JavaScript is required for our website accessibility to work properly. ארנון הראל: 168 ימים ב"חור שחור" - כשהחוק הופך לנקמה והביטחון למסך עשן | זמן ישראל

168 ימים ב"חור שחור" - כשהחוק הופך לנקמה והביטחון למסך עשן

עצורים מעזה בבית המעצר בשדה תימן, 14 בפברואר 2024 (צילום: חיים גולדברג/פלאש90)
חיים גולדברג/פלאש90
עצורים מעזה בבית המעצר בשדה תימן, 14 בפברואר 2024

ביום ראשון האחרון, 8 במרץ 2026, בשעה 22:30 – שעה בה רוב הציבור כבר אינו עוקב אחר פרסומי הממשלה – שחרר משרד הביטחון פצצה משפטית שקטה.

טיוטת תיקון לתקנות כליאתם של "לוחמים בלתי חוקיים" הועלתה לאתר החקיקה הממשלתי, כשהיא קוצבת לציבור זמן תגובה מגוחך של שישה ימים בלבד (עד 14 במרץ). הנימוק הרשמי לקיצור התקופה? "צורך חיוני או דחיפות בפרסום".

מהי אותה דחיפות בוערת שמונעת דיון ציבורי ראוי בהחלטה לבודד כלואים מהעולם למשך חצי שנה? כשצוללים לפרטים, מגלים שלא מדובר בצורך ביטחוני דחוף, אלא בשיטה עקבית של מחטפים רגולטוריים שנועדו להפוך את החריג הזמני לנורמה, ואת הדמוקרטיה הישראלית למערכת שפועלת במחשך.

טיוטת תיקון לתקנות כליאתם של "לוחמים בלתי חוקיים" הועלתה לאתר החקיקה הממשלתי, כשהיא קוצבת לציבור זמן תגובה מגוחך של 6 ימים בלבד. הנימוק הרשמי לקיצור התקופה? "צורך חיוני או דחיפות בפרסום"

הרקע העובדתי: כך נולדת זחילה רגולטורית

המסע אל ה"חור השחור" הנוכחי החל באוקטובר 2025. אז, השתמש שר הביטחון לראשונה בסמכותו למנוע ביקורי צלב אדום אצל כלואים פלסטינים למשך 90 יום – הרף המקסימלי שהחוק המקורי התיר. אלא שבמקום שהמגבלה תייצר ריסון, היא יצרה יצירתיות שלטונית:

ב-29 בינואר 2026, עודכנו התקנות באמצעות "הוראת שעה" (כלי חקיקה זמני למצבי חירום), שהעניקה לשר סמכות לאסור ביקורים למשך 137 יום. כעת, בתיקון הנוכחי, מבקש השר למתוח את החבל ל-168 ימים. חצי שנה של נתק מוחלט. זוהי אינה מדיניות סדורה; זוהי שיטת הסלמי, שבה בכל פעם שפוקע תוקפו של איסור, הממשלה פשוט "ממציאה" הארכה חדשה.

ההמצאה הישראלית: לוחם ללא זכויות, אסיר ללא משפט

כדי להבין איך הגענו למצב שבו שר יכול למחוק ביקורי הומניטריים בהנפת יד, צריך לחזור לשורשיו של ה"מעמד המיוחד" הזה. חוק כליאתם של לוחמים בלתי חוקיים נולד בשנת 2002, בתקופת האינתיפאדה השנייה. הוא נוצר במקור כמענה לבעיה משפטית ספציפית: הצורך להחזיק בלבנונים (כמו השיח' עובייד ומוסטפא דיראני) כ"קלפי מיקוח" עבור חטופינו, לאחר שבג"ץ קבע כי לא ניתן להשתמש במעצר מנהלי רגיל למטרה זו.

החוק יצר מעמד משפטי שאינו קיים באמנות הבינלאומיות המוכרות. אמנות ז'נבה יצרו חלוקה ברורה: ישנו "חייל" (שבוי מלחמה הזכאי להגנות וביקורים) וישנו "אזרח" (הזכאי למשפט הוגן). ישראל המציאה "דרך שלישית": אדם שנלחם נגד המדינה אך אינו משתייך לצבא סדיר של מדינה.

