אישיות
רמזי חלבי

הבחירות המקומיות בכפרים הדרוזיים מנותקות מהרחוב הרותח

הציבור הדרוזי נסער מגל הפשיעה, הממשלה העוינת, המחנק התכנוני, המצב בסוריה ומשבר הטורבינות ● אבל ברוב הכפרים ההנהגה המשפחתית המאובנת מכשילה נסיונות להתמודד עם הבעיות ● מי שיוצא נגדה מסתבך באלימות ● המצב שונה בכפרי הגולן, שם המנהיגות המסורתית מחרימה את הבחירות - ומפנה את השטח למועמדים צעירים שמעוניינים בשינוי ● וגם למועמדת אחת

עוד 2,535 מילים

נוהרים לערבים כל המפלגות מחזרות אחר מועמדים מהמגזר

הבחירות הרביעיות מזה שנתיים מגיעות עם טוויסט בעלילה: פתאום כולם רוצים נציג או נציגה מהמגזר הערבי ● בליכוד שוקלים לשריין מקום, במרצ פרסמו רשימה יהודת-ערבית, ביש עתיד איבדו נכס, ואצל גדעון סער עדיין בוחנים אפשרויות ● אבל עבודת השטח הרצינית ביותר מתבצעת כרגע אצל חולדאי וניסנקורן ● כרגע ישנם לפחות ארבעה מועמדים רציניים ● ביום א', המפלגה עשויה לחשוף את הנבחר

במערכת בחירות הרביעית מזה שנתיים, מתרחשת בזירה הפוליטית תופעה מפתיעה: כל המפלגות מחפשות נציגים בני מיעוטים בישראל, כדי למשוך קולות מצביעים מהחברה הערבית ולכל הפחות להצטייר כמי שאינם גזענים ומדירים.

בליכוד שוקלים למנות נציג מוסלמי ברשימה, וכפי שפורסם בזמן ישראל, מנהל בית הספר לשעבר בטמרה, נביל זועבי, הוא כרגע המועמד המוביל.

ג'ידא רינאווי זועבי (צילום: חשבון הטוויטר של ג'ידא רינאווי זועבי)
ג'ידא רינאווי זועבי (צילום: חשבון הטוויטר של ג'ידא רינאווי זועבי)

מרצ, בינתיים, פרסמה השבוע רשימה של שותפות יהודית-ערבית, עם המועמדת החדשה ג'ידא רינאווי זועבי.

במקביל, מפלגתו של גדעון סער, "תקווה חדשה", מחפשת מועמדת ממגזרי המיעוטים לרשימה, בעדיפות לאישה – בין אם תהיה זו דרוזית או מוסלמית או נוצרית. כמה שמות כבר על הפרק, אך בכוורת של סער הוחלט בשלב זה להמתין.

ב"יש עתיד" איבדו השבוע את אחד הנכסים של המפלגה, אחרי שח"כ ר'דיר כמאל מריח הודיעה כי היא לוקחת פסק זמן מהפוליטיקה. במפלגתו של יאיר לפיד בוחנים את האפשרויות להחלפתה ברשימה.

אבל עבודת החריש העמוקה ביותר בשטח מתבצעת בימים אלה במפלגת "הישראלים" החדשה של רון חולדאי, שם פתחו בשבוע שעבר בחיפושים אחר נציג מוסלמי לרשימה.

ביום שישי האחרון יצא שר המשפטים לשעבר אבי ניסנקורן, מספר 2 ב"ישראלים", לטיול פוליטי שהחל בדלית אל כרמל, שם נפגש עם פעילים וגם עם ד"ר רמזי חלבי, לשעבר יו"ר ארגון צופן להשתלבות ערבים בתעשיית ההייטק. בפגישה נכח גם קרוב משפחתו, רפיק חלבי, ראש המועצה המקומית ובעברו עיתונאי בכיר ברשות השידור. ניסנקורן התייעץ איתם באשר למספר שמות אפשריים, כאשר רמזי חלבי עצמו עשוי להיות אחד מהם.

השייח' מוואפק טריף (צילום: תומר נויברג/פלאש90)
השייח' מוואפק טריף (צילום: תומר נויברג/פלאש90)

משם יצא ניסנקורן לכפר ג'וליס, לפגישה עם השייח' מוואפק טריף, המנהיג הרוחני של העדה הדרוזית, אדם חכם ומנוסה, השומר על קשר הדוק עם ראשי כל המפלגות בארץ. טריף מקפיד לשמור על ניטרליות, אך מציע שמות אפשריים לראשי המפלגות.

לסיום, הגיע ניסקורן לעוספייה ואף שם התייעץ עם פעילים לגבי זהות מועמדים אפשריים.

