפני כל פלסטיני. זהו אחד היסודות המרכזיים הנותן כסות של לגיטימציה לכיבוש המתמשך בשטחים.

אחת הטענות המרכזיות שישראל טוענת כל השנים, הן בבג"ץ והן בעולם כולו, היא שמאז 1967 דלתות בג"ץ פתוחות בפני כל פלסטיני. זהו אחד היסודות המרכזיים הנותן כסות של לגיטימציה לכיבוש המתמשך בשטחים

פגיעה בזכות העמידה פירושה גם פגיעה בעקרון המשלימות שישראל טוענת לו, אפילו בעצם הימים האלה, בבתי הדין הבינלאומיים בהאג.

רק לפני שבועות אחדים הגישה ישראל לבית הדין הפלילי הבינלאומי (ICC) מסמך תקדימי הטוען שבית הדין צריך להימנע מהכרה ב"מדינת פלסטין" ובוודאי שלא לדון באירועים שאירעו בשטחים וברצועת עזה, הן בגלל הסכם אוסלו והן בשל עקרון המשלימות.

אם דלתותיו של בית המשפט הישראלי אינן פתוחות בפני הרשות הפלסטינית – הלגיטימציה לדיון בערכאות בינלאומיות רק מתעצמת.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
6

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
מסקנה ברורה מפעילות ח"כ רוטמן בשנתיים האחרונות ויוזמותיו בתחומי פנים וחוץ גם יחדיו, היא כי לח"כ לא ברורות לגמרי ההשלכות של יוזמותיו. אינו נראה לי כי הוא רוצה להזיק לישראל ולחברה כאן. פ... המשך קריאה

מסקנה ברורה מפעילות ח"כ רוטמן בשנתיים האחרונות ויוזמותיו בתחומי פנים וחוץ גם יחדיו, היא כי לח"כ לא ברורות לגמרי ההשלכות של יוזמותיו. אינו נראה לי כי הוא רוצה להזיק לישראל ולחברה כאן. פשוט- אינו מבין בענייני חוץ והמרחב הבינ"ל, לא ברורה לו התלות שלנו בארה"ב ויש לו הסתכלות " של עליונית", כלפי כל מה שלא וכל מי שלא יהודי, במדינה ומחוצה לה. " ניסיון " המהפיכה המשפטית" היווה אסון למדינה, ואני משוכנע כי השלכות הצעד השגוי מאד הזה, נטעו בלב רב המרצחים סינואר הרושם , כי השנאה הפנימית , הפילוג והקיטוב שנזרע בתוכנו ע"י השר לוין, ח"כ רוטמן ושות. (בתמיכת רוה"מ), יאפשרו " לקצב" סינואר, לגבור , חלילה על ישראל. מדובר באיש מסוכן , במיסגרת אישים מסוכנים ברשות המחוקקת והמבצעת הנוכחית, המנווטת עתידנו היום…

היגון המתנחבלי-הפאשיסטי רוטמן הוא פסיכופאט אובססיבי כנגד בג"ץ ועל הדרך הוא מתאמץ להרוס את מערכת המשפט הישראלית, בדרך להרס הדמוקרטיה. לא נאפשר זאת לפאשיזם המתנחבלי המתועב והמסוכן.
גם פה בתגובות, הגסות של מכונת שנאת חינם רודפת שלמנים פשיסטית. הם מפחדים כי הם יודעים שבלי כוח אין כיסוי לרקב שבאמצעותו הם מפוררים את מוסדות המדינה. ובלי מוח אין יתרון איכותי ולכן אין... המשך קריאה

גם פה בתגובות,
הגסות של מכונת שנאת חינם רודפת שלמנים פשיסטית.
הם מפחדים כי הם יודעים שבלי כוח אין כיסוי לרקב שבאמצעותו הם מפוררים את מוסדות המדינה.
ובלי מוח אין יתרון איכותי ולכן אין ישראל.

ריסון של ביריונים ועבריינים וחתרנים ערלים מחייב להשתמש בחוקי ניוטון.

