הערת מערכת: פוסט זה, המתייחס למגפת הקורונה ואופן הטיפול בה, מתפרסם בזירת הבלוגים של זמן ישראל. אנו מעודדים אנשי מקצוע ומדע לכתוב אודות המגפה ולתרום ידע ועמדה לוויכוח הציבורי המתחולל בעולם כולו באשר לאופן הטיפול במגפה. עם זאת, הדעות, העובדות וכל תוכן המוצג בפוסט זה הם באחריות הבלוגר בלבד.
העולם נושא את עיניו לשוודיה ה"סוררת" – המדינה שסרבה לציית לחוקי המאבק במגיפת הקורונה, כפי שאומצו על ידי מדינות העולם כולל ישראל. שוודיה לא הטילה עוצר על אזרחיה, לא כפתה בידודים, ולא עצרה את הכלכלה. מה נשתנה שם? האם שוודיה טעתה והעולם צדק?
אייל שחר הוא פרופסור אמריטוס לבריאות הציבור (אוניברסיטת אריזונה), בוגר בית ספר לרפואה (אוניברסיטת ת"א), מוסמך באפידמיולוגיה (אוניברסיטת מינסוטה), היה בגימלאות ונהנה מכל רגע עד שפרצה מגיפת הקורונה והכריחה אותו לחזור לעבודה. http://www.u.arizona.edu/~shahar/
אינסוף מילים נכתבו על גיוס החרדים – כן יתגייסו, לא יתגייסו, כן יישאו בנטל או שלא – כאשר גם ועדת נגל, הוועדה לבחינת תקציב הביטחון ובניין הכוח, מתייחסת להכרח שכל חלקי החברה הישראלית יישאו בנטל.
הוועדה ממליצה על גידול משמעותי של תקציב הביטחון והגדלה של תקני הקבע של רבי סרן בכירים, לדוגמה. בתוך כל המילים, דומה כי נשכחו דרגי הבינים של הצבא. אלו שלמעשה "עושים את העבודה" ונושאים בנטל.
ד״ר גילה אורן היא ראש ההתמחות בשיווק ואסטרטגיה, הפקולטה למינהל עסקים במכללה למינהל. גילה היא מדריכת מסעות לפולין, מדריכה ביד ושם ועורכת מחקרים על תחום השואה.
תקציב המדינה לשנת 2025 מביא עימו מיזוג מרתק של בשורות חיוביות ואתגרים לא פשוטים. מצד אחד, הוא משקף השקעות משמעותיות בתחומים קריטיים שמבטיחים עתיד טוב יותר לישראל. מצד שני, הוא חושף פערים וחסמים שממשיכים להכביד על הציבור הרחב.
בצד החיובי, תקציב 2025 מצטיין בתוכניות פיתוח שאפתניות בתשתיות. ההשקעה בפרויקטי תחבורה ציבורית, כדוגמת הרכבת הקלה והרחבת הרכבת התחתית בתל אביב, זוכה להקצאה מרשימה של 20 מיליארד ש"ח.
רו"ח דניאל יעקובזון הוא חוקר וראש תחום חשבונאות ניהולית בביה"ס לחשבונאות של המסלול האקדמי המכללה למינהל.
שמורת החולה היא עדות ליכולת ההשתקמות של הטבע
"אני לא מרגישה ששבעה באוקטובר ערער את ההומניזם שלי"
הגיע הזמן לומר את דעתך
רוצים להגיב? הצטרפו לזמן ישראל רוצים לפרסם פוסט? הצטרפו לזמן ישראל רוצים לפרסם פוסט ולהגיב לכתבות? הצטרפו לזמן ישראל רוצים שנשמור לכם את הלייקים שעשיתם? הצטרפו לזמן ישראל
- לכל תגובה ופוסט עמוד בזמן ישראל שניתן לשתף ישירות ברשתות החברתיות ולשלוח באימייל
- עמוד הפרופיל הפומבי שלך ירכז את כל התגובות שפרסמת בזמן ישראל
- אפשרות להגיש פוסטים לפרסום בזמן ישראל
- אפשרות להגיב לכתבות בזמן ישראל
- קבלו את המהדורה היומית ישירות לתיבת האימייל שלכם
תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
"בעת כתיבת שורות אלה נפטרו בשוודיה כ-900 חולי קורונה. במדינה מתגוררים כ-10 מליון תושבים. אם אכן עברה שוודיה את תקופת השיא, התמותה מקורונה תהיה, לכל היותר, כפולה מהתמותה השנתית שם משפעת (הנעה בין 50 ל- 100 נפטרים למליון)."פסק הדין המסתמן? שוודיה צדקה. העולם טעה. טעות קולוסאלית. /// במקום לקבור את עצמו מבושה (4650 מתים ויותר מ1000 נדבקים חדשים ליום חודשיים אחרי!) ממשיך הפרופסור הלא מלומד הזה לסמן את שוודיה בתור הצלחה היסטרית. ראו מאמר בארץ מהיום5 ליוני.
ובינתיים… השבדים עצמם מכים על חטא של טעות שעשו.
בשני קליקים בערך. פורסם בליי נט.
