נציגי ארצות הברית נפגשו עם החות'ים, שהודיעו שלא יתקפו כלי שיט אמריקאיים וישראליים
הפגישה בין הצדדים נערכה בשגרירות ארצות הברית בעומאן ● דיווח: שב"כ פנה לצה"ל כדי לברר אם בכוונת הצבא לפתוח בחקירה נגד המרואיינים שהופיעו בסרט נז"א ● ההגנה האזרחית ברצועת עזה: חמישה בני אדם נהרגו בקריסת בניין בן שש קומות בעיר עזה ● דיווח: המפכ"ל ידון עם היועץ המשפטי למשטרה כיצד הארגון יכול לפעול כדי לקבל את התקציב שבן גביר מסרב להעביר

חברת הכנסת לשעבר אסתרינה טרטמן מתה היום בגיל 68.
טרטמן, חברת ישראל ביתנו, כיהנה בכנסת בשנים 2006–2009.
ב־2007 ישראל ביתנו ביקשה למנותה לשרת התיירות מטעם המפלגה, אלא שאז נחשף שטרטמן מסרה מידע שקרי לגבי השכלתה, והיא לא התמנתה לשרה.
טרטמן כיהנה כיושבת ראש הוועדה לענייני ביקורת המדינה וכיושבת ראש סיעת ישראל ביתנו.
המפכ"ל דני לוי צפוי להיפגש היום עם היועץ המשפטי למשטרה ערן נהון כדי לבחון כיצד הארגון יכול לפעול במטרה להעביר אליו כ־333 מיליון שקלים שהשר לביטחון לאומי איתמר בן גביר ממאן להעביר, כך דווח ב־i24NEWS.
דובר הזרוע הצבאית של החות'ים, יחיא סריע, אמר שהארגון תקף בסיס אווירי בח'מיס מושייט וכן מתקנים של ארמקו בינבוע.
ערב הסעודית לא אישרה שהתקיפות אכן התרחשו.
Previous Labour and Conservative governments have consistently justified military intervention across the Middle East, including in Iraq, Syria, Libya, and Yemen, on the grounds of preventing human rights abuses and protecting vital trade routes.
Is it not time, therefore, that… pic.twitter.com/6DlPTle8Hs
— Tahir Ali MP (@TahirAliMP) September 15, 2026
חבר בית הנבחרים הבריטי מטעם הלייבור קרא בפרלמנט לנקוט "פעולה צבאית" נגד ישראל.
במהלך דיון אתמול על רצועת עזה קטע חבר הפרלמנט טאהיר עלי את דבריו של חבר הפרלמנט מהמפלגה הליברל־דמוקרטית ריצ'רד פורד, שדיבר על הצורך לפרק את חמאס מנשקו, ואמר: "בסוגיית פירוק הנשק, האם איננו צריכים לקרוא גם לפירוקה של ישראל מנשקה, לנוכח מעשי הזוועה שבוצעו?".
עלי הוסיף: "ממשלות קודמות התערבו במזרח התיכון ונקטו צעדים כדי להגן מפני הפרות של זכויות אדם ולהגן על נתיבי סחר בינלאומיים. האם לא הגיע הזמן לנקוט פעולה צבאית גם נגד ישראל?".
עלי מכהן מאז 2019 כחבר הפרלמנט מטעם מחוז ברמינגהם הול גרין ומוזלי.
בתגובה לעלי, פורד דחה את הניסיון ליצור הקבלה בין ישראל לבין ארגון הטרור חמאס.
בעקבות הדיווח בחדשות 12 לפיו גדי איזנקוט הבטיח לראשי רשויות בדואיות שיפעל לצרף את רע"ם לממשלה בראשותו, ולאחר שהכחישו את העניין באופן גורף, מפלגת ישר! שלחה תיעוד מהמפגש אתמול "לאור פניות כתבים ועל מנת להזים את השקרים המופצים מהבוקר".
מישר! מסרו כי גם במהלך הארוחה שנערכה לאחר המפגש, שתועדה אף היא, איזנקוט לא התייחס להרכב הממשלה הבאה. "כל פרסום אחר בנושא הוא שקר מוחלט", נמסר מהמפלגה.
הסוכן מוונציה
יובל אברהם לא העביר שאלות לדובר צה"ל לפני יציאת הסרט, לא אפשר עד כה לישראלים לצפות בו, ועונה בהיתממות על שאלות הנוגעות לנרטיב החלקי וחסר ההקשר שהוא מציג ● ללב מתגנבת התחושה שיש כאן יותר קמפיין מעיתונות – אירוע שבו למחיאות הכפיים בגונדולה יש חשיבות רבה יותר מאשר לדיון הציבורי בחסקה ● במצב הזה, לא מפתיע שהשיח דל ואוטומטי ● פרשנות
תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית
תמכו בנו
תארו לעצמכם שבבית מדרש למורות ולמורים עוסקים בחינוך חברתי ורגשי ואומרים להם: למדו את הילדים שככל שיפעילו יותר אלימות, כך יגדל הסיכוי שישיגו את מבוקשם.
