כמה צעירים מרצועת עזה מצאו את מותם כאשר ניסו להיכנס באופן בלתי חוקי ליוון דרך הים באמצעות סירת דיג שטבעה בלב ים. תופעת הבריחה של צעירים מרצועת עזה לחו"ל מתרחבת בגלל המצב הכלכלי הקשה, האבטלה ושלטון הדיכוי של חמאס.
אבל כבד שורר ברצועת עזה לאחר שלפני כשבועיים נמסר על מותם של כמה צעירים תושבי הרצועה אשר טבעו בים מול חופי יוון.
مفقودون من #غزة جرّاء غرق قارب مهاجرين قبالة سواحل #اليونانhttps://t.co/zixVMGdBtS#قناة_الغد
— قناة الغد (@AlGhadTV) November 6, 2021
עד כה נמשו מהים שתי גופות, האחת של אנס אבו רג'ליה מח'אן יונס והשנייה של נצראללה אלפרא, גם הוא תושב ח'אן יונס.
האירוע הטרגי הזה לא סוקר כמעט באמצעי התקשורת בישראל או באמצעי התקשורת הבינלאומיים.
אבל כבד שורר ברצועת עזה לאחר שלפני כשבועיים נמסר על מותם של צעירים תושבי הרצועה, שטבעו בים מול חופי יוון. האירוע הטרגי הזה לא סוקר כמעט באמצעי התקשורת בישראל או בעולם
ניצולים מהסירה שטבעה, ועליה צעירים מרצועת עזה, סיפרו בשיחות טלפון מטורקיה לקרוביהם ברצועת עזה שיש נעדרים נוספים.
ברשתות החברתיות הופצה הקלטת שיחה טלפון של אחד הניצולים, תושב הרצועה, מספר לאימו על האסון הטרגי הנורא: "הדגים אכלו אותנו, היינו שעתיים במים עד שחולצנו", הוא סיפר וביקש ממנה לעדכן את משפחותיהם של צעירים אחרים שנספו באסון.
מדובר בסירת דיג שניסתה להבריח צעירים עזתיים דרך הים מטורקיה ליוון. יש מאות צעירים מובטלים מחפשי עבודה אשר מנסים להיכנס באופן בלתי חוקי ליוון ומשם להגיע לאחת ממדינות אירופה, למצוא בה עבודה ואחר כך להביא אליה את בני משפחותיהם מרצועת עזה.
"הדגים אכלו אותנו"- צעיר מרצועת עזה מספר בבכי לאימו בשיחת טלפון כיצד ניצל מטביעת סירה שהבריחה דרך הים צעירים עזתיים לחופי יוון המחפשים עבודה. אסון טרגי שהפך לשיחת היום ברצועה.https://t.co/1TuSioyy2G
— יוני בן מנחם yoni ben menachem (@yonibmen) November 16, 2021
התופעה הזו מתרחבת באחרונה ברצועת עזה בגלל המצב הכלכלי הקשה. צעירים עזתיים חוסכים כסף ויוצאים דרך מעבר רפיח למצרים ומשם לטורקיה.
בטורקיה קיימת רשת הברחות, אשר תמורת סכום של 3000 דולר לאדם מבריחה את הצעירים העזתיים בסירות דיג למים הטריטוריאליים של יוון ומשם הם מגיעים בשחייה לחופי יוון.
בטורקיה קיימת רשת הברחות, אשר תמורת סכום של 3000 דולר לאדם מבריחה את הצעירים העזתיים בסירות דיג למים הטריטוריאליים של יוון ומשם הם מגיעים בשחייה לחופי יוון
בשנים האחרונות אירעו כמה תאונות שבהן נספו עשרות מתושבי הרצועה, כשסירות הדיג הקטנות שהבריחו אותם נקלעו לסערה בלב ים וטבעו.
אבל המצב הכלכלי הקשה והסבל ברצועה הם בלתי נסבלים וצעירים רבים מוכנים להמר בחייהם כדי לנסות ולברוח מהגיהנום העזתי.
