הרמטכ"ל: הלקח מ־7 באוקטובר ומיום הכיפורים הוא שעל הצבא להיות ערוך תמיד למלחמת פתע
דיווח: בן 44 נהרג במהלך תקיפת מתנחלים ופשיטת חיילים במסיק זיתים בגדה ● מעיין, אמו של רון שרמן: נחצה עוד גבול טירוף - נתניהו וממשלתו שצריכים לבקש סליחה; הבוקר נערכו טקסים באתר הנובה ובעוטף, מזרקת דיזינגוף נצבעה באדום ● דיווח: בכיר במשטרה שולל דברי זיני לגבי מידע על התארגנויות צבאיות בפזורה ● דיווח: המשטרה בודקת חשד לניגוד עניינים של אנשי משרד התחבורה
הצבא תקף והרג הלילה (רביעי) שני פעילי חמאס שיצאו מבית החולים כמאל עדואן בצפון רצועת עזה, כך הודיע דובר צה"ל.
צה"ל מסר שאחד מהשניים הטמין מטענים שהובאו מתוך בית החולים בשטח שבשליטת ישראל במטרה לפגוע בכוחות הצבא.
עוד נמסר שאחד משני ההרוגים, מחמד טמוס, צלף בזרוע הצבאית של חמאס, פעל במקביל כעובד הגנה אזרחית ברצועה.
דובר צה"ל הוסיף שהשניים עסקו בתקופה האחרונה בטרור בשטח בית החולים ופעלו לשקם את יכולות חמאס תוך הפרה שיטתית של הסכם הפסקת האש.
גבר מבוגר נהרג היום ושבעה בני אדם נפצעו בתקיפה שביצעה ישראל בדרום רצועת עזה באמצעות כלי טיס לא מאויש, כך מסרו גורמי בריאות ברצועה.
ד"ר מוחמד סקר, מנהל בבית החולים נאסר, אמר לסוכנות הידיעות AP שמצבו של אחד הפצועים אנוש.
צה"ל טרם מסר את התייחסותו.
בית משפט השלום בבאר שבע גזר היום שבע שנות מאסר על אדם שגנב ציוד הגברה בשווי של כמיליון דולר וחצי מאתר מסיבת הנובה, ימים לאחר שחמאס טבח שם במאות בני אדם ב־7 באוקטובר 2023, כך הודיעה פרקליטות מחוז דרום.
לפי ההודעה, רם שאהין גנב את הציוד ואף קיבל חלק ממנו מהמשטרה לאחר שהתחזה למקורבו של הבעלים, מתן ליאור, שנהרג כשסייע לאחרים להימלט מהמסיבה. התובעים אמרו ששאהין אף הגיע לניחום אבלים אצל משפחתו של ליאור בזמן שהציוד היה ברשותו.
לפי כתב האישום, שאהין ושותפו דניאל חסון נסעו פעמיים לאתר מסיבת הנובה, פעם אחת יומיים בלבד לאחר הטבח, כדי לגנוב ציוד.
שאהין הורשע בגניבה בנסיבות מחמירות ובקבלת דבר במרמה. נוסף על שבע שנות המאסר, נגזרו עליו 12 חודשי מאסר על תנאי והוא חויב לשלם קנס של 60 אלף שקלים, וכן פיצויים בסך 75 אלף שקלים למשפחתו של ליאור ו־25 אלף שקלים לשותפו העסקי של ליאור, אמיתי נחום.
חסון הורשע במסגרת הסדר טיעון בניסיון לקבלת דבר במרמה. בית המשפט גזר עליו 40 חודשי מאסר וחייב אותו לשלם קנס בסך 30 אלף שקלים, וכן פיצויים בסך 40 אלף שקלים למשפחתו של ליאור ו־15 אלף שקלים לנחום.
שותף נוסף, סאן תבל, הורשע בסיוע לגניבה, גם הוא במסגרת הסדר טיעון. גזר דינו יינתן במועד מאוחר יותר, לאחר שאמר לבית המשפט כי אינו יכול להגיע היום לדיון בעניינו מסיבות רפואיות, כך לפי הפרקליטות.

שר החוץ של צרפת ז'אן־נואל בארו ביקר בקיבוץ בארי ובכיכר החטופים בתל אביב, כשישראל מציינת שלוש שנים לטבח שהוביל חמאס.