צריך עוד זמן כדי שנוכל להעריך נכון את פעילות מדינת ישראל בנושא. ומאוד יכול להיות שיתגלה כי מדינת ישראל פעלה היטב. דבר שיגדיל את הייסורים שלכם.
https://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-5741659,00.html
מוביל המדיניות השוודית נגד הקורונה מודה: "אנחנו במצב נורא"
לאחר שמספר הקורבנות במדינה חצה את רף ה-4,000, האפידמיולוגית הראשית הקודמת של שוודיה יצאה לראשונה בביקורת על התנהלות הממשלה: "סגר מוקדם היה מאפשר לנו להתכונן טוב יותר להגן על הפגיעים ביותר". האפידמיולג הנוכחי מודה: "אנחנו במצב נורא"
"אם אכן עברה שוודיה את תקופת השיא, התמותה מקורונה תהיה, לכל היותר, כפולה מהתמותה השנתית שם משפעת (הנעה בין 50 ל- 100 נפטרים למליון) "
היא לא עברה את תקופת השיא. השיא לעת עתה היה ב 23.4, 116 מתים ביום.
התמותה נכון להיום, 18.5, היא 370 למיליון, פי 3-7 משפעת עונתית. מספר המתים התייצב על כ 70 ביום ו בוודאות ימותו עוד אלפים, המגפה רחוקה מסופה.
בזירה הכלכלית פגיעה קשה, דומה לזו שספגו שכנותיה של שוודיה שהטילו סגר, בלמו את המחלה והתמותה בהן היא פחות מ 100 למיליון. אדם מבוגר בדנמרק ונורווגיה פחות חושש לצאת לחנות או מסעדה מאשר בן גילו מסטוקהולם מוכת הקורונה.
חודש עבר מאז שהטענה המחברת."ייצוב גרף התמותה היומית מראה מהלך חלק של הגעה לשיא בין ה-6 באפריל ל-8 באפריל וירידה מהפיסגה" . ייצוב גרף התמותה היומית מראה מהלך חלק של הגעה לשיא בין ה-6 באפריל ל-8 באפריל וירידה מהפיסגה ייצוב גרף התמותה היומית מראה מהלך חלק של הגעה לשיא בין ה-6 באפריל ל-8 באפריל וירידה מהפיסגה.ואם לוקחים בחשבון את מספר המקרים החדשים ומשווים את התוצאות עם שכנים קרובים מבחינתם ומסורות, טענות המחבר אינן רק ספקות …https://www.worldometers.info/coronavirus/country/sweden/
אין עצוב ומתסכל לצפות בטמטומו הבהמי של מרבית העולם. כל אדיוט יכול לראות שבשפעת קשה נפטרים בישראל קרוב ל 1000 איש בשנה.
ההתנהלות השוודית היתה מהתחלה השפויה היחידה במערכה פוליטית מלוכלכת שכל מטרתה למוטט מערכות כלכליות כדי לשלוט בציבור באופן מוחלט.
מי שחושב שבני האדם צריכים לחיות לנצח ולחרב סופית את כדור הארץ בפיצוץ אוכלוסין מזוויע, שייך כנראה לרוב.
המיעוט שייך לשוודים ועוד כמה אנשים .
נכון להיום, 2000 מתים. 200 לכל מיליון נפש. ומה המצב אצל השכנות שכן הטילו סגר? בדנמרק יש 74 מתים למיליון נפש, בנורווגיה 35 ובפינלנד 31. הפער צפוי לגדול בשבועות הקרובים. בשוודיה יש כ 600 חולים חדשים ביום, פי 5 ויותר מאשר אצל השכנות.
אם משווים את שוודיה לשכנותיה דנמרק ונורווגיה, שהטילו סגר ונוקטות בבידוד ואיתור נשאים, מתקבלת התמונה הבאה.
בכולן לא קרסה מערכת הבריאות.
בכולן לא קרסה הכלכלה.
בכולן, כולל שוודיה, הכלכלה נפגעה קשות. חלקית בגלל השלכות המשבר בעולם, חלקית בגלל צעדי הממשלה (גם בשוודיה, למשל איסור על התכנסות של יותר מ 50 איש), וחלקית בגלל השלכות של התנהלות וולונטרית של הציבור, למשל הימנעות מטיולים ולינות במלונות. גם זה קורה בשוודיה לא פחות. הציבור השוודי אינו שותף להערכת פרופ' שחר שמדובר במחלה דמוית שפעת.
בכולן היו מקרי מוות מקורונה והנגיף עדיין קיים. בשוודיה מספרי הנשאים גבוהים פי כמה. עד כמה בדיוק קשה לומר, כי הם אינם בודקים אלא מי שמתאשפז. מספר המתים לנפש גבוה פי 3 מהממוצע אצל השכנות ומספר החולים במצב קשה גבוה פי 8.
גזר דין חד משמעי אין פה וספק אם יהיה.
באופן מפתיע אני חושב שיש לך מספר טעויות יסוד ( כפרופסור אני בטוח שהגשתה מספר מאמרים לכן זה מפתיע אותי )
אם תבדוק תראה שגם באתר שציינת מקבלים את המידע מ FOHM
שוודיה היא מדינה ענקית, ולמעשה רוב הנתונים ( בטוח נתוני המוות ) הם בעיקר מרבע מהאוכלוסיה המרוכז במחוז סטוקהולם.
דגש נוסף הוא על הנתונים המאוד חריגים שלהם המטוטלת שלהם זזה יותר מידי ובעצבנות גדולה מידי כדי שאפשר יהיה לנתח את הנתונים בצורה מדויקת ויש להתייחס אליהם בחשדהו ותקננהו
בהתחשב בכמות המדינות שחטפו סטירה ענקית ( וחוזקה של הסטירה) הסגר היה כורח המציאות. שוודיה יותר מהכל מסמנת לנו את אחד התמרורים בדרך באסטרטגיית היציאה מהמשבר.