בשלב זה, ישנם לפחות שלושה מועמדים אפשריים בנוסף לד"ר רמזי חלבי:

  • תא"ל (מיל.) חסון חסון, לשעבר מזכירו הצבאי של נשיא המדינה, אשר שירת במטה לבטחון  לאומי, ופרש בשנת 2017, אחרי 36 שנים בצבא.
  • אל"מ (מיל.) מופיד מרעי, מי שהיה מג"ד חרב, מפקד חטיבת החרמון ומפקד חטיבת עודד וגם כיהן כראש המועצה חורפיש.
  • אל"מ (מיל.) אנואר סעב, אחד ממובילי המחאה נגד חוק יסוד הלאום, וגם הוא שירת כמג"ד חרב, חטיבת עודד ומפקד בכיר בפיקוד העורף.

חלק מהמועמדים מצאו לנכון להציג בפני ניסנקורן תוצאותיו של סקר פוליטי שביקש לקבוע מי מהם מוכר יותר בחברה הערבית ומי מסוגל למשוך יותר קולות. במהלך הימים האחרונים התבצע הסקר, אך למרבה התסכול של יוזם הסקר, הוא לא הצליח להגיע למקום הראשון.

ביום ראשון מתוכנן אירוע מפלגתי של חולדאי עם ניסנקורן ועם מי שייבחר להיות רכש המפלגה כנציג מגזרי המיעוטים.

עוד 390 מילים
כל הזמן // יום שישי, 8 בנובמבר 2024
מה שחשוב ומעניין עכשיו
אמיר בן-דוד
היום ה־399 ללחימה ● 101 חטופים עדיין בעזה

מת מפצעיו חייל מילואים שנפצע בחודש שעבר באורח קשה בקרב בדרום לבנון

ההרוג הוא רב־סמל ראשון במילואים גיא שבתאי, תושב ירושלים, בן 39, ששירת כרכז מסורת ורוח בחטיבת אלון ● תיירים ישראלים הותקפו באלימות בשורת מוקדים באמסטרדם לאחר משחק כדורגל של מכבי תל אביב ● אחרי שהרשויות בארץ קראו לישראלים בבירת הולנד להסתגר בבתי המלון, נמסר שהם יכולים להגיע לשדה התעופה בתחבורה הציבורית ● צה"ל: יורט טיל ששוגר מתימן

עוד 18 עדכונים

טור אישי למה עתרתי לבג"ץ נגד פיטורי גלנט

אמש החליט בג"ץ לדחות את העתירות שהוגשו נגד פיטוריו של יואב גלנט ● עו"ד יובל יועז, הפרשן המשפטי של זמן ישראל ומי שעומד בראש "משמר הדמוקרטיה הישראלית", היה הראשון להגיש עתירה בנושא - ומסביר כעת למה, למרות התוצאה, היה זה חשוב לעתור נגד החלטת ראש הממשלה לפטר את שר הביטחון במהלך מלחמה

עוד 1,051 מילים

למקרה שפיספסת

עדויות קורבנות המלחמה בשני הצדדים

אחרי שנה של מלחמה, הכנס שהנחינו יחד ביום שישי, 25 באוקטובר – "שנה לחורבן – כנס עדויות המלחמה", שעסק בהצגת עדויות מהשטח בשעה שהמלחמה עוד מתמשכת, הרגיש כמו משהו בין בוקס בבטן, לבעיטה בישבן.

אבל המפגש הזה, שבמרכזו עמדו עדויות הקורבנות, הכריח אותנו לצלול עמוק לתוך הפצע שעדיין הולך ומעמיק, ולהתעמת עם השאלה: איך מסכמים שנה כל כך רעה וכל כך קשה, שפוררה את כל מה שהאמנו בו והסתמכנו עליו?

סולאפה מח'ול היא פעילה פוליטית וסטודנטיאלית מכפר עקור בצפון המרכזת את קואליציית "שותפות השלום".

עו״ד נועה לוי היא סגנית יו״ר חד״ש. הנחתה את כנס שותפות השלום בשיתוף עם סולאפה מח'ול, ונמנות על מובילות היוזמה

פוסטים המתפרסמים בבלוגים של זמן ישראל מייצגים את כותביהם בלבד. הדעות, העובדות וכל תוכן המוצג בפוסט זה הם באחריות הבלוגר/ית וזמן ישראל אינו נושא באחריות להם. במקרה של תלונה, אנא צרו קשר.
עוד 688 מילים

אחרי ההדחה, לאן מועדות פניו של יואב גלנט?