"אני נמצא היום בישראל כדי לחלוק כבוד לקורבנות 7 באוקטובר", אמר בארו והוסיף: "באותו יום ביצע חמאס את הטבח האנטישמי החמור ביותר מאז השואה, שבו איבדו את חייהם 51 אזרחים צרפתים. לעולם לא נשכח אותם. דבר לא ימחק את פניהם או את שמותיהם".
בסרטון שפרסמה תחנת הרדיו הצרפתית RCJ נראה בארו מסייר בכיכר, שהפכה למקום התכנסות של אלפי ישראלים שהפגינו לאורך המלחמה למען שחרור החטופים שהוחזקו בידי חמאס ברצועת עזה.
לבארו לא נקבעו פגישות עם גורמים ישראלים בכירים במהלך ביקורו, כך אמר גורם צרפתי לזמן ישראל, והבהיר כי מטרת הביקור היא אך ורק "לחלוק כבוד ל־7 באוקטובר".
הביקור מתקיים בשעה שהיחסים בין פריז לירושלים הידרדרו לשפל על רקע המלחמה ברצועת עזה ומדיניות ההתנחלויות של ישראל.
רובי חן, אביו של איתי חן: דורשים תשובות, שיקום, ועדת חקירה, תיקון.
רובי חן, אביו של איתי חן שנהרג בקרב ב-7 באוקטובר וגופתו נחטפה בידי חמאס: "דורשים תשובות, שיקום, ועדת חקירה. תיקון. שנהיה ראויים. לכו להצביע" pic.twitter.com/F1Q8u9ge2g
— Barak Ravid (@BarakRavid) October 7, 2026
זיכרון גורלי
למרות כל המאמצים להסיט את השיח, 7 באוקטובר נותר בלב מערכת הבחירות של 2026 ● נתניהו וסביבתו קיוו שהזמן, איראן, החיסולים והספינים יעשו את שלהם ויאפשרו לציבור לשכוח ● אבל שלוש שנים אחרי, הטבח עדיין רשום בטאבו על שלטונו – ואנחנו, שחיים עם הצלקות, השכול והמחיר, נותרנו הנז"א של המאבק על הישרדותו הפוליטית ● ועם הזיכרון הזה הולכים לקלפי ● פרשנות
תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית
תמכו בנואבנר, טעות בידך. זה לא הוא. אלה האנשים שתומכים בו: הבבונים חסרי המוח, אנשי שלושת הכפ'ים שנבחרים על ידי מרכז הג'ובים, הטפילים החרדים, והמשיחיים ההזויים. כל אלה הם הבעיה שלנו. לא הנוכל. הוא רק חכם שיודע לרכב על השסעים. להרחיב אותם. אבל הם שם, איתו ובלעדיו. ואת המפלצת הזו, שהוא רוכב עליה בבטחה לעבר הניצחון הבא, יהיה קשה עד בלתי אפשרי להכניע.
אנשים, מוסדות ומערכות יכולים לעבור משברים קשים ואכזריים מאוד בחיים, ועדיין לא ללמוד לקח, עדיין לא להשתנות ולא לשנות גם כשהלקח נחשף מתוך המשבר.
יש אומרים שהתנ"ך בא ללמד אותנו למידה ממשבר, למידה מטעויות. אנשים עוברים דברים קשים והמסע מזמין ללמוד מהקושי. למידה רגילה יומיומית מזמינה אותנו ללמוד מהטעות כדי לא לטעות שוב. כשמשהו משתבש, טמונה בו הזדמנות ללמוד כיצד למנוע את השיבוש הבא שבאחריותנו.