החוק יצר מעמד משפטי שאינו קיים באמנות הבינלאומיות המוכרות. אמנות ז'נבה יצרו חלוקה ברורה: ישנו "חייל" וישנו "אזרח". ישראל המציאה "דרך שלישית": אדם שנלחם נגד המדינה אך לא משתייך לצבא סדיר של מדינה

העיוות הוא כפול: המדינה טוענת שהם לוחמים – ולכן אין להם זכויות של נאשמים פליליים רגילים (כמו ייצוג מהיר או חזקת חפות); ומצד שני היא טוענת שהם "בלתי חוקיים" – ולכן הם לא זכאים להגנות של שבויי מלחמה. זהו "שטח הפקר" משפטי שבו המדינה יכולה להחזיק אדם זמן רב ללא משפט, ללא הגדרת שבוי, וכעת – גם ללא הפיקוח המינימלי של הצלב האדום. זוהי מערכת שמעקרת את הביקורת השיפוטית והופכת את הכלוא ל"שקוף" בעיני החוק.

מראת הכאב והצביעות הממשלתית

אי אפשר לכתוב על מניעת מידע הומניטרי בלי להיזכר בסבל הבלתי נתפס שעברו משפחות החטופים שלנו. כולנו זוכרים את העינוי שבחוסר הידיעה, את הציפייה הנואשת לשביב מידע על יקירינו בשבי. דווקא אנחנו, כמדינה שיודעת כמה אכזרית היא המניעה הזו, בוחרים למסד אותה ככלי עבודה רשמי.

כשישראל מונעת ביקורים ללא הסבר, היא לא רק פוגעת בכלואים – היא מאבדת את הזכות המוסרית לדרוש סטנדרט הומניטרי מהעולם עבור אנשיה שלה. האם אנחנו באמת רוצים להידמות לאויבינו בשימוש בחוסר ודאות ככלי נשק? כשערכי המוסר שלנו מתכופפים לפי נוחות השר, אנחנו מאבדים את היתרון האיכותי שלנו כחברה דמוקרטית.

כשישראל מונעת ביקורים ללא הסבר, היא לא רק פוגעת בכלואים – היא מאבדת את הזכות המוסרית לדרוש סטנדרט הומניטרי מהעולם לאנשיה. האם אנו באמת רוצים להידמות לאויבינו בשימוש בחוסר ודאות ככלי נשק?

המטרות הנעלמות: ביטחון או חנופה פוליטית?

שר הביטחון ישראל כ"ץ טוען בטיוטה כי הוא "שוכנע" שהדבר נחוץ לביטחון המדינה, אך לא מספק ולו בדל של נימוק עובדתי. בתוך החלל הריק הזה, עולה השאלה המנקרת: האם שר הביטחון פשוט מנסה לרצות את השר לביטחון לאומי, איתמר בן גביר?

נראה שאנחנו עדים לדינמיקה קלאסית של קקיסטוקרטיה (שלטון הגרועים), שבה החלטות אסטרטגיות מתקבלות כדי לקנות שקט קואליציוני. כששר הביטחון מאמץ את שפת ה"נקם", ה"אכזריות" וה"משילות" הריקה של בן גביר, הוא מוותר על תפקידו כמבוגר האחראי. האם המטרה היא ביטחון, או שמא מדובר ב"חיסול התקווה" ככלי פוליטי שנועד לספק את היצרים של הבייס? ניהול מדינה על בסיס גחמות פוליטיות הוא סימן מובהק לרפיון מערכתי וקריסת המנהל התקין.

מחטף בשישה ימים

קיצור זמן התגובה לציבור לשישה ימים (כולל סוף שבוע) הוא ההוכחה המובהקת לכך שהממשלה חוששת מביקורת. ה"דחיפות" המדוברת היא למעשה רצון להעביר את הגזירה לפני שהציבור יתעורר, לפני שמומחים למשפט בינלאומי יוכלו להתריע על ההשלכות, ולפני שהקהילה הבינלאומית תבין את גודל המחטף. זוהי חלוציות של חושך – ישראל הופכת למדינה שמשכללת את היכולת לפעול ללא פיקוח.

קריאה לפעולה

אסור לנו לתת למחטף הלילי הזה לעבור בשקט. דמוקרטיה נמדדת בדיוק במקומות האפלים האלה – בתאים שבהם אין אור ואין ביקורים.

