JavaScript is required for our website accessibility to work properly. דן פרי: איגרת מניו יורק - משהו השתבש בארצות הברית | זמן ישראל

איגרת מניו יורק משהו השתבש בארצות הברית

יונה מתה כמשל מסויים (צילום: דן פרי)
דן פרי
יונה מתה כמשל מסויים

הייתי פעם סוג של "אמריקאי מכוער". גדלתי בארצות הברית והתחנכתי שם וכשעזבתי לפני כ-30 שנה הפגנתי נטייה ברורה לזלזל בשאר העולם.

למי שהיה מוכן להקשיב הסברתי שאמריקה הינה הדבר האמיתי; אירופה היא מוזיאון יפהפה אך עבש, ולמעט מספר מובלעות של קדמה (יפן, אוסטרליה, ישראל בדוחק) – רוב השאר זה בושה וחרפה, וכדאי שישבו בשקט וילמדו מאתנו איך בונים חברה וכלכלה.

לתקופה קצרה, לאחר קריסת ברית המועצות ב-1991, הייתה אמריקה מעצמת העל היחידה: נראה היה שהדמוקרטיה והקפיטליזם ניצחו, ואלה יוחסו בראש ובראשונה לאמריקה.

מולדובים, דומיניקנים וישראלים – נאלצו להקשיב לי כשאני מסביר, שלמרות שכל המדינות פועלות בהתאם לאינטרסים – רק אמריקה דורשת שהפעולה תהיה גם הדבר הנכון לעשותו

בעיני המיוחדות של אמריקה התבססה גם על מוסר, לא פחות. מולדובים, דומיניקנים וישראלים נאלצו להקשיב לי כשאני מסביר, שלמרות שכל המדינות פועלות בהתאם לאינטרסים – רק אמריקה דורשת שהפעולה תהיה גם הדבר הנכון לעשותו.

במבט לאחור אינני יכול להסביר מדוע חשבתי דברים כאלה על מקום שבו יש פוליטיזציה (ובחירה ישירה) של שופטים ושוטרים בכירים, שמאפשר ארגון מחדש של מחוזות בחירה ודיכוי השתתפות מיעוטים בבחירות – כדי לשמור על שלטון המיעוט, שמוביל את העולם המפותח באחוזי כליאה ובאי-שוויון, ושאיכשהו קושר שירותי בריאות בסיסיים בתעסוקה – כאשר ההחזרים לאזרח תלויים כמעט לחלוטין בחברות ביטוח, שהמודל העסקי שלהן מבוסס על התחמקות מתשלום.

אבל הדבר המגוחך ביותר הוא טירוף הנשק האישי.

ביום בו הגעתי לביקור בשבוע שעבר, שני יורים, שלפחות אחד מהם כיוון בבירור למיעוטים, הרגו 22 אנשים בעיר הטקסנית אל פאסו על גבול מקסיקו ותשעה בדייטון שבמדינת אוהיו. מאז לא שומעים כמעט על משהו אחר, ושוב סוער הויכוח על רפורמה בנושאי נשק.

יש תחושה מייאשת של חוסר תוחלת כל פעם מחדש: הרי ברור שהרפובליקנים יחסמו כל רפורמה, שלא לדבר על שינוי ממשי. הם מתנגדים אפילו לבדיקות רקע ולמיגבלות על מכירת רובי סער. כן: הם מאמינים שיש סיבה שאזרחים יוכלו לרכוש נשק אוטומטי המיועד לצרכים צבאים. כך נהרגים עשרות אנשים בשניות.

הרפובליקנים מתנגדים אפילו לבדיקות רקע ולמגבלות על מכירת רובי סער. כן: הם מאמינים שיש סיבה שאזרחים יוכלו לרכוש נשק אוטומטי המיועד לצרכים צבאים

הרפובליקנים מתעקשים על כך למרות שהרוב רוצה רפורמה. הסיבה לכף היא קיומו של מיעוט, שעבורו הזכות לנשק היא נושא ההצבעה הקובע. באמריקה, שבה כמעט מחצית מהאזרחים אינם מצביעים, ואי אפשר לדעת מה יקרה בקלפי, יש השפעה גדולה למיעוט כל כך מחוייב לעניינו, שתמיד מתייצב ביום הבוחר.