לילך דורה היא יועצת ארגונית ומנחת קבוצות בכירה. בעלת ניסיון של מעל 20 שנה בתחום. תואר ראשון במדעי ההתנהגות, תואר שני בהתנהגות ארגונית, תעודה בהנחיית קבוצות , תעודה קורס דירקטורים ותעודה ב- System Thinking מטעם Cornell University . מרצה באוניברסיטה העברית. מובילה תפיסה של מנהיגות וניהול אחראיים וממלכתיים, נשואה ואמא לארבעה ילדים, חברת קיבוץ אייל.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית
תמכו בנו
ים של דמעות וברזלים
גבול חדש נולד: גדר ארוכה שהציבה עיריית ת"א בחופה הדרומי חוסמת את המעבר לבת ים, וכך זה יישאר לפחות עד סוף 2027 ● המתנגדים משוכנעים שפרויקט ייצוב מצוק הכורכר יצא משליטה ושאחד החופים היפים נהרס, ואילו העירייה טוענת שהמעבר נסגר משיקולי בטיחות: "עם השלמת הפרויקט החוף והטיילת יוחזרו לשימוש הציבור"
בשנים האחרונות התרגלנו לתבנית קבועה בשיח הציבורי הישראלי. מתפרסמת הקלטה, סרטון או צילום של מסמך, ותוך שעות ספורות מופיעה הטענה שהחומר מפוברק.
פעם טענה כזאת דרשה עבודה. היה צריך להסביר מי זייף, באילו אמצעים, מתי ולשם מה. היום מספיק להגיד את מילת הקסם "בינה מלאכותית", ומה שלפני רגע נתפס כראיה הופך בחזרה לשאלה פתוחה.
אודי וולקוב הוא חוקר טכנולוגיות השפעה ויועץ אסטרטגי, ומפתח את המסגרת התיאורטית "פוסט־מציאות" באוניברסיטת תל אביב. סמנכ"ל שיווק בחברת הדיפנס־טק Althimis ויועץ מייסד ב-Polytik.ai, מיזם לסימולציה פוליטית מבוססת בינה מלאכותית. בעברו ניהל קמפיינים דיגיטליים ואסטרטגיה תקשורת במספר מערכות בחירות בישראל ובעולם.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית
תמכו בנוהאחריות על מחדל 7 באוקטובר תעמוד למבחן הבוחר
בג"ץ דחה אל אחרי הבחירות את המשך הדיון בהקמת ועדת חקירה ממלכתית לאסון 7 באוקטובר ● אלא שאין צורך להמתין למסקנותיה של ועדה רשמית כדי להטיל אחריות על נבחרי הציבור ● כפי שקבע בית המשפט בעבר, גם כאשר הוא אינו מתערב, הציבור יכול להביע את דעתו על תפקוד נבחריו בבחירות – ולהסיק את המסקנות בקלפי ● פרשנות
הדיל האפשרי של יהדות התורה: תמיכה באיזנקוט תמורת חוק גיוס מתון
בכירים ביהדות התורה אומרים כי אם יתברר שלנתניהו אין אפשרות להקים ממשלה, הם יהיו מוכנים לתמוך מבחוץ בממשלה בראשות איזנקוט בתמורה לחוק גיוס מתון ● לדבריהם, החרדים יעדיפו הסדרה שתמנע סנקציות פליליות על פני סבב בחירות נוסף ● ש"ס אינה שותפה למהלך, ובגוש השינוי שוללים אותו: "ספין כדי לסחוט הבטחות מנתניהו" ● פרשנות
אל תתנו לנתוני האבטלה בארה"ב לעבוד עליכם
אבטלה נמוכה בימינו כבר אינה ערובה לשוק תעסוקה בריא ● יותר ויותר סימנים מעידים על קיפאון תעסוקתי, המתבטא בעיקר בשוק שכמעט אינו מאפשר כניסה של עובדים חדשים או התקדמות של עובדים ותיקים ● כרגע התופעה ניכרת במיוחד בארה"ב, אך לא מן הנמנע שבקרוב תתפשט גם לשאר העולם ● פרשנות
"המטרה שלי היא להביא לפרישת נתניהו. שם יתחיל הריפוי של ישראל"
ריאיון בראיון נרחב לזמן ישראל לרגל יום השנה השלישי לשבעה באוקטובר, יו"ר ישר! מדבר על היום שאחרי הבחירות ("אני אהיה זה שירכיב את הממשלה"), מסביר מדוע אינו סומך על הליכוד ("תרבות כושלת של מינוי אנשים בינוניים"), ומבהיר שאין לו כוונה להישען על המפלגות הערביות: "אין להוציא מכלל אפשרות שלפחות מפלגה חרדית אחת לא תיכנס להצבעה ותימנע"
תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית
תמכו בנוככל שמשווים את אירועי טיסה flydubai 1073 לפיגועי 9/11, שהיו אחת הדוגמאות המובהקות של False Flag Operation – כך עולות שאלות לא רק לגבי מה שגרם ואיפשר את ניסיון הפיגוע, שנמנע בזכות שורה של ניסים ומעשי גבורה, אלא גם מה באמת היה שם.