#Gaza: Funeral of Anas Abu Rajila, who tried to immigrate to Europe but ended up drowning at sea, on his way to Greece
Large crowds attended the funeral of Gaza resident Anas Abu Rajila, who drowned after trying to reach Greece on an immigrant boat. His body arrived… (1/3) pic.twitter.com/XN4W3zBjVo
— AbuAliEnglishBot (@AbuAliEnglishB1) November 14, 2021
על פי נתונים של האו"ם, שיעור האבטלה ברצועת עזה מגיע ל-52 אחוזים, יותר מ-70 אחוזים של המשפחות ברצועה חיות מתחת לקו העוני.
למרבית הצעירים ברצועה אין עתיד, אין באפשרותם לקבל חינוך אוניברסיטאי ואחר כך למצוא תעסוקה, להתחתן ולהקים משפחה.
המצור הכלכלי של ישראל על הרצועה הוא כבד, גם לאחר 4 סבבי לחימה. מאז שהחל המצור הישראלי ב-2007 אין שיפור במצב הכלכלי הקשה. לכך יש להוסיף את שלטון הדיקטטורה והדיכוי של חמאס.
במהלך "צעדות השיבה" על גבול הרצועה לפני כשנתיים יצאו צעירים מובטלים רבים להפגין על גדר הגבול עם ישראל תמורת סכומים קטנים של כסף. רבים מהם נפצעו מירי חיילי צה"ל.
על פי גורמים ברצועת עזה יש כיום ברצועה כ-5000 צעירים נכים אשר נפגעו ברגליהם מירי במהלך הפגנות "צעדות השיבה", זו הייתה אחת הסיבות לכך שהנהגת חמאס החליטה להפסיק את ההפגנות ההמוניות על גבול הרצועה.
בשנים האחרונות אירעו כמה תאונות שבהן נספו עשרות מתושבי הרצועה, כשסירות הדיג הקטנות שהבריחו אותם נקלעו לסערה בלב ים וטבעו. אבל הסבל והמצב הכלכלי ברצועה בלתי נסבלים וצעירים רבים מוכנים להמר בחייהם
תופעת הבריחה של הצעירים העזתיים מרצועת עזה אינה צפוייה להיפסק בקרוב, למרות הסיכונים הרבים הכרוכים בה. אין להם שום ניצוץ של תקווה באופק הקרוב. המלחמה האחרונה ברצועת עזה שאותה יזם חמאס ונמשכה 11 ימים רק החריפה את המצב הכלכלי. החורף ממשמש ובא ואלפי משפחות שבתיהן נהרסו או נפגעו במלחמה, עלולות להישאר במקומות מגורים ארעיים. פעולות השיקום החלו רק לפני כחודש והן אמורות להימשך כמה חודשים.
שיחות הרגיעה שאותם מוביל המודיעין המצרי המתווך בין חמאס לישראל לא יפתרו את בעיית האבטלה והמצב הכלכלי הקשה. הן ישפרו, במקרה הטוב, את אספקת החשמל, הכנסת סחורות ומזון והעסקת כמה אלפי פועלים בעבודה בישראל.
כמאה אלף משפחות ברצועה ממשיכות לקבל סיוע כספי מקטאר. מדובר בסכום של 100 דולר בחודש למשפחה.
המצב הביטחוני מתוח, השקט הוא מדומה, חמאס נערך לסבב לחימה נוסף מול ישראל והפיצוץ הבא הוא רק שאלה של זמן.
יוני בן מנחם הוא חוקר במרכז הירושלמי לענייני ציבור ומדינה, מזרחן, עיתונאי, מנ"כל רשות השידור לשעבר, מרצה למזה"ת ותקשורת (צילום: דוד וינוקר)
בדובאי לא תימצא נוסחה לפתרון משבר האקלים
תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
אנרגיה גרעינית ומימן הם עתיד העולם.
