JavaScript is required for our website accessibility to work properly. מעבר לגבול: הפורום בדוחה הסתיים, אך קטאר לא הולכת לשום מקום | זמן ישראל
פורום דוחה בקטאר, 7 בדצמבר 2025 (צילום: THIERRY VAN BIESEN / MOFA / FACTSTORY)
THIERRY VAN BIESEN / MOFA / FACTSTORY
מעבר לגבול

הפורום בדוחה הסתיים, אך קטאר לא הולכת לשום מקום

ישראל לא נכחה בפורום הבינלאומי היוקרתי בדוחה - אבל כן עלתה בכל דיון ופאנל כמושא ללעג, גינויים וביקורת ● בעוד שליחי טראמפ שקועים בגיבוש "מועצת השלום", ישראל וחמאס גוררות רגליים לקראת השלב השני, שידרוש ויתורים משני הצדדים ● מרוקו ואלג'יריה שוב רבות – הפעם בגלל הקפטאן ● ובדיוק לפני שנה בשאר אסד ברח למוסקבה ● קסניה סבטלובה מסכמת שבוע במזרח התיכון

דוחה – המקום בו קורה הכל

במהלך השבוע שחלף, כל המי ומי במזרח התיכון – וגם בזירה הגלובלית – עלו לרגל לבירת קטאר על מנת להשתתף בכינוס הבינלאומי היוקרתי, דוחה פורום. החל מביל גייטס וקאיה קאלאס, ועד לנשיא סוריה אחמד א-שרע, הטאליבן וטאקר קרלסון – כולם היו שם.

גם מדינת ישראל הייתה שם, בתור מושא ללעג, מתקפות וביקורת, ובאופן כזה נכחה כמעט בכל דיון ופאנל.

במהלך השבוע שחלף, כל המי ומי במזרח התיכון ובעולם עלו לרגל לבירת קטאר על מנת להשתתף בכינוס הבינלאומי היוקרתי, דוחה פורום. גם מדינת ישראל הייתה שם, אבל בתור מושא ללעג, מתקפות וביקורת

הנסיך הסעודי טורקי אל-פייסל אמר שישראל "מסוכנת יותר לאזור המפרץ מאשר איראן", שר החוץ הטורקי האקאן פידאן הזהיר מפני "ישראל שמפריעה לעבור ליישום של השלב השני בעזה", ואילו הנשיא הסורי א-שרע האשים את ישראל בכך שהיא מנצלת את טבח ה-7 באוקטובר על מנת לכסות על התוקפנות שלה נגד מדינות אחרות באזור. 

בספטמבר מטוסי הקרב של צה"ל חגו מעל דוחה הקטנה ותקפו את אחד הבניינים בה, זה שנפגשו בו באותה עת ראשי החמאס. המטרות שרדו, דוחה זכתה לחיבוק אזורי ובינלאומי חם, וגם למעמד השותפה הקרובה ביותר של ארה"ב מחוץ לנאט"ו.

נשיא סוריה אחמד א-שרע בפורום דוחה, דצמבר 2025 (צילום: Mahmud HAMS / AFP)
נשיא סוריה אחמד א-שרע בפורום דוחה, דצמבר 2025 (צילום: Mahmud HAMS / AFP)

תמיכתה של קטאר בארגוני האסלאם הקיצוני ידועה לכל, וכך גם מידת ההתערבות שלה באוניברסיטאות ומרכזי המחקר בארה"ב. חלק משריו הבכירים של טראמפ היו בעבר לוביסטים רשומים של קטאר, ואיש ימינו – סטיב ויטקוף – בן בית בדוחה, שם הוא עושה עסקים רבים.

הקולות החלושים של ביקורת נגד קטאר, הבוקעים מכיוונם של שרי ישראל (התומכים באותו ראש ממשלה שקשר ברית עם קטאר בעזה ואז גם העסיק יועצים קרובים שעבדו עבור דוחה), אינם מרשימים אף אחד. ישראל בבירור הפסידה בקרב הזה, אם בכלל היה קרב. קטאר היא זאת שמעצבת בימים אלה את הדיאלוג האזורי ובמידה רבה – את המדיניות האמריקאית במזרח התיכון.