לכן השאלה הקריטית היא האם יגיע היום, שהרוב שדורש רפורמה יהיה מחוייב לעניין באותה מידה, או לפחות במידה מספקת, ואז יעניש את הרפובליקנים.

בניסיון למנוע זאת, שדולת הנשק ממנפת את נאמנותם המרשימה של האמריקנים לחוקת ארה"ב, כולל התיקון השני הבעייתי למדי. תיקון זה קיים בכמה גרסאות מבלבלות וסובל מעיוותי לשון ותחביר מוזרים.

נראה שהוא מבטיח לא "לפגוע" בזכות "להחזיק ולשאת נשק" – אך גם אומר שזה תקף ל"מיליציה מוסדרת היטב" – צירוף מילים שלא בדיוק מתאים לתוקפים המטורללים מהימים האחרונים. הוויכוח על למה התכוונו "המייסדים" הנערצים לא ייפתר לעולם. בינתיים אנשים נהרגים וילדים עוברים הכשרה על איך להסתתר בכיתות לימוד.

נראה שהתיקון השני מבטיח לא "לפגוע" בזכות "להחזיק ולשאת נשק" – אך גם אומר שזה תקף ל"מיליציה מוסדרת היטב" – צירוף שלא בדיוק מתאים לתוקפים המטורללים מהימים האחרונים

יתכן שאנחנו בנקודת מפנה. האירועים האחרונים הגיעו בעונת בחירות לנשיאות, והדמוקרטים, שרואים בנשיאותו של דונלד טראמפ מצב חירום בינלאומי, מנצלים את עניין הנשק בחדות מחשבה לא אופיינית.

זכרו: זו המפלגה שנכנעה כשהרפובליקנים במשך כמעט שנה סירבו אפילו לדון במינוי מועמדו של הנשיא אובמה לבית המשפט העליון, מריק גרלנד – מהלך מהמם שלא היה עולה על הדעת בימים כתיקונם.

ואובמה עצמו, מעשה נעבעך אמיתי, ויתר על האפשרות למנות אותו ללא דיונים בפגרה, בימיו האחרונים כנשיא. לרוב הם משחקים רמי מול יריבים עם רצח בעיניים וסכין בין השיניים (קצת כמו מקביליהם מהמרכז-שמאל הישראלי).

לכן זה מעניין שהמועמדים הדמוקרטים השבוע הורידו את הכפפות, ויתרו על האדיבות המיותרת, והחלו להאשים ישירות את הנשיא טראמפ באחריות, בגלל האמירות הגזעניות והמתסיסות שלו נגד מהגרים בלתי חוקיים.

אליזבת' וורן מאיימת לעקוף את הקונגרס בענייני הנשק במטרה להוריד את הקטל הנורא ב-80% תוך שנה. בין אם זה מציאותי או לא – כל הכבוד לה.

טראמפ, בור אך בעל חושים חדים, מבחין במעשה עצמו. עכשיו הוא ממלמל משהו על בדיקות רקע קלות. לעג לרש, אבל שיפור. בהופעותיו הראשונות השבוע הוא דבק בנרטיב שגורס כי הקטל, שאין לא אח ורע בעולם המפותח, הוא לא קשור לנשק אלא לנושאי בריאות הנפש. ההיקש הוא שאמריקאים הם האנשים הכי משוגעים בעולם.

אולי יש הסבר פשוט יותר: באמריקה יש כ -120 אקדחים ל -100 איש לעומת פחות משלושה בבריטניה. פי 40 יותר (לישראל, אגב, יש בערך 7). שיעור מקרי המוות השנתיים באמריקה הוא מעל 12 לכל 100,000 תושבים – פי 50 יותר מאשר בבריטניה. שני העמים נראים משוגעים באותה מידה – אבל אחד מהם חמוש עד צואר.

איך הכל נהיה כל כך מופרך?

לדעתי רוס פרו (שנפטר לאחרונה) נושא באחריות רבה. המיליארדר המוקיון פיצל את ההצבעה השמרנית בבחירות 1992 וגזל מג'ורג 'בוש האב קדנציה שניה.  ביל קלינטון היה נשיא מוצלח אך הרפובליקנים לא יכלו להתמודד עם העוול ודי ירדו מהפסים. עד היום תאוות השלטון שלהם מצדיקה בעיניהם כל תעלול (גם כאן, בדומה למקביליהם הישראלים).

