אחת התכונות המעולות של בנט היא האומץ האינטלקטואלי. כשבנט טועה – הוא מכיר בטעויותיו ומחפש דרכים לתיקון. בנוסף – הוא לא מקובע בעמדותיו. אם התנאים משתנים בנט יודע לשנות את גידתו בהתאם.
כך למשל: לפני ה7/10 בנט סבר שאפשר לחתור לשירות חרדים בהדרגה. קודם יש לאפשר להם לצאת לעבודה במשק החל מגיל 21, וכך, מתוך היציאה מהגטו החרדי וחשיפה לחברה הישראלית- יתחילו צעירים חרדים לאט ובהדרגה להתגייס לצבא.
אחרי ה7/10 הכל השתנה. ישראל נלחמת בשבע חזיתות וכיום חסרים 20000 חיילים לצבא וחובה שהחרדים יתגייסו. זהו שינוי עמדה משמעותי ומושכל. עוד שינוי משמעותי שהחל בממשלת השינוי שבנט הקים הוא ההבנה שהאיום הבטחוני החמור ביותר על ישראל נוצר דווקא מהקרע בעם, ולכן כרוה"מ הוא פעל אך ורק בתחומי הקונצנזוס (80%), וכך יעשה גם בממשלה הבאה שיקים. בנט סיפר בכנס שלאור נסיונו כרוה"מ והכרת האיומים על ישראל באופן מעמיק -ההבנה שהקרע בינינו הוא הסכנה החמורה ביותר – התעצמה.
יש אנשים העסוקים בעבר, טרום ה7/10, ולא מבינים שמנהיג גדול הוא זה שאינו מקובע אלא יודע לפעול בהתאם לתנאים חדשים שנוצרו.
בנט עדיין איש ימין, אך בנט הוא אדם מעשי ופרגמטי, ופועל על פי מה שנכון למדינה, לא על פי מאווייו.
זו אחת מנקודות הגדולה של בנט.
בנט חכם מאוד ויודע להתנהל עם אנשים וליצור עימם קשרים עמוקים. גם כשמדובר במנהיגי העולם, תכונה קריטית לרוה"מ של ישראל. נתניהו לצערנו שרף גשרים. מנהיגי העולם איבדו בו אמון, אפילו בעיני טראמפ, שלא מאמין לו ולכן מכתיב וקובע לנתניהו איך לפעול, מבלי לשאול לדעתו.
לעומת זאת כשבנט היה רוה"מ, בדיוניו עם הממשל האמריקאי – ידע להטות את הדברים לטובתו – בניגוד לעמדות הממשל, ולצאת מזה בשלום ובידידות. ישראל זקורה למנהיגות חדשה ואמיצה. ישראל זקוקה לנפתלי בנט – ראש הממשלה הבא!
אם מחפשים הוכחות לכך שבנט לא מדיר נשים – יש הוכחות בשפע. הוא תמיד עבד עם נשים. כשהיה בהייטק בחברה שהקים (סאיוטה) אחת השותפות היתה ד"ר מיכל צור.
בממשלת השינוי שהקים היה מספר רב של שרות ושל מנכליות משרדי ממשלה.
גורם ישראלי ל״פוקס״: עדכנו את ארה״ב במודיעין לגבי סוריה, אולי א-שרע לא מודע למתרחש
שר החוץ של סוריה: החומר הגרעיני יישאר בידנו, זכותנו להשתמש בו למטרות אזרחיות ● טראמפ מתעקש: לא מתנהלות שיחות עם איראן ולא מתוכננות כאלו ● דיווח: רוסיה מספקת לאיראן תחמושת ומחזקת את ארסנל הטילים והכטב"מים שלה ● צה"ל הודיע שאיתר ממצאים – כנראה חפצים אישיים – שלפי ההערכה קשורים לחייל יהודה כץ, שנעדר מאז קרב סולטן יעקוב
שישה בני אדם, בהם ילד, נהרגו ועשרה נפצעו בתקיפה הישראלית סמוך לנמל העיר עזה, לפי דיווחים בכלי תקשורת פלסטיניים. צה"ל אומר כי התקיפה סמוך לנמל העיר עזה כוונה נגד מפקדי חמאס שתכננו פיגועים נגד כוחות ישראליים הפועלים ברצועה.
משרד החוץ של טורקיה מגנה את התקיפות המיוחסות לישראל בבסיס האוויר אבו דוהור שבצפון־מערב סוריה, וקורא לקהילה הבינלאומית לנקוט עמדה תקיפה יותר נגד מה שהגדיר כהפרות של המשפט הבינלאומי.
"אנחנו מגנים בחריפות את התקיפות האוויריות שביצעה ישראל", נמסר בהודעת המשרד. "אנו קוראים לקהילה הבינלאומית לאמץ עמדה נחושה יותר כדי לשים קץ לתוקפנות הישראלית נגד סוריה… ולהבטיח מתן דין וחשבון על המעשים האלה, המתעלמים מהמשפט הבינלאומי".
ישראל פועלת למנוע התבססות והשפעה טורקית בסוריה, ובעבר ביצעה לפי דיווחים תקיפות שנועדו לסכל סיוע טורקי בבניית חיל האוויר של הממשלה הסורית החדשה.
