נתן זך ז"ל כתב את השיר כשיר פוליטי, כנראה בעקבות ה"כיבוש" או לפחות בעקבות מלחמת ההתשה. אלוקים ברא את העולם כדי שיהיה לו אור, או שקט, והאדם שחושב על מזימה (כיבוש וכוח) הורס לו את העולם. שלוש פעמים בשיר מופיעות המלים "הוא התכוון ש…", כלומר: הוא לא התכוון לתוצאה שנוצרה.
גם סיפור הבריאה הבבלי נרמז בשיר, בכך שלפי הסיפור ההוא, האל מביא מבול על העולם כי האנשים עושים לו רעש.
לשר החוץ האיראני עבאס עראקצ'י אין פגישה מתוכננת עם ארה"ב באסלאמאבאד, אך פקיסטן יכולה להעביר את דאגות איראן בנוגע לסיום הסכסוך, כך דווח בתקשורת הממלכתית באיראן.
צה"ל עדכן כי מוקדם יותר היום, ארגון הטרור חזבאללה שיגר מספר רחפני נפץ לעבר כוחות צה"ל הפועלים בדרום לבנון, דרומית לקו ההגנה הקדמי. הרחפנים התפוצצו בסמוך לכוחות, ללא נפגעים.
לפי דובר צה"ל, מדובר בהפרה בוטה של הסכם הפסקת האש.
עוד נמסר כי לפני זמן קצר צה"ל תקף משגרים של חזבאללה במרחבים יעטר וכפרא שבדרום לבנון, צפונית לקו ההגנה הקדמי. המשגרים שהותקפו היוו איום על כוחות צה"ל ואזרחי מדינת ישראל.
נשיא ארה"ב דונלד טראמפ אמר ל"רויטרס" כי איראן רוצה לדבר ולראות אם ניתן להגיע לעסקה ומתכננת להגיש הצעה שמטרתה לפתור את דרישות ארה"ב.
לטענתו, הגורמים האמריקאים המנהלים משא ומתן עם איראן "מתעסקים עם אנשים שנמצאים כעת בעמדות הנהגה".
משרד החוץ של פקיסטן עדכן כי משלחת איראנית בראשות שר החוץ עבאס עראקצ'י הגיעה היום לאסלאמאבאד.
בהודעה נמסר כי עראקצ'י יקיים פגישות עם ההנהגה הבכירה של פקיסטן כדי לדון בהתפתחויות האזוריות האחרונות.
ב"הארץ" פורסם כי הרמטכ"ל, רב-אלוף אייל זמיר, הורה למשטרה הצבאית לחקור טענות לביזה נרחבת מצד חיילי צה"ל בדרום לבנון.
לפי הדיווח, שלא ציטט מקורות, זמיר הנחה את היחידה לחקירות של המשטרה הצבאית לבדוק את תופעת הביזה, וכן לתגבר את כוחות המשטרה הצבאית בנקודות הכניסה והיציאה לאורך גבול לבנון, כדי לבדוק כל רכב החוזר לשטח ישראל.
ההנחיה מגיעה לאחר ש"הארץ" ציטט השבוע עדויות של חיילים שלפיהן לוחמים בזזו לכאורה בתים אזרחיים בדרום לבנון, ובמקרים מסוימים אף בידיעת מפקדיהם.
לפי הדיווח, הביזה כללה אופנועים, טלוויזיות, ציורים, ספות ושטיחים.
צה"ל מסר בתגובה לדיווח המקורי כי הוא נוקט צעדים משמעתיים ופליליים בעת הצורך, וכי המשטרה הצבאית מבצעת בדיקות בנקודות הכניסה והיציאה בגבול כדי למנוע מקרי ביזה.
זאת כנראה תופעה רווחת בקרב פוליטיקאים: הם נוטים להסתמך על נטייתם של המוני אנשים להיאחז בעמדה קיצונית, בינארית, בתפיסה של שחור-לבן שאין בה מקום לאמצע, לגוונים אפורים.
