לקראת כינוס המועצה המרכזית של אש"ף, קידם יו"ר הרש"פ את מקורביו לתפקידי מפתח, כדי לחזק את מעמדו ואת כוחם בקרב הירושה לאחר שיירד מהבמה הפוליטית. התחזק כוחו של הציר שכולל את חוסיין א-שיח' ומאג'ד פרג' המקורב לאבו מאזן. המועצה תתכנס בהרכב חסר ואמורה לקבל החלטות חשובות בקשר ליחסים עם ישראל.
חוסיין א-שיח', השר לעניינים אזרחים ברש"פ ומקורבו של יו"ר הרש"פ מחמוד עבאס, הודיע כי המועצה המרכזית של אש"ף תתקיים ברמאללה בתחילת החודש הבא ותדון בנושאים המדיניים, הארגוניים והלאומיים של העם הפלסטיני.
השר לעניינים אזרחיים ברש"פ, המקורב לאבו מאזן, הודיע, כי המועצה המרכזית של אש"ף תתקיים ברמאללה בתחילת החודש הבא ותדון בנושאים המדיניים, הארגוניים והלאומיים של העם הפלסטיני
בכך הוא שם קץ להדלפות בתקשורת על דחיית הכינוס של המועצה המרכזית למועד בלתי ידוע בגלל חילוקי הדעות בין פלגי אש"ף השונים.
ב-18 בינואר כינס מחמוד עבאס את הוועדה המרכזית של תנועת פת"ח, הנחשבת ל"פוליטבירו" של התנועה שהיא מפלגת השלטון של הרש"פ, כדי לקבל החלטות על מינויים חשובים בשורות אש"ף, שיאושרו בכינוס המועצה המרכזית של הארגון.
על פי גורמים בכירים בפת"ח, מחמוד עבאס העביר החלטות שמחזקות את מעמדו ושליטתו באש"ף, אך במקביל החל "לחלק את עוגת השלטון" למקורביו. זאת כדי להציבם בעמדות מפתח שיחזקו אותם בקרב הירושה בצמרת פת"ח לאחר שהוא יירד מהבמה הפוליטית.
ההחלטות שהתקבלו הן:
1
תמיכה מלאה של תנועת פת"ח במחמוד עבאס כיו"ר אש"ף וכ"נשיא מדינת פלסטין".
2
תמיכה בחוסיין א-שיח' לתפקיד חבר הועד הפועל של אש"ף. א-שיח' הוא המועמד להחליף את צאיב עריקאת, שמת ממחלת הקורונה, כאחראי מטעם אש"ף על המשא ומתן עם ישראל.
3
תמיכה בהמשך כהונתו של עזאם אלאחמד (מקורב נוסף למחמוד עבאס) כחבר הועד הפועל של אש"ף.
4
תמיכה במינויו של רוחי פתוח לתפקיד יו"ר המל"פ במקום סלים זענון, שהתפטר מתפקידו בגלל גילו המתקדם.
עפ"י בכירים בפת"ח, אבו מאזן העביר החלטות לחיזוק מעמדו ושליטתו באש"ף, אך במקביל החל "לחלק את עוגת השלטון" למקורביו, כדי להציבם בעמדות מפתח בקרב הירושה
מחמוד עבאס קידם את מקורבו חוסיין א-שיח' לתפקיד חבר הוועד הפועל של אש"ף. א-שיח', ביחד עם הגנרל מאג'ד פרג', נחשבים היום ל"ציר החזק" ברש"פ, שמקורב מאוד למחמוד עבאס ולשני בניו. הם אלה שמנהלים בפועל את הרש"פ ואמורים גם "לדאוג" לשני בניו של מחמוד עבאס ולאינטרסים הכלכליים שלהם אחרי שמחמוד עבאס יירד מהבמה הפוליטית.
על פי גורמים בכירים ברש"פ, גם ראש המודיעין הפלסטיני מאג'ד פרג' חיזק בחודשים האחרונים את מעמדו בתוך הרש"פ ומחוצה לה כהכנה לקרב הירושה על ראשות הרש"פ. מאג'ד פרג' מוביל את הקו של המלחמה בטרור והידוק שיתוף הפעולה הביטחוני עם ישראל, ארה"ב ומדינות ערב המתונות, ומניעת השתלטות חמאס על הגדה.