תארו לעצמכם מורה המעודדת ילדים לפתור סכסוכים במכות, לתפוס בכוח את השולחנות המבוקשים, להרוס משחק שבו הפסידו ולהפסיק לציית לכללי בית הספר כאשר הכללים מעכבים אותם. איש מאיתנו לא היה מכנה זאת חינוך. ובכל זאת, זהו שיעור שהחברה הישראלית מלמדת היום את ילדיה, לא במילים אלא במעשים.
פרופ' מיכל מושקט-ברקן היא פרופסור לחינוך יהודי ומייסדת ומנהלת המחלקה לחינוך ולפיתוח מקצועי בהיברו יוניון קולג' בירושלים. היא מייסדת וראש אקדמית של התוכניות "רקמה", "חדר מורים לזכר שירה בנקי", "מורה.כיתה.מדינה". מחקריה ועשייתה עוסקים בחינוך יהודי ודמוקרטי, בפלורליזם, במנהיגות חינוכית ובחברה משותפת.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית
תמכו בנובשבת זכה "נז"א" בפרס חבר השופטים בוונציה, אחרי 25 דקות רצופות של מחיאות כפיים בהקרנת הבכורה. שני יוצרים ישראלים, יובל אברהם ורחל שור, עם סרט הבנוי כולו על עדויות של 24 חיילים וקצינים בצה"ל.
התגובה כאן הייתה מיידית וצפויה, מהממשלה ומרוב האופוזיציה. אביגדור ליברמן כתב שהם "עוכרי ישראל" שהפכו את המלחמה למסכת של "הכפשות ועלילות דם" נגד המדינה, צה"ל והלוחמים.
איליי קואז הוא מנהל מדיניות בכיר בקרן שיתוף פעולה כלכלי (ECF). בעבר שימש כמנהל התקשורת של Israel Policy Forum, וכותב את הניוזלטר The Middle Ground על פוליטיקה ישראלית, יחסי ישראל-ארצות הברית והתפוצות. טוויטר: @elikowaz

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית
תמכו בנובכל מלחמה יש נזק אגבי, ובאף מלחמה אף אחד לא ספר באובססיביות את הנפגעים האזרחים בכל יום. זה פשוט לא קיים ולא מציאותי.
עד היום לא יודעים כמה אזרחים נהרגו בעירק, באפגניסטן ובמלחמה נגד דעאש.
תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית
תמכו בנוהעם צריך להיות ממש מטומטם כדי להשאיר את נתניהו וממשלת ההשתמטות שלו (כן, גם ובעיקר סמוטריצ'. אם הוא תומך בשתיקה באי התגייסות החרדים לצה"ל ובאי לימודי ליבה. גם אם בוחריו, פייטרים בצבא אחד אחד) – מעיד עלצליקוי מאורות קשה.
אי הסכמה לועדת חקירה והעלאת.תיאוריות קונספירציה, לפיהם רהמ"ש לא אשם במחדל הגדול ביותר מאז הקמת המדינה,
פוגעת באינטליגנציה הבסיסית של מי שקצת שכל בקודקודו
כאשר כבודו ירושלמי מכנה את מחנה השינוי "שמאל מרכז,הוא פועל נגד מחנה השינוי ולמען נצחון ביבי.עיתונאי ברמתך יכול לדייק קצת יותר ולכנות גוש השינוי ,הגוש הדמוקרטי-ליברלי" או להשאיר-גוש השינוי.אתה בטח יודע עובדות.לדוגמא שרוב המועמדים במקומות הריאליים ברשימות גוש השינוי הם ימניים,ליברמן,בנט,חצי מרשימת איזנקוט.אז למה ללכלך אותנו?תודה על תיקון.
מבחינת הדיקטטור, הצורר, הבוגד ורוצח 46 החטופים ראש ארגון המחבלים ביבים שקרניהו הניתוח הפוליטי שמובא כאן בידי פרשנכם המעולה נכון בהחלט. אלא שמימין לשקרניהו מתהווה ציר ימני ההולך וצובר תאוצה פוליטית. בסקרי השבוע בשני הערוצים 11 ו-12 (הסקר העדכני של ערוץ 13 יתפרסם הערב). מקבל הציר הימני של חולשה יהודית, הזיונות הדתית והנוקם החורפי המטורלל בין 15 מנדטים (סקר חדשות 12) ל-18 מנדטים (סקר חדשות כאן 11). מפלגת ארגון המחבלים שקרניהו עומדת בשני הסקרים על 20 מנדטים, וזה מאוד קרוב לכוחו הפוליטי של הציר הימני שמעבר לשקרניהו. אני חושב שארבעת ראשי מפלגות הימין כבר לא רואים בביבים שקרניהו את מנהיג הגוש הימני. הם רואים בעצמם, כל אחד מהם בנפרד, מועמד ראוי לראשות ממשלה. אם שקרניהו מפסיד בבחירות, הם נזרקים לאופוזיציה לתקופה לא ארוכה. ומשם הם בונים את כוחם הפוליטי לסיבוב שאחרי שקרניהו. הרי לא פיתמר בן זונה, לא סמרטוט הרצפה, לא נוקם החורף המטורלל וגם לא איש הפיגולים המטורלל לא פחות מוותרים אפילו לרגע על חזונם המשיחי המשותף (איש איש ורבניו) להפוך את ישראל לדיקטטורה חרד"לית משיחית. ולצורך זה הם ממש לא צריכים את ביבים שקרניהו.
