JavaScript is required for our website accessibility to work properly. שקמה שוורצמן | זמן ישראל
אישיות
שקמה שוורצמן
אישיות
שקמה שוורצמן

ראיון ארבע האמהות של המחאה נגד נתניהו

ארבע נשים לקחו על עצמן את האתגר לאחד את הקולות השונים במחאה נגד נתניהו לצעקה קולקטיבית אחת גדולה ● לא כל ארגוני המחאה מכירים אותן, חלק אף מזלזלים ביכולותיהן וביומרות שלהן ● אבל ילי פרי, דפנה אילן, עדן צולי וגלי רז לא מתרגשות ● בראיון מרובע לזמן ישראל הן אומרות: "הקורונה דורשת לשנות סדרי עדיפויות, זה לא סתם שמדינות בהובלה נשית מתמודדות טוב יותר"

לכתבה המלאה עוד 1,655 מילים
כל הזמן // יום שלישי, 22 בספטמבר 2026
מה שחשוב ומעניין עכשיו

בכיר איראני: מוכנים לפתוח את הורמוז אם ארה״ב תפחית את הלחץ ותסיר את המצור

כ״ץ: יש מידע מודיעיני על כוונת חמאס לחטוף ישראלים - אם זה יקרה העיר עזה תפונה ותוחרב ● דיווח: מערכת הביטחון ממליצה להגדיל את צי הצוללות הישראלי ל-8 על רקע האיום הטורקי ● שרי החוץ של ה־G7 קוראים לאיראן להפסיק לחמש את החות'ים ● אתר המפות הרשמי של ישראל חושף את מיקומם של בסיסי צה"ל בעזה ● איזנקוט: נתניהו משקר ופועל מתוך הישרדות

מפלגת ישר! בראשות גדי איזנקוט הודיעה כי היא תומכת בפסילת מועמדותו של יו"ר בל"ד סאמי אבו שחאדה לכנסת ה־26, אף שאינה חברה בגוף המצביע על הפסילה.

במפלגה טענו כי התבטאויותיו של אבו שחאדה לאחר טבח ה-7 באוקטובר חצו את הרף הקבוע בחוק יסוד: הכנסת בנוגע לתמיכה במאבק מזוין של ארגון טרור נגד ישראל. בישר! ציטטו דברים שפרסם אבו שחאדה ב־8 באוקטובר 2023, שבהם הגדיר את מתקפת חמאס "אירוע היסטורי חשוב מבחינה צבאית, מדינית ואסטרטגית", וטענו כי הבהרתו המאוחרת שלפיה לא תמך בטבח אינה מוחקת את הדברים שכתב בזמן אמת.

רויטרס
רויטרס, 13:30 עריכה

איראן יכולה לפתוח מחדש את מצר הורמוז בתוך שבעה ימים אם ארצות הברית תפחית את הלחץ הצבאי ותסיר את המצור על נמלי איראן, כך אמר היום בכיר איראני ל"רויטרס".

הבכיר אמר כי למשלחת האיראנית לעצרת הכללית של האו"ם בניו יורק יש סמכות מלאה לחדש את המגעים הדיפלומטיים עם ארצות הברית.

לפי דיווח ב"הארץ", מפכ"ל המשטרה דני לוי הודיע למשרד לביטחון לאומי ולשר איתמר בן גביר כי המשטרה תפסיק להעביר להם מראש מידע על קצינים שהוא מבקש לקדם, לאחר שמידע כזה הועבר למשרד מאז מינויו של לוי, בניגוד לנוהל.

לפי הדיווח, היועץ המשפטי של המשטרה, ניצב ערן נהון, הודיע ליועץ המשפטי של המשרד כי אין למשרד סמכות חוקית לקבל מראש מידע על הקצינים שהמפכ"ל מבקש לקדם. מידע יימסר רק במקרים פרטניים שבהם לקצין יש עבר משמעתי, ובעקבות בקשה ספציפית של המשרד. "מוצע כי נקפיד על קיומו של הנוהל כלשונו", כתב נהון.

שר הביטחון ישראל כ"ץ טוען כי יש "כוונות ומידעים שונים" המצביעים על כך שחמאס מתכנן לבצע חטיפות חדשות של ישראלים, ומאיים להחריב את העיר עזה אם ארגון הטרור יעשה זאת.

