הבהרה לחברי וחברות הפרלמנט הישראלי:
מדינת ישראל הריבונית מצויה בתחום הגבולות של 5 ביוני 1967. במדינה זו ישנם כ-9 מיליון אזרחים שאמורים לזכות בשוויון מוחלט לפני החוק, בהגנה מלאה על זכויות האדם והאזרח שלהם ובמשטר דמוקרטי.
מדינת ישראל הריבונית מצויה בתחום גבולות 1967. במדינה זו ישנם כ-9 מיליון אזרחים, שאמורים לזכות בשוויון מוחלט לפני החוק, בהגנה מלאה על זכויות האדם והאזרח שלהם ובמשטר דמוקרטי
כך התחייבה מדינת ישראל עם כינונה, אף שמעולם לא מימשה זאת באופן מלא בשל אדנים אתנוקרטיים שעליהם היא מושתתת, בשל מונופול של עסקנות אורתודוכסית בנושאי אישות (שהוענק מטעם רוב נציגי הציבור החילונים), בשל חרדות היסטוריות אנושיות ובראשן הג'נוסייד שבוצע ביהודי אירופה ואף הגיע למחוזות בצפון אפריקה בשנות ה-40 של המאה ה-20, בשל הכחשת השבר האנושי הנורא שחולל כינון המדינה בחיי מיליוני פלסטינים, בשל חששות ביטחוניים אמיתיים ומדומים ובשל סיבות נוספות.
אתם ואתן, חברי וחברות הפרלמנט הישראלי, נבחרתם בידי חלק נכבד מאזרחי מדינה זו כדי לחוקק, לכונן ממשלה, לפקח על פעילותה ולפעול למען כלל אזרחי המדינה.
הגדה המערבית, לעומת זאת, איננה חלק ממדינת ישראל דלעיל. מדינת ישראל מעולם לא סיפחה גדה זו, מעולם לא החילה את החוק והמשפט שלה בגדה זו, והקהילה הבינלאומית מעולם לא הכירה בריבונות ישראלית על גדה זו.
בגדה זו ישנו משטר צבאי ששולט על חיי מיליוני נתינים פלסטינים ופוגע בשיטתיות בזכויות האדם שלהם. כמו כן יש בה התנחלויות ישראליות שמנוגדות למשפט הבינלאומי על פי הפרשנות המקובלת.
מעל הכל: יש בגדה זו 2 מערכות חוק שונות על פי מוצא אתני שונה. מערכת חוק אחת אינה דמוקרטית. מערכת החוק השנייה היא דמוקרטית. אפלייה מבנית זו נחשבת בעולם הדמוקרטי כחרפה מוסרית, ויש המשווים אותה במובנים רבים למשטר האפרטהייד שהתקיים בדרום אפריקה. אני כמובן לא טוען שמדובר במשטר אפרטהייד כי אני פחדן, אבל זוהי דעה רווחת מאד.
האפלייה המבנית בגדה נחשבת בעולם הדמוקרטי כחרפה מוסרית, ויש המשווים אותה למשטר האפרטהייד מדרום אפריקה. אני כמובן לא טוען שמדובר באפרטהייד כי אני פחדן, אך זו דעה רווחת מאד
ולכן, מכובדיי, כאשר אתם חותמים על מכתב עילג באנגלית שגורס כי חברת גלידות בינלאומית מתכוונת למנוע מכירת גלידות בתחומי ערים ויישובים בתחום מדינת ישראל, אתם מגלים בורות מופלאה, מפגינים העדר ידע בסיסי בנושא הכי קיומי, ומעוררים תחושת בושה באופן עקרוני.
חברי הכנסת לחברת יוניליוור: בטלו את ההחלטה של בן אנד ג'ריס העולמית!
