מאת אמיר בר-שלום
תקבל/י התראות במייל מכותב/ת זה/זו. באפשרותך לנהל את הגדרות ההתראות בעמוד הפרופיל שלך.
שוטרים פשטו אמש על חגיגת חינה באום אל־פחם, כך עולה מתיעוד שפורסם ברשת. בסרטון נראים אורחים שוכבים על הקרקע בזמן ששוטרים מסתובבים במקום.
לפי עדי ראייה שצוטטו באתר ערב 48, השוטרים הגיעו לפתע, השליכו רימוני הלם, הורו לאורחים לשכב על הרצפה וערכו חיפוש במקום – בלי שאיתרו דבר חשוד. עוד נטען כי השוטרים החרימו נרגילה ולקחו ממתקים לפני שעזבו. לא דווח על מעצרים.
اقتحمت الشرطة الإسرائيلية سهرة حناء للعريس الشاب محمود مصطفى عفن محاميد في حي الشاغور بمدينة أم الفحم بالقنابل الصوتية وأجبرت المدعويين كبارا وصغارا على الانبطاح أرضا وروعت الأهالي وعكرت أجواء فرحهم من أجل " مصادرة "نرجيلة" و"تناول الحلويات"، وفق مصادر محلية. pic.twitter.com/YNVOLBooOL
— موقع عرب 48 (@arab48website) August 16, 2026
המשטרה מסרה בתגובה כי הפעילות בוצעה בעקבות חשד לשימוש בנשק חם, וכי השוטרים פעלו לחקור את החשד ולאתר את כלי הנשק. בהודעתה לא נמסר אם נמצא נשק, והיא לא הכחישה את תיאור עדי הראייה. במשטרה הוסיפו כי ימשיכו לפעול "בנחישות וללא פשרות" נגד ירי בחתונות.
עו"ד עלי עדנאן ברכאת, חבר מועצת עיריית אום אל־פחם, גינה את הפשיטה ואמר כי אם לא היה לה בסיס חוקי, יש לחקור את התנהלות השוטרים ולהעמידם לדין.
זה לא כניסה לחופה…
חתן וכלה שיצרו שיירת חתונה בכבישי הנגב וגרמו לפקקים במכוון ולהפרעה בתנועה, עוכבו על ידי שוטרי מרחב רותם לתחנת עיירות. pic.twitter.com/IzwNFeSuMW— אמברגו (@embargo1news) August 15, 2026
הפשיטה באה יממה לאחר שהשר לביטחון לאומי איתמר בן גביר פרסם סרטון שבו נראים חתן וכלה ערבים מובלים לתחנת משטרה בנגב, בעקבות טענה ששיירת החתונה שלהם חסמה כבישים ושיבשה את התנועה.
הפרסום נמחק או שהוא הוסר מאקס; השר טען כי לא מחק אותו.
עשרה פלסטינים נפצעו בעימות לילי בחברון, שלטענת הסהר האדום החל בתקיפת מתנחלים שלוו בחיילים. גם שני ישראלים נפצעו מיידוי אבנים, לפי צה"ל.
בצבא אומרים כי כוחות הוקפצו לשכונה הישראלית בחברון בעקבות דיווח על ירי, וזיהו עימות בין ישראלים לפלסטינים שכלל יידוי אבנים. לפי צה"ל, אחד הישראלים ירה באוויר, ובהמשך התקהלו פלסטינים סביב החיילים וניסו לתקוף אותם. החיילים ירו לעבר שני חשודים ועצרו כמה נוספים.
תושב חברון, בסאם ג'עברי, אמר לזמן ישראל כי מתנחלים יידו אבנים לעבר בתים ומכוניות פלסטיניים וניסו להצית כלי רכב. לדבריו, לאחר שפלסטינים יצאו מבתיהם, חיילים ירו בכמה מהם, בהם אחיו ואחיינו.
צה"ל מסר כי האירוע מתוחקר, ובין היתר נבדקת האפשרות שפלסטינים ניסו לחטוף את נשקו של אחד החיילים. אחיו של ג'עברי פונה לבית חולים פלסטיני, ואחיינו פונה בידי חיילים באמבולנס צבאי לבית חולים בירושלים.