"לא ניסוג מהקו הצהוב בעזה לקווי היערכות חדשים בתוך עזה כל עוד חמאס לא חוסל ועזה לא פורזה מנשק וממנהרות", אמר כ"ץ בטקס האזכרה השנתי לחללי מלחמת יום הכיפורים ב־1973.

שר הביטחון אמר "אני מזהיר את ארגון הטרור ואת תומכיו, מאיראן ועד ארדואן: אם ייחטף אפילו חייל או אזרח ישראלי אחד, כל העיר עזה, על בתיה ומגדלי הטרור שבה, תפונה דרומה על מיליון תושביה… והיא תטופל כפי שטופלו רפיח ובית חאנון ו־70% מרצועת עזה, עד שיוחזרו", בהתייחסו לאזורים ברצועה שצה"ל החריב במהלך המלחמה נגד חמאס בעקבות מתקפת 7 באוקטובר 2023.

"זאת השפה שארגוני הטרור הג'יהאדיסטיים בעזה ובלבנון מבינים, וזאת השפה שאנחנו מדברים: פינוי האוכלוסייה, הריסת התשתיות ותפיסת השטח", הוסיף כ"ץ.

כ"ץ ידוע בהתבטאויותיו הבוטות, המכוונות לעיתים קרובות נגד טורקיה על רקע המתיחות הגוברת בין אנקרה לירושלים. בשבועות האחרונים חלה עלייה במספר ההתבטאויות השנויות במחלוקת של כ"ץ, לקראת הבחירות בישראל ב־27 באוקטובר.

ועדת הבחירות המרכזית תתכנס ביום רביעי ליום הראשון מתוך יומיים של דיונים בעתירות לפסילת מפלגות ומועמדים מהתמודדות בבחירות ב־27 באוקטובר. רוב הבקשות הוגשו בידי מפלגות ימין נגד מפלגות ומועמדים ערבים.

עם זאת, פסילות שיאושרו בוועדה אינן צפויות לעמוד בביקורת של בית המשפט העליון, לנוכח הרף הגבוה שקבע בית המשפט לאורך השנים לפסילת מועמדים ורשימות.

שלוש עתירות נפרדות מבקשות לפסול את רע"ם האסלאמית בראשות מנסור עבאס. העתירות הוגשו בידי הליכוד, מפלגתו של ראש הממשלה בנימין נתניהו, עוצמה יהודית של השר לביטחון לאומי איתמר בן גביר וארגון פורום בוחרים בחיים, המייצג נפגעי טרור.

ח״כ עופר כסיף ממפלגת חד״ש
ח״כ עופר כסיף ממפלגת חד״ש

הליכוד מבקש גם לפסול את ח"כ עופר כסיף מחד"ש ואת הרשימה המשותפת, המאגדת את חד"ש, תע"ל ובל"ד, שרוב מצביעיהן ערבים. עוצמה יהודית מבקשת לפסול את יו"ר בל"ד סאמי אבו שחאדה, ומפלגת אורות השחר הקטנה הגישה עתירה נפרדת נגד בל"ד. העותרים מאשימים את המפלגות בתמיכה בארגוני טרור ובשלילת ישראל כמדינה יהודית.

העתירות מוגשות בשעה שלפי הסקרים הנוכחיים, לגוש נתניהו אין מסלול ברור לרוב של 61 מנדטים, בעוד שרע"ם עשויה לספק לגוש המתנגד לנתניהו את המושבים הדרושים להשגת רוב. הליכוד הפך את האפשרות שיריביו יסתמכו על רע"ם לסוגיה מרכזית במערכת הבחירות, ובמקביל מבקש למנוע מהמפלגה להתמודד.

השר לביטחון לאומי ויו"ר עוצמה יהודית, איתמר בן גביר, מגיע יחד עם חברי מפלגתו להגשת רשימת עוצמה יהודית לוועדת הבחירות המרכזית בכנסת בירושלים, לקראת הבחירות הכלליות. 7 בספטמבר 2026 (צילום: יונתן זינדל/פלאש90)
השר לביטחון לאומי ויו"ר עוצמה יהודית, איתמר בן גביר, מגיע יחד עם חברי מפלגתו להגשת רשימת עוצמה יהודית לוועדת הבחירות המרכזית בכנסת בירושלים, לקראת הבחירות הכלליות. 7 בספטמבר 2026 (צילום: יונתן זינדל/פלאש90)

בנפרד, הדמוקרטים בראשות יאיר גולן ומכון זולת לשוויון וזכויות אדם מבקשים לפסול את עוצמה יהודית, בטענה כי מפלגת הימין הקיצוני מסיתה לגזענות ופוגעת באופייה הדמוקרטי של ישראל. עוצמה יהודית מצידה מבקשת לפסול את הדמוקרטים, ואילו זולת מבקש לפסול גם את הרשימה המשותפת של הציונות הדתית בראשות שר האוצר בצלאל סמוטריץ' וזהות בראשות משה פייגלין.