בתור בונוס, הם גם הגוף המוביל בעולם להכחשת ההתחממות הגלובלית, מתסיסים נגד כל פעולת נגד, ומתעקשים שקיים דיון מדעי בעניין – על אף שאין.

יש גם השקפה אחרת, כמובן.

יש לי חבר בקהיר, שם ביליתי חלק ניכר מהעשור האחרון, והוא תומך בטראמפ. הוא איש מקצוע רציני ממערב התיכון האמריקאי, שמסתובב בעיר המפוייחת בחליפה מהודרת עם מטפחת מקופלת מציצה מהכיס. הוא משדר הדר ונימוס עד שהנושא עובר לפוליטיקה. או אז הבחור נשמע כמו טראמפ על סטרואידים – שנים לפני עלייתו של נוכל הנדל"ן.

הוא אומר שאמריקה הפכה למקום בינוני בו גשרים מתמוטטים, כבישים מתפוררים ותלמידים לא יודעים קרוא וכתוב כי היא התנתקה מהמצויינות, והחליפה מריטוקרטיה ברדיפת צדק חברתי מזווית התקינות הפוליטית (למשל, דיון ציבורי אובססיבי בעניין שרותים לטרנס-ג'נדר).

אפשר להתווכח ועשיתי זאת: הוא חושב שמדינת רווחה בארה"ב מעודדת עצלות, ואילו אני חושב שאי-השוויון הגיע למימדים מבחילים ומסוכנים. אנו מאבחנים באופן שונה – אבל רואים סימפטומים דומים.

בביקור בניו יורק השבוע אני רואה את הסימפטומים  מסביב. פנו אלי יותר קבצנים ברחובות וראיתי יותר הומלסים ישנים על סמרטוטים בשבוע אחד מאשר בכל שאר שנת 2019 בתל אביב.

בביקור בניו יורק השבוע אני רואה את הסימפטומים  מסביב. פנו אלי יותר קבצנים ברחובות וראיתי יותר הומלסים ישנים על סמרטוטים בשבוע אחד מאשר בכל שאר שנת 2019 בתל אביב

ניו יורק ממורמרת. בעוד שכמעט כל מי שאני פוגש כאן מביע יאוש וכעס על טראמפ, הם מתעלמים מסיבה חשובה למה שקרה: אמריקה, למרות שהיא המציאה את אפל וגוגל ומתהדרת בהרווארד וסטנפורד, נראית לחלק ניכר מאזרחיה כמדינה בנסיגה (בעוד שחלק מהנתונים הכלכליים נראים בסדר, כמעט מחצית מהאמריקאים לא יכולים ללקט 400 דולר בשעת חירום).

זה מכעיס אנשים, ואנשים זועמים עושים דברים מטופשים. זה הקדים את טראמפ, וזה הוליד את נשיאותו הקטסטרופלית.

דן פרי שירת כעורך ראשי של סוכנות איי-פי במזה"ת (מבסיסו בקהיר) לאחר תפקידים דומים באירופה, אפריקה והאיים הקריביים. שימש כיו"ר התאחדות עתונאי החוץ בישראל. איש היי טק ויזמות בעבר ובהווה. עקבו אחריו ב: https://danperry.substack.com

פוסטים המתפרסמים בבלוגים של זמן ישראל מייצגים את כותביהם בלבד. הדעות, העובדות וכל תוכן המוצג בפוסט זה הם באחריות הבלוגר/ית וזמן ישראל אינו נושא באחריות להם. במקרה של תלונה, אנא צרו קשר.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לפוסט המלא עוד 1,052 מילים
כל הזמן // יום שישי, 24 באפריל 2026
מה שחשוב ומעניין עכשיו
הפסקת אש באיראן ובלבנון

נסיה כראדי, בת ה-11 שנפצעה אנוש מפגיעת טיל איראני בבני ברק, מתה מפצעיה

דיווח: ויטקוף וקושנר יצאו לשיחות עם איראן בפקיסטן; גם שר החוץ האיראני יצא לאסלאמאבאד, שם מעריכים כי סבב שיחות נוסף ייערך בשבוע הבא ● נתניהו הסתיר מהציבור שחלה בסרטן הערמונית לפני כמה חודשים וטופל בהקרנות ● ימנו בנימין זלקה, בן 21, נרצח לאחר שהותקף על ידי נערים שהתפרעו בפיצרייה שבה עבד ביום העצמאות

לכל העדכונים עוד 25 עדכונים

למה פוליטיקאים יוצאים בהכרזות כאילו הם כל-יודעים?

