יפה כתבת.
יפה כתבת.
ראש האופוזיציה יאיר לפיד אמר בריאיון לכאן על רקע החלטת הממשלה בנוגע למועצת הרשות השנייה כי "הממשלה התכוננה למשבר החוקתי הזה כבר הרבה מאוד זמן, והיא מנסה להרגיל את האוזן לזה שלא מצייתים לבג"ץ. מרגע שהממשלה לא מקבלת את פסיקת בית המשפט, יש רק ממשלה וזה לא שלטון דמוקרטי".
מנגד השר זאב אלקין תוקף דווקא את בג"ץ וטוען כי מדובר במגמה מסוכנת. "זה גוף שתופס צד ולכן גם מאבד אמון של חצי עם", אומר אלקין שמבין בנושא כי היה בכל הצדדים כבר.
צה"ל השלים שורת שינויים בתפיסת ההגנה, בפקודות הכוננות ובמבנה הכוחות, כחלק מהפקת הלקחים ממחדל 7 באוקטובר – כך פורסם הבוקר בכאן.
לפי הפרסום, תפיסת ההגנה השתנתה מהגנה על קו הגבול להגנה קדמית. מאז פרוץ המלחמה מחזיק צה"ל בכ־1,220 קמ"ר בשטחי אויב, ובמערכת הביטחון אומרים כי היקף ההגנה כיום גדול במאות אחוזים לעומת ערב המלחמה.
במסגרת השינויים גובשה פקודת הכוננות החדשה "רעם", המעניקה למפקדי אוגדות ופיקודים סמכות להקפיץ מייד כוחות סדירים ומילואים בתרחישי קיצון, תוך הבחנה בין אירוע חד־גזרתי לרב־גזרתי.
עוד פורסם כי בכל פיקוד נבנה מנעד רחב של תגובות מבצעיות, זמני הכוננות קוצרו וסדר הכוחות בגזרות עובה. במקביל מוקמת באגף המבצעים חטיבת ביטחון חדשה, שתרכז תחומים כמו ביטחון מידע, הגנת מחנות וביטחון אישי.
על רקע השינויים אמר הרמטכ"ל אייל זמיר בסיור בבופור כי צבא לבנון נדרש לטהר את השטח ממחבלי חיזבאללה, וכי צה"ל ימשיך להסיר איומים וערוך לעבור להתקפה מהירה אם הפסקת האש תופר.

על פי דיווח בהארץ, לתחנות משטרת ישראל חסרים 1,470 שוטרים. על פי הנתונים, המחסור החמור ביותר הוא בשוטרי סיור, האחראים למענה לקריאות במוקד 100 ולמשימות אכיפה ברחובות.
נכון ליוני 2025 היו חסרים 728 שוטרי סיור בכל התחנות, וזאת לעומת תחנות מחוז ש"י בגדה המערבית, שם הוכפל מספר שוטרי הסיור בשש השנים האחרונות וכמעט כל התקנים בו מאוישים.
כלי תקשורת פלסטיניים מדווחים כי שישה פלסטינים נפצעו בידי מתנחלים בכפר אום אל־חיר שבדרום הר חברון.
בתיעוד שפורסם מהזירה נראים פלסטינים ומתנחלים בעימות פיזי, ככל הנראה באזור שבו אום אל־ח'יר גובל בהתנחלות הסמוכה כרמל.
شبان يتصدّون لهجوم المستوطنين على خربة أم الخير في مسافر يطا، جنوب الخليل. pic.twitter.com/pGcI9FXTbI
— شبكة قدس الإخبارية (@qudsn) July 5, 2026
בשלב זה אין פרטים נוספים על התקרית.
איראן החלה בתהלוכה בבירתה טהרן במסגרת הלווייתו של המנהיג העליון המנוח, האייתוללה עלי חמינאי.
ארונו של חמינאי, העטוף בדגל, וארונות בני משפחתו שנהרגו ב־28 בפברואר בתקיפה אווירית בתחילת המלחמה שפתחו ישראל וארצות הברית, נישאים על גבי משאית.
הארונות יועברו ברחובות טהראן בדרכם לנמל התעופה הבינלאומי מהראבאד.
המשטר התיאוקרטי באיראן מתכנן להביא קהל רב לטקס ברחבי העיר, במטרה להפגין תמיכה ציבורית בממשלה.
הטלוויזיה הממלכתית האיראנית מדווחת כי התהלוכה החלה.
הרשויות סגרו רחובות, את המרחב האווירי ואת שגרת החיים לצורך האבל, שיסתיים ביום חמישי עם קבורתו של חמינאי בן ה־86 במקדש אימאם רזא במשהד, עיר הולדתו.