הוסיפו את זמן ישראל כמקור מועדף בגוגל

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לכל העדכונים עוד 15 עדכונים

כך מפרקים את מכונת הרעל

אחרי שניצח בבחירות, ראש הממשלה החדש יוצא למסע חסר תקדים לטיהור התקשורת הציבורית ● התהליך כולל השעיית שידורים, התנצלויות פומביות בפני הצופים וניסיון לאחות את הקרעים בחברה ששוסעה על ידי דיסאינפורמציה ותיאוריות קונספירציה

לכתבה המלאה עוד 1,612 מילים ו-1 תגובות
אמיר בן-דוד

פרס חבר השופטים שניתן בוונציה לסרט NAZA היה תסריט ידוע מראש.

פרס חבר השופטים שניתן בוונציה לסרט NAZA היה תסריט ידוע מראש. רק סומים יכולים היו להתעלם מהמידע שנפרש לנגד עינינו מאז תחילת מלחמת חרבות ברזל.

כבר ב-2024, כשבית הדין הפלילי בהאג שחרר את ההודעה על ההחלטה להעמיד לדין את ראש הממשלה בנימין נתניהו ואת מי שהיה שר הביטחון יואב גלנט, כ"נושאים באחריות פלילית לפשעים הבאים לביצוע המעשים במשותף עם אחרים – פשע מלחמה של רעב כשיטת לחימה ופשעים נגד האנושות של רצח, רדיפה ומעשים לא אנושיים אחרים", ובהמשך כשטענותיו של מי שהיה נשיא בית המשפט העליון אהרן ברק נדחו, ובית הדין בהאג חרץ את דינם – כבר אז הפעמונים צלצלו בקול גדול.

פאר לי שחר היא עיתונאית, חברה בוועד הפעיל של מפקדים למען ביטחון ישראל, בוועדת ההיגוי של פורום ארגוני השלום ופעילת שלום בתנועת נשים עושות שלום. היא חברה במועצה הדתית של עיריית תל אביב. בעלת ותק של עשרות שנים בתקשורת - בגלי צה"ל (ככתבת הראשונה ביומני החדשות) וככתבת מדינית ופוליטית בעיתונים חדשות ועל המשמר ועורכת ומגישה יומני חדשות ותוכניות מלל ברשת ב של קול ישראל.

הוסיפו את זמן ישראל כמקור מועדף בגוגל
תכנים המתפרסמים בזירת הבלוגים של זמן ישראל מייצגים את כותביהם בלבד. הדעות, העובדות וכל תוכן המוצג בפוסט זה הם באחריות הכותב/ת וזמן ישראל אינו נושא באחריות להם. במקרה של תלונה, אנא צרו קשר.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לפוסט המלא עוד 834 מילים

לקראת בחירות האמצע ובצל הצלילה בסקרים, טראמפ שלל את אישורי הכניסה של כתבי CNN, "פוליטיקו" ו-MS NOW לבית הלבן ● אבל במקום להיכנע, כל רשתות הטלוויזיה הגדולות – כולל "פוקס ניוז" – התאגדו וניתקו לבית הלבן את המצלמות ● בישראל יכולים רק לחלום על סולידריות עיתונאית כזו ● פרשנות

לכתבה המלאה עוד 1,161 מילים ו-1 תגובות
זירת הדמוקרטיה
כל מה שצריך לדעת כדי לשמור על ישראל ליברלית

גרעינים תורניים והמרחב הציבורי - דרך פעולה ומקורות מימון

המאבק שמנהלים תושבי שכונת רמת אביב נגד הקמת מקווה בשכונתם אמנם מכוון כלפי עיריית תל אביב וארגון חב"ד, אולם הוא מאפיין מאבקים ציבוריים אחרים, המתנהלים בשכונות שונות ברחבי הארץ לשמירה על צביונן החילוני והמסורתי.