יודע ראש השב"כ את שיודע הרמטכ"ל שיודעת היועמ"שית שיודעים שופטי בג"צ שיודעת כל אם עבריה וכל ילד שרואה שהקיסר עירום: סכנה ברורה וקיומית.

רק להזכיר שעל פי תחקיר שפורסם כאן ב ״זמן ישראל״ האדון רוטמן יו״ר ועדת חוקה חוק ומשפט בכנסת גר בבית לא חוקי שהוצא נגדו צו הריסה. יטיב האדון רוטמן אם יהרוס את הבית שלו לפני שהוא מתפנה להר... המשך קריאה

רק להזכיר שעל פי תחקיר שפורסם כאן ב "זמן ישראל" האדון רוטמן יו"ר ועדת חוקה חוק ומשפט בכנסת גר בבית לא חוקי שהוצא נגדו צו הריסה.
יטיב האדון רוטמן אם יהרוס את הבית שלו לפני שהוא מתפנה להרוס את הבית של כולנו.

עוד 1,016 מילים ו-6 תגובות
כל הזמן // יום שישי, 17 באפריל 2026
מה שחשוב ומעניין עכשיו
הפסקת אש באיראן ובלבנון

חרף האזהרות, עקורים לבנונים שבים לבתיהם שבדרום המדינה

הן צה"ל והן צבא לבנון קראו לאוכלוסייה שלא לשוב לדרום המדינה חרף הפסקת האש ● צבא לבנון: ישראל תקפה מספר יישובים לאחר שהסכם הפסקת האש נכנס לתוקפו ● התרעה הופעלה לפנות בוקר במושב נטועה, אולם צה"ל מסר שהדבר נבע מזיהוי שגוי ● טראמפ: המלחמה באיראן "אמורה להסתיים בקרוב מאוד"

לכל העדכונים עוד 11 עדכונים

הימור השותף הזוטר

קיימת סחרחורת היסטורית מיוחדת שאוחזת בך כשאתה צופה באותה דרמה עצמה מועלית פעמיים באותו תיאטרון, כשרק התלבושות השתנו. אלה מאיתנו שהקדישו את הקריירה שלהם לחקר הצומת שבין האסטרטגיה הישראלית לפוליטיקה של המעצמות הגדולות חווים כעת את הסחרחורת הזאת.

באוקטובר 1956 פתחה ישראל במתקפת בזק על חצי האי סיני, תוך התקדמות לעבר תעלת סואץ. המבצע היה, בלשון פשוטה, פיסת תיאטרון מתואמת -שנכתבה בפגישות סודיות בסֶוְר עם הבריטים והצרפתים, שתי מעצמות אימפריאליות שהיו נחושות לבטל את הלאמת תעלת סואץ על ידי נשיא מצרים נאצר, ולא במקרה, להפיל מנהיג שנתפס מבחינתם כמי שמערער את הסדר המזרח-תיכוני שנותר בידיהן לטובת הסובייטים.

ד"ר לי-און הדר הוא עיתונאי, פרשן לעניינים גלובליים ומרצה ליחסים בינלאומיים בוושינגטון. לשעבר עמית מחקר במכון קאטו ופרופסור אורח באמריקן יוניברסיטי, הוא משמש כעת כעמית בכיר במכון למחקרי מדיניות חוץ ועורך תורם בנשיונל אינטרסט מגזין.

פוסטים המתפרסמים בבלוגים של זמן ישראל מייצגים את כותביהם בלבד. הדעות, העובדות וכל תוכן המוצג בפוסט זה הם באחריות הבלוגר/ית וזמן ישראל אינו נושא באחריות להם. במקרה של תלונה, אנא צרו קשר.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לפוסט המלא עוד 1,085 מילים
אמיר בן-דוד

השמרנים מסתפקים בהצהרות, הליברלים דורש צעדים אופרטיביים

הרחק מהדיונים התקשורתיים בעניין השר בן גביר, בית המשפט העליון מנהל מאבקים שקטים על גבולות ההתערבות השיפוטית ● פסקי דין שניתנו השבוע מציגים מחלוקות עקרוניות בין מי שמבקשים למחוק עתירות בנימוק של "כיבוד הרשויות", לבין מי שמסרבים להשאיר את המציאות ללא מענה משפטי ● פרשנות

לכתבה המלאה עוד 964 מילים ו-1 תגובות

האמת תשחרר אותנו

"יש לך סרפדת", הכריז הרופא. "תגובה אלרגית, אני לא יודע להגיד למה, אני אתן לך טיפול תרופתי אבל תצטרכי לאבחן זאת במרפאת אלרגיות".

*  *  *

נסיבות החיים הביאו אותי במהלך השבועות האחרונים להגיע למרפאת חירום. זה היה אחרי לילה עם התראות חוזרות וביקורים במקלט, הצלחתי לחזור לישון (אם אפשר לקרוא לזה ככה), אבל אחרי מספר שעות התעוררתי. שטפתי פנים, ובעודי מחליפה בגדים אני מבחינה שכל הגוף שלי מכוסה פריחה. החלטתי לא לחכות ונסעתי לראות רופא

הגר סידס היא כותבת תוכן ופובליציסטית במגוןן תחומים; אוכל, אופנה, תיירות, אקטואליה ופוליטיקה. הכתיבה מאפשרת לה להעביר את מה שהיא מרגישה וחושבת באופן הטוב ביותר, גם בסוגיות מורכבות יותר כמו רווקות, הגירה, יחסים בינלאומיים ואקטואליה בשילוב סאטירה, הומור וסרקסזם.

פוסטים המתפרסמים בבלוגים של זמן ישראל מייצגים את כותביהם בלבד. הדעות, העובדות וכל תוכן המוצג בפוסט זה הם באחריות הבלוגר/ית וזמן ישראל אינו נושא באחריות להם. במקרה של תלונה, אנא צרו קשר.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לפוסט המלא עוד 1,094 מילים

למקרה שפיספסת

סקר זמן ישראל
הסקר השבועי
YT
של יוסי טאטיקה

איחוד משולש של בנט, איזנקוט ולפיד יניב 38 מנדטים

השלושה יכולים להקים יחד את הסיעה הגדולה ביותר במשכן במערכת הבחירות הבאה, אך נתוני הסקר החדש של יוסי טאטיקה מוכיחים שהשלם גדול רק במעט מסך חלקיו ● בנוסף, תמונת הגושים נותרת קפואה עם או בלי האיחוד

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לכתבה המלאה עוד 225 מילים

מירי רגב בונה את התיק נגד ישראל

"חיילים רוקדים ושרים זה לא פשע מלחמה, לא משנה מה הם שרים. במידה שחיילים מסוימים עברו על חוקי המלחמה הדבר יידון במערכת המשפט הישראלית…. מעבר לכך יש לקחת בחשבון שלא כל חבר כנסת או שר קובעים מדיניות, ומעבר לכך יש לקחת בחשבון שלא כל אמירה כעוסה שווה ערך למדיניות שמתממשת".  

בדבריו אלו בבית הדין הבינלאומי בהאג, התייחס פרופסור מלקום שאו, מי שנשכר לעמוד בראש צוות ההגנה של ישראל בדיונים, לשלל הציטוטים שהביאה התביעה של פוליטיקאים, חיילים ואפילו זמרים.

נדב תמיר מכהן כמנכ"ל בישראל של JStreet - הבית הפוליטי של אמריקאים תומכי ישראל ותומכי שלום, חבר הועד המנהל של מכון מתווים למדיניות אזורית וכיועץ לעניינים בינלאומיים למרכז פרס לשלום וחדשנות. לשעבר דיפלומט בנציגויות ישראל בוושינגטון ובוסטון ויועץ מדיני לנשיא המדינה.