ב"כאן חדשות" דווח כי במהלך ביקור ראש הממשלה בנימין נתניהו בדרום לבנון, חיילות נשלחו להסתתר, כדי "לכבד" את החיילים החרדים של חטיבת החשמונאים. החיילים החרדים שנתניהו רצה להצטלם איתם, הגיעו בכלל ממוצב אחר בלבנון.
לדברי אמה של אחת הלוחמות בסוללת התותחנים, החיילות והחיילים ניקו את הבית ועבדו על מיגון המבנה לקראת הביקור, ואז ארבע לוחמות נדרשו לצאת מהמבנה עד לתום הביקור.
אריה אגוזי הוא כתב לענייני ביטחון. עבד בעבר בידיעות אחרונות. מתמחה בדיווח על טכנולוגיות ביטחוניות ישראליות ועל האתגרים עימן צריכות טכנולוגיות להתמודד, בעיקר מול האיומים החדשים.

אם פינת זיכרון קורבנות השבעה באוקטובר במטה שב"כ מחלישה את החוסן הלאומי, אם הנצחת מחדל בו נרצחו ונשחטו תושבי מדינת ישראל בידי מחבלי הנוח'בה באסון הגדול ביותר מאז השואה היא תבוסתנות, ואם אסור להביט מדי יום במתים ובפצועי הרגש המהלכים בינינו ולזכור שהמציאות טפחה על פנינו – אין סיבה לעצור בכניסה למטה שב"כ.
בואו נסגור גם את מוזיאון "יד ושם", המקום בו מוצג לעיניהם של אינספור מבקרים ומנהיגי עולם האסון הגדול ביותר של העם היהודי.
גילה לבני זמיר היא חיפאית, יזמית אורבנית-חברתית, יועצת תקשורת ופובליציסטית, כיהנה כמנכ"לית המרכז הישראלי-הדרוזי ויועצת תקשורת בפוליטיקה ארצית ובמוניציפלית. בוגרת התוכנית למנהיגות חברתית במרכז מנדל צפון. בעלת BA בתקשורת, רוח וחברה ובעיצוב תקשורת חזותית מהמרכז האקדמי לעיצוב וחינוך ויצ״ו חיפה. נשואה, אם ל-3 וסבתא ל-5.

הכל עניין של איזונים. כשבכיתותביס יסודי מחלקים תמונות לוחמים במסגרת "אמץ לוחם" זה כבר קידוש המוות. בשב"כ הייתי מצפה לחדר הנצחה. לא בהכרח בלובי.
ובאשר לקהילה הגאה. המצעדים וההרצאות נועדו להשיג ניראות ולמנוע אפליה. בשב"כ יש נראות ואין אפליה. אין צורך להקצות משאבים לחיזוק תודעה שכבר קיימת. בוודאי לא במסגרת צבאית. בסוף המאבק נגד תג משיח הוא מאותו סטייט אוף מיינד. הצבא לא מתעסק באג'נדת. הוא מגייס "ישראלים" ולא "ימנים" "שמאלנים" "משיחיסטים: או "גוונים מגדריים".
אחת הטענות המושמעות ביותר נגד טיפוח מחוננים במערכת החינוך היא: "למה לתת למי שכבר יש לו", או במלים אחרות: מחוננים יגיעו למיצוי יכולותיהם בין אם יטופחו ובין אם לאו. למה להשקיע בהם כספים ומשאבים? הלא עדיף להשקיע בלקויי למידה, בבעלי קשיים רגשיים, ובעיקר – באלה שלא התברכו במה שמחוננים קיבלו כבר מילדותם.
פוסט זה יוכיח בדיוק את ההיפך: יש להשקיע בטיפוח מחוננים ולא רק מהטעם הפשוט, הבנאלי, שאותו נוטים לשכוח: כל ילד זכאי לחינוך שמתאים לו.
ד"ר חנה דויד היא יועצת לילדים מחוננים ולבני משפחותיהם. למדה לתואר ראשון במתמטיקה-פיזיקה ובספרות עברית באוניברסיטה העברית, ולתואר שני ב-Jewish Theological Seminary בניו יורק. הדוקטורט שלה הוא בפסיכולוגיה חינוכית – עם התמחות במחוננות (מקצועות משנה: הוראת המתמטיקה וחינוך), מאוניברסיטת מינכן. סיפוריה הראשונים נדפסו ב"מעריב לנוער" (מגיל 15) ועד כה פרסמה 20 ספרים ולמעלה מ-300 מאמרים.