המאבקים הציבוריים הללו מופנים גם כלפי פעילותם של הגרעינים התורניים. לפיכך, ישנה חשיבות רבה להצבת זרקור על אופן פעילותם ודרך תקצובם של הגרעינים התורניים.

יעל פרואקטור היא ד"ר למדע המדינה ומקדמת מדיניות במרכז אדוה. בעלת ניסיון רב והיכרות מעמיקה עם עבודת משרדי הממשלה בתחומים מגוונים (מודיעין, ביטחון, שוויון חברתי ומדע וחדשנות).

הוסיפו את זמן ישראל כמקור מועדף בגוגל
תכנים המתפרסמים בזירת הבלוגים של זמן ישראל מייצגים את כותביהם בלבד. הדעות, העובדות וכל תוכן המוצג בפוסט זה הם באחריות הכותב/ת וזמן ישראל אינו נושא באחריות להם. במקרה של תלונה, אנא צרו קשר.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
1

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
והכל בגלל שהנוכל רוכב על הנמר הזה. על חשבוננו. כדי שמיס ביבי לא תצטרך להזמין תור במספרה, ניקוי יבש חלילה על חשבונה וקישוט במאבטחים לפטריוט ממיאמי. הוא גם רוצה לשכתב את ההיסטוריה ולהימלט... המשך קריאה

והכל בגלל שהנוכל רוכב על הנמר הזה. על חשבוננו. כדי שמיס ביבי לא תצטרך להזמין תור במספרה, ניקוי יבש חלילה על חשבונה וקישוט במאבטחים לפטריוט ממיאמי. הוא גם רוצה לשכתב את ההיסטוריה ולהימלט מהכלא.

הבעיה שהוא משחק מול שער כמעט ריק. אין לו מצפון ואין 'כך לא יעשה'. להקת הבלרינות שמולו כל פעם מופתעת מחדש.

ואת הנמר הזה שהוא גידל והאכיל, יש מי שיכלא?

לפוסט המלא עוד 853 מילים ו-1 תגובות

למקרה שפיספסת

איראן משקמת את אתר הגרעין בפרצ'ין תחת מעטה חשאיות

דוח חדש חושף עבודות בנייה באתר "טלגאן 2" ומעלה חשש לחידוש הניסויים ב"הדק הגרעיני" ● במקביל לעצרת האו"ם ולנאום טראמפ הצפוי, איראן מעבירה הצעת פשרה דרך קטאר ● זהותו השמרנית של מציג ההצעה עשויה להעיד על התגמשות בטהרן ● פרשנות

לכתבה המלאה עוד 790 מילים
זירת הבלוגים
הזמן שלך לומר את דעתך
הצטרפות

ריאיון "ההצבעה לימין היא חישוב מושכל"

לטענת פרופ' גוטוויין, מצביעי הימין לא מצביעים נגד האינטרס שלהם – הם מקבלים תמורה ("ההצבעה לימין איננה תודעה כוזבת") ● בריאיון לזמן ישראל הוא מסביר איך מנגנוני הפיצוי המגזריים מבצרים את שלטון נתניהו, למה המרכז–שמאל מפספס את הסיפור הכלכלי, ומה אפילו בן גביר הבין לפני גוש השינוי ("לוקח את כולם בהליכה")

לכתבה המלאה עוד 3,152 מילים ו-10 תגובות

הריבית בארה"ב עולה – והחשבון עלול להגיע למשכנתה שלכם

הפד מעלה את הריבית דווקא כשבנק ישראל מתחיל להוריד אותה ● הפער הזה לא ייקר מיד כל הלוואה, אך הוא עלול לטלטל את הכלכלה המקומית – אלא אם הממשלה תתעשת ותנהל תקציב אחראי ● פרשנות

לכתבה המלאה עוד 735 מילים

תגובות אחרונות

הטקטיקה של נתניהו מקרטעת, והפנטזיות של וינטר מנותקות

ראש הממשלה פועל בגלוי – ואולי גם בסתר – נגד עמך ישראל, באופן המזכיר את הקמפיינים של משפחת נתניהו נגד בנט ● אלא שבינתיים וינטר רק מתחזק בסקרים ● במקביל, אנשי המפלגה החדשה מסתבכים בהסברים – ומציגים תוכניות שאין להן שום היתכנות ● פרשנות

