מאת אמיר בן-דוד
תקבל/י התראות במייל מכותב/ת זה/זו. באפשרותך לנהל את הגדרות ההתראות בעמוד הפרופיל שלך.
נשיא ארה"ב דונלד טראמפ התייחס להסכם עם איראן ואמר כי "ההסכם אמור להיחתם מחר". לדבריו, מיד לאחר שההסכם ייחתם, מצר הורמוז יהיה פתוח לכולם.
טראמפ ציין כי "בזמן המתאים, כשהכול יהיה רגוע, ניכנס וניקח את החומר הגרעיני". "אני מקווה שהתהליך הזה יסתדר במהירות, בקלות ובצורה חלקה; אם לא, יש לנו חלופה אולטימטיבית", הוסיף.
בפוסט ברשת Truth Social כתב:
"ההסכם של אובמה עם איראן, ה־JCPOA, היה דרך קלה, יפה וחלקה להשגת נשק גרעיני. לאיראן כבר היה נשק גרעיני לפני שש שנים, והיא הייתה משתמשת בו הרבה לפני היום.
"ההסכם שלי עם איראן הוא בדיוק ההפך – חומה בפני נשק גרעיני! למעשה, הם כבר לא רוצים נשק גרעיני, וגם לא יהיה להם כזה – לא באמצעות רכישה, לא באמצעות פיתוח ולא באמצעות כל דרך אחרת להשיגו.
"ההסכם צפוי להיחתם מחר, ומיד לאחר החתימה עליו, מצר הורמוז יהיה פתוח לכולם. מערכת היחסים שלנו עם איראן שונה וטובה בהרבה מזו שהייתה לממשלים קודמים.
"בניגוד למאות מיליארדי הדולרים שאובמה העביר להם, כולל 1.7 מיליארד דולר במזומן – שטרות ירוקים וקשים – לא יועבר שום כסף במסגרת ההסכם הזה.
"במועד המתאים, כאשר הכול יהיה רגוע, ניכנס ונאסוף את "אבק הגרעין", הקבור עמוק מתחת להרי הגרניט השקועים והאדירים, הודות למפציצי ה־B-2 הנהדרים שלנו ולטייסיהם המבריקים, ונדלל אותו ונשמיד אותו – בין אם באיראן ובין אם בארצות הברית.
"אנו מצפים לעבוד עם איראן ועם המזרח התיכון כולו במשך שנים רבות בעתיד/ אני מקווה שהתהליך הזה יתנהל במהירות, בקלות ובצורה חלקה. אם לא – יש לנו את החלופה האולטימטיבית, שאני מקווה שלעולם לא יהיה צורך להשתמש בה שוב".
דובר משרד החוץ האיראני אמר כי איראן תצטרך לגבות תשלום על "שירותים" הניתנים במצר הורמוז, כך דווח בסוכנות הידיעות פארס.
לדבריו, "הצעדים של איראן לניהול תנועה בטוחה במצר הורמוז עולים בקנה אחד עם ההגנה על הביטחון הלאומי ועם טובת הכלל של הקהילה הבינלאומית".
הוא הוסיף ואמר כי שחרור הכספים המוקפאים של איראן הוא חלק בלתי נפרד מההסכם, וכי יש להביא לסיום קיומם של בסיסים זרים ונוכחות צבאית זרה באזור.
בכיר אמריקאי אמר בשבת כי ההסכם המתגבש בנושא איראן הוא הסכם חזק, וכי ארצות הברית תשתתף בפינוי מוקשים ממצר הורמוז לאחר שההסכם ייחתם.
דובר משרד החוץ האיראני אומר כי צוות המשא ומתן של איראן אינו מתכנן לבקר בז'נבה או במקום אחר בימים הקרובים, כך לפי כלי תקשורת ממלכתיים באיראן.
צה"ל עדכן כי בשבוע האחרון שבעה מחבלי חזבאללה חוסלו בדרום לבנון.
בהודעה נמסר כי כוחול צה"ל זיהו במהלך השבוע האחרון שתי חוליות של שבעה מחבלים מארגון הטרור חזבאללה, שפעלו מתוך תוואי תת-קרקע בדרום לבנון. התוואי שימש את המחבלים לאחסון תחמושת, מרגמות ואספקת מזון לפעילות נגד כוחות צה"ל מהמרחב.