החלוקה בצמרת הרש"פ היא שחוסיין א-שיח' יהיה האחראי הבכיר ל"תיק המדיני" ומאג'ד פרג' האחראי הבכיר ל"תיק הביטחוני".
מנגד קיימת בצמרת פת"ח האופוזיציה לציר של חוסיין א-שיח' ומאג'ד פרג' שמתחרה גם היא בקרב הירושה על תפקיד יו"ר הרש"פ. המחנה הזה כולל את מזכ"ל פת"ח ג'בריל רג'וב ואת מחמוד אלעאלול, סגן יו"ר תנועת פת"ח.
בתנועת פת"ח יש כבר ביקורת על המינויים של חוסיין א-שיח' ושל רוחי פתוח, ברשתות החברתיות מתנהל נגדם מסע הכפשה המאשים אותם בשחיתות ובחוסר התאמה לתפקיד.
בתנועת פת"ח יש כבר ביקורת על המינויים של חוסיין א-שיח' ושל רוחי פתוח לצמרת אש"פ, ברשתות החברתיות מתנהל נגדם מסע הכפשה המאשים אותם בשחיתות ובחוסר התאמה לתפקיד.
רוחי פתוח מואשם בהברחת מכשירי טלפון ניידים וחוסיין א-שיח' במכירת אישורי כניסה לישראל. pic.twitter.com/PzKxJAxgkk— יוני בן מנחם yoni ben menachem (@yonibmen) January 23, 2022
במקביל מוחמד דחלאן, בכיר פת"ח לשעבר שגורש מהתנועה ע"י מחמוד עבאס בהאשמות שחיתות, בתיאום עם בכיר פת"ח מרוואן ברגותי, האסור בכלא הישראלי לתקופה של 5 מאסרי עולם, ממשיכים לנהל קרב על דעת הקהל בשטחים כדי לנסות ולהפוך לרלוונטים בקרב הירושה.
דחלאן, בכיר פת"ח לשעבר שגורש מהתנועה ע"י אבו מאזן בהאשמות שחיתות, בתיאום עם בכיר פת"ח ברגותי, האסור בישראל ל-5 מאסרי עולם, מנהלים קרב על דעת הקהל בשטחים
מחמוד עבאס נוהג על פי עקרון "ישחקו הנערים לפני", הוא מאוד רוצה שיורשו או יורשיו ימשיכו לדאוג לו ולבני משפחתו ולאימפריה הכלכלית האדירה שהם הקימו, מהבחינה הזו חוסיין א-שיח' ומאג'ד פרג', השולט בכוחות הביטחון של הרש"פ, יותר אמינים מבחינתו ונאמנים לו ולמשפחתו מאשר ג'בריל רג'וב או מחמוד אלעאלול.
מחמוד עבאס בן ה-86 ממשיך בינתיים לתפקד ולא ברור מתי יירד מהבמה הפוליטית. המצב בשטחים איננו מאפשר כרגע עריכת בחירות נוכח המחלוקת המתמשכת בין פת"ח לחמאס והתחזקות חמאס ברחוב הפלסטיני. מחמוד עבאס לא יילך למהלך של "התאבדות פוליטית".
לכן סביר להניח שאם הוא ימות או ייכנס למצב של נבצרות בגלל מצבו הרפואי, ייבחר לו יורש זמני במוסדות פת"ח עד לעריכת בחירות, או שהשלטון יחולק זמנית, בהסכמה בין שלושת הבכירים בצמרת פת"ח ותוקם מעין "טרויקה" זמנית.