בשעה זאת יוצא מכתב עליו חתומים 90 חברי כנסת מכל קצוות הקשת הפוליטית – הניצבים יחד כנגד ההחלטה המקוממת של בן אנד ג'ריס העולמית בבעלות יוניליוור, הדורשת לא למכור בכל רחבי ישראל. pic.twitter.com/KD4sQRBSFS— Ben & Jerry's Israel (@BenJerrysIsrael) July 28, 2021
אני מתנצל על הדברים החריפים. אני מקווה שברור לכם שאתם מהממים בעיניי. ומתוקים מאד. מתוקים כמו גלידה בטעם שוקו. עם פצפוצי מעצר מנהלי טעימים כאלה. מלמעלה. או מלמטה. תלוי בנקודת המבט.
עו"ד דניאל חקלאי הוא בעל משרד עריכת דין שמתמחה בייצוג בתחומי המשפט הפלילי, עבירות הצווארון הלבן, ועדות החקירה, הדין המשמעתי ולשון הרע. יליד שנת 73', נשוי ואב לשני בנים. פרסם מאמרים וכן סיפורים קצרים בכתבי עת דיגיטליים. אוהב מאד ספרות, קולנוע ומוזיקה. מוטרד מאד מהסכנות העצומות למשטר הדמוקרטי ולזכויות האדם והאזרח. מנסה לחשוב כיצד למקם את המשפט החוקתי ואת המשפט הפלילי בהקשרים סוציולוגיים, תרבותיים, פוליטיים, היסטוריים ופסיכולוגיים.
מי שלא מרוצה מהיחסים בתוך משפחתו הגרעינית מוזמן לפנות למקור ישן ובדוק ולהבין שהוא לא חריג. אתמול הסתיימה הקריאה השבועית בספר בראשית, והשבוע מתחילות הפרשיות של שמות.
במרכז הספר השני בחומש מככבים יציאת מצרים, קבלת התורה והנדודים במדבר, לקראת כניסה לארץ המובטחת ומימוש הזהות כעם. מה הוא עם בכלל ועם ישראל בפרט, האם יש לו קיום בלי אמונה באותה הבטחה, עד כמה הציוויים מחייבים את ישראל כיישות מדינית, אלו ועוד הם חלק מהשיח הציבורי בימינו.
טובה הרצל היא גמלאית של משרד החוץ. שרתה כקצינת קישור לקונגרס בשגרירות ישראל בוושינגטון, הייתה השגרירה הראשונה של ישראל במדינות הבלטיות לאחר התפרקות בריה"מ, ופרשה אחרי כהונה בדרום אפריקה.
ייאמר מיד, הגיע הזמן לערוך בדיקה יסודית ביותר של כל גופי הביטחון ושל הממשלה בכל הקשור לשבעה באוקטובר, הן לפני מועד זה והן אחריו במהלך מלחמת "חרבות ברזל". השאלה החשובה היא האם המבקר הנוכחי הוא האדם המתאים לערוך ביקורת כזו. ספוילר – הוא לא!
המבקר הודיע כבר מזמן שהוא מתכוון לערוך ביקורת, אך לפחות בשלב זה היא ממוקדת בצה"ל. אמנם, הוא הודיע שהוא מתכוון לערוך ביקורת גם על הממשלה, אך עד כה היא אינה מתקדמת, בעיקר בגין חוסר היענות של משרד ראש הממשלה לדרישותיו.
ד"ר מאיר גלבוע, לוחם במובן הלא מלחמתי של המלה. איש סייפא וספרא - נאבק בשחיתות ובמושחתים, הן בחקירותיו במשטרה וכיועץ למבקר המדינה, והן בכתיבה בתחום החקירות. ספרו על התשאול זכה בפרס שר המשטרה. זוכה אות אביר איכות השלטון ואות אומ"ץ. מלמד באוניברסיטת בר אילן ומתנדב בסיוע לחושפי שחיתות.
מקדמי ההפיכה המשטרית בחרו לכנות את הצעת החוק להשתלטות פוליטית על מערכת המשפט בשם "מתווה פשרה". הביטוי "פשרה" בהקשר זה משקף את המציאות בדיוק באותה מידה שהביטוי "רפורמה" משקף את ההפיכה המשטרית.
דיקטטור אידאולוגי (המכהן כשר משפטים) "מתפשר" עם משרת דיקטטורה בשכר (המתוגמל כשר חוץ), על האופן בו ישלימו את השתלטות השליט על הרשות השופטת.
