לפני כמה חודשים הודיע שר הביטחון בני גנץ על החלטתו לסגור את תחנת הרדיו גלי צה"ל. מיד קמה התנגדות למהלך. אבל נשאלת השאלה: האם בשביל צבא ההגנה לישראל צריך להחזיק תחנת רדיו?
יש הטוענים שאסור להפריט את תחנת גלי צה"ל כי אנחנו צריכים תחנת רדיו אובייקטיבית, לא עוד כלי של בעלי הון. אני מסכים עם הטענה הזו ולדעתי חייב להיות גוף כזה, אבל הוא כבר קיים. שמו בישראל "כאן". תאגיד השידור הציבורי עושה עבודה מעולה, בייחוד ברדיו, שם הוא עקף את גל"ץ מבחינת מאזינים. יש גוף עיתונאי ציבורי (שמחזיק בכמה וכמה תחנות רדיו) – הצבא לא צריך ליצור עוד אחד כזה, שרק עולה לנו עוד כסף מכספי המיסים.
יש הטוענים שאסור להפריט את תחנת גלי צה"ל כי אנחנו צריכים תחנת רדיו אובייקטיבית, לא עוד כלי של בעלי הון. אני מסכים עם הטענה ולדעתי חייב להיות גוף כזה, אבל הוא כבר קיים. שמו בישראל "כאן"
שנית, מדובר בבזבוז לא ייאמן של כספי משלם המיסים. תקציב התחנה הוא חלק מתקציב הביטחון, והוא, על פי ההערכות, עולה למשלם המיסים למעלה מ-40 מיליון שקלים. 40 מיליון השקלים האלו מגיעים מכיס משלם המיסים, שאחרי שנת קורונה חנוק מתמיד. מדובר בקורס לעיתונאים חינם אין כסף, על חשבון משלם המיסים. מגיעים אליו מתגייסים, ומקבלים קורס בעיתונאות על חשבון משלם המיסים. נכון, התחנה מרוויחה מתשדירי פרסומות, אולם לאחר הירידה בכמות ההאזנות הרווחים ירדו משמעותית, והעול על משלם המיסים עלה.
בנוסף, הטיעון הכי חשוב הוא שלא מדובר בתחנה אובייקטיבית. מדובר בתחנה פוליטית לחלוטין, שתורמת לאופי המילטריסטי של ישראל. עם שדרנים כמו ברדוגו ועם התערבות בלתי פוסקת של הדרג המדיני והצבאי, התחנה מלאה באינטרסים זרים.
בניגוד לתאגיד, שמקבל עצמאות יחסית, גל"ץ מלאה באינטרסים. בין אם זה מהגנרלים ששואפים להיות פוליטיקאים, ובין אם זה הדרג המדיני שמנסה לבחוש לטובתו. כבר סופר ארוכות על פוליטיקאים או גנרלים שרוצים להפוך לפוליטיקאים ובוחשים בתחנה לטובתם.
אז למה להפריט את התחנה?
ועכשיו נשארת הדילמה הבאה: האם לסגור את התחנה או להפריט אותה? התשובה, לדעתי, פשוטה מאוד. התחנה פופולרית יחסית, גם אם פחות בזמן האחרון. הפרטה שלה תכניס מיליונים למדינה. אחרי שנת קורונה, כשהאזרחים חנוקים והגירעון ענק, צריך לקצץ כמה שיותר בהוצאות ולהגדיל כמה שיותר את ההכנסות. הפרטה תעשה את שני הדברים האלה – תחסוך את התקציב השנתי של התחנה, ותכניס עשרות מיליונים בזכות ההפרטה. כמובן שיש לבצע את ההפרטה בצורה מיטבית, עם מכרז פתוח ושקוף, שבו מי שיציע את העסקה הכי טובה יקבל את התחנה.
האם לסגור את התחנה או להפריט אותה? התשובה, לדעתי, פשוטה מאוד. התחנה פופולרית יחסית, גם אם פחות בזמן האחרון. הפרטה שלה תכניס מיליונים למדינה
לסיכום, להפריט את גל"ץ זה מהלך ההכרחי. גל"ץ מלאה בשיקולים זרים, היא מהווה קורס לעיתונאים על חשבון משלם המיסים והיא עולה המון כסף. חייבים להפריט אותה.
אורי מלרון הוא תלמיד כיתה י', מדריך בצופים, מנהל את אתר ביקורות הספרים ״בין השורות״ וסגן יו״ר נוער מפלגת העבודה לשעבר
אז גם זה קרה: הנשיאות של הרווארד, אוניברסיטת פנסילבניה ו-MIT, מוסדות עילית למהדרין, הופיעו בפני הקונגרס האמריקאי וסירבו להצהיר שקריאות לרצח-עם נגד יהודים הן הפרה של כללי האתיקה.
