טנק של צה"ל נפגע לפני זמן קצר ממטען חבלה של חמאס בדרום רצועת עזה, כך נמסר מדובר צה"ל. האירוע התרחש במהלך פעילות של חטיבת גבעתי סמוך ל"קו הצהוב", ולא היו נפגעים.
באירוע נפרד זיהו לוחמי חטיבת הצנחנים שני פעילי טרור שחצו את הקו הצהוב בניסיון לחבל באמצעי לחימה של חיילי צה"ל, לפי הצבא. השניים התקרבו לכוחות "באופן שהיווה איום", והחיילים פתחו באש והרגו אותם.
צה"ל מסר כי שני האירועים מהווים "הפרה של הפסקת האש" וכי הוא רואה אותם בחומרה, ברמז לכוונתו להגיב.
מתנחלים הצרים מאז יום ראשון על שני בתים של פלסטינים בקוסרה שבצפון הגדה תקפו אחר הצהריים צוות של המועצה המקומית ומנעו ממנו לחבר מחדש את החשמל לבתים, כך מדווחת סוכנות הידיעות הפלסטינית הרשמית וופא.
بحراسة جنود الاحتلال.. مستوطنون يهاجمون موظفي بلدية قصرة قرب بيت محاصر في البلدة، جنوب شرق نابلس. pic.twitter.com/3rGcDmJ4at
— شبكة قدس الإخبارية (@qudsn) August 15, 2026
לפי הדיווח, כוחות ישראליים עצרו לאחר מכן שלושה מעובדי הצוות.
בתיעוד שפרסמו כלי תקשורת פלסטיניים נראים אנשים מקיפים טרקטור. כלי הרכב מסתובב בדרך העפר והאנשים הולכים בעקבותיו.
צה"ל לא הגיב מיידית לבקשת תגובה.
שגריר ישראל בארצות הברית יחיאל לייטר מזהיר את ממשלת לבנון מפני פרישה מהשיחות עם ישראל בעקבות גל התקיפות הקטלני של צה"ל בדרום לבנון היום.
"אם ממשלת לבנון תשתמש באירוע הזה כתירוץ לעיכוב או להפסקת שיחות השלום, היא תעניק ניצחון טקטי לאויבי השלום. סיכול השיחות הוא בדיוק מה שחזבאללה מנסה להשיג", כתב לייטר ברשת X.
נשיא לבנון ג'וזף עאון אמר מוקדם יותר היום כי התקיפות הישראליות העבירו "מסר ברור" בנוגע למשא ומתן בין המדינות, אך לא איים במפורש בפרישה ממנו. סבב השיחות הבא, בתיווך ארצות הברית, צפוי בתחילת ספטמבר.
לייטר הגן על התקיפות הישראליות וטען כי חזבאללה תקף תחילה חיילי צה"ל שהוצבו באזור החיץ בדרום לבנון. "בתגובה, צה"ל פעל בנחישות נגד מפקד חזבאללה שהורה על המתקפה – מחבל שהשתמש במשפחתו שלו כמגנים אנושיים בתוך מפקדה צבאית של חיזבאללה", אמר.
ישראל מדגישה דרך קבע את השימוש של ארגוני טרור יריבים במגנים אנושיים, כדי להצדיק תקיפות שבהן נהרגים גם אזרחים.
לייטר, העומד בראש צוות המשא ומתן הישראלי בשיחות עם לבנון, מגן על התקיפות הישראליות וטוען כי חזבאללה תקף תחילה חיילי צה"ל שהוצבו באזור החיץ של הצבא בדרום לבנון.
צה"ל מודיע כי מפקד בחזבאללה נהרג בתקיפה ישראלית בעיירה אנסאר, מצפון לצור, במהלך הלילה.
לפי כלי תקשורת בלבנון, שבעה בני אדם, בהם נשים וילדים, נהרגו בתקיפה.
צה"ל מסר כי התקיפה כוונה למפקדה מרכזית של חזבאללה באנסאר, בתגובה למתקפת הארגון על חיילים באזור רכס עלי א־טאהר במהלך הלילה. לדבריו, המפקדה שימשה את חזבאללה לפיקוד על פעילותו באזור.
לפי הצבא, בתקיפה נהרג עלי סמיר אל־חאג' חסן, מפקד גדוד ביחידת רדואן של חזבאללה, לצד כמה פעילים נוספים בארגון שהיו מעורבים בקידום תקיפות נגד חיילים.
"בעת התקיפה שהתה עימו במפקדה הצבאית גם משפחתו, ולפי הטענה היא נפגעה בתקיפה. יודגש כי בני המשפחה לא היו יעד התקיפה. התקיפה כוונה באופן ממוקד לחסן, שהיה יעד חוקי לפי המשפט הבינלאומי. המחבל השתמש בבני משפחתו כמגנים אנושיים, והסתתר לצידם במפקדה הצבאית", נמסר מצה"ל.
שלושה חיילי צה"ל נפצעו קשה הלילה בתקיפת חזבאללה באזור רכס עלי א־טאהר שבדרום לבנון, כך מודיע משרד ראש הממשלה.
"הבוקר הפר חזבאללה את הפסקת האש בלבנון, כשפתח במתקפה נגד חיילינו באזור הביטחוני המגן על היישובים הישראליים שמעבר לגבול. במתקפת חזבאללה נפצעו קשה שלושה מחיילינו", נמסר.
לפי ההודעה, צה"ל הגיב בתקיפה של "מפקדת הטרור של חזבאללה" שהורתה על המתקפה. ההודעה מתייחסת לתקיפה בעיירה אנסאר, שבה נהרגו לפי דיווחים לבנוניים שבעה בני אדם.
"צה"ל גילה רק לאחר מכן כי חזבאללה הציב בכוונה אזרחים במתחם הצבאי הזה", נמסר.


















































































































































תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית
תמכו בנו