הגיע הזמן שהאנושות תודה בוועידת האקלים הבאה בדובאי – COP28 שהיא טעתה בהנחה שאנרגיות מתחדשות הן הפתרון לאנושות לאספקת חשמל נקיי ובמחיר סביר. הוא לא ולא.
יש לעבור לאידיאליזציה של ייצור אנרגיה באמצעות כורים גרעיניים ומימן.
תכנון של אנרגיה אזורית בה כורים קטנים, בלתי מסוכנים ומודולריים (SMR – עד MW 300) מייצרים את כול סוגי האנרגיה הנדרשים: חשמל עבור האוכלוסייה בהתאם לצריכה – יום/לילה, חום להפקת מימן ירוק כאשר צריכת החשמל קטנה (חורף/קיץ, יום/לילה, נקודות שיא, דרישה עבור האוכלוסייה, תעשיה, מנועים, רכב חשמלי.
כורים גרעיניים (ביקוע, היתוך) עושים את העבודה באמינות רבה יותר, ללא פליטות וזול יותר.
הכול תוך שלוקחת בחשבון את הצרכים של המרחב (אזור) אותו משרתת.
אפשרות לקיום אידיאליזציה של ייצור אנרגיה נקייה, זולה תוך סינרגיות של המימן והגרעין. יכולת התמרון לעבור מיצור חשמל להפקת חום וייצור מימן כחומר דלק נקי למנועים או אגירת אנרגיה וייצור חשמל רק לפי הצורך הסביבתי יש להם ערך כלכלי רב הנותן פתרון כללי למערכת האנרגיה העולמית ומערכת "אפס" פליטות אם מגיעים לאידיאליזציה של מערכת כזו היודעת לייצר את כול האנרגיה אליה תוכננה (וזה הרעיון של SMR).
אני חושב שזה הפתרון הכלכלי והאקולוגי הטוב ביותר לספק צורכי האנרגיה של האנושות ולמנוע המשך פליטות (דבר שהאנרגיות המתחדשות רוח ושמש רחוקות מלספק – כרייה והפקת חומרי מבנה מאד פולטת, סינרגיה עם אגירה וקיבולת מייקרת חשמל ירוק לרמת אי כדאיות).
חובה על משתתפי וועידת האקלים COP28 בדובאי לקחת החלטות חשובות ולא להמשיך "לשחק" באנרגיות מתחדשות. זה הפתרון הכי טוב הקיים ומקווה שאליו חותרים.
אנשי איכות הסביבה בפועל תומכים באנרגיה גרעינית, מימן ואנרגיית היתוך
מכיוון שזו דרך בטוחה לייצר כמויות בלתי מוגבלות של אנרגיה עם זיהום מינימלי או פגיעה בטבע.
שומרי סביבה אידיאולוגיים מתנגדים לכך בדיוק מהסיבה הזו.
סינרגיה (אִגְבּוּר) היא פעולה משותפת של שני גורמים או יותר הנותנת תוצאה טובה יותר מצירוף פעולות כל הגורמים בנפרד.
בסינרגיה האינטראקציה יוצרת שלם שגדול מסך סכום מרכיביו.
השבוע רצו ברשתות החברתיות ציטוטים מתוך דבריו של העיתונאי אמנון אברמוביץ':
"הדבר הכי חשוב שיצא מהמלחמה הזאת (הוא) שהפוליטיקה תחדל להיות קריירה. אי אפשר להפקיד את גורלנו בידי יריב לוין, ומירי רגב, ושמחה רוטמן, ובצלאל סמוטריץ', ואיתמר בן גביר, ועמיחי שיקלי, ואריאל קלנר ועמית הלוי. אני חושב שאנשים שכבר עשו לביתם מתחומי המשק, הניהול, הכלכלה, האקדמיה, פעילים חברתיים וממערכות שונות חייבים להיכנס לפוליטיקה כשליחות, ולא כקריירה".