  1. הגישו הערות: אתר החקיקה הממשלתי פתוח עד ה-14/3. אל תתנו להם לטעון שלא הייתה התנגדות. כל תגובה נרשמת ומחייבת התייחסות.
  2. דרשו שקיפות: על ועדת החוץ והביטחון של הכנסת לדרוש מהשר נימוקים קונקרטיים – מה בדיוק "שיכנע" אותו? האם יש איום ביטחוני חדש או רק צורך פוליטי חדש?
  3. הפרדה בין פוליטיקה לביטחון: המערכת המקצועית בצה"ל ובשב"כ חייבת להשמיע את קולה. אסור שזכויות יסוד ואמנות בינלאומיות יהיו מטבע עובר לסוחר בבורסת הלחצים של בן גביר.

קיצור זמן התגובה לציבור מוכיח שהממשלה חוששת מביקורת. ה"דחיפות" היא למעשה רצון להעביר את הגזירה לפני שהציבור יתעורר, לפני שמומחי משפט בינל' יתריעו על ההשלכות והקהילה הבינל' תבין את גודל המחטף

ניהול מדינה על בסיס "סמוך עליי" וצ'קים פתוחים של "שוכנעתי" הוא מתכון לאסון לאומי. אם המטרה היא ביטחון – הוכיחו זאת בשקיפות ובמסגרת החוק. אם המטרה היא נקם או חנופה פוליטית – לפחות תגידו זאת ביושר. ישראל לא יכולה להרשות לעצמה להיות מדינה הפועלת במחשך.

ארנון הראל הוא כותב ואזרח הפועל במסגרת המחאה האזרחית בישראל. כתיבתו נעה על התפר שבין ניתוח ביקורתי לפעולה אזרחית, ומתמקדת בפערים שבין חוק, מוסר וכוח בפעולת מוסדות המדינה. הראל רואה בכתיבה עצמה אקט אזרחי, ובשתיקה לנוכח עוולות – צורה של שיתוף פעולה. 20 שנות קבע ועוד 15 שנות מילואים בחיל האוויר בתפקידי פיקוד בשדה, מודיעין ומטה; 25 שנות אפיון, עיצוב פיתוח וניהול פרויקטים של מערכות מידע גדולות; 6 שנות הוראה בתיכון. בעל השכלה אקדמאית נרחבת ומגוונת.

פוסטים המתפרסמים בבלוגים של זמן ישראל מייצגים את כותביהם בלבד. הדעות, העובדות וכל תוכן המוצג בפוסט זה הם באחריות הבלוגר/ית וזמן ישראל אינו נושא באחריות להם. במקרה של תלונה, אנא צרו קשר.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
3

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לארנון: קודם כל תודה על תגובתך. שנית, אני מתייחס לחוק הבן לאומי ולא פרטנית לאנשים. החוק הבן לאומי לוקה בחסר בכל הנוגע לארגונים הסמי-צבאיים האלה. העולם הנאור לא בנוי חוקית להתמודד עם המצ... המשך קריאה

לארנון: קודם כל תודה על תגובתך. שנית, אני מתייחס לחוק הבן לאומי ולא פרטנית לאנשים. החוק הבן לאומי לוקה בחסר בכל הנוגע לארגונים הסמי-צבאיים האלה. העולם הנאור לא בנוי חוקית להתמודד עם המצב הזה. אנשים שנלחמים עם כלי נשק מתוך אוכלוסיה אזרחית, ברצותם הם חיילים לובשי מדים וברצותם פושטים את המדים ומתערים באוכלוסיה. ורוצים להרוויח מכל העולמות. גם חיילים וגם אזרחים. ואני אומר לא: לא חיילים ולא אזרחים. שיפסידו את כל העולמות.
כמו שציינתי, חבל שלא נחקקו חוקים בעבר שיתמודדו עם מצבי קיצון כאלה, וחבל שזו הקואליציה שצריכה להתמודד עם זה.

ואשר לחפים מפשע: איפה הבנת מדברי שאני תומך במעצרי שוא או בהתעללויות? מה בדברי מצדיק את זה?

מגיב ל-Goldstar: אתה יוצא מתוך ההנחה שהפלסטינים שנמצאים במתקני המעצר של ישראל הם נוחבות או רדואנים. טעות בידך - ברובם הם פלסטינים שנקטפו ברחוב ואין נגדם שום אשמה או כתב תביעה. עכשיו ... המשך קריאה

מגיב ל-Goldstar:
אתה יוצא מתוך ההנחה שהפלסטינים שנמצאים במתקני המעצר של ישראל הם נוחבות או רדואנים.
טעות בידך – ברובם הם פלסטינים שנקטפו ברחוב ואין נגדם שום אשמה או כתב תביעה.
עכשיו תנסח את תגובתך ואת התייחסותך למשפט הישראלי ולדין הבינלאומי מחדש.

נכון שזו ממשלת קקיסטוקרטים, מלאה בשרים שנבחרו על ידי מרכז 'רוצים הג'ובים' או על ידי משיחיים ובורים אבל... וזה אבל גדול.... אנחנו לא יכולים ולא צריכים להסתמך על החוק הבילאומי הזה ולגלגל ... המשך קריאה

נכון שזו ממשלת קקיסטוקרטים, מלאה בשרים שנבחרו על ידי מרכז 'רוצים הג'ובים' או על ידי משיחיים ובורים אבל… וזה אבל גדול…. אנחנו לא יכולים ולא צריכים להסתמך על החוק הבילאומי הזה ולגלגל עיניים בצדקנות.
זוהי בדיוק תופעת ה'ווק' שהובילה את העולם לשנות כיוון ולבחור בשליטים פופוליסטים.
העולם 'הנאור' לא מתמודד עם מה שאנחנו מתמודדים ואין הוא יכול ללמד אותנו כיצד להתנהג. גם 'בעולם הנאור' ברגע שמתעוררת בעיה, משתנה נקודת המבט.
הנוחבות והרדואנים אכן אינם 'חיילים' על פי ההגדרה וגם אינם 'אזרחים' על פי ההגדרה, וכן, נדרש להמציא חוק מיוחד בשבילם.
העובדה שזו הממשלה שנדרשת להגדיר מחדש זו אכן בעיה, בעיקר בעיה שלנו, אבל רק בגלל שהממשלות הליברל-דמוקרטיות שמשלו כאן בעבר הרחוק לא השכילו להתמודד עם זה.
או כפי שכתב בדיוק כאן ג'רמי שרון: "או כפי שניסח זאת מר באמבל בספר "אוליבר טוויסט": "אם החוק מניח זאת – החוק הוא חמור – אידיוט".

לפוסט המלא עוד 902 מילים ו-3 תגובות
כל הזמן // שבת, 23 במאי 2026
מה שחשוב ומעניין עכשיו
הפסקת אש באיראן ובלבנון

טראמפ: הסיכוי להשגת הסכם – 50%; ללא הסכם אכה באיראן כפי שלא הוכתה מעולם

שר החוץ של ארצות הברית: הושגה "התקדמות מסוימת" בניסיון לפתור את המחלוקת הניטשת בין וושינגטון לטהרן ● גורם ביטחוני פקיסטני: מזכר ההבנות לסיום המלחמה באיראן עובר ליטושים אחרונים ● בעקבות יחסו לפעילי המשט, צרפת הודיעה שבן גביר מנוע מלהיכנס לתחומה ● חמישה אזרחים חדרו לשטח לבנון; הצבא השיב אותם ארצה והמשטרה עצרה אותם

לכל העדכונים עוד 13 עדכונים

הקהל האירוויזיוני שהניו יורק טיימס לא הצליח לדמיין

בתחקיר שפרסם הניו יורק טיימס לפני כשבוע, "כך הפכה ישראל את במת האירוויזיון לכלי של עוצמה רכה", ההצלחה של ישראל בהצבעת הקהל באירוויזיון 2025 מוצגת כתוצאה חריגה שדורשת הסבר.

במיוחד 33 האחוזים שקיבלה יובל רפאל בהצבעה הציבורית בספרד, מדינה שדעת הקהל בה עוינת עמוקות לממשלת ישראל. ההסבר שמציע העיתון: קמפיין השפעה מתואם של ממשלת ישראל.

שגית אלקובי פישמן היא דוקטורנטית בחוג לתקשורת באוניברסיטת בר-אילן; חוקרת את האופנים בהם מתפתחים נרטיבים בסביבות שיתופיות ודיגיטליות והשלכותיהם על זהויות קולקטיביות מתהוות, בדגש על אירועים בעלי השפעה גלובלית.