ישראל בבירור הפסידה בקרב הזה, אם בכלל היה קרב. קטאר היא זאת שמעצבת בימים אלה את הדיאלוג האזורי ובמידה רבה – את המדיניות האמריקאית במזרח התיכון

בירושלים מודעים לכך היטב, ומכאן הניסיונות הנואשים "לתקן את היחסים עם דוחה" באמצעות ראש השב"כ שנפגש השבוע עם הקטארים. 

הפורום בדוחה הסתיים, אך קטאר לא הולכת לשום מקום: היא תמשיך לרכוש ולבחוש, לתקוף ולקרב באופן שישרת את המטרות שלה – הבטחת ביטחונה ויציבותה של האמירות, והשפעה אזורית וגלובלית חסרת רסן.

ראש ממשלת קטאר ושר החוץ מוחמד בן עבד א־רחמן אאל ת'אני פורום דוחה, 6 בדצמבר 2025 (צילום: MAHMUD HAMS / AFP)
ראש ממשלת קטאר ושר החוץ מוחמד בן עבד א־רחמן אאל ת'אני פורום דוחה, 6 בדצמבר 2025 (צילום: MAHMUD HAMS / AFP)

ישראל וחמאס נגד שלב ב' בעזה

טוני בלייר אאוט – ניקולאי מלדנוב אין? "מועצת השלום" שנוצרה על ידי טראמפ על מנת לפקח על הפסקת האש ומאמצי השיקום של עזה עדיין לא התחילה לעבוד, אך בצמרת שלה כבר נרשמו חילופי גברי.

טוני בלייר, ראש ממשלת בריטניה לשעבר שיותר מכל מזוהה עם המלחמה בעיראק,נחשב למועמד בולט עוד מימיה הראשונים של הפסקת האש וכנראה קיבל את ברכתה של ישראל, אך לא זכה לתמיכתם של גורמים אחרים, כגון מצרים.

טוני בלייר אאוט – ניקולאי מלדנוב אין? "מועצת השלום" שנוצרה על ידי טראמפ על מנת לפקח על הפסקת האש ומאמצי השיקום של עזה עדיין לא התחילה לעבוד, אך בצמרת שלה כבר נרשמו חילופי גברי

בחמאס, ברוב חוצפתם, בירכו על הידיעות בנוגע להדחתו של בלייר שפורסמו ב-Financial Times, אבל למעשה ביטאו את הלך הרוח של מספר מדינות באזור. עתה נפתח המרוץ לאיתור של הדמות הבאה שאמורה לנהל את "מועצת השלום".

בין המועמדים נזכרים שמות של השליח המיוחד של האו"ם למזרח התיכון ניקולאי מלדנוב, שבשנים האחרונות ניהל את המכון הדיפלומטי באבו-דאבי ונהנה מקשרים מצוינים במזרח התיכון ובעולם, וכן המיליארדר המצרי נגיב סאוויריס, שביקר לאחרונה בישראל.

ראש ממשלת בריטניה לשעבר טוני בלייר, אפריל 2023 (צילום: Charles McQuillan/Pool via AP)
ראש ממשלת בריטניה לשעבר טוני בלייר, אפריל 2023 (צילום: Charles McQuillan/Pool via AP)

נראה שבשלב הזה שליחיו של טראמפ עסוקים מאוד בעיצוב של "מועצת השלום", עניין לא קל, בהתחשב בכך שלרבות ממדינות האזור יש חשבונות ארוכים ואינטרסים מנוגדים.

אך בינתיים, שני הצדדים שנגררים לחופה על ידי טראמפ – ממשלת נתניהו וראשי החמאס – עושים כל מה שביכולתם על מנת לא להתקדם לשלב השני, שידרוש ויתורים משני הצדדים.

