משהו פה מאוד מסריח
משהו פה מאוד מסריח
משרד הפנים הנשלט בידי חמאס הודיע כי מפקד משטרת עזה, ג'מאל אבו כמיל, נהרג לפני זמן קצר בתקיפת צה"ל שכוונה לעבר כלי הרכב שבו נסע בעיר עזה.
מוקדם יותר דיווחו כלי תקשורת בעזה כי צה"ל תקף כלי רכב בעיר.
لحظة قصف المركبة في حي الشيخ عجلين جنوب مدينة غزة pic.twitter.com/AwzloMktJT
— إذاعة صوت الغد (@sawtelghad) August 13, 2026
عاجل| استـ…شهاد جمال ابو كميل ( أبو رياض ) مدير شرطة محافظة غـ..زة باستهداف جيب فى الشيخ عجلين بمدينة غـ.. زة. pic.twitter.com/SU3Lmaa8la
— فلسطين بوست (@PalpostN) August 13, 2026
כמה שעות לאחר שצה"ל הודיע שחיילים לא יישארו בבתים שבהם שהו בקוסרה, אחת משתי המשפחות הפלסטיניות הנצורות ביישוב שבגדה אמרה שעדיין לא מאפשרים לה לשוב לביתה.
במקום זאת, משפחתו של יוסף חסן נותרה בבית שלישי וריק במתחם, שהגישה אליו נחסמת בידי מתנחלים מאז יום ראשון.
למשפחה הנצורה השנייה, קוסאי אבו רידי ובנו, הותר לשוב לביתה לאחר שעזבה אותו לפני כמה שעות בהוראת צה"ל.
הבוקר נכנסו לקוסרה כוחות גדולים של צה"ל ומשמר הגבול לקראת מבצע בן שלושה ימים לפינוי מאחזי מתנחלים באזור, ובהם מאחז החוסם את הגישה לבתי המשפחות שבקצה היישוב.
בתחילה הורו הכוחות הישראליים לשש משפחות ביישוב, וכן לשתי המשפחות בבתים הנצורים, לעזוב את בתיהן.
תושב קוסרה אמר לזמן ישראל כי בשעות האחרונות חלק מהמשפחות ביישוב שבו לבתיהן, בעוד אחרות עדיין לא הורשו לשוב, וחיילים נותרו בבתים הללו.
גורם לבנוני הכחיש היום את הדיווח שפורסם אתמול ברויטרס שלפיו ביירות הסכימה עם ישראל על רשימה מצומצמת של מדינות שעשויות לשלוח כוחות ללבנון כדי לפקח על פירוק חזבאללה מנשקו, ואמר כי לבנון פועלת מול וושינגטון לבירור הנושא.
ההסכם שנחתם ב־26 ביוני בתיווך ארצות הברית קשר בין נסיגה הדרגתית של הכוחות הישראליים מדרום לבנון לבין "פירוק מאומת מנשק" של כל הארגונים החמושים שאינם כפופים למדינה, בידי ממשלת לבנון. חזבאללה, שאינו צד להסכם, דחה את הדרישה להתפרק מנשקו.
רויטרס דיווחה בשבוע שעבר שלבנון וישראל הסכימו על רשימה מצומצמת של מדינות, ואתמול דיווחה, בהסתמך על שלושה גורמים, שהרשימה כוללת את בריטניה, איטליה, שווייץ ואינדונזיה כמועמדות אפשריות להשתתף במנגנון האימות.
גורם לבנוני אמר היום כי לא הושגה הסכמה כזו וכי ביירות עדיין מקיימת דיונים עם ארצות הברית בנושא.
גורם במשרד החוץ האמריקאי אמר שלשום כי סבב השיחות בין לבנון לישראל, שנערך בשבוע שעבר ברומא בתיווך ארצות הברית, עסק ב"אימות מצד שלישי" של "פעולות הטיהור" שמבצע צבא לבנון, אך לא הזכיר את הרשימה המצומצמת או את המדינות הנכללות בה.
שבתאי קטש התמנה היום לחבר כנסת, עם כניסתה לתוקף של ההתפטרות שהגיש שלשום חבר הכנסת דן אילוז.
קטש הוא חבר הכנסת החרדי הראשון בסיעת הליכוד. הוא שובץ במקום ה־45 ברשימת המפלגה לכנסת, מקום שהוקצה למועמד חרדי.
בעבר שימש כחבר מועצת העיר לוד ויושב ראש המועצה הדתית בעיר.
אילוז התפטר מהכנסת לאחר שהודיע על הצטרפותו לישראל ביתנו.
בקרוב עתיד להתפטר מהכנסת גם יולי אדלשטיין, שהכריז שיתמודד בבחירות במפלגת האחדות, שבראשה עומד גלעד ארדן.
במקומו צפוי להתמנות ארז תדמור, ממייסדי אם תרצו.
הן קטש והן תדמור מתמודדים בפריימריז, שייערכו ביום שני הקרוב, על המקום המוקצה לנציג ירושלים, יש"ע והשפלה.