לכתבה המלאה עוד 903 מילים ו-1 תגובות

אישור מכירת החמקנים לריאד מגיע לאחר סירובו של טראמפ לסייע לסעודים מול החות'ים ● אך הקונגרס עלול לטרפד את העסקה מחשש לדליפת טכנולוגיה לסין, שמעורבת עמוקות בממסד הביטחוני הסעודי ● ישראל, מצידה, בוחנת כיצד לשמר את יתרונה האיכותי באזור ● פרשנות

לכתבה המלאה עוד 660 מילים

סקרי זמן ישראל

הזמן הירוק
הזמן הירוק
סיכום השבוע בסביבה

חם מוות

אלפי דגי בורי מתו בשפך נחל פולג, אף שלא אותר זיהום במים – וזה בדיוק מה שמטריד ● מתקני ההתפלה סתומים, הכינרת מגרדת את התחתית, אבל בנתניה מתעקשים להשקות דשא באיי תנועה ענקיים ● עוד ועוד בתי קפה מוכרים קפה רק בכוסות חד־פעמיות ● ת"א מציינת 200 קילומטרים של שבילי אופניים, אבל כל עוד הערים האחרות משתרכות מאחור, אין מה לחגוג

הוסיפו את זמן ישראל כמקור מועדף בגוגל

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
2

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לכתבה המלאה עוד 1,517 מילים ו-2 תגובות

מחזון 2030 לסיוט 2026

הבוץ התימני מטביע את התוכניות של יורש העצר הסעודי ● ישראל ומרוקו פותחות פרק חדש ביחסים ● הסורים יוצאים לרחובות נגד יוקר המחיה ● והשבוע ב־2019: תקיפת מתקני הנפט בערב הסעודית ● קסניה סבטלובה מסכמת שבוע במזרח התיכון

לכתבה המלאה עוד 1,077 מילים ו-3 תגובות

הסדר העולמי שנבנה אחרי המלחמה הקרה מתפרק: מעצמות חוזרות לשנות גבולות בכוח, הסחר הופך לכלי כפייה, והמשפט הבינלאומי מאבד מכוחו ● בעולם שבו ארה"ב עצמה כבר אינה מחויבת לכללים שהכתיבה, מדינות ייאלצו להתחמש, לגדר סיכונים ולסמוך הרבה יותר על עצמן

לכתבה המלאה עוד 4,389 מילים

המלכודת שהציב מאקלמור לפעילים הפרו-ישראלים

ביטול השתתפותו של הראפר הפרו-פלסטיני בסיבוב ההופעות של אד שירן ממשיך לעורר הדים ● תומכי ישראל מתקשים להבין כיצד לבלום התבטאויות אנטי-ישראליות של ידוענים מבלי למשוך תשומת לב גדולה עוד יותר למתנגדיהם

לכתבה המלאה עוד 1,367 מילים ו-1 תגובות

הבחירות הקרובות יכריעו את גורל שלטון החוק בישראל

מבעד לספינים למחדלים ולשאלת הכשירות של האוחזים בהגה, הבחירות בעוד 40 יום יכריעו מי ימנה את שני שלישים משופטי העליון, את היועמ"ש הבא ואת בכירי הפרקליטות - כולל פרקליט המדינה ● שופטי העליון בדימוס מזוז וחיות יחד עם בכירים נוספים מזהירים כי ניצחון לקואליציה הנוכחית פירושו השלמת ההפיכה המשטרית, כפי שהכריזה השבוע מפלגת הציונות הדתית ● פרשנות

לכתבה המלאה עוד 990 מילים ו-1 תגובות

נתניהו מצא את נקודת התורפה של איזנקוט

ראש הממשלה מנצל את שאלת השותפות עם הערבים כדי לתקוע טריז יעיל בין איזנקוט לליברמן ולשבש את קמפיין האופוזיציה ● ההתגוננות האפולוגטית של מפלגת ישר משחקת היישר לידי הליכוד ● המבחן המנהיגותי של איזנקוט הוא להפוך את סדר היום ולתקוף בנושאי הביטחון והכלכלה ● פרשנות

הוסיפו את זמן ישראל כמקור מועדף בגוגל

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
4

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
די כבר לעסוק ב"קמפיין" ; מה שחשוב זה מה שייעשה לאחר הבחירות: עשייה ודאגה לכלל !!! אזרחי ישראל בכל תחומי החיים (גוש השינוי) או המשך !!! הזנחת צרכי כולם ודאגה רק למי שבחר בך (גוש הנאשם) ;... המשך קריאה