פוסטים המתפרסמים בבלוגים של זמן ישראל מייצגים את כותביהם בלבד. הדעות, העובדות וכל תוכן המוצג בפוסט זה הם באחריות הבלוגר/ית וזמן ישראל אינו נושא באחריות להם. במקרה של תלונה, אנא צרו קשר.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
2

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
קצת הסתבכת פה, נראה לי. ההסבר הרבה יותר פשוט: אין באירוויזיון הצבעה נגד - אלא רק הצבעה בעד. ואלה שמתנגדים לישראל לא יציבעו עבורה, אבל הם יפזרו את הקולות שלהם בין עשרות מדינות אחרות. ואי... המשך קריאה

קצת הסתבכת פה, נראה לי. ההסבר הרבה יותר פשוט: אין באירוויזיון הצבעה נגד – אלא רק הצבעה בעד. ואלה שמתנגדים לישראל לא יציבעו עבורה, אבל הם יפזרו את הקולות שלהם בין עשרות מדינות אחרות. ואילו אלה שמתאגדים סביב ישראל דווקא בגלל השנאה נגדה – הם ישימו את כל הקולות שלהם על ישראל.

לפוסט המלא עוד 993 מילים ו-2 תגובות
הזמן הירוק
הזמן הירוק
סיכום השבוע בסביבה

הפסולת בצפון נשרפת, והמשילות איתה

ראשי ערים נורים בזה אחר זה, אתרי פסולת בוערים, הגליל הופך לטריטוריה של משפחות פשע והממשלה לא קיימת ● מתברר שדווקא יש ח"כים לשעבר שנוסעים באוטובוסים ● אם זה לא כותרות על הספארי, זה לא מעניין את כרמל שאמה הכהן ● וגם: כשהמדרגות הקסומות של חיפה הופכות ליריד אמנות מקומית

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לכתבה המלאה עוד 1,672 מילים
אמיר בן-דוד

בלי קיימות אין עוגת גבינה

מקווה שהיה לכם שבועות חגיגי, עד כמה שניתן; זהו החג האהוב עליי מאז הגעתי לישראל בשנות השמונים. עם זאת, ארבעה עשורים הם בהחלט מספיק זמן כדי להבחין בין המנהגים החביבים לבין העיקר: איכות הסביבה של ארצנו.

גם השנה הקפדתי לסייר בעמק יזרעאל בעונת הקציר ואף להגיע למופע מחול מסורתי. עשיתי זאת מתוך הבנה כי כאשר מתמודדים עם חוסר יציבות אזורית מתמשכת, קשה לפנות זמן ואנרגיות לנושאים אחרים. הרי גחלי הסיפור של איראן ולבנון עדיין לוחשות.

יהודה יעקב כיהן כדיפלומט מקצועי בין 1989-2025. במהלך הקריירה שירת כראש הנציגות הדיפלומטית בבוסטון, יצר שלוש יחידות חדשות – האחרונה למדיניות אימפקט חברתי – וזכה בפרס למצוינות מטעם משרד החוץ על מעורבותו במאבק נגד האיום האיראני. כמו-כן כיהן כחבר בוועד המנהל של שתי עמותות ישראליות העוסקות בקידום שוויון חברתי.

פוסטים המתפרסמים בבלוגים של זמן ישראל מייצגים את כותביהם בלבד. הדעות, העובדות וכל תוכן המוצג בפוסט זה הם באחריות הבלוגר/ית וזמן ישראל אינו נושא באחריות להם. במקרה של תלונה, אנא צרו קשר.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לפוסט המלא עוד 823 מילים

בזמן שדרמר ממשיך בשיחות עם שר החוץ הסורי, דמשק מכריזה כי אין כניסה לסחורות ישראליות ● באבו דאבי רוצים להתנתק מהורמוז ולהקטין את התלות בטהרן ● בחתונה המונית בטהרן הייתה חסרה רק עוגה עם חבל תלייה עליה ● והשבוע ב-1967: מצרים הכריזה על סגירת מצרי טיראן בפני ישראל ● קסניה סבטלובה מסכמת שבוע במזה"ת

לכתבה המלאה עוד 984 מילים ו-1 תגובות

למקרה שפיספסת

סיפור לשבת ביד הגורל

פעם בשבוע אני ממלא לוטו באינטרנט. השבוע הפרס הראשון בלוטו עומד על שלושים מיליון שקל, מה שאומר שלמי שממלא דאבל לוטו הפרס הראשון עשוי להגיע לששים מיליון.