"לא מוכן לשחק במגרש שהימין הקיצוני קבע"
ריאיון סגלוביץ, ששובץ במקום השני ברע"ם, תוקף את נתניהו ("חושב רק על עצמו ואין לו שום עכבות") ומצהיר כי אם יהיה סיכום בין רע"ם לליכוד – הוא לא יהיה שם ● בריאיון לזמן ישראל הוא מאשים את הנהגת המדינה בהשלמה עם ההסתה נגד הערבים, קובע ש"זו סכנה לביטחון הלאומי" ומבהיר כי בנושאי זכויות להט"ב לא תהיה עליו משמעת סיעתית
תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית
תמכו בנושלום, הכל שטויות. לא סרט, לא נאום הצ'חצ'חים ולא נאום מנשקי הקמעות הם שיקבעו. זה העם שלנו. זה הצבא שלנו. ככה אנחנו נראים וככה אנחנו מתנהגים. עם של צ'חצ'חים, מנשקי קמעות ומבצע זוועות בצבא. וזו ההנהגה שמתאימה לנו.
ואם שטות כזו תהווה לשון מאזניים, רק מצדיק את האמירה שכל שינוי, גם אם יקרה, יהיה זמני. הדמוגרפיה היא שתנצח. מדינה ליברל דמוקרטית מפוארת כמו שבנו אבותינו כבר לא נחזור להיות. עם שינוי זמני ובלעדיו!
רקמה אנושית אחת
כמעט אלף שנה אחרי שנוצרה, רקמת באייה שבה לבריטניה והפכה את פתיחת התערוכה במוזאון הבריטי לאירוע לאומי ● היצירה בת 70 המטרים מתארת את הכיבוש הנורמני ואת קרב הייסטינגס ששינה את פני הממלכה ● אחרי מסע מורכב ומאובטח מצרפת, מאות אלפי מבקרים צפויים לעמוד מקרוב מול אחד המסמכים החשובים והמרהיבים ששרדו מימי הביניים
כמעט אלף שנה אחרי שנוצרה, רקמת באייה שבה לבריטניה והפכה את פתיחת התערוכה במוזאון הבריטי לאירוע לאומי ● היצירה בת 70 המטרים מתארת את הכיבוש הנורמני ואת קרב הייסטינגס ששינה את פני הממלכה ● אחרי מסע מורכב ומאובטח מצרפת, מאות אלפי מבקרים צפויים לעמוד מקרוב מול אחד המסמכים החשובים והמרהיבים ששרדו מימי הביניים
לכתבה המלאה עוד 2,680 מילים ו-1 תגובות"חינוך תורני זה אג'נדה של מישהו, חינוך סביבתי – לא"
אחרי 17 שנה, תוכנית הדגל של החינוך הסביבתי במערכת החינוך נסגרת בשל היעדר תקציב ● מדריכה בתוכנית: "זה המינימום כדי לתת לאזרחים של המחר בסיס בתחום קריטי לחיינו. במשרד החינוך מוכנים לשלם רק על מורשת יהודית" ● במשרד להגנת הסביבה עדיין מקווים למצוא מקור תקציבי, אך לשנת הלימודים הנוכחית זה עלול להיות מאוחר מדי
נציב התלונות על שופטים הפך את עצמו לערכאת ערעור על בג"ץ
החלטתו של אשר קולה להתערב בעתירה שעדיין מתבררת ולצדד בשר שלמה קרעי מהווה חריגה קיצונית מסמכויותיו ● נציב התלונות על שופטים מתנהל כאילו היה קומה רביעית מעל בית המשפט העליון ומשמש זרוע בשירות גורמים פוליטיים ועוינים למערכת המשפט כדי לייצר מאזן אימה ● פרשנות
- לכל תגובה ופוסט עמוד בזמן ישראל שניתן לשתף ישירות ברשתות החברתיות ולשלוח באימייל
- עמוד הפרופיל הפומבי שלך ירכז את כל התגובות שפרסמת בזמן ישראל
- אפשרות להגיש פוסטים לפרסום בזמן ישראל
- אפשרות להגיב לכתבות בזמן ישראל
- קבלו את המהדורה היומית ישירות לתיבת האימייל שלכם




















































































































































תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית
תמכו בנו