ישראל חוששת מאוד מקרב הירושה בצמרת פת"ח מכיוון שלכל בכיר בפת"ח יש מיליציה חמושה בגדה והקרב עלול לגלוש להתנגשויות מזויינות, אולם היא איננה מתערבת בעניניים הפנימיים שלה, עם זאת גורמים מדיניים בכירים בירושלים מביעים קורת רוח משדרוג מעמדם של חוסיין א-שיח' ומאג'ד פרג' בצמרת הרש"פ, השניים תומכים בחיזוק הקשר המדיני והביטחוני עם ישראל ובמלחמה נגד חמאס שמנסה להשתלט על הגדה.
הכינוס של המועצה המרכזית של אש"פ בחודש הבא הוא חשוב מאוד, המועצה אמורה לקבל שורה של החלטות מדיניות חשובות הנוגעות לקשר עם ישראל ועם ממשל ביידן נוכח הקיפאון בתהליך המדיני והאכזבה מממשל ביידן שלא עמד עד כה בהבטחותיו לפלסטינים לפתוח מחדש את משרדי אש"פ בוושינגטון ואת הקונסוליה האמריקנית בירושלים.
אם אבו מאזן ימות או ייכנס לנבצרות בשל מצבו הרפואי, ייבחר לו כנראה יורש זמני במוסדות פת"ח עד לבחירות, או שהשלטון יחולק בהסכמת שלושת בכירי פת"ח למעין "טרויקה" זמנית
ככל הנראה המועצה המרכזית של אש"ף תתכנס ללא השתתפות נציגי ארגוני החזית הדמוקרטית והחזית העממית. יו"ר הרש"פ מחמוד עבאס שיגר משלחת בראשותו של ג'בריל רג'וב לדמשק כדי לשכנע את הנהגותיהם להשתתף בכינוס.
על פי גורמים בפת"ח, ג'בריל רג'וב נכשל במשימה, ראשי החזית העממית והחזית הדמוקרטית מסרבים להשתתף בכינוס ברמאללה ודורשים כי הכינוס יתקיים מחוץ לשטחים, הרחק מאוד מההשפעה והשליטה של ישראל וצה"ל.
ישראל וממשל ביידן כבר העבירו מסרים ליו"ר הרש"פ המזהירים אותו מפני קבלת החלטות קיצוניות בכינוס המועצה המרכזית של אש"ף, שעלולות להחריף את מצבה של הרש"פ.
יוני בן מנחם הוא חוקר במרכז הירושלמי לענייני ציבור ומדינה, מזרחן, עיתונאי, מנ"כל רשות השידור לשעבר, מרצה למזה"ת ותקשורת (צילום: דוד וינוקר)
התרבות הפוליטית שלנו, השיטה הפוליטית שלנו, שבורות ורקובות לגמרי. בגידתה של ח"כ ג'ידא רינאווי זועבי בבוחרי מרצ היא רק עוד ביטוי של השבר העמוק הזה. מי שאחראי לריקבון הוא נתניהו, שהפך בוגדנות בבוחרים למטבע עובר לסוחר ו"נירמל" שוחד, מירמה והפרות אמונים בכל תחום שבו נגע, כולל שיחוד פוליטיקאים כשיטה.
התרבות הפוליטית והשיטה הפוליטית שלנו שבורות ורקובות לגמרי. בגידתה של ח"כ רינאווי זועבי בבוחרי מרצ היא עוד ביטוי לשבר העמוק הזה. מי שאחראי לריקבון הוא נתניהו, שהפך בוגדנות בבוחרים למטבע עובר לסוחר
נכון שהיו דברים כאלה גם בעבר. המונח "כלנתריזם" – קניית בגידה של נבחר ציבור בבוחריו תמורת טובת הנאה – בא לעולם כבר ב-1956, המיצובישי של גולדפרב שסייעה להעברת הסכמי אוסלו זכורה היטב גם היא.
אבל נתניהו לקח את המעשים הללו כמה וכמה מדרגות הלאה, והפך אותם לכלי העבודה המרכזי שלו, לצד הקמפיינים השחורים ברשתות, והשגת כספי טייקונים למימונם ולמימונו. אלו העוגנים של השיטה הביביסטית, אלו הערובות והבטוחות להישרדותו הפוליטית, וזו תהיה מורשתו הבאושה שאתה נחייה עוד שנים ארוכות, ושאת מחיריה כולנו משלמים כבר שנים.