על פי דיווח "בהארץ", יהודים עלו הבוקר להר הבית עם סידורי תפילה, בניגוד לכללי הסטטוס קוו באתר, שלפיהם ההר משמש מקום פולחן למוסלמים ואתר ביקור ללא־מוסלמים. לדברי העולים, המשטרה התירה להם להכניס את הסידורים.
הבוקר בהר הבית: יהודים מתפללים עם סידורים. עדיין לא היתר גורף אבל ניסוי ראשוני במטרה לוודא שהמזרח התיכון לא יוצא מדעתו בגלל זה. היסטוריה pic.twitter.com/MduyD0YKmm
— ארנון סגל (@arnonsegal1) August 16, 2026
המהלך מצטרף לשינויים שחלו בשנים האחרונות במדיניות האכיפה בהר. מהמשטרה נמסר כי היא פועלת בהר הבית "בהתאם להנחיות הדרג המדיני, הכללים הנהוגים במקום ועל בסיס הערכות מצב מבצעיות, לשמירה על שלום הציבור, הביטחון והסדר הציבורי".
שב"כ ומערך הסייבר הלאומי מזהירים מפני עלייה בניסיונות של גורמי מודיעין איראניים לבצע מתקפות פישינג נגד עיתונאים ואנשי תקשורת בישראל, במטרה להשיג מידע על ההתפתחויות המדיניות והביטחוניות.
לפי ההודעה המשותפת, הפניות נעשות בעיקר בוואטסאפ ובטלגרם, תוך התחזות לגורמים מוכרים – ולעיתים לעיתונאים אחרים – והצעות מותאמות אישית לשיתוף פעולה, ריאיון או שיחה. הקישורים שנשלחים עשויים להוביל לאתרים מתחזים המבקשים פרטי התחברות לחשבונות גוגל, או לקבצים זדוניים שעלולים להשתלט על הטלפון.
בשב"כ ובמערך הסייבר מעריכים כי המאמץ נועד להשיג גישה למקורות עיתונאיים, להתכתבויות ולחומרי עבודה, לצורכי ריגול, איסוף מודיעין, טרור ופעילות השפעה. הם קוראים לעיתונאים ולגורמים בתחומים ציבוריים, פוליטיים, ממשלתיים וביטחוניים לוודא את זהות הפונים בערוץ נוסף, להימנע מהזנת סיסמאות או קודי אימות דרך קישורים, להפעיל אימות דו־שלבי ולדווח על ניסיונות חשודים למוקד 119.
חיילים מוצבים בשעות האחרונות מחוץ לבתים הנצורים בקוסרה, מדרום לשכם, ומונעים מהמתנחלים לשוב ולחסום אותם, אומר יוסף חסן, תושב אחד הבתים, לזמן ישראל.
ביום ראשון שעבר החלו מתנחלים לחסום את דרכי הגישה לבתים ולהטיל עליהם מצור, בניסיון לגרש את התושבים הפלסטינים ולהשתלט על הבתים.
אלא שלדברי חסן, החיילים אוסרים עליו לצאת מביתו בשל צו שטח צבאי סגור שהוצא באזור. הוא מוסיף כי הוא חושש שעם עזיבת כוחות צה"ל, המתנחלים ישובו לחסום את הבית.
בשלושת הימים האחרונים שוהים חיילים באחד הבתים הנצורים, במסגרת מבצע שעליו הודיע צה"ל לפינוי מאחזים באזור. עד כה עוכב מתנחל אחד, ולא ידוע על מעצרים של מתנחלים.
בחודשים האחרונים הוקם כמה מאות מטרים מעל הבתים, בראש הגבעה, מאחז בשם תל טלפיות. פלסטינים אומרים כי עוד לפני תחילת חסימת הבתים בקצה הכפר, יצאו מהמאחז התקפות לעבר הבתים באזור.
תושב קוסרה המתגורר סמוך יחסית לבתים הנצורים אומר לזמן ישראל כי מאז אמש לא נצפו מתנחלים על הגבעה וכי כוחות צה"ל מסיירים באזור.

השאלה הזאת אינה נובעת מגעגועים לדוד בן-גוריון, ובוודאי לא מן המחשבה שכל החלטותיו ראויות לחיקוי.
אני שואל אותה בגלל החלטה אחת שקיבל בן-גוריון ברגע מכריע בתולדות המדינה: ההחלטה שלא לאפשר לאצ"ל להחזיק בכוח צבאי עצמאי, החלטה שהגיעה לשיאה בעימות האלים סביב אלטלנה.