בעוד שליחי טראמפ שקועים בגיבוש "מועצת השלום", שני הצדדים שנגררו לחופה, ממשלת נתניהו וראשי החמאס, עושים כל מה שביכולתם על מנת לא להתקדם לשלב השני, שידרוש ויתורים משני הצדדים

חמאס יצטרך להשלים עם ממשל חילופי וכוח בינלאומי באותו חלק של הרצועה שאינו נשלט על ידי ישראל ולהתחיל בתהליך מסירת הנשק, וצה"ל יצטרך בהדרגה לסגת מעוד אזורים ברצועה, כנראה לפני שניתן יהיה להכריז על התקדמות ממשית בנוגע לפירוז החמאס.

בשלב זה, יותר מחודשיים לאחר שחרור החטופים ותחילתה של הפסקת האש, נראה שכל התהליכים תקועים: הטורקים הודיעו השבוע שאנשיהם מוכנים להתפרס בעזה במסגרת הכוח הבינלאומי, אך ישראל מתנגדת לכך בתוקף מהסיבות הברורות, וגם הנושאים האחרים רחוקים מלהיות סגורים.

כמו-כן, החטוף הישראלי האחרון – רן גואילי – עדיין נמצא בעזה, בניגוד לכל ההסכמים הקודמים.

החלל החטוף רן גואילי (צילום: דוברות המשטרה)
החלל החטוף רן גואילי (צילום: דוברות המשטרה)

מי שמשלם מחיר על ההתמהמהות הזאת הם בעיקר תושבי הרצועה, שמתגודדים כעת באוהלים הקרועים בקור וגשם עז, מנסים באופן נואש לחמם את ילדיהם ולהציל מעט מהרכוש שיש להם – גזיה, אוהל, מעט בגדים.

מי שמשלם מחיר על ההתמהמהות הזאת הם בעיקר תושבי הרצועה, שמתגודדים כעת באוהלים הקרועים בקור וגשם עז, מנסים באופן נואש לחמם את ילדיהם ולהציל את מעט הרכוש שיש להם – גזיה, אוהל, מעט בגדים

אמנם חמאס החל לפנות הריסות בחלק מהרחובות בסיוע טורקי, אך כל זה רחוק מאוד מהשיקום האמיתי, שלא יתחיל כל עוד חמאס ממשיך לנהל חלקים מהרצועה.

מלחמת הקפטאן

היחסים בין מרוקו לאלג'יריה נמצאים במשבר מתמשך, שמקיף לא רק סוגיות פוליטיות עמוקות אלא גם מחלוקות תרבותיות. השבוע ארגון UNESCO שם נקודה במה שניתן להגדיר כ "מלחמת הקפטאן", שבה ניסתה אלג'יריה לייחס לעצמה את הבגד המסורתי המרוקאי – הקפטאן.

מדובר בבגד עשיר ומעוטר – לרוב טוניקה או גלימה ארוכה, עשויה מבדים משובחים כגון קטיפה, משי או ברוקד, ומקושטת ברקמות מורכבות, עבודת כפתורים ועיטורים קלועים מסורתיים.

היחסים בין מרוקו לאלג'יריה נמצאים במשבר מתמשך, שמקיף סוגיות פוליטיות עמוקות וגם מחלוקות תרבותיות. השבוע רשמה מרוקו ניצחון משמעותי, כשאונסק"ו הכריזה רשמית כי הקפטאן הוא בגד מרוקאי מסורתי

ביום רביעי בניו דלהי, הקפטאן המרוקאי נוסף לרשימת המורשת התרבותית הבלתי־מוחשית של האנושות, במהלך המושב ה־20 של הוועדה הממשלתית של אונסק"ו לשימור מורשת תרבותית בלתי־מוחשית.

"מדובר ביצירת מופת והידע בנוגע ליצירת הקפטאן נמסר במשך דורות במשפחות", כך נכתב באתר של UNESCO. אלג'יריה, מצדה, ניסתה למנוע את ההכרה הזאת בקפטאן המרוקאי, וטענה שמדובר בבגד מסורתי הנהוג במזרח המדינה. 