כל דעה פסקנית ונחרצת מתבססת על הכללות גורפות. לתפיסה מעין זאת נלווים בדרך כלל קושי להכיל אמביוולנטיות. פסקנות הדוחה כל ספקנות.
שלומית טנא היא עיתונאית לשעבר (ב"על המשמר" ובהמשך ב"ידיעות אחרונות")..יוצאת קיבוץ. ב-1981 החלה בסיקור עיתונאי שוטף של הקיבוצים.
תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית
תמכו בנוהשבוע ציינה מירית שם אור את יום הולדתה, וזו הזדמנות להיזכר בכמה משיריה ולעמוד על ייחודם.
מירית שם אור - עיתונאית וסופרת מוערכת – נודעה גם כמי שכתבה עשרות להיטים לאורך השנים. מירית מעולם לא שאפה להציג עצמה כמשוררת, אלא כתמלילנית שבעצם "נקלעה לסיטואציה".
ד"ר אמיר מזור הוא היסטוריון המתמחה בעולם האסלאם של ימי הביניים ובקורות היהודים תחת שלטון האסלאם. כמו כן כותב טורי דעה בנושא גיבורי תרבות בתחום המוסיקה הפופולרית, השירה והפיזמונאות בישראל.
תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית
תמכו בנומתוך התהום רייצ׳ל גולדברג פולין מציעה לנו מפת דרכים איך להיות אדם טוב בעולם
בזמן שמהדורות החדשות של 2026 ממשיכות להזין אותנו בסיסמאות על "ניצחון מוחלט", "הסרת האיום לצמיתות" ו"שינוי פני המזרח התיכון", כדאי שנבין את המנגנון התודעתי שמאפשר למשטרים לבצע פשעים מחרידים מבלי שהם יוגדרו ככאלה.
ההיסטוריון וחוקר הג'נוסייד א. דירק מוזס מציע בספרו "The Problems of Genocide" מראה שחורה ומפכחת: המושג "ביטחון קבוע" (Permanent Security) הוא המנוע המרכזי שמאחורי האלימות המודרנית. זוהי המלכודת שבה כולנו כלואים.
ארנון הראל הוא כותב ואזרח הפועל במסגרת המחאה האזרחית בישראל. כתיבתו נעה על התפר שבין ניתוח ביקורתי לפעולה אזרחית, ומתמקדת בפערים שבין חוק, מוסר וכוח בפעולת מוסדות המדינה. הראל רואה בכתיבה עצמה אקט אזרחי, ובשתיקה לנוכח עוולות – צורה של שיתוף פעולה. 20 שנות קבע ועוד 15 שנות מילואים בחיל האוויר בתפקידי פיקוד בשדה, מודיעין ומטה; 25 שנות אפיון, עיצוב פיתוח וניהול פרויקטים של מערכות מידע גדולות; 6 שנות הוראה בתיכון. בעל השכלה אקדמאית נרחבת ומגוונת.
תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית
תמכו בנותגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית
תמכו בנוהגיע הזמן לומר את דעתך
רוצים להגיב? הצטרפו לזמן ישראל רוצים לפרסם פוסט? הצטרפו לזמן ישראל רוצים לפרסם פוסט ולהגיב לכתבות? הצטרפו לזמן ישראל רוצים שנשמור לכם את הלייקים שעשיתם? הצטרפו לזמן ישראל
- לכל תגובה ופוסט עמוד בזמן ישראל שניתן לשתף ישירות ברשתות החברתיות ולשלוח באימייל
- עמוד הפרופיל הפומבי שלך ירכז את כל התגובות שפרסמת בזמן ישראל
- אפשרות להגיש פוסטים לפרסום בזמן ישראל
- אפשרות להגיב לכתבות בזמן ישראל
- קבלו את המהדורה היומית ישירות לתיבת האימייל שלכם



















































































































תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית
תמכו בנו