לאחר שנשיא ארצות הברית דונלד טראמפ התפאר בכך שלארצות הברית יש "שליטה מוחלטת" במצר הורמוז באמצעות מצור "חומת הפלדה" שלה, איראן שבה ומבהירה כי נתיב המים לא ייפתח עד שדרישותיה ייענו.
"הטענות והפרסומים החוזרים ונשנים של גורמים אמריקאים שלפיהם מצר הורמוז אינו חסום עוד לא משנים את המציאות: מצר הורמוז נותר חסום ולא ייפתח מחדש עד שיתקבלו תנאיה של איראן", כתבה ברשת X רשות מצרי המפרץ הפרסי של איראן.
איראן הקימה את הרשות בחודש מאי כדי לשלוט בתנועת הספנות דרך המצר האסטרטגי.
לו הבחירות לכנסת היו נערכות כעת, ישר!, ביחד, הדמוקרטים, ישראל ביתנו ובית ציוני היו מקבלות יחדיו 60 מנדטים, כך נמצא בסקר שפורסם הערב בחדשות 13.
| !ישר | הליכוד | ביחד | הדמוקרטים | ישראל ביתנו | יהדות התורה | עוצמה יהודית | ש"ס | חד"ש־תע"ל | הציונות הדתית | רע"ם | בית ציוני |
|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
| 23 | 21 | 12 | 11 | 10 | 8 | 8 | 7 | 6 | 5 | 5 | 4 |
הליכוד, עוצמה יהודית, יהדות התורה, ש"ס והציונות הדתית היו משיגות 49 מנדטים, וחד"ש־תע"ל ורע"ם – 11 מנדטים.
בל"ד קיבלה 1.2% מקולות הבוחרים, כחול לבן – 1% וכך גם מפלגתו של גלעד ארדן, האחדות. שלוש הרשימות לא עברו את אחוז החסימה, שעומד על 3.25%.
פרויקטור הבחירות במשטרה, תת־ניצב אלי פינטו, הודיע על פרישתו מהארגון, כך דווח הערב ב־i24NEWS.
המפכ"ל דני לוי מינה את פינטו לפרויקטור לפני כחודשיים.
פינטו הודח מתפקידו כמפקד מרחב שרון בעקבות רצח ימנו זלקה בפתח תקווה בחודש אפריל.
הוא יסיים את תפקידו כפרויקטור בעוד שבועיים.
ישראל ולבנון גיבשו רשימה מוסכמת של ארבע מדינות, בריטניה, איטליה, שווייץ ואינדונזיה, שעשויות להשתתף במנגנון המוצע, שבמסגרתו עשויים כוחות זרים להתפרס בלבנון כדי לאמת את פירוק חזבאללה מנשקו, כך אמרו גורמים הבקיאים בנושא.
הרשימה המצומצמת גובשה במסגרת השיחות בתיווך ארצות הברית שנערכו ברומא בשבוע שעבר, בסבב האחרון של המשא ומתן בין ישראל ללבנון על יישום ההסכם מיוני, הקושר בין נסיגה ישראלית מדורגת מלבנון לבין פירוק חזבאללה מנשקו.
לדברי שלושה גורמים, המדינות עשויות לסייע בהגדרת היקף המנגנון, לספק כוח אדם שיפקח על יישומו, או להקצות חיילים שיצפו בבדיקות או ישתתפו בהן כדי לוודא את פירוק הנשק.
משרד החוץ של שווייץ מסר לרויטרס שהוא בוחן דרכים לתמוך ב"תהליכי ייצוב שונים", אך סירב למסור פרטים. דובר משרד החוץ הבריטי אמר שלונדון מוכנה לתמוך במאמצים להפחתת המתיחות ולחיזוק הביטחון לטווח הארוך, במיוחד בדרום לבנון, מבלי לפרט.
לשכת ראש הממשלה טרם מסרה תגובה. נשיאות לבנון ומשרד החוץ של אינדונזיה לא השיבו לבקשות למסור תגובה.
הסבב הבא של השיחות בין ישראל ללבנון נקבע לתחילת החודש הבא.

משטרת וינה הודיעה שאין אינדיקציה למעורבות פלילית במקרה היעלמותן של מלי יהלומי וליאל יהלומי, אם ובת ישראליות באוסטריה.
מרקוס דיטריך, דובר משטרת וינה, אמר לכלי תקשורת באוסטריה ש"נכון לעכשיו אין אינדיקציה למעורבות פלילית".
"ההליכים המקובלים במקרה של דיווח על נעדרים, ובהם חיפוש פנימי, בירורים בבתי חולים וכדומה, הופעלו בשיתוף עם הנציגות הדיפלומטית הישראלית באוסטריה", הוסיף דיטריך.
השתיים נעדרות בווינה מאז יום שישי, ולא התייצבו לטיסה שתוכננה להן חזרה לישראל ביום שני בלילה.
בני משפחתן אמרו בראיונות לכלי תקשורת שהם לא מאמינים שיש אפשרות שהשתיים בחרו להיעלם מרצונן, וכי לא היו סכסוכים משפחתיים מתמשכים.
























































































































































תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית
תמכו בנו