ריבונו של עולם, מה אעשה בכל הכסף הזה אם חלילה אזכה בפרס הראשון?

"הזמן של הדי בן-עמר" הוא בלוג אישי בזמן ישראל, הכולל סיפורים ורשמים. הדי בן-עמר הוא סופר וחבר יד חנה, שפרסם ספרים כמו "בשם שמים" ו"הביוגרפיה החולנית של הדי בן-עמר", ומביא בכתביו סיפורים אמיתיים מהחיים המשלבים הומור וביקורת.

פוסטים המתפרסמים בבלוגים של זמן ישראל מייצגים את כותביהם בלבד. הדעות, העובדות וכל תוכן המוצג בפוסט זה הם באחריות הבלוגר/ית וזמן ישראל אינו נושא באחריות להם. במקרה של תלונה, אנא צרו קשר.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לפוסט המלא עוד 797 מילים
זירת הבלוגים
הזמן שלך לומר את דעתך
הצטרפות

תגובות אחרונות

חבר, אתה חסר

איש נבואי קוסמי עליז

עלי מוהר הציע לנו חיבור לאחד התדרים העדינים ביותר של החילוניות הישראלית, של התל אביביות, של "הנעשה בעירנו". תדר של בהירות. של כמיהה לנורמליות

עלי מוהר

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
1

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
הטקסט היפה שהבאת של עלי מוהר, הזכיר לי רגע - ללא ספק חסר חשיבות לאומית - שארע לי היום, כאשר הילד שלי, שהוא עדיין פעוט (שנה ושלוש) הצביע ממקום מושבו בעגלה מעלה ואמר 'אור'! כשהרמתי מבטי מ... המשך קריאה

הטקסט היפה שהבאת של עלי מוהר, הזכיר לי רגע – ללא ספק חסר חשיבות לאומית – שארע לי היום, כאשר הילד שלי, שהוא עדיין פעוט (שנה ושלוש) הצביע ממקום מושבו בעגלה מעלה ואמר 'אור'! כשהרמתי מבטי מעלה אל הכיוון אליו הסתכל, שמחתי לראות שהוא מכוון אל חרמש הירח, שבין כל האורות המלאכותיים שאנחנו מוקפים בהם, עדיין שבה את ליבו. זה אמנם היה בהוד השרון ולא בתל אביב, אבל כל הארץ הפכה בטון כבר מזמן.
עלי מוהר היה גיבור תרבות של עלומי, הייתי מחכה ליום חמישי או שישי לקרוא 'מהנעשה בעירנו' וגם 'בשער', שהיה מצחיק ושנון למרות חוסר אהדתי לכדורגל. ואכן, גם אצלי כמו אצלך הוא עדיין קיים ותופש מקום, בזרם התודעה הממשיך לזרום.

לכתבה המלאה עוד 1,335 מילים ו-1 תגובות
חבר, אתה חסר

התגלמות העצמאות השיפוטית

אין שופטים כמו חשין. יש טובים ממנו, יש גרועים ממנו, אבל כמוהו אין. הוא לא פחד מכלום ומימש את עצמאותו בקורפוס השיפוטי שלו. והוא לא היה מסכים לקבל את מה שהשופטים סופגים כיום

שופט בית המשפט העליון מישאל חשין

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לכתבה המלאה עוד 620 מילים
חבר, אתה חסר

מחפש הפשרות

השילוב בין עוצמת המנהיגות, המעמד ההלכתי, הפרגמטיות, השיח, הדאגה האמיתית לציבור והסנטימנט כלפי כל אדם - הרב עובדיה הותיר אחריו ואקום שמורגש כיום יותר מתמיד

הרב עובדיה יוסף

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לכתבה המלאה עוד 611 מילים
חבר, אתה חסר

לא דפק חשבון

כשם שנשא את "נאום המחרשה" המפורסם ב-2016, גם ב-2026 אין שום סיכוי שדניאל היה מרכין ראש בפני המתקפה על הערכים והמדינה שבהם כל כך האמין