פרופ' לסוציולוגיה ולאנתרופולוגיה, אוניברסיטת בר-אילן. חוקר ומפרסם בתחום היעוץ הארגוני ויועץ לחברות ולמנהלים/ת. אזרח מודאג, בזוגיות ואב לשני בנים.

נערי הגבעות האלה ממלאים אותו תפקיד כמו כמו חיזבאללה בלבנון, חמאס בראשות הפלסטינית, אל-קעידה בסוריה, וכן הלאה: זה לא "המדינה" זה "קומץ" שאין לנו שליטה עליו.
נערי הגבעות הם צבא Proxy לכל דבר כמו עשרות אירגוני טרור במדינות השכנות לנו. לפעמים נוח לשלטון המשיחי שלנו למען מטרותיו לתת להם להשתולל ולהתמם שזה "לא אנחנו" זה רק "הקומץ".
א. לא קוסרה אלא קיסריה זה מה שחשוב. דומה אך שונה. ושהמדינה תלך לעזאזל (או בשפת הצדקת מיס ביבי: שתישרף המדינה).
ב. אתה טועה לגמרי בתפיסה של "מי מבקשים לחזק את הריבונות הישראלית, הם עושים בדיוק את ההפך. הם מציבים לצד המדינה ריבונות מתחרה. וזאת אולי האירוניה הגדולה של קוסרה. מי שפועלים בשם ארץ ישראל מחלישים את מדינת ישראל". הרי זו לא המדינה שהמשיחיים רוצים לראות. בעיניהם צריכה להיות פה מדינת הלכה שמשתלטת על שטחים. עוד ועוד שטחים. תנכיים. המדינה שהם מחלישים היא מדינת חוק חילונית. הם רוצים להחליש אותה. אין פה שום סתירה.
יבוא יום ונשאיר אותם שם לחסדי המדינה הפלסטינית. נראה אותם אז.
השיח הציבורי בישראל סביב הסכסוך הישראלי-פלסטיני נוטה להיתפס במונחים של מרכז מתון מול קצוות רדיקליים. בראייה זו, המרכז הוא פרגמטי ומעשי, בעוד שהשוליים הפוליטיים מונעים מסנטימנט רגשי ואידיאולוגיה נוקשה.
אולם, ניתוח נתונים עדכני של השיח הישראלי ברשתות החברתיות, שאותו אנו מבצעים בקבוצת המחקר תמרור-פוליטוגרפיה, מראה תמונה אחרת. התוצאה: פרדוקס מוסדי שבו המרכז משותק רגשית, בעוד שהקצוות הפוליטיים פועלים באופן מעשי ומכוון-מטרה.
ד"ר מעוז רוזנטל הוא ראש החוג לממשל, תקשורת ודיפלומטיה במרכז האקדמי הרב תחומי ירושלים. ועמית מחקר בקבוצת המחקר תמרור-פוליטוגרפיה.

| ישר בראשות איזנקוט | הליכוד | ביחד בראשות בנט | ישראל ביתנו | הדמוקרטים | יהדות התורה | ש″ס | עוצמה יהודית | חד″ש תע″ל בל″ד | הציונות הדתית | רע″ם | בית ציוני - הנדל וטרופר | כחול לבן - גנץ ושמחי | אחדות - ארדן ואדלשטיין |
|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
| 25 | 21 | 13 | 11 | 9 | 8 | 8 | 7 | 6 | 6 | 6 | 0 (3%) | 0 (2%) | 0 (1%) |
עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית היא יסוד הכרחי לחברה חופשית ובריאה.
ישראל מתמודדת עם מתקפה חסרת מעצורים על יסודות הדמוקרטיה ועל כל המוסדות הממלכתיים שלה. ובמקביל, התקשורת הישראלית מאבדת את עצמאותה ואת יכולתה לבקר את השלטון. זמן ישראל הוכיח שאפשר גם אחרת: שניתן ליצור עיתונות חופשית, אחראית, ביקורתית ונחושה, המגינה על שלטון החוק ועל זכות הציבור לדעת.
תמיכתכם תאפשר לנו להמשיך לפרסם תחקירים, ניתוחים וכתבות עומק הנשענים על עובדות, ועל עבודה עיתונאית מקצועית ויסודית.
תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית
תמכו בנו