תערוכת "Kaftan of Yesterday, Today's Vision" במוזיאון התכשיטים הלאומי ברבאט, המציגה קפטאנים עתיקים ויצירות עכשוויות, 22 בספטמבר 2025 (צילום: Abdel Majid BZIOUAT / AFP)
תערוכת "Kaftan of Yesterday, Today's Vision" במוזיאון התכשיטים הלאומי ברבאט, המציגה קפטאנים עתיקים ויצירות עכשוויות, 22 בספטמבר 2025 (צילום: Abdel Majid BZIOUAT / AFP)

העימות הזה בין שתי המדינות אינו עומד בפני עצמו, אלא משקף את היריבות הרחבה יותר ביניהן. הסכסוך סביב סהרה המערבית הוא מוקד מרכזי: מרוקו רואה בה חלק בלתי נפרד משטחה, ולאחרונה גם זכתה להכרה של מדינות רבות, בהן ארה"ב וישראל, בעוד שאלג'יריה תומכת בתנועת הפוליסריו, המתנגדת לשלטון המרוקאי.

מלחמת הקפטאן היא חלק מיריבות רחבה יותר בין המדינות, שבה סהרה המערבית היא מוקד מרכזי. המתיחות מתבטאת גם בניתוק יחסים דיפלומטיים, בהאשמות הדדיות ובמלחמת תעמולה מתמשכת

המתיחות מתבטאת גם בניתוק יחסים דיפלומטיים, בהאשמות הדדיות ובמלחמת תעמולה מתמשכת. אלג'יריה מאשימה את מרוקו בשיתוף פעולה עם ישראל ובחתירה נגד יציבות האזור. מרוקו מצידה טוענת שאלג'יריה מנסה לערער את ריבונותה ולפגוע במעמדה הבינלאומי.

הקרע בין המדינות אינו רק עניין של זהות תרבותית, אלא נוגע לשאלות של גבולות, ביטחון והשפעה גיאו־פוליטית. ההכרה של UNESCO סיימה, לפחות באופן פורמלי, את הסכסוך בנוגע לקפטאן. המחלוקות האחרות עדיין ממשיכות לבעור.

זמרת לבושה קפטאן בפסטיבל הסרטים הבינלאומי במרקש, 7 בדצמבר 2011 (צילום: Valery HACHE / AFP)
זמרת לבושה קפטאן בפסטיבל הסרטים הבינלאומי במרקש, 7 בדצמבר 2011 (צילום: Valery HACHE / AFP)

השבוע לפני שנה – בשאר אסד בורח למוסקבה 

ב-9 בדצמבר 2024, הנשיא הסורי בשאר אסד, שראה כיצד המורדים שיצאו ממחוז אידליב כבשו במהלך מספר ימים את כל הערים הסוריות הגדולות שהיו בדרכם, נמלט למוסקבה וביקש מקלט מדיני.

רוסיה תמכה באסד במהלך מלחמת האזרחים ואף התערבה צבאית לבקשתו בסכסוך הסורי בשנת 2015.

רוסיה אמנם תמכה באסד בעבר, אך כאשר נחת בדירת מסתור במוסקבה, רוסיה, שבימי המרד הראשונים הגיבה בחריפות נגד המורדים, כבר הייתה עסוקה ביצירת קשרים עם המשטר הסורי החדש

באותו רגע, כאשר אסד נחת בדירת מסתור במוסקבה, רוסיה, שבימי המרד הראשונים הגיבה בחריפות נגד המורדים, אותם כינתה "ג'יהאדיסטים קיצוניים", כבר הייתה עסוקה ביצירת קשרים עם המשטר הסורי החדש.

לאחר מספר חודשים פורסם בעיתונות הערבית סיפור על כך שאסד שרד ניסיון הרעלה, אך לא היה לסיפור הזה המשך והוא לא אושר על ידי הגורמים הרשמיים ((במוסקבה הכחישו בתוקף את הסיפור).