ד"ר גל לברטוב, עו"ד, מרצה למשפטים וסופר. לשעבר מנהל המחלקה הבינלאומית בפרקליטות המדינה. הוא בוגר המכללה לביטחון לאומי של צה"ל והפקולטה למשפטים של אונ' בר-אילן, מוסמך הפקולטה למשפטים של אונ' תל-אביב והפקולטה למדעי החברה של אונ' חיפה ובעל תואר דוקטור לפילוסופיה מטעם הפקולטה למשפטים והסנט של האוניברסיטה העברית. מאז הצהרת יריב לוין בינואר 2023 על תוכניותיו לריסוק הדמוקרטיה הישראלית מקדיש גל את מרב זמנו, לצד אלפי אזרחים מודאגים כמוהו, להגנה על ישראל ואזרחיה מפני ממשלתם.
תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
שמורת החולה היא עדות ליכולת ההשתקמות של הטבע
"אני לא מרגישה ששבעה באוקטובר ערער את ההומניזם שלי"
תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
לפני הכל, הבעיה בתוכנית סער-לוין היא חוסר אמון *מוחלט* בכנות הכוונות של שני האנשים המציעים אותה – מי באמת חושב שטובת המדינה, או הדמוקרטיה זה מה שעומד לנגד עיניהם של שני אלו? ירים את ידו.
אין לי את הכלים וההבנה המשפטית לרדת לעומק ההשלכות של ההצעה, ולא אמורים לבחון הצעה על פי האנשים שמציעים אותה. אבל במקרה זה מדובר באדם אחד שהביא עלינו את אסון ההפיכה המשטרית וקרע את המדינה, אדם שמשתק את מערכת המשפט כבר שנתיים, אדם שמסרב לכנס את הועדה לבחירת שופטים (שנבחרה בקדנציה שלו בצורה חוקית) כי אין לו רוב בה, ומנסה בכל כח לדחוף שני אנשים ספציפיים מקהלת שאין להם שום התאמה לשיפוט כסוסים טרויאנים לתוך בית המשפט העליון (לעיתים נראה כי זו מטרת העיקר של לוין). האדם השני הוא אופורטוניסט פוליטי שאין לו שום בעיה לשנות את דיעותיו ואת מחנהו הפוליטי לקידום האינטרסים האישיים שלו, והשרדותו הפוליטית. לכן קשה לי מאוד להאמין שטובת המדינה וחיזוק הדמוקרטיה מהווים איזשהו פקטור בשיקולים שלהם (אולי פקטור שלילי).
אתן לגדולים ממני לנתח את תוכן ההצעה. אשאר בינתיים סקפטי.
הגיע הזמן לומר את דעתך
רוצים להגיב? הצטרפו לזמן ישראל רוצים לפרסם פוסט? הצטרפו לזמן ישראל רוצים לפרסם פוסט ולהגיב לכתבות? הצטרפו לזמן ישראל רוצים שנשמור לכם את הלייקים שעשיתם? הצטרפו לזמן ישראל
- לכל תגובה ופוסט עמוד בזמן ישראל שניתן לשתף ישירות ברשתות החברתיות ולשלוח באימייל
- עמוד הפרופיל הפומבי שלך ירכז את כל התגובות שפרסמת בזמן ישראל
- אפשרות להגיש פוסטים לפרסום בזמן ישראל
- אפשרות להגיב לכתבות בזמן ישראל
- קבלו את המהדורה היומית ישירות לתיבת האימייל שלכם
תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
דניאל חקלאי צודק שיהודה ושומרון / הגדה המערבית אינם כלולים בשטח מדינת ישראל, על פי החוק הישראלי.
אבל הוא טועה ש "התנחלויות ישראליות מנוגדות למשפט הבינלאומי". כלומר שליהודים אסור לחיות בשטח זה.
על פי החוק הבין לאומי שנקבע ב1921-1922 ע"י חבר הלאומים, יהודה ושומרון כלולים בשטח של המדינה היהודית, עם "התישבות יהודית צפופה".