עכשיו, עם עריקתה המפתיעה של זועבי – חברת כנסת שלא נבחרה בבחירות פנימיות אלא שוריינה ברגע האחרון ברשימת מרצ – מן הקואליציה, אם אכן תתפזר הכנסת וישראל תלך לבחירות חמישיות רק בגלל חוסר המעצורים הטוטלי של נתניהו וחסידיו, אנחנו עלולים לשלם בעוד הידרדרות משמעותית לעברי פי פחת.
יש רק פתרון מעשי ומיידי אחד להפסקת מחול השדים המופרע שמחולל כאן נתניהו, והוא העברת חוק טוהר המידות ("חוק הנאשם") בנוהל בהול. סילוקו של נתניהו ושל כלל הנאשמים והמורשעים האחרים מן הכנסת ומן החיים הציבוריים בכלל. הכנסת צריכה לסמן קו ברור ולקבוע נורמות חדשות לאישי ציבור.
יש רק פתרון מעשי ומיידי אחד להפסקת מחול השדים המופרע שמחולל נתניהו: חוק טוהר המידות ("חוק הנאשם") בנוהל בהול. סילוקו וסילוק כלל הנאשמים והמורשעים מהכנסת והחיים הציבוריים
אילו היה חוק כזה מובא למשאל עם הוא היה זוכה לרוב מוחץ. אף אזרח/ית הגון/ה איננו מעוניין להפקיד על הקופה הציבורית ולהושיב בחדרי קבלת החלטות גורליות נוטלי שוחד או חשודים בנטילתו, וגם לא רמאים או מפירי אמונים.
הדיון בנושא הפך פרסונלי, ממוקד-נתניהו, אבל מדובר בנושא עקרוני וקיומי.
דמוקרטיה אכולת-שוחד לא תשרוד ככזו, וישראל בתקופת נתניהו כבר הידרדרה משמעותית בכל המדדים הבינלאומיים של שחיתות ושל דמוקרטיה. אם לא נשכיל לעצור את ההידרדרות, נצלול לחברתן של מדינות עולם שלישי, ביטחוננו הלאומי ייפגע אנושות, ומירקם חיינו כישראלים ישתנה לבלי הכר.
לחוק טוהר המידות בנוסח מורחב, שינקה את הממשלה, הכנסת והחיים הציבוריים בכלל מנאשמים/ות ועבריינים/ות, צריך להוסיף עוד חוק-חירום להצלת הדמוקרטיה – חוק שימנע מחבר/ת כנסת לגנוב את המנדט שהעניקו בוחריו/ה למפלגתו/ה, ולהישאר בכנסת.
המנדט צריך להיות נכס של המפלגה, ולא של הח"כ הבודד. ח"כ/ית שלא ירצה להמשיך להיות חלק מסיעתו מכל סיבה שהיא – אידאולוגית עם או בלי מרכאות, בריאותית, פסיכולוגית, תעסוקתית או כל סיבה שלא תהיה – יחוייב להתפטר מיידית מהכנסת והמנדט שלו/ה יוחזר אחר כבוד למפלגתו/ה. לא תהיה לא שום אופציה לערוק או להתפטר רק מהמפלגה, ולהישאר בכנסת. מספיק עם השיגעון הזה.
לחוק טוהר המידות שינקה את החיים הציבוריים מנאשמים ועבריינים, צריך להוסיף עוד חוק-חירום להצלת הדמוקרטיה – שימנע מחכ"ים לגנוב את המנדט שהעניקו הבוחרים למפלגתם ולהשאר בכנסת
גם את החוק המאפשר פיצול של שליש מחברי סיעה מכהנת צריך לעדכן. במפלגות קטנות של מתחת ל-10 מנדטים אין לאפשר פיצול בשום אופן. במפלגות של מעל 10 מנדטים ניתן אולי לאפשר פיצול של מינימום 50% מהסיעה, וגם זה בהתניות מחמירות שצריך להגדיר במדויק.