תמונתו של נשיא סוריה, בשאר אסד, מנוקבת כדורים, סוריה, 6 בדצמבר 2024 (צילום: AP Photo/Omar Albam)
תמונתו של נשיא סוריה, בשאר אסד, מנוקבת כדורים, סוריה, 6 בדצמבר 2024 (צילום: AP Photo/Omar Albam)

יחד עם אסד לרוסיה ברחו גם מספר סורים בכירים ועשירים מאוד, כגון בן דודו של בשאר, האוליגרך ראמי מכלוף, וגם הגנרל כמאל חסן. מאוחר יותר התברר ששניהם עומדים מאחורי התארגנויות של החמושים העלוואים ברצועת החוף הסורית ומממנים עשרות אלפי לוחמים.

אסד עצמו, כפי שנראה, איבד במהרה את רלוונטיות שלו בעיני מארחיו הרוסים, שהיו בבירור מאוכזבים מביצועי המשטר הסורי בו הם תמכו במשך השנים. המשטר הסורי החדש דורש ממוסקבה את הסגרתו

אסד עצמו, כפי שנראה, איבד במהרה את רלוונטיות שלו בעיני מארחיו הרוסים, שהיו בבירור מאוכזבים מביצועי המשטר הסורי בו הם תמכו במשך השנים.

המשטר הסורי החדש דורש מרוסיה את הסגרתו של אסד, וגם של קרובי המשפחה שלו ובכירי משטרו. עד עכשיו המאמצים הללו לא הוכתרו בהצלחה.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
עוד 1,308 מילים
כל הזמן // יום רביעי, 20 במאי 2026
מה שחשוב ומעניין עכשיו
הפסקת אש באיראן ובלבנון

צה״ל: משבר כוח האדם מחמיר, מספר המשתמטים צפוי להגיע ל-80 עד 90 אלף

דיווח: ישראל וארה״ב תכננו להציב את אחמיניג׳אד בראש שלטון חדש באיראן; הנשיא לשעבר עודכן על התוכנית והסכים למהלך, אך נעשה חשדן לאחר שנפצע בתקיפה ישראלית על ביתו בטהרן, ומאז לא נראה בציבור ● הסנאט האמריקאי קידם החלטה להגבלת סמכויות טראמפ לנהל מלחמה נגד איראן ● דיווח: רומן גופמן זומן להעיד בפני ועדת גרוניס ● פרופסור דניאל הרשקוביץ פרש מהמרוץ לתפקיד מבקר המדינה

לכל העדכונים עוד 11 עדכונים

חינוך בישראל - נתונים ופערים

ב-28 באוקטובר 2025 יצאה הודעת דוברות של משרד החינוך ובה נתונים אופטימיים על נתוני הבגרויות בשנת הלימודים תשפ"ד.

ההודעה שיבחה את השיפור בנתוני הבגרויות של שנת הלימודים תשפ"ד, הן ביחס לשנה הקודמת לה והן ביחס לשנים קודמות. להלן אבדוק מספר היגדים מתוך ההודעה – עם נתונים מוצלבים ממקורות אחרים.

ד"ר חנה דויד היא יועצת לילדים מחוננים ולבני משפחותיהם. למדה לתואר ראשון במתמטיקה-פיזיקה ובספרות עברית באוניברסיטה העברית, ולתואר שני ב-Jewish Theological Seminary בניו יורק. הדוקטורט שלה הוא בפסיכולוגיה חינוכית – עם התמחות במחוננות (מקצועות משנה: הוראת המתמטיקה וחינוך), מאוניברסיטת מינכן. סיפוריה הראשונים נדפסו ב"מעריב לנוער" (מגיל 15) ועד כה פרסמה 20 ספרים ולמעלה מ-300 מאמרים.