מרגע זה, נתניהו ינסה לחסל גם את הקריירה הפוליטית של גלנט, כפי שניסה עם שרי ביטחון הקודמים ● גלנט עצמו אומר לזמן ישראל כי הוא נשאר בכנסת ובליכוד, אבל לא בטוח שהבחירה היא שלו ● מבחינת ראשי הקואליציה, גלנט הוא חבר באופוזיציה ואי אפשר לבנות עליו בהצבעות על חוקי ההשתמטות ● במקום זאת, הם ינסו לדחוק אותו החוצה מהליכוד ומהכנסת בהקדם ● פרשנות

עוד 731 מילים ו-2 תגובות

תגובות אחרונות

ערבות הדדית? רוב הישראלים חוששים שהמדינה תפקיר אותם אם ייחטפו

סקר של המכון לחירות ואחריות באוניברסיטת רייכמן מספטמבר מראה, כי למעלה מ-60% מהציבור בישראל סבור שאם הם או בני משפחתם הקרובה ייחטפו על ידי ארגון טרור, המדינה תעשה מעט להחזירם.

פיטורי שר הביטחון יואב גלנט בזמן המלחמה, החשש שראש הממשלה ידיח גם את הרמטכ"ל וראש המוסד, וכן החשד שהתגלה לאחרונה בדבר השימוש הפסול לכאורה של לשכת ראש הממשלה במידע מסווג על מנת להשפיע על דעת הקהל נגד עסקת חטופים – מחדדים ביתר שאת את התחושה בציבור הישראלי שהמחויבות לחיי החטופים והחזרתם אינה בראש סדר היום של הממשלה הנוכחית.

פרופ' אמנון כוורי הוא פרופסור חבר וראש המכון לחירות ואחריות בבית ספר לאודר לממשל, דיפלומטיה ואסטרטגיה באוניברסיטת רייכמן.

פוסטים המתפרסמים בבלוגים של זמן ישראל מייצגים את כותביהם בלבד. הדעות, העובדות וכל תוכן המוצג בפוסט זה הם באחריות הבלוגר/ית וזמן ישראל אינו נושא באחריות להם. במקרה של תלונה, אנא צרו קשר.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
2
עוד 893 מילים ו-2 תגובות

עקורים

משבר האקלים בישראל מזוהה עם השמאל, אך גם הימין מודאג

יממה אחרי שמכחיש האקלים המפורסם בעולם חזר לבית הלבן, מציגה תמר זנדברג בכנס בקליפורניה סקר מקיף של אוניברסיטת בן גוריון על עמדות הציבור הישראלי ביחס למשבר האקלים ● בשונה מארה"ב, בישראל הכחשת אקלים בנוסח הטראמפיסטי עדיין נמצאת בשוליים ● זנדברג: "זה עלול להיות הנושא הבא שבו נעבור אמריקניזציה"

עוד 769 מילים ו-1 תגובות
זירת הבלוגים
הזמן שלך לומר את דעתך
הצטרפות

תושבי דיר איסתיא ניסו ביום שישי להגיע למטעיהם לראשונה מזה שנה, בליווי מתנדבים ● מאז שהוקם מאחז חדש באזור, מתנחלים והצבא מונעים בכוח את גישתם לשטח – הדרך נחסמה, עצים נעקרו, ציוד נגנב ועדרי השכנים אכלו את העצים ● חקלאי פלסטיני: "הגיוני שמאחז אחד מגביל גישה ל־35 חקלאים?"

עוד 1,910 מילים
מרוץ 2024
המרוץ לבית הלבן

זה לא הגיל, זה התרגיל

הדמוקרטים נכנסו למרוץ עם שלושה אתגרים: האינפלציה, השחיקה המתמשכת בתמיכת ממיעוטים וגילו של ביידן ● רק עם בעיית הגיל המפלגה התמודדה באופן מרשים, מה שהביא את האריס קרוב יותר לקו הגמר מביידן ● ועדיין, אין להמעיט בהישג הרפובליקאי: התוצאות בסנאט מלמדות שהתנועה הטראמפיסטית מושרשת בחלקים נרחבים בארה"ב - וכבר לא תלויה רק בטראמפ האדם

עוד 991 מילים

איראן מאחדת את הים האדום

ברקע האיום האיראני ההולך וגובר, נוצר במפרץ אילת שיתוף פעולה ביטחוני אזורי בין ישראל, ירדן, מצרים וערב הסעודית, בהובלת ארה"ב ● ספינות הטילים של חיל הים מיירטות איומים אוויריים מהאזור, כשטכנולוגיות גילוי ויירוט משתלבות יחד עם יכולות חיל האוויר להגנה על העיר אילת, אסדות הגז והנכסים האסטרטגיים