זאת כנראה תופעה רווחת בקרב פוליטיקאים: הם נוטים להסתמך על נטייתם של המוני אנשים להיאחז בעמדה קיצונית, בינארית, בתפיסה של שחור-לבן שאין בה מקום לאמצע, לגוונים אפורים.

כל דעה פסקנית ונחרצת מתבססת על הכללות גורפות. לתפיסה מעין זאת נלווים בדרך כלל קושי להכיל אמביוולנטיות. פסקנות הדוחה כל ספקנות.

שלומית טנא היא עיתונאית לשעבר (ב"על המשמר" ובהמשך ב"ידיעות אחרונות")..יוצאת קיבוץ. ב-1981 החלה בסיקור עיתונאי שוטף של הקיבוצים.

פוסטים המתפרסמים בבלוגים של זמן ישראל מייצגים את כותביהם בלבד. הדעות, העובדות וכל תוכן המוצג בפוסט זה הם באחריות הבלוגר/ית וזמן ישראל אינו נושא באחריות להם. במקרה של תלונה, אנא צרו קשר.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לפוסט המלא עוד 677 מילים
אמיר בן-דוד

סבא שלי היה נאצי

ריאיון לאחר שגילה כי סבו שלו היה חבר במפלגה הנאצית וקצין בוורמאכט, יוהאנס שפור מציע כיום סדנאות מחקר ייחודיות לגרמנים המבקשים להתעמת עם עברה האפל של משפחתם ● בריאיון לזמן ישראל הוא אומר: "אנשים מעדיפים לדעת את האמת הקשה מאשר למלא את החלל בדמיון שלהם"

לכתבה המלאה עוד 1,940 מילים

"לאהוב לעד רק ליום אחד"  - על פזמוניה של מירית שם אור

השבוע ציינה מירית שם אור את יום הולדתה, וזו הזדמנות להיזכר בכמה משיריה ולעמוד על ייחודם.

מירית שם אור ­­- עיתונאית וסופרת מוערכת – נודעה גם כמי שכתבה עשרות להיטים לאורך השנים. מירית מעולם לא שאפה להציג עצמה כמשוררת, אלא כתמלילנית שבעצם "נקלעה לסיטואציה".

ד"ר אמיר מזור הוא היסטוריון המתמחה בעולם האסלאם של ימי הביניים ובקורות היהודים תחת שלטון האסלאם. כמו כן כותב טורי דעה בנושא גיבורי תרבות בתחום המוסיקה הפופולרית, השירה והפיזמונאות בישראל.

פוסטים המתפרסמים בבלוגים של זמן ישראל מייצגים את כותביהם בלבד. הדעות, העובדות וכל תוכן המוצג בפוסט זה הם באחריות הבלוגר/ית וזמן ישראל אינו נושא באחריות להם. במקרה של תלונה, אנא צרו קשר.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לפוסט המלא עוד 1,129 מילים

למקרה שפיספסת

אוצר מילים
מושגי יסוד להבנת המציאות הישראלית
אֱנוֹשִׁיּוּת 299

מתוך התהום רייצ׳ל גולדברג פולין מציעה לנו מפת דרכים איך להיות אדם טוב בעולם

לכתבה המלאה עוד 908 מילים

החרב שאוכלת את הבית - האם ה"ביטחון" הפך לדת של מוות?

בזמן שמהדורות החדשות של 2026 ממשיכות להזין אותנו בסיסמאות על "ניצחון מוחלט", "הסרת האיום לצמיתות" ו"שינוי פני המזרח התיכון", כדאי שנבין את המנגנון התודעתי שמאפשר למשטרים לבצע פשעים מחרידים מבלי שהם יוגדרו ככאלה.

ההיסטוריון וחוקר הג'נוסייד א. דירק מוזס מציע בספרו "The Problems of Genocide" מראה שחורה ומפכחת: המושג "ביטחון קבוע" (Permanent Security) הוא המנוע המרכזי שמאחורי האלימות המודרנית. זוהי המלכודת שבה כולנו כלואים.

ארנון הראל הוא כותב ואזרח הפועל במסגרת המחאה האזרחית בישראל. כתיבתו נעה על התפר שבין ניתוח ביקורתי לפעולה אזרחית, ומתמקדת בפערים שבין חוק, מוסר וכוח בפעולת מוסדות המדינה. הראל רואה בכתיבה עצמה אקט אזרחי, ובשתיקה לנוכח עוולות – צורה של שיתוף פעולה. 20 שנות קבע ועוד 15 שנות מילואים בחיל האוויר בתפקידי פיקוד בשדה, מודיעין ומטה; 25 שנות אפיון, עיצוב פיתוח וניהול פרויקטים של מערכות מידע גדולות; 6 שנות הוראה בתיכון. בעל השכלה אקדמאית נרחבת ומגוונת.

פוסטים המתפרסמים בבלוגים של זמן ישראל מייצגים את כותביהם בלבד. הדעות, העובדות וכל תוכן המוצג בפוסט זה הם באחריות הבלוגר/ית וזמן ישראל אינו נושא באחריות להם. במקרה של תלונה, אנא צרו קשר.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לפוסט המלא עוד 879 מילים

תגובות אחרונות

זירת הבלוגים
הזמן שלך לומר את דעתך
הצטרפות

הממשלה טענה במשך חודשים ש"זו לא העת" לחקור, וכעת, כשבאופק מסתמנות בחירות, הרכב של שבעה שופטי בג"ץ בראשות המשנה לנשיא סולברג שוקל להניח לנושא עד לאחר הבחירות כדי לא לספוג אש פוליטית ● הרעיון להמתין למשפט הציבור בקלפי מרוקן מתוכן את הביקורת השיפוטית ומשדר מסר הרסני שלפיו ניתן לחמוק מחקירת המחדל הגדול בתולדות המדינה ● פרשנות

לכתבה המלאה עוד 981 מילים ו-1 תגובות

"יצירה היא הבסיס ליהדות"

יעקב אגם, אבי האומנות הקינטית, יחגוג בחודש הבא 98 ● השבוע קיבל את פרס ישראל לאומנות פלסטית בטקס אישי שנערך עבורו במוזאון הנושא את שמו בראשון לציון ● כשהוא מוקף במשפחתו ובמעריציו, אגם סיפר על ההשראה ששאב מדיונות החול בילדותו ומסביר מדוע שום דבר באומנות שלו לא נשאר במקום

לכתבה המלאה עוד 1,123 מילים

סרן במיל' ותומך להט"ב מול מועמדים שמרניים

בכירי עיריית ת"א נמנעים מתמיכה פומבית בבחירות לרב הראשי, אך לפי דיווחים שוקלים לגבות מועמד של ש"ס או מועמד מהימין שמתח ביקורת על קהילת הלהט"ב ● מנגד מתמודד הרב אריה לוין, הנתפס כאופציה ליברלית ומקדם פלורליזם דתי, אך אינו נהנה מתמיכה מובהקת בסיעות החילוניות ● אחד מתומכיו: "יש לנו חלופה ליברלית טובה, למה לא לתמוך בה?"

לכתבה המלאה עוד 629 מילים

פסטיבל הניצחון המוקדם של טראמפ קורס אל תוך המציאות

הפסקת האש השברירית הוארכה, אך אי־הוודאות סביב המו"מ והמתיחות במצר הורמוז רק גוברות ● בין הצהרות הניצחון של טראמפ לדיווחים על היקף הפגיעה באיראן נחשפים פערים ● גם בצד הישראלי ההישגים מתערערים מול המציאות ● כשאין הכרעה צבאית ברורה, כל צד מבקש לנצח דרך הנרטיב, בעולם של שקרים ומניפולציות ● פרשנות

לכתבה המלאה עוד 683 מילים ו-1 תגובות

משמרות המהפכה ממשיכים לייצר משוואות אש במצר הורמוז ומסרבים לשלוח נציגים לשיחות התיווך בפקיסטן ● מחירי הנפט המזנקים פוגעים בעולם אך גם איראן סובלת ממשבר קמח ומתקשה לשנע נפט החוצה ● במקום לחזור לאופציה הצבאית, הנשיא האמריקאי מהמר על קריסה כלכלית של טהרן ● פרשנות

לכתבה המלאה עוד 671 מילים

תשאירו לי מקום להתנגד

בערב יום העצמאות ישבתי עם אהובתי מול הטלוויזיה רק כדי לגלות שהשיר "תשאירי לי מקום לחבק אותך" שכתבתי לה לפני 35 שנים - שיר קטן ואינטימי נטול פאתוס - טובע בים של קיטש פוליטי מצמרר וקברים מוארים ● טקס המשואות לא היה רק מופע חנפנות למנהיג שחיבר בין אנטבה לעזה, אלא אירוע שהדגים איך פוליטיקאים מוחקים את האמת בעזרת רגשנות מזויפת

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
2

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לכתבה המלאה עוד 1,595 מילים ו-2 תגובות

תוגת הישראליות 2026

13 שנים אחרי פרישתו, הפובליציסט והסאטיריקן דורון רוזנבלום חוזר לריאיון לרגל יום העצמאות ומסביר למה המציאות שתיאר בספרו "תוגת הישראליות" לפני שלושה עשורים רק הקצינה ● ממעמקי הפנסיה המאושרת שלו, הוא מנתח את אובדן הנורמליות, מתגעגע לחילוניות הפרגמטית של בן-גוריון, ומבקר את המנהיגות "הדלוזיונלית" של נתניהו, שגזלה את חייהם של שני דורות

לכתבה המלאה עוד 2,432 מילים ו-1 תגובות

הר הקודש והזיכרון הפך להר הבחירות הפרטי של נתניהו

סיור בהר הרצל בין חלקות הקברים הריקות של נופלי ששת הימים לאלו הטריות והצפופות מדי מהשנתיים וחצי האחרונות ממחיש את המציאות הבלתי נסבלת של השכול הישראלי ● אלא שבמקום להתייחד עם הכאב ולשאת באחריות, ראש הממשלה ושליחיו בחרו לשעבד את טקסי יום הזיכרון ויום העצמאות למסע בחירות מביך שמטרתו אחת: למחוק את אירועי השבעה באוקטובר ● פרשנות

לכתבה המלאה עוד 932 מילים

בזמן שענקיות התוכנה מאבדות גובה, מותגי עבר כמו נוקיה, בלקברי וקודאק מבצעים קאמבק ● באמצעות ויתור על האגו ואימוץ זהות חדשה, הן מוכיחות שאפשר לקום לתחייה גם אחרי 15 שנה – על חשבון החברות החזקות ● פרשנות

לכתבה המלאה עוד 581 מילים

ומאוד לא פשוט

המסדרון מזיכרון לעצמאות היה תמיד עבור מיליוני ישראלים רגע מזוקק שבו אנחנו מזכירים לעצמנו למה אנחנו כאן ובזכות מי ● אפשר לטעון שמי שאיבד את התחושה הזאת השנה הוא סתם "חמוץ" ● אבל בעצם, הוא מיואש ● דעה

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לכתבה המלאה עוד 739 מילים
התחברו לזמן ישראל

רוצים להגיב לכתבות? התחברו עכשיו

  • לכל תגובה עמוד בזמן ישראל שניתן לשתף ישירות ברשתות החברתיות ולשלוח באימייל
  • עמוד הפרופיל הפומבי שלך ירכז את כל התגובות שפרסמת בזמן ישראל
  • קבלו את המהדורה היומית ישירות לתיבת האימייל שלכם
הערה: כאשר אתם מתחברים לזמן ישראל אתם מסכימים לתנאי השימוש
Register to continue
Or Continue with
Log in to continue
Sign in or Register
Or Continue with
שלחנו לך אימייל
לינק להתחברות מחכה לך בתיבה
סגירה
בחזרה לכתבה

עיתונות איכותית מתקיימת בזכות קוראים שתומכים בה

תמכו בנו

עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית היא יסוד הכרחי לחברה חופשית ובריאה.

ישראל מתמודדת עם מתקפה חסרת מעצורים על יסודות הדמוקרטיה ועל כל המוסדות הממלכתיים שלה. ובמקביל, התקשורת הישראלית מאבדת את עצמאותה ואת יכולתה לבקר את השלטון. זמן ישראל הוכיח שאפשר גם אחרת: שניתן ליצור עיתונות חופשית, אחראית, ביקורתית ונחושה, המגינה על שלטון החוק ועל זכות הציבור לדעת.

תמיכתכם תאפשר לנו להמשיך לפרסם תחקירים, ניתוחים וכתבות עומק הנשענים על עובדות, ועל עבודה עיתונאית מקצועית ויסודית.