פוסטים המתפרסמים בבלוגים של זמן ישראל מייצגים את כותביהם בלבד. הדעות, העובדות וכל תוכן המוצג בפוסט זה הם באחריות הבלוגר/ית וזמן ישראל אינו נושא באחריות להם. במקרה של תלונה, אנא צרו קשר.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לפוסט המלא עוד 1,120 מילים

אנשי ראש הממשלה טוענים לרוב דמיוני בכנסת שיתמוך בחוק הפטור מגיוס בניסיון נואש לרצות את יהדות התורה - אבל השותפים החרדים חושדים שמדובר בספין ● הכנסת צפויה להתפזר היום ללא תאריך יעד לבחירות, כשנתניהו בונה על הסלמה ביטחונית שתשנה את סדר היום ותדחה את הקץ הפוליטי ● פרשנות

לכתבה המלאה עוד 522 מילים ו-1 תגובות
אמיר בן-דוד

לא יהירות אלא הטיות - למה מערכות מחמיצות התרעות

החמצת התרעות אינה נובעת בהכרח מזלזול או מחוסר מקצועיות, אלא לעיתים ממגבלות חשיבה אנושיות, הפועלות דווקא בתוך מערכות מקצועיות ומנוסות. 

 *  *  *

בימים האחרונים פורסם, כי כבר בשנת 2025 הוכנה במערכת הביטחון עבודה מקצועית שעסקה באיום רחפני הנפץ, לרבות רחפנים מונחים באמצעות סיב אופטי, ובהפקת לקחים מן המלחמה באוקראינה.

ד״ר עוזי ערן, סא"ל במיל', הוא חוקר בתחום הפסיכולוגיה של המשפט וקבלת החלטות בתנאי אי־ודאות וסיכון. מחקריו עוסקים בהשפעת סגנונות חשיבה, אינטואיציה והטיות קוגניטיביות על שיקול הדעת של שופטים, ומקבלי החלטות מדיניות וצבאיות.

פוסטים המתפרסמים בבלוגים של זמן ישראל מייצגים את כותביהם בלבד. הדעות, העובדות וכל תוכן המוצג בפוסט זה הם באחריות הבלוגר/ית וזמן ישראל אינו נושא באחריות להם. במקרה של תלונה, אנא צרו קשר.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
1

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לפוסט המלא עוד 852 מילים ו-1 תגובות

הצ'אטבוט לא ישלם מס הכנסה

מס ההכנסה של עובדים אנושיים מממן את תקציבי המדינות, והבינה המלאכותית מאיימת לחתוך את צינור החמצן הזה ● הרעיון להטיל "מס רובוטים" כבר התברר כגול עצמי שרק חונק חדשנות, והמומחים דורשים להגיש את החשבון לבעלי ההון ● כך או אחרת, הממשלות חייבות להתעורר לפני שגל הפיטורים ישאיר אותן עם קופה ריקה ● פרשנות

לכתבה המלאה עוד 1,022 מילים

למקרה שפיספסת

"הגוף בכיתה, הראש עדיין בעזה" - החיים הכפולים של המילואימניקים

"אתמול עוד הייתי באירוע בו התפוצץ לידנו אר.פי.ג'י בעזה והיום אני נדרש להכין מטלה בקורס בכתיבה אקדמית – הראש שלי עוד לא מסתנכרן בין שני המקומות".

משפט זה אמר לי סטודנט במכללת ספיר, תוך שהוא מנסה לתאר את החוויה הבלתי אפשרית של המעברים בין שדה הקרב לחדרי הכיתה בקמפוס.

ד"ר אלה בן-עטר היא מרצה בכירה וראשת מסלול רדיו ופודקסטים במחלקה לתקשורת במכללה האקדמית ספיר. חוקרת תקשורת, מצבי חירום וחוסן קהילתי. קצינת הסברה במילואים בפיקוד העורף, נשואה, אם לשלושה ילדים ומאמינה גדולה בחינוך.

פוסטים המתפרסמים בבלוגים של זמן ישראל מייצגים את כותביהם בלבד. הדעות, העובדות וכל תוכן המוצג בפוסט זה הם באחריות הבלוגר/ית וזמן ישראל אינו נושא באחריות להם. במקרה של תלונה, אנא צרו קשר.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לפוסט המלא עוד 956 מילים
זירת הבלוגים
הזמן שלך לומר את דעתך
הצטרפות

תגובות אחרונות

תרמית "היום שאחרי"