אפילו בכותרת המאמר נכתב "*סיפור* המחדל", אם-כי יתכן שזו רק פליטת קולמוס.
ריח של פרוטקשן
הצתת מתקן לטיהור שפכים, שגרמה בסוף השבוע לזרימת ביוב ברחבי הנגב, היא רק קצה הקרחון: תופעת הפרוטקשן הגיעה גם לעולם תשתיות המים, כשהנסחטת היא המדינה בכבודה ובעצמה ● דני לקר, מנהל אגף הביטחון ברשות המים: "ירו לנו על בתים של מנכ"לי תאגידי מים בצפון. בפרוטקשן אתה יודע איפה זה מתחיל אבל לא איפה זה נגמר"
הצתת מתקן לטיהור שפכים, שגרמה בסוף השבוע לזרימת ביוב ברחבי הנגב, היא רק קצה הקרחון: תופעת הפרוטקשן הגיעה גם לעולם תשתיות המים, כשהנסחטת היא המדינה בכבודה ובעצמה ● דני לקר, מנהל אגף הביטחון ברשות המים: "ירו לנו על בתים של מנכ"לי תאגידי מים בצפון. בפרוטקשן אתה יודע איפה זה מתחיל אבל לא איפה זה נגמר"
לכתבה המלאה עוד 1,137 מילים ו-1 תגובות
תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית
תמכו בנומאחורי שאלת האבטחה של גולן מסתתר משבר מוסדי עמוק בהרבה
מחר ידון בג"ץ בעתירת יאיר גולן נגד החלטת ראש שב"כ שלא להצמיד לו אבטחה ● העתירה אינה עוסקת רק בפער בין החלטת ועדת השרים לבין התנהלות ראש שב"כ, אלא גם ביכולתו של בית המשפט לקיים ביקורת שיפוטית אפקטיבית על רשות ביטחונית בתקופה שבה עצם ציותן של רשויות המדינה לבית המשפט עומד בסימן שאלה ● פרשנות
איראן לא רוצה להיות מופתעת שוב, וזו עלולה להיות הבעיה
בירושלים מדגישים כי אין בשלב זה אינדיקציה למעורבות איראנית בפרשת פליי דובאי או מידע על התלקחות קרובה ● ארה"ב ממשיכה להחזיק כוח גדול באזור ובמקביל מנהלת מגעים עם טהרן ● מאחורי הזהירות הישראלית עומד חשש מתגובה איראנית מקדימה ומשגיאת חישוב שתדרדר את האזור לעימות ● פרשנות
תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית
תמכו בנוריאיון "אנו נדרשים לעבוד יחד כדי להפוך את העולם לגן עדן"
אחרי השבעה באוקטובר, התאולוגיה הפוסט־שואתית של הרב יץ גרינברג עומדת למבחן הגדול ביותר שלה ● באסופת מאמרים המשתרעת על פני 60 שנה, מסביר ההוגה בן ה־93 כיצד השואה שינתה את מערכת היחסים שלנו עם אלוהים, וטוען כי משימתה ההיסטורית של ישראל היא לא רק לשגשג, אלא ללמוד כיצד להפעיל כוח מבלי להקריב את כבוד האדם
- לכל תגובה ופוסט עמוד בזמן ישראל שניתן לשתף ישירות ברשתות החברתיות ולשלוח באימייל
- עמוד הפרופיל הפומבי שלך ירכז את כל התגובות שפרסמת בזמן ישראל
- אפשרות להגיש פוסטים לפרסום בזמן ישראל
- אפשרות להגיב לכתבות בזמן ישראל
- קבלו את המהדורה היומית ישירות לתיבת האימייל שלכם
























































































































































תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית
תמכו בנו