עמית בעקבות ברק
בג"ץ משרטט קו אדום בפני שופטי האג
פסק דינו של בג"ץ, השב ומאשרר את המסקנה המשפטית שלפיה רצועת עזה אינה נתונה תחת כיבוש ישראלי, הוא מסמך רב עוצמה ● כמו אהרן ברק בפרשת גדר ההפרדה, גם יצחק עמית מציב בפני שופטי האג את התמונה האמיתית, תוך הבחנה בין התשתית העובדתית המלאה שעמדה בפני בג"ץ לבין זו שעמדה בפני בית הדין הבינלאומי ● פרשנות

חיים גולדברג/פלאש90
נשיא בית המשפט העליון יצחק עמית, 3 במרץ 2025
תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
החוק בצרפת, אשר מקובל ומיושם על ידי כל אדם, אוסר לשאול אדם למוצאו או לאמונתו ואוסר לחטט באשר למוצאו או לאמונתו של אדם.
יש בכך כמובן היבטים חיוביים, אך מאידך ניתן להבחין בקלות בעיוורון הנכפה על מערכת המשפט הצרפתית בגין חוק זה. כאשר יהודי או יהודיה נרצחים בגין אנטישמיות (האסורה גם היא על פי חוק) בית המשפט מנוע מלרדת לשורש העניין ולתלות את האשמה לאנטישמיות בהטפות דתיות להן נחשף הנאשם. ההתעלמות הכפוייה הזו מהמציאות, בחסות החוק, מהווה כר פורה להתפשטות האיסלם הקיצוני ללא מוסרות כלשהם.
צודק במאת האחוזים. הדת, כל דת, היא האסון הגדול ביותר של האנושות. ישרהל היא קוקטייל רעיל וסרטני של עסקני דת מושחתים שחושבים שהשמש זורחת להם מהתחת. את האנשים האלה צריך על פי חזונו של חוזה המדינה תאודור הרצל – לכלוא בבתי הכנסת שלהם. עוד לפני כן – יש לשלול מהדתיים-החרדים-והחרד"לים שאינם משרתים שירות צבאי מלא (לא חלקי) או שירות אזרחי מלא (לא חלקי) את זכות ההצבעה לכנסת.
שואלים אותי: האם הפרדה בין הדת למוסדות השלטון לא תפגע בדתות ובדתיים?
תשובתי: ההפרדה תנתק את הקשר המזיק בין דת לפוליטיקה ותאפשר להיות תרבות כמו תרבויות אחרות, כמו ספורט, תיאטרון , מוסיקה ואחרות שמשרתות ללא כפייה את מי שרוצה את השירות שלהם.
ערבוב הדת בפוליטיקה משניא את הדת על ציבורים רבים, גורמים לפירוד ולניכור.
*
אז מי ייפגע? ממשיכים ללשאול אותי,
רק מי שרוצה לכפות את דתו על האחר.
ההפרדה תממש את העיקרון של חופש דת וחופש דת ותבטיח את חופש הדת לכל דתי.
זהו פיתרון win win שעובד בכל המדינות הדמוקרטיות ליברליות.
מותר ורצוי ללמוד מדמוקרטיות ותיקות ויציבות.