JavaScript is required for our website accessibility to work properly. הזמן של lederzvi | זמן ישראל
הזמן של
lederzvi
הזמן של
lederzvi
רק בדרך החיוב, לא בכיפופי ידיים - הפתרון לחזק ולעודד מסלולים שיאפשרו להיות חייל קרבי שנשאר חרדי, ככל שיהיו יותר דוגמאות כאלה, נוכל להתקדם, כאשר מפעילים כח , התגובה חוזרת בהפעלת כח , קיצ... המשך קריאה

רק בדרך החיוב, לא בכיפופי ידיים – הפתרון לחזק ולעודד מסלולים שיאפשרו להיות חייל קרבי שנשאר חרדי, ככל שיהיו יותר דוגמאות כאלה, נוכל להתקדם, כאשר מפעילים כח , התגובה חוזרת בהפעלת כח , קיצוניות גוררת קיצוניות. הכלה ואמפטיה גוררים השתלבות

שלום האווירה היום שהחרדים מרגישים שיש עליהם לחץ בלתי פוסק ולא הגון. תראו בתקשורת, כמה היא מוטה נגד החרדים, בדומה ליחס התקשורת הזרה נגד צה"ל ומדינת ישראל. לחץ גורר לחץ, קיצוניות גוררת קי... המשך קריאה

שלום
האווירה היום שהחרדים מרגישים שיש עליהם לחץ בלתי פוסק ולא הגון. תראו בתקשורת, כמה היא מוטה נגד החרדים, בדומה ליחס התקשורת הזרה נגד צה"ל ומדינת ישראל.
לחץ גורר לחץ, קיצוניות גוררת קיצוניות. בג"צ לא מהוה גורם מאחד כשמבטל חוקים שמנסים לתת פתרון חלקי ולהנמיך את הלהבות.
הפתרון לדעתי, לחזק מאוד את המסלולים החרדיים בצבא, כמו חטיבת חשמונאים, שעושים עבודת קודש. ובצורה חיובית לתמרץ ולעודד את המתגייסים החרדים, ככל שיהיו יותר משרתים שמרוצים מהשירות ונשארים חרדיים, כך יגיעו עוד. בקיצור: לא בכח וכיפופי ידיים, אלא, בדרך הארוכה, שהיא קצרה, דרך של חיוב, פיתוח המסלולים הנ"ל וכו'. דרך של חיוב ולא שלילה
בברכה

כל הזמן // יום חמישי, 16 ביולי 2026
מה שחשוב ומעניין עכשיו

דובר צבא איראן מאיים בהרחבת הלחימה לזירות חדשות

ארה״ב תקפה בשני גלים באיראן שהגיבה בתקיפת אתרים צבאיים; דיווחים על תקיפות באזור טהרן; טראמפ: הם יובסו בקרוב מאוד ● נתניהו דחה את נסיעתו לארצות הברית לסוף יולי ● הכנסת אישרה חוק המרחיב את ההפרדה המגדרית באקדמיה ● בג״ץ דורש עדכון על מצב אכיפת חובת הגיוס תוך שלושה חודשים ● דן אילוז: שליש מסיעת הליכוד פעל להדיח את נתניהו אחרי ה-7 באוקטובר

ראש הממשלה בנימין נתניהו לא יטוס לארצות הברית בשבוע הבא, כך נמסר מלשכתו לזמן ישראל.

לפי הלשכה, נתניהו יטוס במקום זאת בסוף יולי, בעקבות דחיית הלווייתו של הסנאטור לינדזי גרהאם למועד זה.

נתניהו היה צפוי להיפגש במהלך הביקור עם נשיא ארצות הברית דונלד טראמפ, על רקע התרחבות חילופי התקיפות בין ארצות הברית לאיראן והמשא ומתן עם לבנון בחסות אמריקאית.

צה"ל הודיע כי עומר אחמד אבו קאסם, מפקד צלפים בחמאס, נהרג אתמול בתקיפה ישראלית במרכז רצועת עזה.

