JavaScript is required for our website accessibility to work properly. משרד החוץ של איראן: השיחות עם הסוכנות לאנרגיה אטומית יהיו שיחות "טכניות" | זמן ישראל

משרד החוץ של איראן: השיחות עם הסוכנות לאנרגיה אטומית יהיו שיחות "טכניות"

דגל איראן מתנוסס מול המשרדים הראשיים של הסוכנות לאנרגיה אטומית בווינה, אוסטריה, 24 במאי 2021 (צילום: AP Photo/Michael Gruber)
AP Photo/Michael Gruber
דגל איראן מתנוסס מול המשרדים הראשיים של הסוכנות לאנרגיה אטומית בווינה, אוסטריה, 24 במאי 2021

השיחות בין איראן לבין הסוכנות הבינלאומית לאנרגיה אטומית יהיו "טכניות" ו"מורכבות", כך הודיע היום משרד החוץ של הרפובליקה האסלאמית, לקראת ביקור ראשון של פקחי הסוכנות מאז שטהרן ניתקה את קשריה עם הארגון בחודש שעבר.

היחסים בין הצדדים הידרדרו לאחר שבחודש יוני ניהלו ישראל וארצות הברית מלחמה אווירית בת 12 ימים, שבמהלכה הופצצו מתקנים גרעיניים מרכזיים באיראן. ב־12 ביוני קבעה מועצת הנגידים של הסוכנות כי איראן הפרה את התחייבויותיה לאי־הפצה של נשק גרעיני, יום לפני התקיפות האוויריות הישראליות על איראן שהציתו את המלחמה.

נשיא איראן מסעוד פזשכיאן וראש הארגון לאנרגיה אטומית של איראן מוחמד אסלאמי (מימין) בתערוכה בטהרן המציגה את הישגיה הגרעיניים של המדינה, 9 באפריל 2025 (צילום: Iranian Presidency Office via AP)
נשיא איראן מסעוד פזשכיאן וראש הארגון לאנרגיה אטומית של איראן מוחמד אסלאמי (מימין) בתערוכה בטהרן המציגה את הישגיה הגרעיניים של המדינה בחודש אפריל (צילום: Iranian Presidency Office via AP)

הסוכנות לא פרסמה באופן מיידי הודעה על הביקור של סגן ראש הארגון, שלא יכלול גישה מתוכננת לאתרים גרעיניים באיראן.

דובר משרד החוץ האיראני, אסמאעיל בקאאי, אמר לכתבים שייתכן שתתקיים פגישה עם שר החוץ עבאס עראקצ'י, "אבל מוקדם מדי לחזות מה יעלה מן השיחות, מאחר שמדובר בשיחות טכניות, שיחות מורכבות".

בקאאי גם ביקר את "המצב החריג" של הסוכנות בזמן המלחמה עם ישראל.

"מתקנים אזרחיים של מדינה שהיו תחת פיקוח רציף 24 שעות ביממה היו מטרה לתקיפות, והסוכנות נמנעה מלהפגין תגובה חכמה והגיונית ולא גינתה את המתקפות כפי שנדרש ממנה", אמר.

עראקצ'י אמר בעבר כי שיתוף הפעולה עם הסוכנות – שעתה ידרוש את אישור המועצה העליונה לביטחון לאומי, הגוף הביטחוני הבכיר ביותר באיראן – יתמקד בהגדרה מחדש של אופן שיתוף הפעולה בין הצדדים. ההחלטה צפויה להגביל עוד יותר את יכולת הפקחים לעקוב אחר התוכנית של טהרן, שהעשירה אורניום עד לרמה הקרובה לזו הדרושה לנשק גרעיני.

נשיא איראן מסעוד פזשכיאן הורה ב־3 ביולי על השעיית שיתוף הפעולה עם הסוכנות, לאחר שארצות הברית הפציצה שלושה אתרי גרעין מרכזיים באיראן במקביל למלחמה שניהלה ישראל נגד איראן, שבה נהרגו כמעט 1,100 בני אדם, בהם מפקדים צבאיים רבים. מתקפות התגמול האיראניות הרגו 28 בני אדם בישראל.

בעבר הגבילה איראן את ביקורות הסוכנות כאמצעי לחץ במשא ומתן עם המערב, ולא ברור מתי יתחדשו השיחות בין טהרן לוושינגטון על הסכם בנוגע לתוכנית הגרעין שלה.

סוכנויות המודיעין האמריקאיות והסוכנות הבינלאומית לאנרגיה אטומית העריכו בעבר כי איראן החזיקה בתוכנית נשק גרעיני מאורגנת לאחרונה ב־2003, אף שטהרן העשירה אורניום עד לרמה של 60% – שלב טכני קצר מהרמה של 90% הנדרשת לנשק גרעיני.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
כל הזמן // יום שני, 29 ביוני 2026
מה שחשוב ומעניין עכשיו
התחברו לזמן ישראל

רוצים להגיב לכתבות? התחברו עכשיו

  • לכל תגובה עמוד בזמן ישראל שניתן לשתף ישירות ברשתות החברתיות ולשלוח באימייל
  • העמוד שלך בזמן ישראל יציג את כל התגובות שפרסמת באתר
  • קבלו את המהדורה היומית ישירות לתיבת האימייל שלכם
הערה: כאשר אתם מתחברים לזמן ישראל אתם מסכימים לתנאי השימוש
Register to continue
Or Continue with
Log in to continue
Sign in or Register
Or Continue with
שלחנו לך אימייל
לינק לקביעת סיסמה חדשה מחכה לך בתיבה
סגירה
בחזרה לכתבה

עיתונות איכותית מתקיימת בזכות קוראים שתומכים בה

תמכו בנו

עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית היא יסוד הכרחי לחברה חופשית ובריאה.

ישראל מתמודדת עם מתקפה חסרת מעצורים על יסודות הדמוקרטיה ועל כל המוסדות הממלכתיים שלה. ובמקביל, התקשורת הישראלית מאבדת את עצמאותה ואת יכולתה לבקר את השלטון. זמן ישראל הוכיח שאפשר גם אחרת: שניתן ליצור עיתונות חופשית, אחראית, ביקורתית ונחושה, המגינה על שלטון החוק ועל זכות הציבור לדעת.

תמיכתכם תאפשר לנו להמשיך לפרסם תחקירים, ניתוחים וכתבות עומק הנשענים על עובדות, ועל עבודה עיתונאית מקצועית ויסודית.