ישראל טרם התייחסה פומבית לתקיפות בשדה התעופה הצבאי אבו דוהור, שדמשק ייחסה לישראל ושליח ארצות הברית לסוריה טום ברק גינה כ"תקיפות אוויריות ישראליות מאומתות".
שר החוץ של סוריה, אסעד א־שיבאני, אומר כי החומר הגרעיני שאותר באתר שלא נמסר מיקומו אינו מסוכן ויישאר בידי סוריה, בכפוף לערבויות הסוכנות הבינלאומית לאנרגיה אטומית. לדבריו, לסוריה זכות להשתמש בחומר למטרות אזרחיות ושלוות.
א־שיבאני אמר את הדברים במסיבת עיתונאים בדמשק עם ראש הסוכנות, רפאל גרוסי. גרוסי אמר כי הסוכנות קיבלה גישה לאתר לאחר שהממשלה הסורית הודיעה לה עליו.
מאז הדחתו של בשאר אל־אסד בסוף 2024, התחייבו השלטונות החדשים בסוריה לעבוד עם סוכנות הגרעין של האו"ם כדי להתמודד עם מורשת הפעילות הגרעינית בתקופת שלטון משפחת אסד. סוריה אינה ידועה כמחזיקה במלאי מבצעי של חומר גרעיני לתוכנית נשק, אך ישראל הפציצה ב־2007 כור גרעיני סורי חשוד במחוז דיר א־זור שבמזרח המדינה.

נשיא ארצות הברית דונלד טראמפ מתעקש כי אין שיחות מתנהלות או מתוכננות עם איראן.
הדברים סותרים את דבריו מאתמול של יועצו הבכיר ג'ארד קושנר, שאמר כי מתקיימות שיחות "ממש חזקות" בין ארצות הברית לאיראן, אך הודה שטהראן עדיין אינה מוכנה להסכם שיספק את וושינגטון.
טראמפ כתב ברשת החברתית שלו Truth Social כי המצור האמריקני על נמלי איראן נותר בתוקף, וטען שמצרי הורמוז "פתוחים ופועלים" – אף שתנועת כלי השיט בהם צנחה משמעותית לעומת התקופה שלפני המלחמה.
עוד הצהיר טראמפ כי "כל המוקשים הימיים הוסרו או פוצצו", אף שמסר בעבר גרסאות סותרות בשאלה אם בכלל הונחו מוקשים במעבר הימי.
יו"ר הכנסת אמיר אוחנה מגיב לכתב ערוץ 13 מיכאל שמש שתוהה לגבי הבחירות החוזרות למבקר המדינה ומחדד: הכנסת לא תבצע את פסיקת בג"ץ.
כי זה מעולם לא היה קשור לפריימריז, מיכאל היקר.
ובוודאי שיש סיבה אחרת, רצינית ועניינית, למעשה – סיבות:
הכנסת לא תקבל בהכנעה את רמיסתה.
יש שופטים בירושלים, אבל יש בה גם מחוקקים.
בג"צ איננו הריבון.
הכנסת כבר אמרה את דברה.תבחר. https://t.co/gFC8UwIWIi
— Amir Ohana – אמיר אוחנה (@AmirOhana) August 18, 2026
בשנים האחרונות יש גל גדול של הגירה מישראל ("ירידה מהארץ"). ב-2025 עזבו את ישראל כ-69 אלף מאזרחי המדינה, בעוד שכ-19 אלף אזרחים שעזבו את ישראל בעבר חזרו.
ראש הממשלה בנימין נתניהו טען כי גל ההגירה מהארץ מורכב, ברובו, מעולים חדשים שהגיעו מרוסיה ומאוקראינה בעקבות המלחמה ביניהן ו"לא נקלטו בישראל", לדבריו. אבל דוח של מרכז המחקר והמידע של הכנסת, שהוצג לוועדת העלייה, הקליטה והתפוצות בתחילת יוני, מפריך את טענת נתניהו.
אבי בן הר הוא טכנולוג בהכשרתו, ויזואליסט בנשמתו. ציוני אופטימיסט וחוקר עולמות שלא מפסיק לתהות. "פשטות היא התחכום העילאי" - לאונרדו דה וינצ'י.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית
תמכו בנו
מותר למכור בשר, אסור לקלקל את התיאבון
הסירוב של ערוצי הטלוויזיה לשדר סרטון של העמותה הטבעונית "ויגן פרנדלי" מלמד על הצרת גבולות השיח ● לפני שש שנים שודר סרטון של העמותה בלב הפריים טיים, אבל הזמנים השתנו והסרטון החדש הוגדר "שנוי במחלוקת" ● איך ייתכן שתשדיר שמתנגד לאכילת בשר הוא שנוי במחלוקת ופרסומות שמפתות לאכול בשר הן קונצנזוס?
פרשנים מזהירים מפני הברית שנחתמה לאחרונה בין שלוש המעצמות – פקיסטן, טורקיה וערב הסעודית. לטענתם, היא מאיימת על ישראל ומרחיקה את סיכויי הרחבת הסכמי אברהם.
יש שהרחיקו לכת עד כדי קביעה כי מדובר בהקמתו של "נאט"ו מזרח-תיכוני". סקירה של הבריתות במזרח התיכון אינה מחזקת טענות אלה. קריאת הרגעה.