לפי צה"ל, אבו קאסם השתתף לאורך המלחמה בתקיפות נגד כוחות ברצועה, ובאחרונה פעל לשיקום יכולות חמאס ולקידום פיגועים, "תוך הפרת הסכם הפסקת האש".

בית הנבחרים של ארצות הברית דחה תיקון שנועד להפסיק את הסיוע לישראל, אף שכמעט מחצית מחברי המפלגה הדמוקרטית תמכו בו, נתון המשקף את הקרע המעמיק בין המפלגה לישראל.

בית הנבחרים דחה את ההצעה ברוב של 314 מתנגדים מול 104 תומכים. את התיקון להצעת חוק התקציב של מחלקת המדינה הגיש חבר בית הנבחרים הרפובליקאי היוצא תומאס מאסי מקנטקי.

לצד מאסי, שהיה הרפובליקאי היחיד שתמך בהצעה, הצביעו בעדה 103 דמוקרטים. מדובר בשינוי חד לעומת שנים קודמות, שבהן הצעות חוק התומכות בישראל אושרו כמעט פה אחד. האגף השמאלי במפלגה הדמוקרטית פועל להפסקה מוחלטת של הסיוע הצבאי לישראל, בעוד הממסד המפלגתי מבקש להגביל אותו לנשק הגנתי בלבד.

48% מהדמוקרטים תמכו בתיקון, אך הנתון היה נמוך מהערכות שלפיהן עד 150 מהם עשויים להצביע בעדו. מספר התומכים היה צפוי להיות גבוה יותר משום שהיה ברור שההצעה תידחה, וכך יכלו דמוקרטים להצביע נגדה של ישראל בלי השלכות מעשיות על המדיניות.

עם זאת, דמוקרטים רבים הסתייגו מהיקפו הרחב של התיקון והצביעו נגדו, אף שממשלת ראש הממשלה בנימין נתניהו אינה פופולרית במפלגה.

מטוס קרב מסוג F-35 אדיר  (צילום: לוקהיד מרטין )
מטוס קרב מסוג F-35 אדיר (צילום: לוקהיד מרטין )

מאסי, שמרן תקציבי המתנגד לכל סיוע חוץ, אמר כי פעל גם על רקע מספר הנפגעים בתקיפות ישראל נגד חמאס בעזה. "היו 70 אלף נפגעים בעזה, ואני לא חושב שאנחנו צריכים להיות חלק מזה", אמר בדיון, בלי להבחין בין אזרחים ללוחמים.

התיקון היה אוסר להשתמש בכספים מהצעת התקציב לטובת ישראל וחוסם את הסיוע הביטחוני השנתי בסך 3.3 מיליארד דולר שמעניקה וושינגטון לישראל.

גם אילו אושר בבית הנבחרים, ההצבעה הייתה בעיקר סמלית, שכן התיקון היה נדרש לעבור גם בסנאט ולהתגבר על וטו כמעט ודאי של הנשיא דונלד טראמפ, שהפך את התמיכה בישראל לעיקרון מרכזי במדיניות החוץ שלו.

ראש הממשלה בנימין נתניהו ונשיא ארה"ב דונלד טראמפ בכנסת, 13 באוקטובר 2025 (צילום: Evelyn Hockstein / POOL / AFP)
ראש הממשלה בנימין נתניהו ונשיא ארה"ב דונלד טראמפ בכנסת, 13 באוקטובר 2025 (צילום: Evelyn Hockstein / POOL / AFP)

הסוגיה פילגה גם את הנהגת הדמוקרטים. מנהיג המיעוט בבית הנבחרים, האקים ג'פריס מניו יורק, אמר כי יתנגד לתיקון משום שהוא "רחב מדי". לעומתו, הדמוקרטית מספר שתיים בבית הנבחרים, קתרין קלארק ממסצ'וסטס, הודיעה כי תתמוך בו. "אסור לנו להעניק המחאה פתוחה לסיוע צבאי למדינה שאינה פועלת בהתאם לחוק, לאינטרסים ולערכים של ארצות הברית", אמרה.