פוסטים המתפרסמים בבלוגים של זמן ישראל מייצגים את כותביהם בלבד. הדעות, העובדות וכל תוכן המוצג בפוסט זה הם באחריות הבלוגר/ית וזמן ישראל אינו נושא באחריות להם. במקרה של תלונה, אנא צרו קשר.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לפוסט המלא עוד 770 מילים

תגובות אחרונות

עיתונות איכותית מתקיימת בזכות קוראים שתומכים בה

שבע שנים אחרי השקתו, זמן ישראל יוצא לדרך חדשה ● מכתב לקוראים מעורכת האתר

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לכתבה המלאה עוד 197 מילים
זירת הבלוגים
הזמן שלך לומר את דעתך
הצטרפות

פרמיית הממ"ד מזנקת

המלחמה עם איראן הקפיצה מחדש את הביקוש למיגון והבליטה את הפערים בין האזורים השונים בארץ והדירות: בתל אביב הפערים במחירים הגיעו לעשרות אחוזים, בבאר שבע המשקיעים נשארים עם הישנות, ובצפון הביקוש לממ"ד הפך לתנאי סף ● "אנחנו לא מצליחים לחזור לשגרה"

לכתבה המלאה עוד 1,323 מילים

נתניהו מתגאה שמנע שואה שנייה באיראן, אך המציאות רחוקה מכך

בנאומו ביום השואה ב"יד ושם", ראש הממשלה התפאר כי הבטחתו ההיסטורית לעצור את תוכנית הגרעין של טהרן קוימה במלואה ● אלא שדווקא נתניהו אמור לדעת טוב מכולם שהיעדים המרכזיים עדיין לא הושגו, שהמשטר לא הופל, ושהסכנה הקיומית מרחפת כעת מעל ישראל יותר מתמיד ● פרשנות

לכתבה המלאה עוד 1,868 מילים

אם בנט ואיזנקוט לא יתעוררו, יש עתיד תקרוס לנגד עיניהם

יש עתיד ממשיכה להוביל מאבק פרלמנטרי אינטנסיבי ולבלום חקיקה, אך הבוחרים במרכז נודדים לבנט ולאיזנקוט ● למרות זאת, השניים מתמהמהים עם איחוד והכרעה על הובלה, ובכך מסכנים גם את ניצול הכוח הארגוני והמשאבים של יש עתיד וגם את סיכויי גוש השינוי לקראת הבחירות ● פרשנות

לכתבה המלאה עוד 923 מילים ו-2 תגובות

בניסיון להימנע מסעד דרמטי של פיטורי שר, בג"ץ מסתמן כמי שיכפה על בן גביר את אותו "מתווה עקרונות" שכבר הפר פעם אחר פעם ● אלא שהתזה השמרנית שהדהדה באולם בית המשפט בדיון אתמול, המעניקה לגיטימציה לכל פעולה של שר המיישם את הבטחותיו לבוחר, מכשירה למעשה את הפוליטיזציה המסוכנת של המשטרה ● פרשנות

לכתבה המלאה עוד 1,572 מילים ו-4 תגובות
הקורא בקלפי
הקורא בקלפי
תקשורת, פוליטיקה ושקרים אחרים

הנשמה מלאכותית בבג"ץ

בג"ץ שוב נדחק לפינה ונדרש להוציא את הערמונים מהאש, כאשר מערכות האכיפה והחוק האחרות קורסות ● בשנתיים האחרונות התרגלנו למצב שבו כל סוגיה ומחלוקת מובאות לפתחו: מהשאלה מי יתגייס ועד מינוי ראשי שב"כ ומוסד ● כשבג"ץ מתקשה להגיע להכרעה בגלל קושי משפטי, מגיעה, כמובן, "האכזבה" ● אם לא תימצא דרך לחזק את שומרי הסף שמתחתיו, גם בג"ץ עלול לקרוס ● פרשנות

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לכתבה המלאה עוד 760 מילים

בשוויץ נוסעות רכבות במנהרות באורך עשרות קילומטרים, ובכל העולם רכבות מטרו מסיעות מיליונים מתחת לאדמה – ורק בישראל, בגלל מנהרה באורך 11 ק"מ, הוחלט להגביל את מספר הנוסעים ברכבת מת"א לירושלים ● בעוד המשטרה והרכבת מגלגלות אחריות זו על זו, עולה השאלה כיצד בפרויקט דגל שתוכנן שנים ועלה מיליארדים, לא נלקחו בחשבון כל סוגיות הבטיחות?