בנק ירושלים הודיע היום שבבדיקה מעמיקה שנערכה "לא נמצא כל ממצא המעיד על פעולות חריגות כלשהן בכספי הבנק, בנכסיו או בכספי לקוחותיו".
בנק ירושלים פרסם את ההודעה לאחר שעובדת הבנק, מלי יהלומי, הוכרזה כנעדרת, אחרי שהקשר עימה ועם בתה, ליאל יהלומי, אבד בשבוע שעבר.
מניית הבנק ירדה היום בלמעלה מ־12% במסחר בבורסה, אך בהמשך הירידה התמתנה.
| ישר בראשות איזנקוט | הליכוד | ביחד בראשות בנט | ישראל ביתנו | הדמוקרטים | יהדות התורה | ש″ס | עוצמה יהודית | חד″ש תע″ל בל″ד | הציונות הדתית | רע″ם | בית ציוני בהובלת הנדל וטרופר | כחול לבן בהובלת גנץ ושמחי | אחדות בהובלת ארדן ואדלשטיין |
|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
| 25 | 21 | 13 | 11 | 9 | 8 | 8 | 7 | 6 | 6 | 6 | 0 (3%) | 0 (2%) | 0 (1%) |
האלימות של מתנחלים קיצונים ביהודה ושומרון גואה. צה"ל ושב"כ מדווחים על עלייה חדה בהיקף האלימות של ישראלים ביו"ש ורואים בה איום חמור. צה"ל דיווח על 867 אירועי פשיעה לאומנית ביו"ש ב-2025. ראש שב"כ לשעבר רונן בר כינה את התופעה "טרור".
אלה נתונים והגדרות של כוחות הביטחון של מדינת ישראל. הם לא מגיעים רק מארגונים זרים וגופים פרו-פלסטיניים, אלא ממוסדות שאחראים על אכיפת החוק ביו"ש והגנה על ביטחון המדינה. ובכל זאת, חלק גדול מהציבור הישראלי כמעט לא נחשף אליהם.
עסק ועוסק בייזום וניהול חברות טכנולוגיה רפואית ובניהול פיתוח ושיווק ברפאל. M.Sc מהטכניון, MBA מאוניברסיטת סטנפורד. חובב רכיבה באופני הרים ופיסול.

מערכת הבריאות היא אות ומופת לדו-קיום במדינת ישראל. גם היום, למרות הכול. בזכות הכול. אבל הדו-קיום הזה נתון לכרסום ונמצא תחת איום של המציאות הישראלית שטופת הגזענות והשנאה.
25 שנה אני במערכת הבריאות הציבורית. למדתי בסורוקה, התמחיתי בנהריה, עבדתי ברמב"ם, במאיר ובבילינסון. התמחיתי בחדרי הניתוח, בדימות ובצנתורים. הובלתי מחקר, ניהלתי מחלקה.
ד״ר רתם סיון הופמן היא רופאה מומחית לרדיולוגיה אבחנתית. מצנתרת מוח בכירה, לשעבר מנהלת מכון הדימות במרכז הרפואי מאיר, יו"ר פורום ישראל בריאה. אמא ללוחם בחטיבת הקומנדו (במיל), לצוער בקורס חובלים ולמתבגרת. ממובילות תנועת "אמא ערה", מתמודדת ברשימת הדמוקרטים לכנסת.

עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית היא יסוד הכרחי לחברה חופשית ובריאה.
ישראל מתמודדת עם מתקפה חסרת מעצורים על יסודות הדמוקרטיה ועל כל המוסדות הממלכתיים שלה. ובמקביל, התקשורת הישראלית מאבדת את עצמאותה ואת יכולתה לבקר את השלטון. זמן ישראל הוכיח שאפשר גם אחרת: שניתן ליצור עיתונות חופשית, אחראית, ביקורתית ונחושה, המגינה על שלטון החוק ועל זכות הציבור לדעת.
תמיכתכם תאפשר לנו להמשיך לפרסם תחקירים, ניתוחים וכתבות עומק הנשענים על עובדות, ועל עבודה עיתונאית מקצועית ויסודית.
תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית
תמכו בנו