עוד 1,204 מילים ו-2 תגובות
היום ה־398 ללחימה ● 101 חטופים עדיין בעזה

דיווח: מקורבי נתניהו אספו תיעוד של עימות פיזי בין גלנט לבין מאבטח של לשכת רה"מ

לפי הפרסום, ימים אחדים לאחר פרוץ המלחמה התרחש עימות פיזי בין שר הביטחון לבין המאבטח, שמנע ממנו מלהיכנס למשרדו של נתניהו בקריה ● המפכ"ל חזר בו מהיוזמה להדיח את היועץ המשפטי למשטרה מתפקידו ● דיווח: גלנט אמר לקרובי חטופים שאין טעמים ביטחוניים ומדיניים להישארות בציר פילדלפי ● בג"ץ דחה את העתירות נגד פיטורי גלנט ממשרד הביטחון

עוד 44 עדכונים
הקורא בקלפי
הקורא בקלפי
תקשורת, פוליטיקה ושקרים אחרים

שחר של יום קודם

הנוקאאוט שהנחיל טראמפ להאריס בכל החזיתות ובכל המגזרים הוא קודם כל ניצחונה של אמריקה הכפרית, הנושנה והפשוטה, זאת שחשה שהיסודות נשמטים מתחת לרגליה בגלים של הגירה, פשיעה, סובלנות יתר לאחר ואליטיזם מתנשא ● זוהי אצבע משולשת למדיניות הפרוגרסיבית, והמשך הנטישה ההדרגתית של הדמוקרטיה הליברלית כצורת המשטר המועדפת ● פרשנות

עוד 1,237 מילים

נתניהו פיטר את גלנט רק כדי לשמור על הקואליציה

נתניהו, תחת לחץ של גורמים פוליטיים וחקירות חדשות, בחר להסיר מהדרך את גלנט, שייצג את אנשי המילואים והציג קו נחוש מול ראש הממשלה בנושאי ביטחון ● לא ברור גם למה שר הביטחון המיועד ישראל כ"ץ, שלא יזכה ל־100 ימי חסד או אפילו ל־100 שעות, לוקח הימור כל כך גדול ● פרשנות

עוד 612 מילים ו-2 תגובות

הניצחון של טראמפ אינו מבטיח אור ירוק לנתניהו

עבור נתניהו, ניצחון מובהק של טראמפ הוא חגיגה בטווח הקצר, שלא צפויה להימשך זמן רב ● ההבטחות הגדולות בנושא איראן, למשל, עתידות להתמסמס, במיוחד לנוכח הקשר ההדוק של טראמפ עם פוטין ● במקביל, המפלגה הדמוקרטית צפויה להיכנס למשבר ממושך של האשמות הדדיות ● פרשנות

עוד 765 מילים

נתניהו בונה דיקטטורה בעזרת פוליטיקאים בגובה דשא

אחרי ההדחה הדרמטית של יואב גלנט, נתניהו הוא היום בפועל גם שר הביטחון וגם שר החוץ - קבינט מדיני-ביטחוני של איש אחד ● ישראל הפכה אתמול דף, ואנחנו בפרק הטרום-דיקטטורי של המדינה - בחשיכה ערכית מפחידה, אם להשתמש במטבע לשון של גלנט ● פרשנות

עוד 723 מילים
היום ה־397 ללחימה ● 101 חטופים עדיין בעזה

ההרוג מירי הרקטה לגליל – תושב כפר מסריק, בן 18

ביידן והאריס התקשרו לטראמפ ובירכו אותו על ניצחונו בבחירות ● ראש המטה לביטחון לאומי נחקר בחשד שקיבל ב־2017 עשרת אלפים שקל תמורת מתן מכתב המלצה; מטעמו של הנגבי נמסר ש"מדובר בטענה שהועלתה במסגרת סכסוך אזרחי בין אנשי עסקים ופורסמה כבר בעבר" ● מזכ"ל חזבאללה: רק התפתחויות בשדה הקרב, ולא מהלכים פוליטיים, יביאו לסיום הלחימה

עוד 57 עדכונים

עמק חפר היא אלופת ישראל במיחזור אריזות, ירושלים בתחתית הטבלה ותל אביב בצמרת ● כעשור אחרי שהפחים הכתומים הופיעו לראשונה ברחובות ישראל, רוב הערים הגדולות מתקשות להכיל אותם ואחוזי מיחזור גבוהים נרשמים בעיקר ביישובים קטנים של צמודי קרקע ● רני איידלר, מנכ"ל "תמיר" היוצא: "בכל מקום שבו מנגישים לתושבים את האפשרות למחזר אריזות, הם עושים את זה"

עוד 1,029 מילים ו-2 תגובות
סגירה
בחזרה לכתבה