חברת הכנסת שרן השכל עתרה לבג"ץ נגד יושב ראש ועדת הכנסת אופיר כץ, ועדת הכנסת והכנסת, בדרישה להורות על כינוס דחוף של הוועדה לפני פיזור הכנסת.

השכל מבקשת כי הוועדה תדון בבקשתה להתפלג מסיעת הימין הממלכתי, תקווה חדשה, ולהכיר בה כסיעת יחיד בהתאם לחוק הכנסת. בעתירה התבקש בית המשפט להוציא צו על תנאי וצו ביניים, ולקבוע דיון דחוף ביותר לנוכח פיזורה הקרוב של הכנסת.

יושבת ראש ועדת החינוך של הכנסת שרן השכל בדיון של הוועדה, 29 בנובמבר 2021 (צילום: נועם מושקוביץ, דוברות הכנסת)
יושבת ראש ועדת החינוך של הכנסת שרן השכל בדיון של הוועדה, 29 בנובמבר 2021 (צילום: נועם מושקוביץ, דוברות הכנסת)
רויטרס
רויטרס, 09:56 עריכה

דובר צבא איראן, תת־אלוף מוחמד אכרמיניא, אמר כי אם התקיפות האמריקאיות יימשכו, המלחמה תתרחב לזירות חדשות, כך דווח בכלי התקשורת הממלכתיים. בנוסף אמר כי טהרן לא תאפשר התערבות אמריקאית במצר הורמוז, שאותו הגדיר "קו אדום".

הדובר הזהיר כי אם נשיא ארצות הברית דונלד טראמפ יממש את איומיו לתקוף תשתיות באיראן, טהרן תתקוף תשתיות ברחבי האזור.

כרמיניא, אמר כי הדרך היחידה לפתוח מחדש את מצר הורמוז היא שארצות הברית תעמוד במזכר ההבנות בן 14 הסעיפים שעליו חתמו הצדדים ביוני ותיישם את "התקנות האיראניות" הנוגעות לתנועת כלי שיט במצר.

צבא איראן מסר כי תקף בסיסים אמריקאיים בכווית ובירדן, והזהיר את שכנותיה של איראן כי מתן אפשרות לארצות הברית לתקוף משטחן לא יישאר ללא מענה.

"שכנותינו צריכות לדעת כי העמדת בסיס לרשות האמריקאים ומתן אפשרות להם לירות לעבר שטח איראן אינם מקובלים ולא יישארו ללא תגובה", מסר הצבא.

הוסיפו את זמן ישראל כמקור מועדף בגוגל

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לכל העדכונים עוד 14 עדכונים

טורקיה מפנה את המכשול לעסקת ה־F-35

הדיווחים על כוונת אנקרה למכור את מערכות הנ"מ הרוסיות למדינה במפרץ עשויים לסלול את דרכה חזרה לפרויקט החמקנים האמריקאי ● אלא שמוסקבה נדרשת לאשר את העסקה, הקונגרס עלול להציב תנאים, וישראל כבר נערכת למאבק על שמירת יתרונה האיכותי ● פרשנות

הוסיפו את זמן ישראל כמקור מועדף בגוגל

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לכתבה המלאה עוד 649 מילים
אמיר בן-דוד

מפולחן העגלים לפולחן האישיות - הקושי בהחלפת שלטון בישראל

שנים רבות תהיתי מדוע המלכים שקמו אחרי ירבעם בן נבט לא השמידו את פולחן העגלים שהקים בבית אל ובדן. הרי לפי המסורת המקראית היה מדובר בחטא מכונן, בעיוות דתי ופוליטי שנועד לנתק את ממלכת ישראל ממוקדי הכוח בירושלים ולבסס את שלטונו של המלך הראשון בממלכת ישראל הצפונית. ובכל זאת, למרות חילופי שושלות, מרידות, מלחמות אזרחים, התנקשויות ורציחות פוליטיות, הפולחן הזה שרד מאות שנים.