אחת אמרה שזה עניין של הקשר; אחרת מילמלה משהו על כך שמילים צריכות להפוך למעשים לפני שניתן לפעול. נכון לשעה זו, נשיאת פנסילבניה התפטרה תחת מכבש לחצים.
דן פרי שירת כעורך ראשי של סוכנות איי-פי במזה"ת (מבסיסו בקהיר) לאחר תפקידים דומים באירופה, אפריקה והאיים הקריביים. שימש כיו"ר התאחדות עתונאי החוץ בישראל. איש היי טק ויזמות בעבר ובהווה. עקבו אחריו ב: https://danperry.substack.com
איתן יהלומי בן ה-12 סיפר שהוא אולץ על-ידי שוביו לצפות בסרט הזוועות, שמקבץ את מעשי האלימות מהשביעי באוקטובר. למרות שרובנו לא חויבנו תחת איום נשק לצפות בסרט ההוא, כן נחשפנו לסצנות אלימות רבות מאז אותו יום נורא ובמהלך המלחמה שנכפתה עלינו. למרות שמדובר בעוצמה נמוכה בהרבה – גם בימי שגרה אנחנו חשופים לאלימות בחדשות וגם לאלימות בסרטים, בסדרות ובמשחקי מחשב.
יש כיום מודעות גוברת לכך שתזונה משפיעה גם על הגוף וגם על התודעה (ידוע למשל, שתזונה של פחמימות ריקות לא בריאה לגוף, ושבנוסף לזה היא מגבירה היפראקטיביות, קשיי ריכוז ומתח. ברור לנו גם שמרק חם מרגיע את הבטן וגם את ההכרה), אבל כיצד משפיעה צריכה של דימויים אלימים על הגוף, על הרגש ועל המחשבות שלנו?
שרון אביטל היא בעלת דוקטורט ברטוריקה מאוניברסיטת טקסס באוסטין. היא מרצה וחוקרת שכנוע, תקשורת בלתי מילולית, ותקשורת בין תרבותית. בשל הכובע הכפול שהיא חובשת כרטוריקנית וכמטפלת בשיטות שונות של רפואה משלימה, היא מתעניינת גם בקשר בין פוליטיקה ותהליכי ריפוי ושליטה (צילום: קובי וולף)
סמוטריץ' מסרב להפנים שלא רק מלחמות הורגות – גם סוכר
בנובמבר 2012 חיסלה ישראל את ראש הזרוע הצבאית של חמאס, אחמד ג'עברי, האיש שגם החזיק בגלעד שליט וניהל את המו"מ האכזרי לשחרורו. הייתה זאת הפעם האחרונה שישראל חיסלה בכיר בחמאס.
מאז חלפו 11 שנים עד אוקטובר 2023, בו הוסרה החסינות של בכירי חמאס ככל הנראה לתמיד. במבצע "צוק איתן" בקיץ 2014 ניסתה ישראל מספר פעמים לחסל את מוחמד דף, אך הניסיונות כשלו.
ד”ר למדעי המדינה וליחסים בינלאומיים. עבודת הדוקטורט שלי בנושא “כללי משחק בלוחמה א-סימטרית” זכתה בפרס הקרן ע”ש ענבר עטיה ז”ל למחקרים בנושא טרור.
תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
כל מאמר ביקורת, גם אם צודק וחד.
חייב שתהיה בו סדרת צעדים ברורים ספציפיים
שמציעים פתרון ראליסטי .
יותר מדי מתארי בעיות.
מעט מדי מנסחי פתרונות שאפשר ליישם עכשיו.
איך מעיפים את הפשיזם והביב?
איך מייצרים משטר גבולות שנותן ביטחון לאזרחים?
עם מי? תוך כמה זמן? האם יש לזה הנהגה ותמיכה?
האם זה מייצב את ישראל אזורית ופנימית?
"אני לא מרגישה עכשיו בטוחה בשום מקום. אני מרגישה כלואה. בלילות, אני ישנה עם ג'ינס וחולצה כדי שאם חלילה מישהו ייכנס, לפחות אהיה לבושה"
תלמי יוסף. אם יחידנית לשתי בנות. פונתה למושב פארן
הגיע הזמן לומר את דעתך
רוצים להגיב? הצטרפו לזמן ישראל רוצים לפרסם פוסט? הצטרפו לזמן ישראל רוצים לפרסם פוסט ולהגיב לכתבות? הצטרפו לזמן ישראל רוצים שנשמור לכם את הלייקים שעשיתם? הצטרפו לזמן ישראל
- לכל תגובה ופוסט עמוד בזמן ישראל שניתן לשתף ישירות ברשתות החברתיות ולשלוח באימייל
- עמוד הפרופיל הפומבי שלך ירכז את כל התגובות שפרסמת בזמן ישראל
- אפשרות להגיש פוסטים לפרסום בזמן ישראל
- אפשרות להגיב לכתבות בזמן ישראל
- קבלו את המהדורה היומית ישירות לתיבת האימייל שלכם
תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם