חדשות 12 דיווחו לפני מספר ימים על התפתחות שיכולה הייתה להיחשב לסנסציונית בימים כתיקונם ובמדינה כתיקונה: פורום פרלמנטרי הכפוף לועדת החוץ והבטחון, בראשות ח"כ צבי האוזר ובהשתתפות ראשי סיעות האופוזיציה יעלון (יש עתיד-תל"ם), ליברמן (ישראל ביתנו) ובנט (ימינה) – אבל גם גדעון סער, אבי דיכטר וניר ברקת מהליכוד.
במילים אחרות, חברי הקואליציה וחברי האופוזיציה, שהמשותף להם היא תפיסת עולם ימנית יותר או פחות, חברו להם יחדיו כדי להציג חלופה לממשלת ימין הלכה-למעשה, שבראשה עומד בנימין נתניהו, אבל שותפים לה גם בני גנץ, גבי אשכנזי ועמיר פרץ. השלטון, אם כן, ימני – אבל המתנגדים לו ימנים גם הם.
עידו דמבין כותב ומרצה על חברה ופוליטיקה בישראל ומתמחה בפוליטיקה של ארה"ב. בעשור האחרון גר בתל אביב, פריז וניו יורק - ולאחרונה שב לישראל עם זוגתו. עורך דין, בעל תואר ראשון במשפטים מאוניברסיטת תל אביב ותואר שני בזכויות אדם מאוניברסיטת קולומביה בניו-יורק. מאמין בכוחו של עט משונן לקדם שינוי, ונשען על הסופרים הגדולים של שנות ה-20 לקבלת השראה. מנהל המשרד הישראלי של itrek, המחבר את דור ההנהגה הבא של מיטב המוסדות להשכלה גבוהה בארה"ב ואירופה עם ישראל.
ועדת השרים לענייני חקיקה אישרה השבוע את הצעת החוק הפרטית של כמה מחברי הקואליציה, שתחייב את ראשי מערכת הביטחון ואת הקבינט המדיני-ביטחוני לקבל חוות דעת מגוף חדש. גוף שיוקם ויגבש הערכות מודיעיניות חלופיות לפני כל החלטה.
יצוין כי ההצעה לא מבוססת על עבודת מטה מסודרת ולא על מסקנות של ועדת חקירה ממלכתית שטרם קמה, אלא הגיעה מתוך גחמה פוליטית לרצות את ראש הממשלה, שיחסיו עם מערכת הביטחון ובעיקר קהיליית המודיעין אינם טובים.
ד"ר אבנר ברנע הוא עמית מחקר במרכז לחקר הביטחון הלאומי באוניברסיטת חיפה, בכיר לשעבר בשב"כ ואוהד ספורט.(אוהד מנצ׳סטר יונייטד מילדות). מתגורר בתל אביב
תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
המלחמה בעיראק לא היתה מטופשת, אלא תוכננה (כמו 9/11 והמלחמה באפגניסטן) בשיתוף פעולה של הגורמים השונים, בארה"ב, בריטניה ועוד, ואם היו חילוקי דעות בין גורמי המודיעין השונים הם היו מבויימים.
טוב שרק לראש הממשלה יש את השיקולים שלו, ו-Think Tanks כמו CFR והסניף הישראלי INSS חושבים רק על טובת הציבור.
מעבר לניחוחות קרנבל, אחת המחשבות הראשונות שבדרך-כלל עולות למשמע השם "ברזיל" היא פשיעה. ואכן, בברזיל יש פשיעה, ואפילו פגשתי מישהו שנחטף לחמישה ימים למטרות כופר ומשפחתו נוסעת ברכב משוריין. פגשתי אותו על אי מרוחק, בו בחר לחיות בפשטות ובחופשיות ללא סכנה האורבת לו בשל הרקע המיוחס שלו.
אני אישית, טפו טפו, לא נתקלתי בבעיות מסוג זה, אבל כן נתקלתי בביקורי בברזיל בכמה דברים מעוררי השראה, שניתן לאמץ גם אצלנו כשתהיה הנהגה מקומית וכללית שתרצה להיטיב עם הציבור.
שרון אביטל היא בעלת דוקטורט ברטוריקה מאוניברסיטת טקסס באוסטין. היא מרצה וחוקרת שכנוע, תקשורת בלתי מילולית, ותקשורת בין תרבותית. בשל הכובע הכפול שהיא חובשת כרטוריקנית וכמטפלת בשיטות שונות של רפואה משלימה, היא מתעניינת גם בקשר בין פוליטיקה ותהליכי ריפוי ושליטה (צילום: קובי וולף)
הגיע הזמן לומר את דעתך
רוצים להגיב? הצטרפו לזמן ישראל רוצים לפרסם פוסט? הצטרפו לזמן ישראל רוצים לפרסם פוסט ולהגיב לכתבות? הצטרפו לזמן ישראל רוצים שנשמור לכם את הלייקים שעשיתם? הצטרפו לזמן ישראל
- לכל תגובה ופוסט עמוד בזמן ישראל שניתן לשתף ישירות ברשתות החברתיות ולשלוח באימייל
- עמוד הפרופיל הפומבי שלך ירכז את כל התגובות שפרסמת בזמן ישראל
- אפשרות להגיש פוסטים לפרסום בזמן ישראל
- אפשרות להגיב לכתבות בזמן ישראל
- קבלו את המהדורה היומית ישירות לתיבת האימייל שלכם
תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
זה היה ברור שזה יקרה. בישראל יודעים תמיד לסגת אפילו אם זה רק פסע מהתהום. זה תחושת האיום הקיומי פה – שתקפה כתמיד – שמבטיחה שזה יקרה.
לכן כל התחבולות הפוליטיות של נתניהו בסופו של דבר לא יעזרו לו ולכן גם לא מפחידות איש. ברגע האמת, כשנראה שהמצב על פי תהום (מה שהיום כבר קרוב), נוצרות התחברויות כמו זו המתוארת פה כדי לטכס עצה על-מפלגתית.
הבולדגים של נתניהו – אלה שמונו על ידו משיקולי נאמנות לו ולא כישורים – ינסו למנוע זאת. אך כמו שראינו עם יפעת שאשא זה לא עובד ועם ועדה זו לעיל זה כבר גם הרבה יותר רציני.
נתניהו צולל וצולל ואפילו דרעי וגפני – שנקנים באינסוף כספים – כבר לא יעזרו לו. הפור נפל. גם הוא כבר מרגיש זאת.