
ראש הממשלה בנימין נתניהו טען כי ישראל הצליחה ליצור את התנאים לשינוי משטר עתידי באיראן, בדברים שנשא בוועידה הבינלאומית של JNS בירושלים.
אמנם בתחילת המערכה האמריקאית–ישראלית נגד איראן אמר ראש הממשלה כי "יצירת התנאים" לנפילת המשטר היא אחת ממטרות המלחמה, אך מאז נמנע במידה רבה מלהעריך בפומבי את מידת הצלחת היעד הזה, לאחר שהמשטר שרד את העימות, שבמהלכו הציבור האיראני לא עשה כל ניסיון להפיל את השלטון, בעקבות הדיכוי הנרחב של המחאות הגדולות בינואר.
נתניהו מנה את ההצלחות הצבאיות של המערכה ואמר: "חיסלנו את צמרת ההנהגה של משטר הטרור. ניפצנו את תעשיית הטילים שלהם. השבתנו את חיל הים שלהם. השבתנו את חיל האוויר שלהם. תקפנו את התעשיות הצבאיות שלהם. תקפנו את הגשרים שלהם", והוסיף כי "הנזק המצטבר שגרמנו לכלכלת משמרות המהפכה נאמד… במאות רבות של מיליארדי דולרים".
"ייקח להם זמן רב להשתקם… וייתכן שהם לא ישתקמו", המשיך ראש הממשלה. "משום שאחרי שמנחיתים מכות כאלה, וכשהקרע בין המשטר לעם עמוק כל כך, אי אפשר לדעת מתי משטר כזה ייפול. ואני חושב שיצרנו את התנאים לנפילתו העתידית".
לדבריו, הדבר עדיין תלוי בסופו של דבר בציבור האיראני: "זה יהיה הניצחון האמיתי, כשהעם האיראני ייקח את גורלו בידיו ויפיל את המשטר האכזרי הזה, שמטיל עליו טרור ומטיל טרור על שאר העולם".
פיקוד העורף הודיע כי יסיר את כל ההגבלות על היישובים הסמוכים לגבול לבנון, על רקע הפסקת האש עם חזבאללה, שנראה כי היא מחזיקה מעמד.
ההתקהלויות ביישובי הגבול היו מוגבלות עד כה למאה משתתפים בשטח פתוח ול־400 במבנה.
לאחר הערכת מצב חדשה, פיקוד העורף הודיע שהחל ממחר בשש בבוקר יוסרו ההגבלות.
חזבאללה לא ביצע תקיפות בשטח ישראל מאז יום ראשון שעבר; עם זאת, הוא המשיך לתקוף כוחות בדרום לבנון.
גורם איראני מסר לרויטרס שהשיחות בין איראן לארצות הברית בשווייץ הושהו, אך לא הסתיימו.
תיעוד מהשיחות שהתקיימו היום בשווייץ מראה את שר החוץ האיראני עבאס עראקצ'י ואת סגן נשיא ארצות הברית ג'יי־די ואנס באותו החדר כשצוותי המשא ומתן נפגשו.
בתיעוד השניים לא נראים משוחחים זה עם זה.
Araghchi briefly appeared in the same room with Vance before the cameras.
But Iranian sources report Tehran refused to enter the meeting until journalists left, rejecting what they called an American "media show."
Iran is still denying Trump the photo-op he's long sought. pic.twitter.com/SgNPKLjlUn
— Sina Toossi (@SinaToossi) June 21, 2026

מזכ"ל חזבאללה נעים קאסם אמר בנאום טלוויזיוני כי ארגון הטרור לא יקבל שום הסכם הפסקת אש שמעניק לישראל "חופש פעולה" בתוך לבנון או שאינו מוביל לנסיגה מלאה של הכוחות הישראליים מדרום לבנון.
"אין 'אזור ביטחון' לישראל", אמר קאסם, תוך שימוש במונח הישראלי.
הוא גם אמר כי חזבאללה יעמוד בהפסקת אש "אם תהיה כזאת", אך הוסיף: "לא נקבל שום הפרה". חזבאללה, הנתמך בידי איראן, אינו חלק מהשיחות בין ישראל ללבנון, שיימשכו מוחרתיים בוושינגטון.
שקט מתוח שורר בלבנון, ולא דווח על תקיפות ישראליות הלילה או היום, לאחר ימים של חילופי אש כבדים.



































































































































תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית
תמכו בנו