הערת מערכת: פוסט זה, המתייחס למגפת הקורונה ואופן הטיפול בה, מתפרסם בזירת הבלוגים של זמן ישראל. אנו מעודדים אנשי מקצוע ומדע לכתוב אודות המגפה ולתרום ידע ועמדה לוויכוח הציבורי המתחולל בעולם כולו באשר לאופן הטיפול במגפה. עם זאת, הדעות, העובדות וכל תוכן המוצג בפוסט זה הם באחריות הבלוגר בלבד.
קרל פופר, שם ידוע בפילוסופיה של המדע, הציע קריטריון להבחנה בין תיאוריה מדעית לבין כל אמירה אחרת על המציאות: תיאוריה תיקרא מדעית רק אם היא ניתנת להפרכה לוגית על ידי תצפית סותרת כלשהי. הדוגמה הקלאסית בספרות הפילוסופית היא הטענה "כל הברבורים לבנים", שכן היא ניתנת להפרכה באמצעות תצפית על ברבור שחור.
אייל שחר הוא פרופסור אמריטוס לבריאות הציבור (אוניברסיטת אריזונה), בוגר בית ספר לרפואה (אוניברסיטת ת"א), מוסמך באפידמיולוגיה (אוניברסיטת מינסוטה), היה בגימלאות ונהנה מכל רגע עד שפרצה מגיפת הקורונה והכריחה אותו לחזור לעבודה. http://www.u.arizona.edu/~shahar/
ב-18 באפריל 1942 תקף להק של 16 מפציצי B-25 אמריקאים את העיר טוקיו. מן הלהק הזה הופלו שני מפציצים, והשאר הצליחו להגיע באדי הדלק האחרונים שלהם לאזור בשליטה סינית ובו הצילו כוחות סיניים אנטי-אימפריאליים את אנשיו.
רק מפציץ אחד מתוך הלהק כולו הצליח לנחות חזרה בוולדיווסטוק שברוסיה. כל יתר המפציצים, נכסים יקרים ללא כל ספק עבור ארה"ב (שבאותה תקופה הרת גורל הייתה זקוקה לכל קלוריה צבאית שברשותה) אבדו, התרסקו וקורקעו לתמיד.
ד"ר דוד וורמסר הוא עמית במכון משגב לביטחון לאומי. לשעבר היועץ של סגן נשיא ארה"ב דיק צ'ייני ושל סגן מזכיר המדינה ג'ון בולטון. שירת במודיעין הצבאי האמריקאי, ופרסם ספר על כישלונות ארה"ב בעיראק. מנהל חקר המזה"ת במכון למדיניות ביטחון בוושינגטון.
ד"ר יאיר אנסבכר הוא עמית במכון משגב לביטחון לאומי. מומחה לתחום הכוחות למבצעים מיוחדים מודרניים. בוגר יחידת מגלן, ויחידת מילואים מיוחדת. יועץ למפקדת העומק ואגף המבצעים בצה"ל, למשטרת ישראל, ולמשרד ראש הממשלה.
תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
מרתק וחשוב. אכן ישראל נגררת ומגיבה ונראה כאילו היא מופעלת על ידי כוחות חיצוניים. את המצב הזה חייבים לשנות.
למרבה הצער אין לנו רוזוולט משלנו, וראשי הצבא כשלו והם בטראומה. לנתניהו אין את שאר הרוח הנדרש. כל עוד לא יחליפו לפחות את ראש אמ"ן ואת שאר האחראים לכשל, אין ממש יכולת להתעשת.
זה לא חייב להיות מבצע כמו דוליטל. זה כן צריך להיות משהו שישנה את הלוך הרוח וההליכה בתלם.
פרשנות על פרשנות על פרשנות.
היש בכלל שאלה אם אמריקה לא הייתה מנצחת את יפן גם ללא מבצע דוליטל?
אין דרכים אחרות לרומם את המורל הלאומי?
בהחלט יש חשיבות לרומם מורל לאומי, אך לא בהכרח יש צורך במבצע צבאי התאבדותי, ועובדה שכל הצבא התנגד לתוכנית של הנשיא רוזוולט
"אני לא מצליח לראות כרגע עתיד. הכול חסום. קשה לי לראות את פני הילדים התמימים ולחשוב איזה עתיד אנחנו משאירים להם"
קיבוץ עין השלושה. סטודנט. פונה לאילת
מדינת ישראל והאזור כולו נמצאים עתה בצומת גורלית למדי. זו צומת מהסוג הקריטי ממש, מסדר גודל הנאמר בדברים פרק ל; יט;
"הַעִדֹתִי בָכֶם הַיּוֹם, אֶת הַשָּׁמַיִם וְאֶת הָאָרֶץ הַחַיִּים וְהַמָּוֶת נָתַתִּי לְפָנֶיךָ, הַבְּרָכָה וְהַקְּלָלָה; וּבָחַרְתָּ, בַּחַיִּים לְמַעַן תִּחְיֶה, אַתָּה וְזַרְעֶךָ. .. לָשֶׁבֶת עַל-הָאֲדָמָה אֲשֶׁר נִשְׁבַּע יְהוָה לַאֲבֹתֶיךָ לְאַבְרָהָם לְיִצְחָק וּלְיַעֲקֹב, לָתֵת לָהֶם".