די כבר לעסוק ב"קמפיין" ; מה שחשוב זה מה שייעשה לאחר הבחירות: עשייה ודאגה לכלל !!! אזרחי ישראל בכל תחומי החיים (גוש השינוי) או המשך !!! הזנחת צרכי כולם ודאגה רק למי שבחר בך (גוש הנאשם) ; לקרוא את מצעי המפלגות באתריהם, את של מפלגת הדמוקרטים כבר קראתי.

הישראלים המטומטמים צריכים לזכור כי מה שחשוב !!! באמת הוא מי ינהל את המדינה וידאג לכל אזרחיה לאחר הבחירות (גוש השינוי) או מי ידאג רק !!! לבוחריו ויתאמץ להרוס !!! את שאר חלקי ישראל ; "קמפ... המשך קריאה

הישראלים המטומטמים צריכים לזכור כי מה שחשוב !!! באמת הוא מי ינהל את המדינה וידאג לכל אזרחיה לאחר הבחירות (גוש השינוי) או מי ידאג רק !!! לבוחריו ויתאמץ להרוס !!! את שאר חלקי ישראל ; "קמפיין" בחירות זה או אחר זה פחות חשוב + מוזמנים לקרוא את מצעי המפלגות באתרי האינטרנט שלהן, את זה של הדמוקרטים קראתי.

הסיפור הוא אחר לחלוטין. הדיקטטור, הצורר, הבוגד ורוצח 46 החטופים ראש ארגון המחבלים ביבים שקרניהו כבר איננו המנהיג המוסכם של גוש הימין בישראל. ממש לא. ארגון המחבלים של שקרניהו מקבל בסקרים... המשך קריאה

הסיפור הוא אחר לחלוטין. הדיקטטור, הצורר, הבוגד ורוצח 46 החטופים ראש ארגון המחבלים ביבים שקרניהו כבר איננו המנהיג המוסכם של גוש הימין בישראל. ממש לא. ארגון המחבלים של שקרניהו מקבל בסקרים בשבועיים האחרונים בין 18 ל-20 מנדטים. למפלגות הימין הדתיות-חרד"ליות שמעבר לשקרניהו, פיתמר בן זונה, בצל (אין אל) סמרטוט רצפה, מוכר הפיגולים ומטורלל החורף יש בכל הסקרים בין 18-20 מנדטים. כלומר, כוחם הפוליטי המצרפי זהה לכוחו הפוליטי של ארגון המחבלים שקרניהו. זהו מהפך דרמטי בתוך הימין הישראלי. אסור להקל בו ראש. אני טוען שכל ארבעת השחקנים הפוליטיים בימין שמעבר לשקרניהו קיבלו את מנהיגותו ללא עורערין כשהיו לו בין 30-35 מנדטים. הסיפור הזה נגמר. היום כל הארבעה שאוחזים בהשקפת עולם משותפת דיקטטורית-דתית-חרד"לית בכל הנושאים, הם אופוזיציה חיה ובועטת לשלטון היחיד החילוני-חולני של משפחת שקרניהו על בנה שעמוק בארון, בנה השני על הרצף, הצרעת המשוגעת וראש המשפחה הזקן והחולה.

לכתבה המלאה עוד 604 מילים ו-4 תגובות
סגירה
בחזרה לכתבה

עיתונות איכותית מתקיימת בזכות קוראים שתומכים בה

תמכו בנו

עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית היא יסוד הכרחי לחברה חופשית ובריאה.

ישראל מתמודדת עם מתקפה חסרת מעצורים על יסודות הדמוקרטיה ועל כל המוסדות הממלכתיים שלה. ובמקביל, התקשורת הישראלית מאבדת את עצמאותה ואת יכולתה לבקר את השלטון. זמן ישראל הוכיח שאפשר גם אחרת: שניתן ליצור עיתונות חופשית, אחראית, ביקורתית ונחושה, המגינה על שלטון החוק ועל זכות הציבור לדעת.

תמיכתכם תאפשר לנו להמשיך לפרסם תחקירים, ניתוחים וכתבות עומק הנשענים על עובדות, ועל עבודה עיתונאית מקצועית ויסודית.