ד"ר ירון פרידמן הוא בוגר אוניברסיטת סורבון בפריז, חוקר מרצה ומורה לערבית בחוג ללימודי המזרח התיכון והאיסלאם באוניברסיטת חיפה. היה פרשן לענייני ערבים בויינט, ספריו "העלווים – היסטוריה, דת וזהות" (2010) ו"השיעים בארץ ישראל" (2019) יצאו לאור באנגלית בהוצאת בריל-ליידן. מנהל את הניוזלטר "השבוע במזרח התיכון", שאליו אפשר להצטרף כאן: https://did.li/CWtlC. לפודקאסט של ירון "השבוע במזרח התיכון": https://did.li/mAz5q

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית
תמכו בנונפתלי ג'ובס מרעננה עדיין מחפש את המוצר המנצח
בהופעתו בפני נציגי הגיל השלישי ברחובות הפגין בנט התלהבות, פיזר הבטחות והציג תוכניות מרשימות ● אילו המסגרת הייתה הנפקה של חברת סטארט־אפ והקהל היה מורכב מהיפסטרים משוחררים מכבלי הכאב ומאובדן התקווה – זה כנראה היה מצליח יותר ● בסוף הערב קשה היה להשתחרר מהרושם שבנט שוב עושה הכול "בסדר" – ובכל זאת יתקשה לעצור את זליגת המנדטים ● פרשנות
תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית
תמכו בנוהמודל ארוך הטווח של ה‑OECD צופה כי שילוב מלא של הקהילות החרדיות והערביות-ישראליות בכוח העבודה עשוי להעלות את התמ"ג הישראלי ב-8% במהלך עשרים שנה – שווה ערך לכ-49 מיליארד דולר במונחים של ימינו. זאת כאשר השילוב החרדי לבדו מהווה שש נקודות אחוז מתוכן (הנתונים לקוחים מתחזיות ה‑OECD להוצאות ארוכות טווח בישראל, אוקטובר 2025 – תרחישי השפעה על התמ"ג של שילוב חרדים וערבים ישראלים).
זו אינה טעות עיגול. זוהי ההזדמנות הכלכלית הגדולה ביותר העומדת בפני ישראל כיום, וכמעט אף אחד בשיח הציבורי אינו מתייחס אליה ברצינות.
סיימון פינק, יליד אוסטרליה, מנהל השקעות בישראל, בעל ניסיון אקדמי ומקצועי במשפטים, פוליטיקה וכלכלה. לסיימון עניין רב במדיניות ציבורית ועובד כעת על ספר אודות חופש ודמוקרטיה בישראל.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית
תמכו בנולאן באמת הולך מס רווחי היתר?
הבנקים שוב מציגים רווחי עתק של מיליארדים, אך המס המיוחד שהוטל עליהם "נבלע" בתוך בור התקציב של ממשלה שאינה מרסנת את עצמה ● במקום "לצבוע" את הכסף לסיוע למשקי הבית ולעסקים, הקואליציה משתמשת בו לכיסוי גירעונות – בזמן שנתניהו דורש להגדיל את תקציב הביטחון בסכום מפלצתי ● פרשנות
עלייתו המטאורית והתרסקותו המדממת של פרופסור מינכהאוזן
הוא הציג את עצמו כנער פלא שחור מהאשפתות, אוטיסט שהתגבר על גידולי מוח בדרך למשרה יוקרתית באוניברסיטת קיימברידג' ● כשג'ייסון ארדיי נחשף כשקרן פתולוגי והתאבד, התברר שהסיפור שלו הוא למעשה משל על פוליטיקת הזהויות הטורפנית ועל הבועה האקדמית שחיפשה נער פוסטר בכל מחיר
אלימות המתנחלים נגד קהילות הג'האלין מסלימה
בקהילה הבדואית אבו ראעד הצליחו התושבים לסכל ברגע האחרון ניסיון הצתה שלדבריהם יצא מהמאחז הסמוך "חוות רעים" ● זה היה רק עוד אירוע בשורה ארוכה של תקיפות, איומים, ניסיונות דריסה, פגיעה בצינורות מים ופלישות לשטחי המרעה שתועדו בחודשים האחרונים ● התושבים דורשים מהמשטרה להרחיק את הפורעים ולמצות עימם את הדין
תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית
תמכו בנו- לכל תגובה ופוסט עמוד בזמן ישראל שניתן לשתף ישירות ברשתות החברתיות ולשלוח באימייל
- עמוד הפרופיל הפומבי שלך ירכז את כל התגובות שפרסמת בזמן ישראל
- אפשרות להגיש פוסטים לפרסום בזמן ישראל
- אפשרות להגיב לכתבות בזמן ישראל
- קבלו את המהדורה היומית ישירות לתיבת האימייל שלכם








































































































































תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית
תמכו בנו