בשיתוף פעולה עם חיל האוויר, ארטילריה ורחפנים, חיסלו הכוחות את שבעת המחבלים שזוהו בתוואי.
לאחר החיסול, הכוחות זיהו נשקים מסוג 'קלצ'ניקוב' וציוד צבאי על המחבלים, לצד עמדות שיגור ואמצעי לחימה שהושמדו בסמוך לתוואי התת-קרקע.
שריקת הפתיחה למונדיאל 2026, המתקיים על דשא האצטדיונים הנוצצים של צפון אמריקה, הצמידה מאות מיליוני אוהדים ברחבי העולם הערבי והמוסלמי למסכי הטלוויזיה.
אך בעוד השחקנים נלחמים על תהילה ספורטיבית, מאחורי הקלעים מתחולל קרב מרתק לא פחות – הקרב על פניו של האסלאם המודרני.
מור שפירא היא מרצה במחלקה לערבית באוניברסיטת בר אילן וחוקרת במכון MEMRI לחקר תקשורת המזרח התיכון. מומחית לשפה הערבית, התקשורת הערבית והאסלאם. רותמת את הידע שלה בערבית ובתשע שפות נוספות, ואת בקיאותה בתרבות הערבית כדי לתמוך במאמצי צה"ל במלחמה. הופיעה רבות בתקשורת בערוצים כאן 11, דמוקרTV, מכאן 33 (ערבית).
בליץ החקיקה שקואליציית "אכול ושתה כי מחר אנו עלולים להפסיד את הבחירות", מצביע על הצורך של מדינת ישראל לחוקק שורה ארוכה של חוקים, שיאפשרו לה להשתקם מ-30 שנות שלטון השחיתות, הכאוס, ההסתה והמחדלים של בנימין נתניהו.
עיקרי החוקים נוגעים לעובדה הפשוטה שנתניהו מקבל וקיבל החלטות קריטיות לגורלה של ישראל במגוון תחומים – לבדו.
איתי לנדסברג נבו הוא אזרח המודאג מעומק השחיתות השלטונית, חושש לגורל הדמוקרטיה ומזועזע מהגזענות והאלימות בחברה הישראלית. לשעבר עורך "מבט שני" ומנהל מחלקת תעודה בערוץ הראשון (2002-2017). בן קיבוץ תל יוסף וממקימי הפורום למען אנשי המילואים ( 1995-2017) . כיום במאי, עורך תוכן ומפיק עצמאי.
עברתי לאחרונה קורס בינה מלאכותית.
מטבעי אני אוהב להישאר מעודכן ולהיות מצוי בחידושים האחרונים ובטרנדים הלוהטים של המין האנושי, על כן זה רק עניין של זמן מהרגע שבו אני שומע על חידוש כלשהו ועד שאני מנסה אותו בעצמי – והזמנים הולכים ומתקצרים.
"הזמן של הדי בן-עמר" הוא בלוג אישי בזמן ישראל, הכולל סיפורים ורשמים. הדי בן-עמר הוא סופר וחבר יד חנה, שפרסם ספרים כמו "בשם שמים" ו"הביוגרפיה החולנית של הדי בן-עמר", ומביא בכתביו סיפורים אמיתיים מהחיים המשלבים הומור וביקורת.
עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית היא יסוד הכרחי לחברה חופשית ובריאה.
ישראל מתמודדת עם מתקפה חסרת מעצורים על יסודות הדמוקרטיה ועל כל המוסדות הממלכתיים שלה. ובמקביל, התקשורת הישראלית מאבדת את עצמאותה ואת יכולתה לבקר את השלטון. זמן ישראל הוכיח שאפשר גם אחרת: שניתן ליצור עיתונות חופשית, אחראית, ביקורתית ונחושה, המגינה על שלטון החוק ועל זכות הציבור לדעת.
תמיכתכם תאפשר לנו להמשיך לפרסם תחקירים, ניתוחים וכתבות עומק הנשענים על עובדות, ועל עבודה עיתונאית מקצועית ויסודית.
תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית
תמכו בנו