העגל בדן עמד על מכונו עד חורבן ממלכת ישראל בידי אשור, והעגל בבית אל המשיך להתקיים עוד עשרות שנים לאחר מכן. מלכים התחלפו, שושלות נפלו, ערים נחרבו, אך המנגנון נשאר. רק בדיעבד הבנתי שהשאלה אינה מדוע הפולחן שרד, אלא מדוע לא קם מנהיג שהיה מסוגל לחסל אותו.

יהודה רחנייב הוא יוצר, אוצר ויזם תרבות, המגיש שתי תוכניות אירוח שבועיות העוסקות ביצירה ישראלית. הוא מוביל את פרויקט "הרוח החדשה" – סדרת כנסים המפגישה בין דוברים ויוצרים מתחומי האמנות. פועלו מתמקד בבחינת הקשר בין הזהות היהודית והישראלית ובעיצובו מחדש דרך שיח תרבותי עמוק.

הוסיפו את זמן ישראל כמקור מועדף בגוגל
תכנים המתפרסמים בזירת הבלוגים של זמן ישראל מייצגים את כותביהם בלבד. הדעות, העובדות וכל תוכן המוצג בפוסט זה הם באחריות הכותב/ת וזמן ישראל אינו נושא באחריות להם. במקרה של תלונה, אנא צרו קשר.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לפוסט המלא עוד 1,198 מילים

ניצחון פירוס של הקואליציה

החקיקה להקפאת מעצרי העריקים החרדים הותירה אחריה שובל של פרישות, קרעים בקואליציה ונזק אלקטורלי לליכוד ● לאחר שהחוק הוקפא בתוך פחות מ־24 שעות, נתניהו עלול להישאר עם מלוא המחיר הפוליטי, אך בלי התמורה שהבטיח למפלגות החרדיות ● פרשנות

לכתבה המלאה עוד 681 מילים ו-1 תגובות

הנשק הפרטי הפך זמין לכל והנתונים זועקים אימה

רצח רודף רצח. הדיווחים היומיים על מקרי הרצח בחברה הישראלית הפכו מזמן לפסקול שגור. היקף המשפחות שנחרבו, אובדן הביטחון האישי הבסיסי ואפילו מחזה מחריד של רצח בשידור חי בטיקטוק, כפי שאירע ביפו, לא ערערו את המציאות המדממת.

זהו מצב בלתי נתפס שאסור לקבלו. הנתונים לא מותירים מקום לספק: על-פי נתוני התנועה לחופש המידע, מספר הנרצחים בשנת 2026 הגיע ל-104 בתחילת חודש יוני. בשנת 2025 נרצחו 295 בני אדם, רובם בחברה הערבית (252).

ד"ר יעל פרואקטור היא מקדמת המדיניות במרכז אדוה. בעלת ניסיון רב והיכרות מעמיקה עם עבודת משרדי הממשלה בתחומים מגוונים (מודיעין, ביטחון, שוויון חברתי ומדע וחדשנות). מומחית בפעילות לקידום שוויון מגדרי במסגרת עבודת משרדי הממשלה, ועדות הכנסת וארגוני חברה אזרחית. ניסחה הצעת חוק להעלאת שיעור הנשים המכהנות בחברות ציבוריות, ובעלת דוקטורט מאוניברסיטת תל-אביב בתחום של עיצוב דעת קהל על-ידי המערכת הפוליטית והתקשורת.

הוסיפו את זמן ישראל כמקור מועדף בגוגל
תכנים המתפרסמים בזירת הבלוגים של זמן ישראל מייצגים את כותביהם בלבד. הדעות, העובדות וכל תוכן המוצג בפוסט זה הם באחריות הכותב/ת וזמן ישראל אינו נושא באחריות להם. במקרה של תלונה, אנא צרו קשר.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לפוסט המלא עוד 720 מילים
זירת הדמוקרטיה
כל מה שצריך לדעת כדי לשמור על ישראל ליברלית

צה"ל ממשיך בחיסולים למרות הפסקת האש בעזה

ניתוח תקיפות צה"ל מגלה כי מאחורי הקלעים מתנהלת כיום מערכת ציד שיטתית נגד כל מי שהשתתף בטבח השבעה באוקטובר ● יחידת ניל"י של שב"כ סורקת אלפי חשודים במטרה ברורה שלא להשאיר אף אחד מהם בחיים ● "הם חתמו על גזר דין מוות של עצמם"

לכתבה המלאה עוד 1,196 מילים ו-1 תגובות

למקרה שפיספסת

הקורא בקלפי
הקורא בקלפי
תקשורת, פוליטיקה ושקרים אחרים

מזמור לדוד

חוות הדעת של ועדת גרוניס נקראת היום כאזהרה ברורה שאיש לא רצה לשמוע ● משיחת המינוי במכוניתו של נתניהו, דרך הסתבכות אחיו ועד הניסיון להכשיר מפלגה כהניסטית, עולה מסקנה אחת: ראש שב"כ שאינו מבחין בין נאמנות למדינה לנאמנות למחנה חייב ללכת הביתה, לפני שהנזק יהפוך לאסון ● פרשנות

הוסיפו את זמן ישראל כמקור מועדף בגוגל

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לכתבה המלאה עוד 1,581 מילים
זירת הבלוגים
הזמן שלך לומר את דעתך
הצטרפות

זוחלים לכיוון הכחדה

רק לאחר שהוועדה לתשתיות לאומיות אישרה לחברת או.פי.סי אנרגיה, שבבעלות עידן עופר, להקים שדה סולארי ענק בנגב, התברר לחברי הוועדה כי בשטח המיועד חיה שנונית באר שבע – לטאה נדירה המצויה רק בישראל ● ממצאי הסקר שתיעד את השנוניות לא הועברו לוועדה ● בחברה להגנת הטבע טוענים שמדובר בהטעיה חמורה ודורשים לבטל את התוכנית ● חברת גיאו טבע, עורכת הסקר: "דוחים את הטענה"

לכתבה המלאה עוד 1,513 מילים ו-1 תגובות

חבר הקונגרס שעוכב בידי מתנחלים מאשים את ישראל בשותפות לאלימות

ריאיון רו קאנה הגיע לביקור בגדה המערבית כדי להיפגש עם פלסטינים, מצא את עצמו חסום תחת איומי נשק של מתנחלים, והחליט לשבור שתיקה ● בריאיון לזמן ישראל הוא מספר כיצד נדרשה התערבות דיפלומטית בהולה כדי לחלץ אותו ללא פגע, תוקף את היעדר הענישה, ומסביר מדוע הפסיק להגדיר את עצמו "פרוגרסיבי פרו-ישראלי" ● שגרירי ישראל וארה"ב רומזים: מדובר בתעלול יחסי ציבור לקראת ריצה לנשיאות

לכתבה המלאה עוד 1,276 מילים ו-2 תגובות

תגובות אחרונות

חוק המשתמטים עשוי לדחוק את בהרב־מיארה למהלך חסר תקדים

לאחר אישור חוק יסוד לימוד תורה והחוק להקפאת מעצרם של משתמטים, נדרשת היועמ"שית לגבש את עמדתה בעתירות ולבחון כיצד לנהוג בהליכי האכיפה נגד בני ישיבות ● החשש מיצירת מציאות משפטית בלתי הפיכה עלול להציב בפניה שאלה חריגה במיוחד: האם עליה לעתור בעצמה לבג"ץ נגד חקיקת הכנסת ● פרשנות

לכתבה המלאה עוד 775 מילים ו-4 תגובות

סקרי זמן ישראל

החשש החרדי מנוכחות משטרתית בקלפיות הוביל את הכנסת לאשר את אחד החוקים המבישים בתולדותיה ● בזמן שהצבא מתחנן לחיילים כדי לעמוד במשימות המבצעיות, נתניהו מחלק חסינות לעריקים רק כדי להבטיח את שלטונו ● ההבטחות של ש"ס על תהליך ריפוי הן שקר שנועד להכשיר את הפירוק המוחלט של הדמוקרטיה ● פרשנות