עזה קורסת תחת ביוב, עכברושים וייאוש, בזמן שחמאס וישראל קונים זמן ● למרות תוכנית השלום של טראמפ והקמת הוועדה הטכנוקרטית, שיקום הרצועה רחוק מתמיד ● ישראל מעכבת כניסת פקידים ושוטרים, חמאס נאחז בנשקו, והסיוע ההומניטרי מנוצל להברחות ● הסטטוס קוו לא רק שאינו מקרב הכרעה – הוא מרחיק אותה

לכתבה המלאה עוד 2,107 מילים ו-1 תגובות

הפאזל הפוליטי מתחיל להתבהר לקראת הבחירות

לקראת הבחירות לכנסת ה-26, המפה הפוליטית מתחילה להתבהר, אך מספר שאלות מפתח נותרו פתוחות ● מה יעלה בגורל בוחרי סמוטריץ', האם איזנקוט באמת מסוגל למשוך מנדטים מהליכוד, ולאן נעלמו הנשים בפריימריז של חד"ש? ● פרשנות

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
2

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
הצדק עמך בקשר לכך שאיזנקוט שוגה האשליות כאשר הוא מכוון למאוכזבי ליכוד. עם זאת, תמוהה בעיני קביעתם שנאמנות מצביעי נתניהו מבוססת על אידיאולוגיה. ברשותך, איזו אידיאולוגיה מייצג נתניהו?
לכתבה המלאה עוד 811 מילים ו-2 תגובות

בעוד שחוק הגיוס של נתניהו וביסמוט יגיע רק בעוד חמש שנים למקסימום 10,000 מתגייסים חרדים, צה"ל מבהיר כי הוא זקוק ל-12,000 חיילים באופן מיידי ● הנתונים חושפים את הפער העצום בין הצרכים המבצעיים של הצבא שנשחק בשלוש שנות מלחמה לבין הפוליטיקה של הכנסת המתפזרת ● פרשנות

לכתבה המלאה עוד 844 מילים ו-1 תגובות

גם בים הרחפנים עושים צרות

אופנת הדיג באמצעות רחפנים ממלאת את הים בקרסים ובמאות מטרים של חוטי דיג, שגולשים, שחיינים וצבים מסתבכים בהם ● הפתרון המפתיע מגיע מהאוויר: בחברה להגנת הטבע גילו שתקנות הטיס המעודכנות אוסרות על השלכת חפצים מרחפן, וכך נסללה הדרך לאיסור גורף על דיג באמצעות רחפנים ● טל רז, שהצילה שתי צבות שנלכדו בסבך החוטים: "אפשר לנשום לרווחה"

לכתבה המלאה עוד 1,175 מילים

"המחבלים יצרו כאוס והזירות זוהמו. צריך להתאים את דיני הראיות למציאות"

בעוד כשנה יקום בית הדין המיוחד למחבלים שהשתתפו בשבעה באוקטובר ● עו"ד יעל ויאס גבירצמן תייצג שם מאות משפחות נפגעים ● בשיחה עם זמן ישראל, היא מדברת על חשיבות החוק שדן בפשעים חסרי תקדים, הקושי הראייתי, החשיבות לשמירה על זכויות הקורבנות ועל החשיפה לחומרים ● "כשאני בתפקיד יש לי משימה, אבל כשאני אלך לתערוכה - שם אני אבכה"

לכתבה המלאה עוד 1,417 מילים

תחת מסך עשן של נוסחים מתחלפים, שמחה רוטמן דוהר לאישור הצעת החוק שתנתק את המחלקה מהפרקליטות ● החוק נועד לייצר גוף חקירות פרטי של שר המשפטים, כזה שיוכל להפקיע תיקים מהיועמ"שית ולהטיל אימה על המערכת ● התעקשות הקואליציה להעביר את החוק לפני פיזור הכנסת מוכיחה שהם שכחו כלל בסיסי בדמוקרטיה: הכוח הזה יכול ליפול בקרוב לידי האופוזיציה ● פרשנות