עמירם גיל הוא משפטן, יועץ ומרצה. עומד בראש המיזם מוסדות, הפועל לחיזוק המוסדות הדמוקרטיים בישראל. לשעבר מנהל תכנית קלינית ומרצה למשפטים באוניברסיטת רייכמן, עורך דין בפירמות בישראל ובארצות הברית, וחבר ועד מנהל ואחראי על מדיניות בארגוני חברה אזרחית.
פוסטים המתפרסמים בבלוגים של זמן ישראל מייצגים את כותביהם בלבד. הדעות, העובדות וכל תוכן המוצג בפוסט זה הם באחריות הבלוגר/ית וזמן ישראל אינו נושא באחריות להם. במקרה של תלונה, אנא צרו קשר.
תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
ועדיין- פוליטיקה היא עולם תוכן שחובה ללמוד אותו כדי להיות אפקטיבי ולהשפיע. לא רוצה לקרוא לכך מקצוע? תקרא בשם אחר. אבל עם כל ההוקרה והכבוד מעשיהם של מי שהזכרת, מס' שבועות אינו זמן מספיק להכיר את התחום כדי להמשיך להשפיע מעבר לנושא האישי .
עוד אחד שמסוגל להסתכל תמיד רק מצד אחד של המפה והעיקר מדבר על אומץ…אסור לנו להפקיר את גורלינו לאנשים כמו אברמוביץ וחבריו בתקשורת השמאלנית, ובטל לא לאנשים כמו גנץ, לפיד, מיכאלי וחבריהם שדוחפים כבר שנים לנתק אותנו מהזהות היהודית שלנו ולערער על צדקת דרכינו, זאת ארץ אבותינו, והיא שייכת לעם היהודי
את מקור הנוהג להתאבל על המתים ניתן למצוא בתיעודים המוקדמים ביותר של חיי קהילה. נדמה לנו לעתים כי המוות ושלל המנהגים העוטפים אותו מוחלטים וקבועים, אך כמו כל תופעה חברתית עברו מנהגי הקבורה תהליך של שינוי לאורך ההיסטוריה.
הסמלים המאפיינים את מנהגי הקבורה משתנים בין קהילות, ובסימבוליזם זה ניתן למצוא רמזים לאופן בו מפרשות תרבויות שונות את חוויות החיים והמוות.
מתעניינת מאוד בזירה הפוליטית ומרגישה שיש לה מה לכתוב, בעיקר על האופן שבו היא נדונה בתקשורת.
תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
מר ירושלמי הסססמאלני, אני אצביע בן גביר בגלל מה שהוא עושה, הרחוב הערבי שקט בגלל חלוקת הנשקים ומדיניות אפס ההכלה, לא בגלל הבל פיו והבל הניתוח שלך, זה שהוא שמח על חזרת החטופים לא אומר שזו החלטה נכונה , לו היו ממשיכים העיסקה הייתה הרבה יותר טובה, אבל הפראבדה הססמאלני שלך לא יודע מעצור שקר
"אני לא מצליח לראות כרגע עתיד. הכול חסום. קשה לי לראות את פני הילדים התמימים ולחשוב איזה עתיד אנחנו משאירים להם"
קיבוץ עין השלושה. סטודנט. פונה לאילת
הגיע הזמן לומר את דעתך
רוצים להגיב? הצטרפו לזמן ישראל רוצים לפרסם פוסט? הצטרפו לזמן ישראל רוצים לפרסם פוסט ולהגיב לכתבות? הצטרפו לזמן ישראל רוצים שנשמור לכם את הלייקים שעשיתם? הצטרפו לזמן ישראל
- לכל תגובה ופוסט עמוד בזמן ישראל שניתן לשתף ישירות ברשתות החברתיות ולשלוח באימייל
- עמוד הפרופיל הפומבי שלך ירכז את כל התגובות שפרסמת בזמן ישראל
- אפשרות להגיש פוסטים לפרסום בזמן ישראל
- אפשרות להגיב לכתבות בזמן ישראל
- קבלו את המהדורה היומית ישירות לתיבת האימייל שלכם
תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם