שתי ידיעות שפורסמו בשבוע שעבר בעניין שירות בתי הסוהר, מפנות זרקור אל צומת שבו מצויה ישראל.
דיווח צנוע סיפר על חנוכת מתחם כליאה חדיש בבית הסוהר אלה, סמוך לבאר שבע. נמסר שהמתחם תואם לדרישות פסיקת בית המשפט העליון מ-2017, והוא נועד לתת מענה לאנשים המצויים בתחתית הסולם החברתי: אסירים.
טובה הרצל היא גמלאית של משרד החוץ. שרתה כקצינת קישור לקונגרס בשגרירות ישראל בוושינגטון, הייתה השגרירה הראשונה של ישראל במדינות הבלטיות להאחר התפרקות ברה"מ, ופרשה אחרי כהונה בדרום אפריקה.
שתי התפתחויות דרמטיות מתרחשות לנגד עינינו – הקריסה המהירה של משטר אסד בסוריה, והידיעות על עסקת חטופים, שאולי הפעם הזאת בכל זאת נרקמת לקראת מימוש. על אף שאין קשר ישיר בין שתי ההתפתחויות, הרי ששתיהן קשורות ליום שאחרי כניסת דונלד טראמפ לבית הלבן. אם לחדד: הן מתייחסות לשאלה אם מדיניות ארצות הברית תישען על קטאר או על סעודיה.
בשורה התחתונה קטאר וטורקיה עומדות מאחורי הקבוצה שהשתלטה על סוריה, בעוד שסעודיה והאמירויות מנסות ליצור קשר עם קבוצות אחרות המתנגדות לאותה קבוצה.
פנחס ענברי הוא חוקר בכיר של מזרח התיכון, עיתונאי, סופר, תסריטאי ומשורר. שימש שנים רבות חוקר במרכז הירושלמי לענייני ציבור ומדינה. חיבר ספרי עיון על הבעיה הפלסטינית, וספר בלשנות על שורשי השפה העברית "סיפור שורש". הרומנים שחיבר יחד עם אשתו אביבה הם: "על גב סופה" - על אתגרי הקהילות הנוצריות בגליל המערבי בימי המנדט הבריטי מול האסלאם הרדיקלי ומעמד האישה, ו"שומר השאול" עוסק בשחיתות הישראלית.
בכיכר החטופים נזהרים כל מוצ"ש מזיהוי פוליטי. משפחות החטופים חושבות שביקורת על הממשלה והעומד בראשה תגרום לממשלה להקשיח את עמדותיה בעניין עסקה, עוד יותר ממה שהיא מקשיחה ומטרפדת עד עכשיו.
בגשר בגין ההפגנה כבר יותר ביקורתית. קוראת לבנימין נתניהו בשמו, מזכירה את ההפקרה ואת המוות של חטופים בשבי. הדוברים, ובראשם עינב צנגאוקר, לא חוסכים מילים בדרישה חד-משמעית לסיים את המלחמה ולחתום על עסקה כדי להציל את חיי החטופות והחטופים החיים.
איתי לנדסברג נבו הוא אזרח המודאג מעומק השחיתות השלטונית, חושש לגורל הדמוקרטיה ומזועזע מהגזענות והאלימות בחברה הישראלית. לשעבר עורך "מבט שני" ומנהל מחלקת תעודה בערוץ הראשון (2002-2017). בן קיבוץ תל יוסף וממקימי הפורום למען אנשי המילואים ( 1995-2017) . כיום במאי, עורך תוכן ומפיק עצמאי.
האם בעידן המודרני מלחמה יכולה להביא להכרעה? מלחמת העולם השנייה נגמרה בכניעה מוחלטת של גרמניה ויפן לבעלות הברית ובהכתבת תנאי הכניעה והסדר מדיני ע"י בעלות הברית. מאז התרחשו לא מעט מלחמות בעולם, אבל המקרים בהם מלחמות הסתיימו בהכרעה ברורה ומוחלטת נדירים (המלחמה בעיראק ב-2003 היא אולי היוצא מהכלל).
ישנן מספר סיבות בגללן במאה ה-21 קשה יותר להשיג הכרעה במלחמה. הגורם הראשון הוא המצאת הנשק הגרעיני. מלחמת העולם השנייה הסתיימה בהטלת שתי פצצות אטום על יפן, מה שהווה את תחילתו של עידן חדש.
מומחית לביטחון ומדיניות גרעין. בעלת דוקטורט ביחסים בינלאומיים מאוניברסיטת חיפה. פוסט-דוקטורט בתוכנית סטנטון לביטחון גרעיני בתוכנית ללימודי ביטחון ב-MIT SSP, עמיתת מחקר במרכז ללימודי ביטחון לאומי (NSSC) באוניברסיטת חיפה. יועצת ואנליסטית פוליטית.
תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
במלחמה בעקבות שואת ה-7 באוקטובר נוסדה "ברית דמים" חדשה בין ארגוני המחבלים המרכיבים את קואליצית הזדון וההפקרה של הדיקטטור ביבים שקרניהו. תשכחו מ"ברית דמים" עם אחינו הדרוזים. קבלו את "ברית דמים" בין הטפילים החרדים לבין הזיונות הדתית בראשותו של בצל (אין) אל סמרטוט רצפה. זו ברית של דם וכסף. כלומר סמרטוט הרצפה משלם פעמיים אחת, בחיי חיילים בני מגזרו ושתיים, תשלום לחרדים בכסף ותמיכה נלהבת באי גיוסם כדי שיחזיקו את קואליצית השואה. הוא עושה זאת בתמיכה חסרת פשרות של הבאבא בובות שלו. אלו רבני הזיונות הדתית שמוכנים לספסר בדם בניהם וחסידיהם, שאכן נופלים במאותיהם, כדי להגשים את חזון הדיקטטורה המשותף להם ולבאבא בובות החרדים. ועל הכל מנצח הדיקטטור הגדול, השטן ביבים שקרניהו.
ורוח הטורבינות על המים
תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
"הזקנה היא הדבר הכי צעיר בחיי"
הגיע הזמן לומר את דעתך
רוצים להגיב? הצטרפו לזמן ישראל רוצים לפרסם פוסט? הצטרפו לזמן ישראל רוצים לפרסם פוסט ולהגיב לכתבות? הצטרפו לזמן ישראל רוצים שנשמור לכם את הלייקים שעשיתם? הצטרפו לזמן ישראל
- לכל תגובה ופוסט עמוד בזמן ישראל שניתן לשתף ישירות ברשתות החברתיות ולשלוח באימייל
- עמוד הפרופיל הפומבי שלך ירכז את כל התגובות שפרסמת בזמן ישראל
- אפשרות להגיש פוסטים לפרסום בזמן ישראל
- אפשרות להגיב לכתבות בזמן ישראל
- קבלו את המהדורה היומית ישירות לתיבת האימייל שלכם
תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
חא הבנתי מדוע נקמה איננה מטרה ראויה.
ואם היא אכן מטרה לא ראויה מה דינם של אלו הנוקמים נקמת דם? גם בהם אסור לנקום?
האם הגישה הזאת הביאה להקטנת הפשיעה או להקטנת בטרור? קצת נתונים יעזרו כאן.
מחבלי הנוח'בה רצוי וחכם להם להם בדיוק את התנאים המינימליים של שבויי מלחמה, כולל – תנאי מגורים, אוכל, וכו'.
ולא מיליגרם או מילימיטר יותר.
וזה לא בגלל שלא מגיע להם יותר (מה שמגיע להם זה בכלל מוות בעינויים) אלא בגלל שלא מגיע להם שאנחנו נרד או נידמה לרמה שלהם.
אז אין שום צורך "להרע" להם אלא פשוט "לתת" להם את המינימום.
ולגבי האסירים הביטחוניים, גם להם, לתת את המינימום שהחוק מקנה להם (החוק הרלווני לסוג, אופי המעמד המשפטי שלהם) אבל מיקרון אחד לא יותר.
ולא לחשוש משום תגובת שרשרת , כי הגיע הזמן ליישם לגביהם את גבולות חוקי הכליאה כלשונם.
לגבי שאר האסירים, פליליים ולא בטחוניים – מצידי, שיתנו להם את כל אותם צ'ופרים שמפסיקים לתת לבטחוניים.