ראש הממשלה בנימין נתניהו מעיד בבית המשפט המחוזי בתל אביב, במסגרת תביעת הדיבה שהגיש ביוני נגד פעיל המחאה גונן בן יצחק והעיתונאים אורי משגב ובן כספית.
נתניהו תובע את השלושה בגלל פרסומים על מצבו הבריאותי.
"אני לא סבלתי בכלל מסרטן בלבלב כמו שדווח ב־2024, אם היה כך כבר לא הייתי פה", אמר נתניהו וסיפר על האירועים בנוגע לסרטן הערמונית ממנו סבל.
משרד הביטחון הודיע כי חתם על חוזה עם חברת בת של אלביט מערכות לפיתוח "יכולת טווח מוגדל" למטוס הקרב F-35 המכונה "אדיר".
העסקה עם סייקלון מוערכת ב־34 מיליון דולר, שהם כ־100 מיליון שקל, ותכלול "פיתוח ושילוב מכלי דלק חיצוניים" על בסיס תכנון שחברת הבת פיתחה במקור למטוס הקרב F-16, כך לפי המשרד.
במשרד הביטחון אומרים כי היכולת החדשה צפויה "להגדיל את הטווח המבצעי של המטוס, להפחית את התלות בתדלוק אווירי ולשפר את הגמישות המבצעית במשימות ארוכות טווח".

היועצת המשפטית לממשלה הגישה בקשה דחופה לבג"ץ, שבה ביקשה להעביר לבית המשפט מידע חדש שהתגלה לה בנוגע לעתירות נגד מינויו של האלוף רומן גופמן לראש המוסד הבא.
ביום שלישי הורה בג"ץ לתת־אלוף במילואים מאגף המודיעין להגיש לבית המשפט תצהיר בנוגע למה שידע על ידיעתו של גופמן בעניין מבצע השפעה שנוי במחלוקת ברשתות החברתיות, שבוצע ב־2022 תחת סמכותו של גופמן כראש אוגדה 210 בצה"ל.
גופמן מואשם בהתנהלות בלתי אתית בפרשה ובמה שאירע בעקבותיה, והיא עומדת במרכז העתירות נגד מינויו לראש המוסד.
בבקשה הדחופה שהוגשה לבג"ץ ביום חמישי בבוקר, לשכת היועצת המשפטית לממשלה אמרה כי לאחר שהגישה בקשה ליחידה הצה"לית הרלוונטית לקבלת תצהירו של הקצין, נודע לה מידע רלוונטי לתיק, שלדבריה היה צריך להיות מוצג לבית המשפט על ידי גופמן עצמו.
לשכת היועצת המשפטית לממשלה ביקשה להגיש את המידע לבית המשפט באופן חסוי.
"כל עניינה של הודעת העדכון שמבוקש להגישה הוא במידע שהאלוף גופמן היה אמור להביא בפני בית המשפט במהלך הדיון", נמסר מלשכת היועצת המשפטית לממשלה.
על פי דיווח בגל"צ הממשלה תאשר ביום ראשון את הפקעת הקרקע ברחוב השלשלת בעיר העתיקה בירושלים, ותפנה את דייריו המוסלמים. חלקם יפוצו על ידי המדינה שטוענת שישנו צורך ביטחוני לשלוט ברחוב המחבר בין הכותל המערבי והר הבית.
זו ההפקעה הראשונה במרחב מאז מלחמת ששת הימים.
בגל"צ מדווחים כי ראש שב"כ דוד זיני הביע חששות מספר פעמים בשיחות סגורות מפני הניסיון של קבוצות פוליטיות מסוימות בישראל להטות בחירות ולזייף את התוצאות.
זיני הורה לארגון להתמקד בנושא ביתר שאת ולהפוך אותו לפרויקט דגל בחצי השנה הקרובה.
על פי הדיווח לא ידוע לאיזה קבוצות מתכוון זיני.














































































































תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית
תמכו בנו