פיצול כזה צריך להיעשות רק כאשר יש סיבה אידאולוגית מוצקה, ורק כשניתן לוודא שאין מדובר בשוחד פוליטי או מתן טובות הנאה מכל סוג. לא ברור שניתן ליצור תנאים כאלה כלל.
במצב הנוכחי, לאחר 16 שנות פיגועים ביביסטים באושיות הדמוקרטיה והממשל הישראלי, וכל עוד לא מתקנים את הלאקונה המאפשרת בגידת ח"כ/ית בבוחריו/ה מבלי שיתפטר מהכנסת, ההצבעה שלנו בבחירות היא בגדר הימור פרוע והנחת הקול שלנו על קרן הצבי.
אם כל ח"כ/ית יכול/ה לגנוב את המנדט ולערוק לצד השני, וכך קורה בפועל והופך ל"נורמלי החדש", מה משמעות ההצבעה שלנו למפלגת X או Y? אנחנו בידיים של הנוכלים/ות, של המשחדים/ות ושל המשוחדים/ות.
בנוסף, העובדה שסחר-מכר בחברי/ות כנסת, הפעלת טרור כלפיהם/ן וכלפי בני משפחותיהם/ן, מתן שוחד וטובות הנאה, כל אלה עוברים מתחת לאפן של רשויות אכיפת החוק שהפכו אסקופה נדרסת תחת ממשלות נתניהו, מוציאה עוד לבנה משמעותית מחומת ההגנה על הדמוקרטיה.
לדוגמה, בעלה של עידית סילמן והיא עצמה היו אמורים להיחקר מיידית במשטרה על סמך דבריהם-שלהם באשר להבטחות שניתנו להם. ההבטחות שניתנו לכאורה לחברי כנסת נוספים מסיעת ימינה מהוות גם הן עילה מוצקה לחקירה יסודית. אבל המשטרה והפרקליטות מעדיפות לעצום עיניים.
לאחר 16 שנות פיגועים ביביסטים באושיות הדמוקרטיה, וכל עוד לא מתקנים את הלאקונה המאפשרת בגידת חכ"ים בבוחריהם, הצבעתנו היא בגדר הימור פרוע והנחת הקול שלנו על קרן הצבי
כך קורסות דמוקרטיות. כך קורסות מדינות. ישראל נמצאת בצומת הסטורי, והציבור חייב לאלץ את נבחריו/ותיו להניח חסמי-עורקים על הפצעים המדממים שפצע הביביזם בדמוקרטיה שלנו. מיד אחר כך, ומשתיכון ממשלה מתפקדת ויציבה, יש לגשת לשינוי יסודי של שיטת הממשל ושיטת הבחירות כולה.
ערן עציון הוא יזם מדיני ופוליטי, דיפלומט בכיר לשעבר, כיהן כסגן ראש המועצה לביטחון לאומי במשרד ראש הממשלה, וכראש התכנון המדיני במשרד החוץ. המוטו שלו הוא: Speak Truth to Power. מאמין שהמפתח לעתיד ישראל, והעולם החופשי, הוא מהפיכה בשיטה הדמוקרטית
תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
הבחירות לפרלמנט, שהתקיימו השבוע בלבנון (15 במאי), הן הראשונות מאז פריצתה של המחאה הציבורית במדינה באוקטובר 2019. התוצאות מבטיחות שהמצב הפוליטי בלבנון יוסיף להיות סבוך ומאתגר, אולם יש בהן מספר התפתחויות מעניינות, שעשויות להשפיע על מגמות ארוכות-טווח יותר בזירה הלבנונית.
תוצאות הבחירות שהתקיימו השבוע בלבנון, לראשונה מאז פרוץ המחאה הציבורית ב-2019 מבטיחות שהמצב הפוליטי בלבנון יוסיף להיות סבוך ומאתגר, אך עם התפתחויות מעניינות
חשוב להצביע על מספר תוצאות בעלות עניין:
- מחנה ה–8 במרץ, במילים אחרות מחנה החזבאללה ותומכיו, נחלש בהשוואה לבחירות הקודמות. הוא מונה כעת 61 חברי פרלמנט (מתוך 128), לעומת 71 בפרלמנט היוצא. המשמעות: אובדן הרוב בפרלמנט. עם זאת, היחלשותו נובעת מירידה בכוחם של בעלי בריתו של חזבאללה, ולאו דווקא של העדה השיעית (חזבאללה ואמל), ששמרה ככלל על כוחה וזכתה יחד ב–27 מנדטים.