ד"ר אלי שי הוא עיתונאי, חוקר, ומרצה. עוסק בחקר הקבלה, השבתאות, והמיסטיקה, וגם בחקר ספרות עברית.
פוסטים המתפרסמים בבלוגים של זמן ישראל מייצגים את כותביהם בלבד. הדעות, העובדות וכל תוכן המוצג בפוסט זה הם באחריות הבלוגר/ית וזמן ישראל אינו נושא באחריות להם. במקרה של תלונה, אנא צרו קשר.
"אח שלי פתאום שאל, את חושבת שתחזרו לרעים? עד אותו רגע, מעולם לא היה לי סימן שאלה בנוגע לחיים שלנו בקיבוץ. השתרר שקט. אמרתי, אני לא יודעת"
קיבוץ רעים. נשואה ואם לשלושה. פונתה למלון באילת
הגיע הזמן לומר את דעתך
רוצים להגיב? הצטרפו לזמן ישראל רוצים לפרסם פוסט? הצטרפו לזמן ישראל רוצים לפרסם פוסט ולהגיב לכתבות? הצטרפו לזמן ישראל רוצים שנשמור לכם את הלייקים שעשיתם? הצטרפו לזמן ישראל
- לכל תגובה ופוסט עמוד בזמן ישראל שניתן לשתף ישירות ברשתות החברתיות ולשלוח באימייל
- עמוד הפרופיל הפומבי שלך ירכז את כל התגובות שפרסמת בזמן ישראל
- אפשרות להגיש פוסטים לפרסום בזמן ישראל
- אפשרות להגיב לכתבות בזמן ישראל
- קבלו את המהדורה היומית ישירות לתיבת האימייל שלכם
תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
חגי, לא הבנתי למה היית צריך לסיים עם ביקורת אישית על איש אקדמיה שכנראה לא קנה את התואר שלו באיביי.
הטענה של מתנגדי הסגר היא שבסופו של דבר, עוד חצי שנה, אחוזי התמותה יתיישרו במדינות עם סגר ובלי, אבל מי שלא עשה סגר לא משלם את המחיר של התוצאה. לדעתי, הוא גרוע לאין שיעור מהאלטרנטיבות הלא ריאליות שניבאו לנו. בלי כעס ובלי ביקורת לא בונה.
אני חובב את פופר. אני מבין מה רצה בייס, אבל פופר נותן הגדרה יותר ברורה למתודה המדעית כפי שצריך לבצע אותה.
הבעיה היא שמה שאתה עושה כאן הכי הפוך למה שפופר קבע. שכן, טענותיך לאורך כל החודשים האחרונים הם ששוודיה צדקה ושמצבה יהיה לא גרוע משל שאר העולם – לא מבחינת נזקי הקורונה ולא מבחינת הפגיעה בכלכלה.
בשני הדברים טעית. האם עשית כמאמר פופר והכרזת על התיאוריה שלך כבטלה? לא ולא, הפכת אותה למה שפופר מגדיר "פסבדו מדע". עיקמת ושיפצת וליטשת והכללת, העיקר לשמר את התיאוריה חיה. למעשה, מה שעשית דומה יותר לשיטה של בייס, אבל בצורה שאפילו בייס לא היה מקבל.
א. הנתונים שלך שגויים – לא רק ששוודיה לוקה בדיווח חסר (אין בדיקות למקרי קורונה קלים למשל). לא ידוע מספר החולים במדינה. שיעור התמותה הוא מהגבוהים בעולם (וספק אם כל אדם שמת מקורונה או מסיבוכיה בביתו בכלל נספר כחולה או מת של קורונה).
ב. הכלכלה השוודית נפגעה – אנשים הצביעו ברגליים, התיירות קרסה. המדינה לעומת זאת לא תמכה באזרחים כפי שעשו מדינות שהכריזו על סגר. זה טריפה וזה נבלה אבל מסתבר שעם סגר זה מסריח פחות.
ג. המדהים בטענות שלך זה שאתה טוען אותן *אחרי* שכבר ברור בארץ שהסגר הוריד את מספר הנדבקים למינימום, בעוד היעדר הסגר הקפיץ אותם חזרה מהר מאוד.
אכן, זו רמת האקדמיה כיום – פרופסורים שכל קשר בינם לבין תיאוריה מדעית מקרי בהחלט.