לכתבה המלאה עוד 812 מילים ו-2 תגובות

טראמפ ירה את התחמושת הכלכלית מוקדם מדי

שוק האנרגיה העולמי מצוי במצב הפגיע ביותר בתולדותיו ● בניגוד לגל הראשון של המצור במצר הורמוז בתחילת השנה, הפעם המדינות המפותחות נכנסות למשבר כשעתודותיהן המסחריות נמצאות בשפל היסטורי ● באיראן מנצלים היטב את נקודת התורפה הזאת ● פרשנות

לכתבה המלאה עוד 776 מילים

סעודיה מסתמנת כמנצחת הגדולה של מלחמת איראן

המלחמה מול איראן פגעה בביטחון המפרץ, אך סעודיה הצליחה לרשום זינוק ברווחי הנפט ולבסס את מעמדה כמנהיגה אזורית ● כעת היא מגבשת גוש הכולל את קטאר, טורקיה ופקיסטן במטרה לבלום את טהרן וגם את ישראל ● מנגד, איחוד האמירויות שספגה אלפי טילים בוחרת בדרך עצמאית, ומהדקת את שיתוף הפעולה הביטחוני עם ירושלים

לכתבה המלאה עוד 1,303 מילים

בזמן שהם חוטפים את האש במליאה, נתניהו מתכנן את הדחתם

נתניהו דוחה את ההכרעה על מבנה רשימת הליכוד עד לאחר השלמת החקיקה החרדית, בניסיון להבטיח משמעת מלאה מחברי סיעתו ● אלא שהשריונים המתוכננים והצמצום במספר המקומות הריאליים כבר מציתים מאבקי הישרדות, האשמות ואיומים בתוך המפלגה ● פרשנות

לכתבה המלאה עוד 665 מילים ו-2 תגובות

הכלכלה האיראנית כורעת תחת נטל המערכה

חילופי האש במצר הורמוז והמצור הימי האמריקאי נועדו לא רק לפגוע ביכולותיה הצבאיות של איראן, אלא גם להעמיק את הלחץ על כלכלתה ● אם החות'ים יסגרו מחדש את באב אל־מנדב, העימות עלול להפוך ממערכה אזורית למאבק רחב על נתיבי האנרגיה בעולם ● פרשנות

הוסיפו את זמן ישראל כמקור מועדף בגוגל

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
1

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לכתבה המלאה עוד 653 מילים ו-1 תגובות

חולים על הקיץ

באירועים של עומס חום כבד בישראל יש עלייה משמעותית במספר הפניות לחדרי המיון בגלל מחלות ריאה, כליות, לב וכלי דם, וגם במשך האשפוז ● מחקר חדש של מרכז טאוב מנתח נתונים שנאספו בבתי החולים במשך 13 שנים, ומוביל למסקנה פשוטה: התחממות האקלים עולה לנו בבריאות

לכתבה המלאה עוד 853 מילים
סגירה
בחזרה לכתבה

עיתונות איכותית מתקיימת בזכות קוראים שתומכים בה

תמכו בנו

עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית היא יסוד הכרחי לחברה חופשית ובריאה.

ישראל מתמודדת עם מתקפה חסרת מעצורים על יסודות הדמוקרטיה ועל כל המוסדות הממלכתיים שלה. ובמקביל, התקשורת הישראלית מאבדת את עצמאותה ואת יכולתה לבקר את השלטון. זמן ישראל הוכיח שאפשר גם אחרת: שניתן ליצור עיתונות חופשית, אחראית, ביקורתית ונחושה, המגינה על שלטון החוק ועל זכות הציבור לדעת.

תמיכתכם תאפשר לנו להמשיך לפרסם תחקירים, ניתוחים וכתבות עומק הנשענים על עובדות, ועל עבודה עיתונאית מקצועית ויסודית.