צה"ל תקף לאורך היום בבקעא ובמספר מרחבים בדרום לבנון יותר מ-20 תשתיות טרור, ביניהן מחסני אמצעי לחימה ואתרי שיגור של ארגון הטרור חזבאללה.
בבקעא הותקף אתר ששימש לייצור אמצעי לחימה ואחסון מצבורי אמצעי לחימה של ארגון הטרור חזבאללה, שלאחרונה זוהתה בו פעילות שיקום. בנוסף, הותקפו במרחב אתרי אחסון אמצעי לחימה נוספים.
בדרום לבנון הותקפו מספר מחסני אמצעי לחימה, מבנים צבאיים ומשגרים מהם מחבלי הארגון שיגרו רקטות לעבר שטח מדינת ישראל.
שר החוץ האוקראיני אנדריי סיביגה אמר כי קייב זימנה את שגריר ישראל באוקראינה כדי "לבקש פעולה הולמת" בנוגע לכלי שיט שנושא תבואה מאוקראינה הכבושה בידי רוסיה ומבקש לעגון בנמל חיפה, על רקע דיווחים שלפיהם משלוחי תבואה דומים כבר נפרקו בישראל השנה.
"ליחסים הידידותיים בין אוקראינה לישראל יש פוטנציאל להועיל לשתי המדינות, והסחר הלא חוקי של רוסיה בתבואה אוקראינית גנובה לא צריך לפגוע בהם.
"קשה להבין את היעדר התגובה ההולמת מצד ישראל לבקשתה הלגיטימית של אוקראינה בנוגע לכלי השיט הקודם שהביא סחורה גנובה לחיפה", כתב סיביגה, בהתייחסו לתקרית דומה בשבוע שעבר.
"כעת, כשכלי שיט נוסף כזה הגיע לחיפה, אנו מזהירים שוב את ישראל מפני קבלת התבואה הגנובה ופגיעה ביחסינו. בהקשר זה, כבר זימנו רשמית את שגריר ישראל למחר בבוקר כדי להציג את המחאה שלנו ולבקש פעולה הולמת", סיכם סיביגה.
בתגובה, שר החוץ גדעון סער הדגיש כי "טרם נמסרו ראיות המבססות את הטענות", ואמר כי "הנושא ייבחן".
"ישראל היא מדינה שומרת חוק, עם רשויות אכיפת חוק עצמאיות. כל הרשויות בישראל יפעלו בהתאם לחוק", הוסיף סער.
Friendly Ukrainian-Israeli relations have the potential to benefit both countries, and Russia's illegal trade with stolen Ukrainian grain should not undermine them.
It is difficult to understand Israel's lack of appropriate response to Ukraine's legitimate request regarding the…
— Andrii Sybiha ???????? (@andrii_sybiha) April 27, 2026
ראש המוסד היוצא דוד ברנע אמר בפגישות שהתקיימו לאחרונה כי הקשרים בין אנשי לשכת ראש הממשלה בנימין נתניהו לבין קטאר לא פגעו בביטחון הלאומי או במשא ומתן לעסקת חטופים, כך דיווח "הארץ". זאת, בניגוד לעמדת ראש שב"כ לשעבר רונן בר, שכינה את הפרשה איום ביטחוני חמור.
בעוד ברנע סירב להתייחס לחקירות השחיתות נגד אנשי לשכת ראש הממשלה, הוא אמר לעיתונאים ולגורמים נוספים כי לא זיהה פגיעה כלשהי בשיחות החטופים או נזק ביטחוני אחר כתוצאה מפרשת "קטאר-גייט", לפי הדיווח.
בפרשה יועצו של נתניהו, יונתן אוריך, יחד עם דוברו לשעבר של נתניהו אלי פלדשטיין ויועץ הקמפיין לשעבר ישראל איינהורן, מואשמים כי קיבלו כסף כדי להוביל קמפיין יחסי ציבור למען קטאר לפני ואחרי מתקפת חמאס ב-7 באוקטובר, למרות קשריה החזקים של קטאר עם חמאס, ועשו זאת בזמן שעבדו בלשכת ראש הממשלה ובזמן המלחמה.
בתצהיר שהגיש לבג"ץ בשנה שעברה בנוגע להדחתו על ידי נתניהו, בר אמר כי החששות בחקירה המתנהלת של השב"כ בפרשת "קטאר-גייט" "מתמקדים בפגיעה במשא ומתן לשחרור חטופים, בחיזוק חמאס ובהידרדרות ביחסי ישראל עם מצרים".
מבקרים, בהם ראש האופוזיציה יאיר לפיד, טענו כי נתניהו הדיח את בר מתפקידו בשנה שעברה בשל ניגוד עניינים סביב חקירת השב"כ בפרשת "קטאר-גייט".
המשטרה עצרה שני חשודים נוספים בתקיפת פלסטינים בח'ירבת חומסה שבגדה המערבית בחודש שעבר.
השניים, תושבי ירושלים בני 18 ו-22, נתפסו בזמן שהיו במנוסה, כך מסרה המשטרה. הם חשודים בביצוע עבירות אלימות חמורות, שוד ומעשים מגונים בתושבי הכפר. עד כה נעצרו 15 חשודים בקשר לתקיפה.
לפי המשטרה, התוקפים נכנסו לכפר לפני עלות השחר, כבלו את התושבים והכו אותם באלימות.
אחד המותקפים, קוסאי אבו אל-כבאש, בן 29, אמר ל"ניו יורק טיימס" כי התוקפים הפשיטו אותו, קשרו את איבר מינו באזיקון והצעידו אותו ברחבי הכפר.
בהודעת המשטרה ממרץ נמסר כי המתפרעים גם גרמו נזק לרכוש של תושבי הכפר וגנבו אותו, כולל מספר רב של כבשים ששימשו כצאן. כמה תושבים נפצעו, בהם ארבעה שנזקקו לטיפול רפואי.
יו"ר כחול לבן בני גנץ אמר בריאיון לחדשות 12 כי ישראל "בוערת", ולכן נדרש להקים "ממשלה ציונית רחבה" שתייצג את שני הגושים.
"וכמעט לא משנה מי ראש הממשלה, משנה איך הממשלה הזאת נראית", אמר. "אני כאן בשביל מדינת ישראל, להקים ממשלת אחדות רחבה, לטפל בבעיות האמיתיות של המדינה. וזה לא באמת משנה מה קורה לי בסיפור הזה".
גנץ נמצא כעת בסקרים מתחת לאחוז החסימה, והוא החבר היחיד באופוזיציה הציונית שלא הוזמן לפגישה של רוב ראשי המפלגות המתנגדות לנתניהו, שהציע יו"ר ישר ובן בריתו הפוליטי לשעבר, גדי איזנקוט.
גנץ נפרד מעמדותיהם של ראשי אופוזיציה אחרים בכך שרמז כי יוכל להצטרף לממשלה בראשות נתניהו, והתנגד לניסיונות להגדיר אותו כחלק מגוש האופוזיציה.
























































































































תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית
תמכו בנו