
יהונתן פולארד, שריגל למען ישראל כששירת בצי של ארצות הברית, הודיע היום בירושלים על הצטרפותו למפלגתה של חברת הכנסת שרן השכל, ישראל תחילה.
פולארד נעצר בשנת 1985, הורשע בריגול ובהעברת מידע מסווג לישראל וריצה 30 שנות מאסר. לאחר שחרורו, בשנת 2020, עלה מארצות הברית לישראל.
"אני מאמין בשרן. ואני מאמין בישראל", הכריז פולארד.
בחודש מאי האחרון הודיע פולארד על הצטרפותו למפלגת אורות השחר, שמגדירה עצמה מפלגת ימין חברתית. כעת מתברר שעזב את המפלגה.
לבד מהשכל ופולארד בישראל תחילה חבר גם סגן אלוף במילואים רועי דנינו.
העיתונאית נטעלי שם טוב צפויה להצטרף למפלגתו של עופר וינטר, כך דווח היום ב־ynet על סמך דבריהם של גורמים במערכת הפוליטית.
וינטר עתיד להכריז מוחרתיים על התמודדותו בבחירות לכנסת.
במפלגה החדשה צפויים להשתלב גם פעיל ההסברה יוסף חדאד וללי דרעי, שבנה, סעדיה דרעי, נהרג במלחמה ברצועת עזה.
כלי תקשורת פלסטיניים דיווחו על תקיפה אווירית ישראלית לפני זמן קצר במרכז רצועת עזה.
התקיפה אירעה סמוך ליישוב א־זוואידה, ליד מחנה הפליטים אל־מע'אזי שבמרכז הרצועה.
צה"ל טרם הגיב לדיווח.
#عاجل| طيران الاحتلال يشن غارة على بلدة الزوايدة وسط قطاع غزة. pic.twitter.com/kFgCxn9ET5
— المركز الفلسطيني للإعلام (@PalinfoAr) August 23, 2026

שר הביטחון ישראל כ"ץ אמר היום שהנחה את צה"ל "לפעול מיידית ובעוצמה" נגד שיגור העפיפונים מרצועת עזה.
בסוף השבוע נחתו בקיבוץ נחל עוז לפחות ארבעה עפיפונים שהופרחו מהרצועה. צה"ל מסר שלא נמצאו עליהם ממצאים חשודים וכי לא נשקפה סכנה לציבור.
"הנחיתי את צה"ל לפעול מיידית ובעוצמה נגד כל תופעה של שיגורים מעזה לעבר יישובי הנגב המערבי", אמר כ"ץ בהודעה שפרסם.
"אנו רואים בכל שיגור פעולה מלחמתית לכל דבר – ומחויבים להגנה מוחלטת על היישובים הישראלים", אמר.
"דין בלון כדין עפיפון, ודין עפיפון כדין רחפן – עם חומר נפץ או בלעדיו", הכריז.
"לא נאפשר חזרה למציאות של לפני ה־7 באוקטובר, וכל מי שמארגן, משגר או מאפשר את השיגורים – יטופל מיידית ובמלוא החומרה", הוסיף כ"ץ.
מאז 2018 הפריחו מחבלים פלסטינים באופן קבוע עפיפונים שנשאו אמצעי הצתה לעבר יישובים ישראליים סמוכי גדר, וגרמו לשריפות בשטחים נרחבים.

נשיא איראן מסעוד פזשכיאן אמר שמזכר ההבנות עם ארצות הברית היה הדרך הטובה ביותר עבור המדינה לצאת ממצב שאותו תיאר כ"לא מלחמה ולא שלום".
בנאום שפרסמה סוכנות הידיעות הממלכתית אירנ"א היום לפנות בוקר, אמר כי חברי המועצה העליונה לביטחון לאומי של איראן סברו שמזכר ההבנות הוא ההסכם הטוב ביותר שניתן היה להשיג, על בסיס מה שתיאר ככבוד, תבונה והאינטרס הלאומי.
"אין בהסכם הזה ולו סעיף אחד שמשמעותו כניעה", אמר פזשכיאן. "המנהיג העליון קובע את המדיניות, ואנחנו נלך בדרך זו".
ההסכם, המכונה מזכר ההבנות, שעליו חתם נשיא ארצות הברית דונלד טראמפ ביוני, קבע יעד שאפתני של 60 יום לסיום המלחמה עם איראן ולהשגת הסכם בנוגע לתוכנית הגרעין שלה. התקופה הזו הסתיימה בשבוע שעבר, אך שני הצדדים עדיין רחוקים זה מזה, ללא סימנים לפשרה בסוגיה המרכזית של פתיחת מצר הורמוז מחדש.
בעודו מדגיש כי טהרן לא מתכוונת לסגת מול יריבותיה, פזשכיאן קשר את ההסכם גם לעתידה הכלכלי של איראן ואמר שהמדינה לא יכולה למשוך השקעות במצב הקיפאון הנוכחי.
"הון רגיש מאוד לסיכון", אמר. "אנחנו חייבים להסיר את הסיכון הזה מהמדינה".
הכלכלה האיראנית סובלת מהסנקציות ומהמצור הימי, שמקשים מאוד על המדינה לייצא נפט – המוצר היקר ביותר שלה.











































































































































תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית
תמכו בנו