לכתבה המלאה עוד 903 מילים ו-1 תגובות

הפתק של הרב לנדו מפחיד את נתניהו הרבה יותר מאזהרות הרמטכ"ל

האזהרות על צבא שקורס תחת הנטל לא מרשימות את ראש הממשלה כמו האיום של המנהיג הליטאי לפרק את גוש הימין ● מבועת מהאפשרות לאבד את החרדים רגע לפני אישור חוקי ההפיכה המשטרית, נתניהו פותח במסע לחצים על מורדי הליכוד כדי להעביר את חוק ההשתמטות בדקה התשעים ● התפטרות משה ארבל מוכיחה שגם בש"ס מתחילים להבין לאן נושבת הרוח ● פרשנות

לכתבה המלאה עוד 682 מילים

שוק האג"ח מבהיר כי המלחמה כבר חלחלה עמוק לתוך כלכלות העולם

התרסקות שוק האג"ח העולמי בסוף השבוע היא לא עוד "יום אדום" טכני בבורסה – זו כבר אזהרה חמורה שהמשקיעים משגרים אל טראמפ ● בעוד הבורסות שוברות שיאים בזכות כמה חברות AI, משקיעי האג"חים רואים עננים שמתקדרים על הכלכלה העולמית – בהנחה שלא יימצא פתרון עם איראן ● פרשנות

לכתבה המלאה עוד 666 מילים ו-1 תגובות

מסיבות, חתונות, חופשות ופגישות עם ראשי הליכוד

יומן ראש עיריית אשקלון תומר גלאם, החשוד בפלילים, עמוס בלו"ז "אישי", חופשות, חצאי ימי עבודה, מפגשים פוליטיים ומאות בריתות וחתונות ● מה חסר בו? עבודה למען תושבי אשקלון, שזקוקים למיגון, נאנקים תחת קשיי המלחמה וקוראים בעיתונות כיצד העירייה והעומד בראשה מסתבכים בפרשיות שחיתות ● עיריית אשקלון: "ראש העיר פועל לילות כימים למען התושבים"

לכתבה המלאה עוד 1,221 מילים ו-2 תגובות

קרב התאריכים

מאחורי "משבר חוק הגיוס" מסתתר תרגיל פוליטי שקוף של המפלגות החרדיות, והוויכוח האמיתי בקואליציה נסוב כעת על מועד הבחירות ● לנתניהו יש שלל סיבות להתעקש על קיום הבחירות בסוף אוקטובר: מאולם בית המשפט, דרך עצרת האו"ם ועד חופשות הקיץ ● פרשנות

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
2

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לכתבה המלאה עוד 979 מילים ו-2 תגובות
התחברו לזמן ישראל

רוצים להגיב לכתבות? התחברו עכשיו

  • לכל תגובה עמוד בזמן ישראל שניתן לשתף ישירות ברשתות החברתיות ולשלוח באימייל
  • העמוד שלך בזמן ישראל יציג את כל התגובות שפרסמת באתר
  • קבלו את המהדורה היומית ישירות לתיבת האימייל שלכם
הערה: כאשר אתם מתחברים לזמן ישראל אתם מסכימים לתנאי השימוש
Register to continue
Or Continue with
Log in to continue
Sign in or Register
Or Continue with
שלחנו לך אימייל
לינק לקביעת סיסמה חדשה מחכה לך בתיבה
סגירה
בחזרה לכתבה

עיתונות איכותית מתקיימת בזכות קוראים שתומכים בה

תמכו בנו

עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית היא יסוד הכרחי לחברה חופשית ובריאה.

ישראל מתמודדת עם מתקפה חסרת מעצורים על יסודות הדמוקרטיה ועל כל המוסדות הממלכתיים שלה. ובמקביל, התקשורת הישראלית מאבדת את עצמאותה ואת יכולתה לבקר את השלטון. זמן ישראל הוכיח שאפשר גם אחרת: שניתן ליצור עיתונות חופשית, אחראית, ביקורתית ונחושה, המגינה על שלטון החוק ועל זכות הציבור לדעת.

תמיכתכם תאפשר לנו להמשיך לפרסם תחקירים, ניתוחים וכתבות עומק הנשענים על עובדות, ועל עבודה עיתונאית מקצועית ויסודית.