לכתבה המלאה עוד 1,293 מילים ו-1 תגובות

ליל הבסטיליה של בודפשט

ויקטור אורבן שלט ללא מצרים במשך 16 שנים והקים מערך תקשורתי ומשפטי שנועד להנציח את שלטונו ● אבל כשהכלכלה קרסה והשחיתות הגיעה לכל פינה, שום חומת הגנה לא עזרה מול מיליוני אזרחים רעבים ● ישראלים המתגוררים בבודפשט מספרים איך נפל הדיקטטור, ולמה בישראל המצב מסובך הרבה יותר

לכתבה המלאה עוד 1,460 מילים ו-2 תגובות

לבנון מחפשת הפסקת אש, חזבאללה מאיים במלחמת אזרחים

שיחות השגרירים נתפסות במחנה השיעי כאיום משמעותי ● במקביל למגעים בוושינגטון, ישראל אינה מוכנה לנצור את האש בעוד בלבנון מזהירים מהידרדרות למלחמת אזרחים ● בינתיים ישראל מצמצמת את האש, נמנעת מתקיפות צפונית לליטני ומותירה לאמריקאים מרחב תמרון מול איראן ● פרשנות

לכתבה המלאה עוד 758 מילים ו-2 תגובות

קפיטליזם של מקורבים

הסיפור של ממשלת אורבן הוכיח כי פגיעה בדמוקרטיה אינה רק סוגיה של זכויות אדם, אלא גם מהלך הרסני לכלכלה ● כאשר מפרקים את שומרי הסף, מעוותים את שיטת הבחירות כדי לצמצם תחרות, ומחליפים את השוק החופשי בחברות של מקורבים – מי שמשלמים את המחיר הם האזרחים הפשוטים ● פרשנות

לכתבה המלאה עוד 751 מילים ו-3 תגובות

נשים יוכלו להתמיין לכל תפקיד בצה"ל

לאחר שש שנים של דיונים, בג"ץ מחייב את צה"ל לפתוח את המיונים לכלל תפקידי הלחימה לנשים ולקבוע מועד לפיילוט בשריון המתמרן ● ההכרעה מצמצמת את שיקול הדעת של הצבא מול לחצים פוליטיים וחברתיים ומעבירה אליו את חובת ההוכחה לסגירת תפקידים ● ברקע המלחמה והמחסור בכוח אדם, השופטים מדגישים כי מדובר לא רק בשוויון אלא גם בצורך ביטחוני ממשי

לכתבה המלאה עוד 1,509 מילים
התחברו לזמן ישראל

רוצים להגיב לכתבות? התחברו עכשיו

  • לכל תגובה עמוד בזמן ישראל שניתן לשתף ישירות ברשתות החברתיות ולשלוח באימייל
  • עמוד הפרופיל הפומבי שלך ירכז את כל התגובות שפרסמת בזמן ישראל
  • קבלו את המהדורה היומית ישירות לתיבת האימייל שלכם
הערה: כאשר אתם מתחברים לזמן ישראל אתם מסכימים לתנאי השימוש
Register to continue
Or Continue with
Log in to continue
Sign in or Register
Or Continue with
שלחנו לך אימייל
לינק להתחברות מחכה לך בתיבה
סגירה
בחזרה לכתבה

עיתונות איכותית מתקיימת בזכות קוראים שתומכים בה

תמכו בנו

עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית היא יסוד הכרחי לחברה חופשית ובריאה.

ישראל מתמודדת עם מתקפה חסרת מעצורים על יסודות הדמוקרטיה ועל כל המוסדות הממלכתיים שלה. ובמקביל, התקשורת הישראלית מאבדת את עצמאותה ואת יכולתה לבקר את השלטון. זמן ישראל הוכיח שאפשר גם אחרת: שניתן ליצור עיתונות חופשית, אחראית, ביקורתית ונחושה, המגינה על שלטון החוק ועל זכות הציבור לדעת.

תמיכתכם תאפשר לנו להמשיך לפרסם תחקירים, ניתוחים וכתבות עומק הנשענים על עובדות, ועל עבודה עיתונאית מקצועית ויסודית.