רוני דניאל

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לכתבה המלאה עוד 806 מילים
חברה, את חסרה

"הלכתי לישון אישה וקמתי מפלגה"

יש הרבה סיבות להתגעגע לאלוני: מחויבותה הנמרצת לזכויות אדם, שוויון וחירות הפרט, אך גם כישוריה האינטלקטואליים ויכולתה האינסופית להתעמת עם הציבור הדתי והחרדי בשפה שלו

שולמית אלוני

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לכתבה המלאה עוד 556 מילים
חבר, אתה חסר

הנביא בשער

הוא היה פנאט של נורמות, אתיקה, חוק וסדר – אבל לא היה צדקן. כמו נביא, משה נגבי ניצב בשער ואמר: זה המסר שלי והוא לא נועד למקח וממכר או לפשרות. תרצו, תקחו. לא תרצו, אשדר גם ל-20 איש

משה נגבי

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לכתבה המלאה עוד 654 מילים
חבר, אתה חסר

הרבי על הווספה

הרב בכר לא ראה בכדורגל סתם משחק שמתקיים בשבת או איום על היהדות בשל כך; הוא ראה בו קרש הצלה למאות בני נוער שהסתובבו ברחובות יפו חשופים לפשע, סמים וזנות

הרב אברהם בכר

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לכתבה המלאה עוד 751 מילים
חבר, אתה חסר

הסוציאליסט האחרון

הוא התעמק בחקיקה, ישב בוועדות ולא ברח מהן אחרי פוטו-אופ. ולמרות שכל שנותיו בכנסת היו באופוזיציה, אילן גילאון הצליח לשנות את חייהם של מיליוני ישראלים

ח"כ אילן גילאון

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
1

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לכתבה המלאה עוד 511 מילים ו-1 תגובות
חבר, אתה חסר

תרופה לבולשיט שמוכרים מכל כיוון

בתל אביב יש פחות עסקים פתוחים כל הלילה אבל תועפות של ברי יין מעוצבים ופארק מסילה חדש ונהדר - והרבה פחות סלחנות לסהרוריות והטירוף שגילם בלחסן

גבריאל בלחסן

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לכתבה המלאה עוד 529 מילים
חברה, אתה חסרה

אימת הפוליטיקאים

האישה הראשונה שמונתה לשופטת בעליון, בן-פורת היא הייתה תופעת טבע של חוסר פחד ומופת של יושרה ציבורית. ובמו ידיה, היא בנתה את מוסד ביקורת המדינה בעשר השנים שכיהנה בתפקיד

מרים בן-פורת

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לכתבה המלאה עוד 542 מילים
התחברו לזמן ישראל

רוצים להגיב לכתבות? התחברו עכשיו

  • לכל תגובה עמוד בזמן ישראל שניתן לשתף ישירות ברשתות החברתיות ולשלוח באימייל
  • העמוד שלך בזמן ישראל יציג את כל התגובות שפרסמת באתר
  • קבלו את המהדורה היומית ישירות לתיבת האימייל שלכם
הערה: כאשר אתם מתחברים לזמן ישראל אתם מסכימים לתנאי השימוש
Register to continue
Or Continue with
Log in to continue
Sign in or Register
Or Continue with
שלחנו לך אימייל
לינק לקביעת סיסמה חדשה מחכה לך בתיבה
סגירה
בחזרה לכתבה

עיתונות איכותית מתקיימת בזכות קוראים שתומכים בה

תמכו בנו

עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית היא יסוד הכרחי לחברה חופשית ובריאה.

ישראל מתמודדת עם מתקפה חסרת מעצורים על יסודות הדמוקרטיה ועל כל המוסדות הממלכתיים שלה. ובמקביל, התקשורת הישראלית מאבדת את עצמאותה ואת יכולתה לבקר את השלטון. זמן ישראל הוכיח שאפשר גם אחרת: שניתן ליצור עיתונות חופשית, אחראית, ביקורתית ונחושה, המגינה על שלטון החוק ועל זכות הציבור לדעת.

תמיכתכם תאפשר לנו להמשיך לפרסם תחקירים, ניתוחים וכתבות עומק הנשענים על עובדות, ועל עבודה עיתונאית מקצועית ויסודית.