- בעדה הנוצרית חל שינוי משמעותי למדי, לפיו מפלגת "הזרם הפטריוטי הלאומי", בהנהגת חתנו של הנשיא אעון, ג'בראן בסיל, איבדה מכוחה ואיננה המפלגה הנוצרית הגדולה ביותר. מפלגת "הכוחות הלבנוניים" בהנהגת סמיר ג'עג'ע, יריבתה המרה, חלפה על פניה עם 20 מושבים בפרלמנט על-פני 18 ליריבתה.
- "העצמאיים" – "מחנה" חדש, המונה כעת 14 חברי פרלמנט, נבחרו על בסיס מצע אזרחי, שהדגיש את ההכרח בשינוי ויצא נגד השחיתות ושליטת המשפחות הגדולות והאליטות המסורתיות. לא מדובר במחנה מגובש, ויהיה מעניין לבחון את התנהלותו או חבירתו לגורמי כוח אחרים בשבועות ובחודשים הבאים.
האם מדובר בכיוון חדש אליו צועדת לבנון? וכמובן, מהן המשמעויות לישראל?
לא מדובר, לצערם של גורמים רבים בלבנון ומחוצה לה, ב"שחר של יום חדש". למעשה, תמונת המצב הפוליטית מסובכת ומורכבת יותר, ומלאכת הרכבתה של ממשלה חדשה תהיה מאתגרת ביותר. מבחינה זו, לא מדובר בשורה תחתונה חיובית, מיידית לפחות, מבחינת הציבור הלבנוני, שכן תנאי מוקדם והכרחי להזרמתו של סיוע בינלאומי ללבנון הינו ממשלה ומוסדות מתפקדים.
Voters in Lebanon drove the Hezbollah militant group and its political allies out of a parliamentary majority, and a dozen new independents won seats, according to official results released on Tuesday. https://t.co/wWs8QmYna3
— The New York Times (@nytimes) May 18, 2022
אין בכך גם כדי לבשר על שינוי משמעותי שיבלום את כוחו והשפעתו של חזבאללה בזירה הפוליטית בלבנון. חשוב להבהיר, כי הצרת צעדיו של הארגון, ובעיקר כוחו הצבאי, לא הייתה ואיננה על הפרק מבחינה מעשית. אולם תמונת המצב המורכבת יותר כעת תחייב את הארגון לשקלל בצורה מושכלת יותר את מרחב התמרון שיש בידיו.
לא שחר של יום חדש, ואף לא שינוי משמעותי שיבלום את כוח והשפעת חזבאללה בזירה הפוליטית בלבנון. תמונת המצב המורכבת יותר כעת תחייב את הארגון לשקלל בצורה מושכלת יותר את מרחב התמרון שלו
העדה הנוצרית מפולגת אולי יותר מתמיד, ותידרש לחשבון נפש לגבי המשך דרכה. קשה להניח שזה יקרה כך שהפילוג ישרת בהכרח את מחנה החזבאללה ותומכיו, כפי שהיה בשנים האחרונות. מדובר בתהליך היסטורי של היחלשותה של העדה הנוצרית, דמוגרפית ופוליטית, שמצליחה לשמור על מעמדה הבכיר רק מכוח החוקה (הנשיא חייב להיות נוצרי), אשר שוחקת משנה לשנה את החיבור שלה למציאות הדמוגרפית בשטח.