אביב יקר, אני תוהה אם בכלל היית נוכח בדיון בכנסת . במידה וכן , האם ראית את כל העדויות שקובצו לחוברת של 100 עמודים שבה מאוגדים מחקרים , חקיקות ומידע מהימן בלבד ?
geoengineering זה לא קונספירציה , זו עובדה . עשרות ניסויים כבר נוסו בשטח במהלך השנים בתחום שינוי מזג אויר ושינוי אקלים . במשך השנים ממשלות בארהב בריטניה ועוד, עשו ניסויים על האזרחים שלהם . תבדוק את project cirrus ואת project cumulus, project stormfury.יש עוד הרבה אם תחליט להיות עיתונאי חוקר אמיתי ולא רק לדבוק במה שאתה מכיר.
בהקשר של החומרים העכשוויים שהוצגו בכנסת , הוועדה קיבלה סרטוני וידאו של פרופ' ויליאם האפר, פרופסור אמריטוס לפיזיקה מאוניברסיטת פרינסטון ולשעבר יועץ מדעי בכיר במועצה לביטחון לאומי של ארצות הברית; ד"ר סטיבן קונין, לשעבר תת־שר המדע במשרד האנרגיה של ארצות הברית בממשל אובמה, ונייר עמדה מפרופ' ריצ'רד לינדזן, פרופסור אמריטוס ל־MIT ואחד מחוקרי האטמוספרה הבולטים בעולם. כל אלה מטרתם לדיון פתוח ושקיפות ודווקא אתה כעיתונאי , מזלזל וסוגר את האפשרות לדיון פתוח אמיתי.
יש לי הרגשה שהעובדה שח"כ לימור סון הר מלך היא בין היוזמות של הדיון הזה , גורמת לך לעיוורון לנושא שהוא אמיתי ולא הזיה בכלל. בנושאים מדיניים וזכויות אדם אני רחוקה שנות אור מדיעותיה של סון הר מלך אבל זה לא סותר את העובדה שהיא מביאה לכנסת נושא שחשוב להתייחס אליו ברצינות .
ממליצה לך גם לבדוק מדוע מונסנטו (יצרנית הזרעים הגדולה בעולם) המציאה זרעים שיכולים לגדול באדמה מזוהמת באלומיניום ? למה לייצר דבר כזה ?
בקיצור פתח את הראש , צא ולמד ותדאג לעצמך ולדורות הבאים
כשבכל העולם ישנן עדויות למכביר על Geoengineering, כולל מומחים שחושפים תופעות יזומות כמו chemtrails והניסיון לטייח אותן, וראיות שהונאת "משבר האקלים" נוצרה ב-Think Tank הגלובליסטי שנקרא Club of Rome, בשיתוף פעולה עם האו"ם (Maurice Strong, UNEP), כחלק מהאאוגניקה שנסמכת על ה"תאוריות" של תומס מלתוס – בא אביב לביא למכור לילידים שזה הכל "תאוריות קונספירציה".
–שלא לדבר על ראיות להונאת הקורונה וה"חיסונים"; מה זה בכלל ה-WHO, ע"י מי הוא מנוהל ולאילו מטרות–
האם לימור סון הר-מלך המציאה את ביל גייטס, שהצהיר שהוא רוצה לחסום את השמש?
עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית היא יסוד הכרחי לחברה חופשית ובריאה.
ישראל מתמודדת עם מתקפה חסרת מעצורים על יסודות הדמוקרטיה ועל כל המוסדות הממלכתיים שלה. ובמקביל, התקשורת הישראלית מאבדת את עצמאותה ואת יכולתה לבקר את השלטון. זמן ישראל הוכיח שאפשר גם אחרת: שניתן ליצור עיתונות חופשית, אחראית, ביקורתית ונחושה, המגינה על שלטון החוק ועל זכות הציבור לדעת.
תמיכתכם תאפשר לנו להמשיך לפרסם תחקירים, ניתוחים וכתבות עומק הנשענים על עובדות, ועל עבודה עיתונאית מקצועית ויסודית.
תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית
תמכו בנו