התופעה המרעננת ביותר הינה כאמור המועמדים העצמאיים שנבחרו לפרלמנט – 14 חברים חדשים. יש בכך ביטוי מעודד לטלטלה שעוברת על החברה הלבנונית בשנים האחרונות, ובעיקר מאז אוקטובר 2019. ההשלכות המיידיות אינן ברורות, ויש להמתין להתרוצצויות שיתקיימו במסדרונות הפוליטיים בתקופה הקרובה. אולם, יתכן שהשלכותיהן ייראו ויורגשו בטווח הארוך יותר.
Lebanon's next parliament will feature fragmented blocs including:
– A smaller share of seats for Hezbollah’s allies
– A more empowered pro-Saudi party
– A surprise showing for reform-minded first-time MPs.https://t.co/tRJ5tbbUn6— Timour Azhari (@timourazhari) May 18, 2022
מבחינת ישראל, אין הרבה בשורות, לבטח לא בטווח הזמן המיידי-קרוב. חוסר היציבות הפוליטית בלבנון צפוי להימשך, כמו גם ההשפעה הרבה (מאד) של החזבאללה ומחנהו.
המשוכות הפוליטיות המידיות שעל הפרק: כינונה של ממשלה חדשה. והאתגר המשמעותי והמסקרן ביותר: בחירתו של נשיא חדש, שצריכה להתקיים באוקטובר השנה. סיכוייו של ג'בראן בסיל, חתנו של הנשיא המכהן מישל אעון, הנושא עיניו לתפקיד, הסתבכו עוד יותר. לא ברור כלל ועיקר אם חזבאללה יחליטו לתמוך בו, או שהנסיבות החדשות תכתבנה כיוון אחר.
כך או כך, ולמרות שכאמור לא צפוי שינוי בכוחו של חזבאללה, אין לבטל על הסף את המסר הטמון בבחירות הללו, ובעיקר בכל מה שנוגע לחברה האזרחית בלבנון. שוררת בקרבה תחושה של הישגיות, שיש לקוות שתישמר, ולא תגווע במהרה.
למרות שלא צפוי שינוי בכוח חזבאללה, אין לבטל את המסר הטמון בבחירות הללו, ובעיקר בנוגע לחברה האזרחית בלבנון. שוררת בקרבה תחושת הישגיות, שיש לקוות כי תישמר
חשוב שישראל תביט על כך באורח חיובי, אמנם זהיר ובערבון בהחלט מוגבל, אך לא תבטלה על הסף.
השגריר בדימוס מיכאל הררי הוא עמית מדיניות במיתווים – המכון הישראלי למדיניות-חוץ אזורית ולשעבר שגריר ישראל בקפריסין. הררי כיהן בתפקידים בכירים בחטיבה לתכנון מדיני ובמרכז למחקר מדיני במשרד החוץ. כיום הוא מרצה בחוג למדע המדינה במכללה האקדמית עמק יזרעאל. https://www.mitvim.org.il/he/
הגיע הזמן לומר את דעתך
רוצים להגיב? הצטרפו לזמן ישראל רוצים לפרסם פוסט? הצטרפו לזמן ישראל רוצים לפרסם פוסט ולהגיב לכתבות? הצטרפו לזמן ישראל רוצים שנשמור לכם את הלייקים שעשיתם? הצטרפו לזמן ישראל
- לכל תגובה ופוסט עמוד בזמן ישראל שניתן לשתף ישירות ברשתות החברתיות ולשלוח באימייל
- עמוד הפרופיל הפומבי שלך ירכז את כל התגובות שפרסמת בזמן ישראל
- אפשרות להגיש פוסטים לפרסום בזמן ישראל
- אפשרות להגיב לכתבות בזמן ישראל
- קבלו את המהדורה היומית ישירות לתיבת האימייל שלכם
תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
אם אגלה שטעות דעתי – אומר בקול, קודם כל לעצמי: כדה"א משתנה, מי שמזהה ת'כיוון – עונג עילאי, גילוי מחשבת הבריאה/אלוהות; שמחה ותמימות ויראה בעבודת ה'. זה העניין: מנהיג חייב להיות פשוט ורחוק מאמידות כלכלית מופרזת. אבו מאזן זה הרע במיעוטו, ובכל זאת – בגין יכול לעשות לו קצת ריפרש לתודעה