למר גולדברג: ההחלטה להיעתר לבקשה לדיון נוסף לא היוותה אקטיביזם שיפוטי שהרי ההרכב המורחב עשוי היה להגיע לאותה תוצאה כמו המצומצם. גם פסק הדין בדיון הנוסף אינו מהווה אקטיביזם שיפוטי שכן בית הדין הרבני פסק בניגוד לדין. בחוק האזרחי בישראל החל על בתי דין רבניים בנושא חלוקת רכוש, אין כל סנקציה בשל התנהגות מינית כזו או אחרת, לא כל שכן סנקציה המפלה בין נשים וגברים. קיום דיון נוסף היה הכרח מוחלט, פסיקתם של אלכס שטיין ונעם סולברג ראויה לתמיהה רבה והתנהגות המוזרה של סולברג בדיון הנוסף לא כל שכן, במיוחד לאחר שכבר ידע שהתוצאה עומדת להתהפך. הנראות השטחית כאן היא שלסולברג יש אישיות לא יציבה וכי הוא לא ראוי בעתיד להתמנות לתפקיד נשיא בית המשפט העליון.
למר גולדברג: ההחלטה להיעתר לבקשה לדיון נוסף לא היוותה אקטיביזם שיפוטי שהרי ההרכב המורחב עשוי היה להגיע לאותה תוצאה כמו המצומצם. גם פסק הדין בדיון הנוסף אינו מהווה אקטיביזם שיפוטי שכן בית הדין הרבני פסק בניגוד לדין. בחוק האזרחי בישראל החל על בתי דין רבניים בנושא חלוקת רכוש, אין כל סנקציה בשל התנהגות מינית כזו או אחרת, לא כל שכן סנקציה המפלה בין נשים וגברים. קיום דיון נוסף היה הכרח מוחלט, פסיקתם של אלכס שטיין ונעם סולברג ראויה לתמיהה רבה והתנהגות המוזרה של סולברג בדיון הנוסף לא כל שכן. יש לברך על פסיקתו של השופט יצחק עמית, על היעתרותה של הנשיאה לבקשה לדיון נוסף ועל דעת הרוב בהרכב המורחב שהיא כעת הלכה מחייבת. התיחסותו של השופט סולברג לעצם ההחלטה לקיים דיון נוסף היא תקדים מסוכן, מוזר ואפילו מפחיד – לא כל שכן לאחר שהוא כבר ידע שהתוצאה אליה הגיע ההרכב המצומצם עומדת להתהפך. זו התנהגות פוליטית, לא שיפוטית. הניראות השטחית כאן היא שלסולברג יש אישיות לא יציבה וכי הוא אינו בעל מזג שיפוטי מתאים להתמנות בעתיד לתפקיד נשיא בית המשפט העליון.
בהרב־מיארה: יש לקצץ בתקציבי מוסדות החינוך החרדיים שלא מלמדים לימודי ליבה מלאים
ארצות הברית רוצה שנתניהו יגנה בפומבי את אלימות המתנחלים בקוסרה; השגריר בוושינגטון: "בריונים זורעים הרס ללא סיבה" ● התנועה במצר הורמוז הופסקה כמעט לגמרי אחרי ששני כלי שיט הותקפו ● כ"ץ: הנחיתי את הצבא להכין תוכנית להעברת סמכויות האכיפה בנושאים אזרחיים בגדה לידי המשטרה; סגן נשיא הרשות הפלסטינית: זהו ניסיון לכפות את ריבונות ישראל על הגדה
This week's Torah portion is a great reminder that, as we are commanded to settle and inhabit the land, we must build a society that is worthy of the land we live in.
Shabbat Shalom ????️????️ pic.twitter.com/eULqoluS4X
— Ambassador Yechiel (Michael) Leiter (@yechielleiter) August 14, 2026
שגריר ישראל בארצות הברית יחיאל לייטר גינה היום את המצור שמטילים מתנחלים על פלסטינים בקוסרה.
"מה שראינו השבוע בכפר קוסרה הוא לא המשמעות של יישוב הארץ", אמר לייטר בסרטון שפרסם.
"כאשר חבורת בריונים זורעת הרס באלימות חסרת סיבה, מסיטה משאבים מצה"ל ומכוחות אכיפת החוק של ישראל, ובמקביל טוענת שהיא עושה זאת למען הארץ – זהו עיוות, אפילו חילול הקודש", אמר. "ארץ ישראל אינה רק מקום שנצטווינו ליישב. היא מקום שבו נצטווינו לחיות בצדק".
לייטר הוא מהגורמים הבכירים הראשונים בארץ שגינו בפומבי את האלימות בקוסרה, אף שבבית הלבן קיוו ככל הנראה שראש הממשלה בנימין נתניהו יתייחס לנושא בעצמו.
אף שצה"ל גינה גם הוא את האלימות, הוא טרם פינה את המתנחלים מהאזור, והם ממשיכים להטיל מצור על שני בתים פלסטיניים.
הצבא הרג אתמול בתקיפה מהאוויר באזור חאן יונס שבדרום רצועת עזה את חדיפה חאלד סלימאן כוארע, מפקד פלוגה בחטיבת חאן יונס בזרוע הצבאית של חמאס, כך הודיע הערב דובר צה"ל.
עוד נמסר מצה"ל שבמהלך המלחמה כוארע לקח חלק באימון מחבלי הפלוגה, העברת אמצעי לחימה בדרום הרצועה וקידום ניסיונות לשקם את חמאס.
בהודעת הצבא צוין שכוארע, שקידם פעילות טרור נגד ישראל, היווה איום על כוחות הצבא.

ארצות הברית רוצה שראש הממשלה בנימין נתניהו יגנה בפומבי את המתנחלים האלימים שהטילו מצור על פלסטינים בבתיהם בגדה, כך אמרו היום שישי גורמים אמריקאים וישראלים. זאת בשעה שהמתנחלים המשיכו להפעיל לחץ על התושבים והקימו אוהל חדש, לפני שחיילי צה"ל הגיעו למקום והוא פורק.
מתנחלים מקיפים בתים בקוסרה זה כמעט שבוע, לאחר שניתקו את אספקת המים והחשמל, ובכך לכדו פלסטינים באזור שבו, לפי ארגוני זכויות האדם, מתנחלים מנהלים מאמץ מרוכז להשתלט על שטחים נוספים – תוך צמצום נוסף של השטח שבו הפלסטינים מבקשים להקים מדינה.
מעשיהם עוררו ביקורת פומבית מצד ארצות הברית: שגריר ארצות הברית בישראל, מייק האקבי – תומך נלהב בהתיישבות היהודית בגדה – גינה אתמול את המתנחלים שהטילו מצור על בית פלסטיני וכינה אותם "טרוריסטים ישראלים".
גורם אמריקאי וגורם ישראלי אמרו היום שגורמים בכירים בבית הלבן לוחצים על נתניהו לגנות בפומבי את מעשי המתנחלים.
וושינגטון החלה למחות לאחר שנודע לה שבין הבתים שנפגעו היה גם ביתו של פלסטיני־אמריקאי, אמרו שני הגורמים, שדיברו בעילום שם כדי לתאר שיחות רגישות שהם בקיאים בתוכנן.
נתניהו לא התייחס לאלימות בקוסרה. לא לשכתו ולא הבית הלבן השיבו לבקשות למסור תגובות.
התנועה במצר הורמוז נעצרה היום כמעט לחלוטין, לאחר ששני כלי שיט נוספים הותקפו באזור וארצות הברית הודיעה שהיא יכולה להמשיך במצור הימי על איראן ללא הגבלת זמן.
גורם איראני בכיר אמר שלשום שלא הושגה כל התקדמות בשיחות שנועדו להרחיב את ההסכם מיוני לסיום המלחמה. מאז שהפסקת האש שחודשה במסגרת הסכם יוני קרסה, איראן חידשה את תקיפותיה נגד כלי שיט שלטענתה מנסים לעבור במצר ללא אישורה.
חברת הנפט הלאומית של אבו דאבי (ADNOC) מאיחוד האמירויות הודיעה ששני כלי שיט שלה הותקפו אמש כשעברו במצר. ממשלת איחוד האמירויות האשימה את איראן, שלא מסרה תגובה.
לפי ניתוח של חברת מעקב כלי השיט קפלר, שני כלי שיט עברו היום במעבר הימי הצר: אוניית תבואה שנכנסה למים האיראניים ואוניית מטען יבש ריקה שעשתה את דרכה בכיוון ההפוך.
הנתונים הראו שמכלית ריקה נוספת להובלת מוצרי גז נוזלי עשתה את דרכה אל המפרץ דרך המצר. היום לא נראו משלוחים של נפט גולמי.
תשעה כלי שיט עברו אתמול במצר לעומת חמישה שלשום, אך פחות מהממוצע של 12 כלי שיט ביום באוגוסט.
ייתכן שחלק מכלי השיט עוברים מבלי להתגלות כשהמשדרים שלהם כבויים, אך המספרים רחוקים מאוד מיותר מ־130 כלי השיט שעברו מדי יום במצר הורמוז לפני שארצות הברית וישראל פתחו במלחמה נגד איראן בפברואר.
"לצד האיום על תשתיות האנרגיה באזור, יכולתה של איראן להגביל את השיט במצר היא מנוף הלחץ העיקרי שלה במשא ומתן", אמר טורביורן סולבדט, האנליסט הראשי לענייני המזרח התיכון בחברת מודיעין הסיכונים Verisk Maplecroft.

בשבועות הקרובים יצטרפו לרשימה המתגבשת של ישר! שרים וחברי כנסת לשעבר, כך דיווח היום יוסי ורטר ב"הארץ".
ברשימתו של גדי איזנקוט ישנם שני חברי כנסת מכהנים – השר לשירותי דת לשעבר מתן כהנא ושרת החדשנות, המדע והטכנולוגיה לשעבר אורית פרקש הכהן. יתר חברי הרשימה נעדרי ניסיון פרלמנטרי ומיניסטריאלי.
בנוסף לכהנא ולפרקש הכהן ברשימה חברים יורם כהן, לשעבר ראש שירות הביטחון הכללי, שאול מרידור, לשעבר המנהל הכללי של משרד האנרגיה והחשב הכללי במשרד האוצר, אושרת גני גונן, ראשת המועצה האזורית דרום השרון, כמיל אבו רוקן, לשעבר מתאם פעולות הממשלה בשטחים, ענבר הרוש גיטי, לשעבר המנהלת הכללית של תנועת אחריי!, ענבר יחזקאלי, לשעבר המנהלת הכללית של עמותת ידיד, ישראל זרי, סגן ראש עיריית רמת גן, תאיר איפרגן, לשעבר המנהלת הכללית של משרד העבודה, אלקס ריף, המנהלת הכללית של לובי המיליון, דבורה שריפיאן בכר, ששירתה בעבר בשירות הביטחון הכללי ובמוסד ויפה טבג'ה, יזמת חברתית.
היום הודיע אלעזר שטרן על פרישתו ממפלגת יש עתיד. לאחר מכן שיבח אותו איזנקוט בהודעה שפרסם, דבר שעשוי לרמוז על הצטרפותו לשורות ישר!.
הבחירות הקרבות, הגורליות כל כך, מעוררות רגשות סותרים. תקוות גדולות למיגור כוחות הרשע מתערבבות בפחדים גדולים. מה יהיה כאן אם חלילה גם הפעם בנימין נתניהו והביביזם לא יסולקו?
התקוות לחידוש פניה של ארצנו הדוויה מחזירות אותי אל שירי געגועים למה שהיה כאן פעם. לגעגועים מתלווה קינה על אשר אבד. "אל ארץ ישראל הישנה, האבודה והנשכחת אשר הושיטה את ידה כדי לתת ולא כדי לקחת", כמאמר נעמי שמר בשירה "בהיאחזות הנח"ל בסיני".
שלומית טנא היא עיתונאית לשעבר (ב"על המשמר" ובהמשך ב"ידיעות אחרונות")..יוצאת קיבוץ. ב-1981 החלה בסיקור עיתונאי שוטף של הקיבוצים.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית
תמכו בנו
העבדים הנשכחים של הנאצים
תערוכה חדשה שופכת אור על מנגנון הניצול העצום של גרמניה הנאצית, שהעביד בפרך 20 מיליון בני אדם - נושא שלרוב נותר בשולי הזיכרון וההנצחה המקובלים של השואה ● התיעודים המצמררים חושפים כיצד תאוות הבצע של תאגידי הענק הפכה אותם לשותפים פעילים במערכת האכזרית, שבה היהודים ניצבו בתחתית ההיררכיה
בכל מערכת בחירות אנחנו שומעים את אותן הבטחות. עוד דירות, עוד התחדשות עירונית, עוד שכונות חדשות. הממשלה סופרת יחידות דיור, ראשי ערים מתגאים במגדלים חדשים, ויזמים מציגים הדמיות מרשימות של מגדלי מגורים עם חדרי כושר, בריכות שחייה וחללי עבודה.
אבל יש שאלה אחת שכמעט אינה נשאלת: מי יבנה את הקהילה?
דפנה צרויה היא אזרחית ותיקה, תל אביבית. פעילה ויזמית חברתית. נציגת תל אביב במועצת האזרחים הוותיקים הארצית, שהוקמה על ידי הגוינט וקרן דליה ואלי הורביץ. בעלת הפודקאסט "בטל בשישים", שבו יחד עם שני שותפים מדברים על הגיל השלישי מזווית ייחודית ועם הומור.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית
תמכו בנוהכתבה מעניינת ומעוררת מחשבה כרגיל. לא מכיר מספיק את המערכות התומכות, אבל כנראה שצריך דמויות יזמיות ואכפתיות כמו ד"ר יונית סטרולוב, שירימו פרויקט כזה. במקרה הזה מדובר על קהילה בעלת אמצעים ואנחנו נחשפים להרבה פרויקטים שמיועדים לגיל השלישי, שתמורת סכום "סימלי", המתחם לבעלי היכולת ידאג לדיירים לכל צרכיהם.
אולי הרשויות סומכות על הדיירים בעלי היכולת שידאגו לעצמם? כי הרי הכסף הציבורי הולך לצרכים פוליטיים. כנראה שזאת המציאות, ובלי יזמויות מקומיות, כנראה שלא יקרה כלום.
אז המסקנה היא, אם אין אני לי מי לי. מצער כמו שזה נשמע. כנראה שהפתרונות של חיבור דיירים או תושבים לקהילות, יגיעו מיוזמות מקומיות כמו של ד"ר יונית ודומיה, ועל כך, מגיע לה כל הכבוד!
האם ייתכן שראש הממשלה ושריו מוטרדים משריון מקומות בפריימריז הרבה יותר מאשר מחיילי שריון שקורסים תחת הנטל ונהרגים בלבנון?
בס"ד
"שֹׁפְטִ֣ים וְשֹׁטְרִ֗ים תִּֽתֶּן־לְךָ֙ בְּכָל־שְׁעָרֶ֔יךָ אֲשֶׁ֨ר יְהוָ֧ה אֱלֹהֶ֛יךָ נֹתֵ֥ן לְךָ֖ לִשְׁבָטֶ֑יךָ וְשָׁפְט֥וּ אֶת־הָעָ֖ם מִשְׁפַּט־צֶֽדֶק" (דברים פרק טז פסוק יח)
עו"ד סא"ל (במיל'), לשעבר שופטת בעבירות טרור, שירתה בפרקליטות הצבאית ובמשרד החוץ, חברת פורום דבורה. מחזאית ותסריטאית, כותבת סיפורי ׳קשת אחים׳ (keshet-achim.com)
תכנים המתפרסמים בזירת הבלוגים של זמן ישראל מייצגים את כותביהם בלבד. הדעות, העובדות וכל תוכן המוצג בפוסט זה הם באחריות הכותב/ת וזמן ישראל אינו נושא באחריות להם. במקרה של תלונה, אנא צרו קשר.
תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית
תמכו בנוהמחטף של לוין במח"ש מתבצע מתחת לאף של שופטי העליון
שר המשפטים גורר רגליים בתשובותיו לעליון אך בפועל מקדם בבהילות את ועדת האיתור לראשי מח"ש החדשה ● היועמ"שית מתריעה בפני בית המשפט על פוליטיזציה מסוכנת של מערכת אכיפת החוק דווקא בתקופת בחירות ● בזמן שלוין משחק מחבואים, בג"ץ חייב להתערב ולעצור את המינויים המוקדמים ● פרשנות
כרוניקה של חיסול פוליטי ידוע מראש
שר הכלכלה, שתכנן להדיח את נתניהו אחרי מחדל השבעה באוקטובר, מוצא את עצמו עכשיו על כוונת הסיכול הממוקד של ראש הממשלה ● למרות מסע החנופה והניסיונות לרצות את "המנהיג העליון", משפחת נתניהו לא שוכחת ולא סולחת ● מהצד השני ברקת נקלע למערכת חיסול חשבונות ספק אתית מצד ערוץ הטלוויזיה המוביל ● ביום שני נדע אם ברקת בדרך להצטרף לרשימת המודחים הארוכה של הליכוד ● פרשנות
איזנקוט ממשיך להתחזק ופותח פער בצמרת
מפלגת ישר! מטפסת ל-25 מנדטים בסקר חדש של יוסי טאטיקה, על חשבון מפלגת ביחד בראשות בנט ● הליכוד מדשדש במקום עם 21 מנדטים, ארבעה ימים לפני הפריימריז ● למרות השינויים בצמרת, המאזן הבין-גושי נשמר - אולם התחזקות רע"ם עשויה לשנות את המפה ● והמפלגה החדשה של ארדן ואדלשטיין מקבלת אחוז אחד בלבד
| ישר בראשות איזנקוט | הליכוד | ביחד בראשות בנט | ישראל ביתנו | הדמוקרטים | יהדות התורה | ש″ס | עוצמה יהודית | חד″ש תע″ל בל″ד | הציונות הדתית | רע″ם | בית ציוני - הנדל וטרופר | כחול לבן - גנץ ושמחי | אחדות - ארדן ואדלשטיין |
|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
| 25 | 21 | 13 | 11 | 9 | 8 | 8 | 7 | 6 | 6 | 6 | 0 (3%) | 0 (2%) | 0 (1%) |
השתלטות על בתי קבע פלסטיניים
אחרי שנים שבהן אלימות מתנחלים הובילה בעיקר לעקירת קהילות בדואיות, בשנה האחרונה מתרבים המקרים שבהם פלסטינים בכפרים מבוססים נאלצים לעזוב בתי קבע – ומתנחלים נכנסים אליהם אחריהם ● התיעודים מג'אלוד, קוסרה, עטארה, קבלאן וטייבה מצביעים על דפוס מתרחב – ועל אוזלת יד מתמשכת של רשויות האכיפה
בפרשת הפצ"רית, מינץ הפך את השמרנות על ראשה
דעת המיעוט של דוד מינץ בפרשת הפצ"רית אינה רק חריגה בנוף פסיקותיו השמרני; היא מתעלמת מפסקי דין של העליון שניתנו בעת האחרונה, מבקשת לפסול חוות דעת המבוססת על תשתית עובדתית עדכנית, ומפקידה למעשה בידי שר המשפטים את המפתח להמשך המניעות של היועמ"שית ופרקליט המדינה ● פרשנות
הקרב על הפצצה
בזמן שבוושינגטון שוקלים להכריז על "ניצחון" ולעצור, ההנהגה בטהרן מפולגת בשאלת פרויקט הגרעין ● מחקר חדש חושף קולות מפתיעים במשמרות המהפכה הטוענים כי נשק גרעיני אינו מספק הרתעה, אל מול גורמים הדורשים ניסוי גרעיני מיידי ● במקביל, איבוד הרלוונטיות המסתמן של מצר הורמוז עלול לדחוף את איראן להכרעה דרמטית ומהירה ● פרשנות
בזמן שבוושינגטון שוקלים להכריז על "ניצחון" ולעצור, ההנהגה בטהרן מפולגת בשאלת פרויקט הגרעין ● מחקר חדש חושף קולות מפתיעים במשמרות המהפכה הטוענים כי נשק גרעיני אינו מספק הרתעה, אל מול גורמים הדורשים ניסוי גרעיני מיידי ● במקביל, איבוד הרלוונטיות המסתמן של מצר הורמוז עלול לדחוף את איראן להכרעה דרמטית ומהירה ● פרשנות
לכתבה המלאה עוד 798 מילים ו-1 תגובות"אחי ביקש עזרה, החיילים התחבקו עם המתנחלים"
בלעדי כבר ארבעה ימים שנערי גבעות מונעים ממשפחות פלסטיניות בקוסרה לצאת מבתיהן ומקשים על הכנסת מזון וסיוע רפואי ● בתיעודים שהגיעו לזמן ישראל נראים חיילי צה"ל לצד המתנחלים ● לואיי אבו רידי, פלסטיני־אמריקאי שחי באוהיו ועוקב דרך מצלמות האבטחה אחר אחיו ובנו הלכודים בבית: "במקום לשמור על אחי, החיילים הופכים להיות חלק מהסכנה"
מכרז ה־VIP של אשקלון
מעקב זמן ישראל הצעה שחרגה ב־34% מהאומדן, מכרז חדש שפורסם שנים לפני תום הקודם בנימוק ביטוחי שאינו מתיישב עם המסמכים, תנאי סף שהוצג למתמודדים אך לא הופיע במכרז – ומידע חלקי על בעלי החברה הזוכה ● פרוטוקולים ומסמכים שנחשפו בעקבות הליך משפטי מציגים שורה של כשלים ותמיהות בדרך שבה אישרה עיריית אשקלון את הפעלת האקו־פארק בעשרות מיליוני שקלים
חוסר האמון במתפקדים וקמפיין מנותק מפילים את הליכוד בסקרים
הניסיון של נתניהו להשתלט על רשימת המפלגה באמצעות שריונים מציג חוסר אמון מוחלט בבוחרי הליכוד ופחד מפני הפסד ● במקביל, קמפיין הליכוד מתנהל ללא כיוון, תוך שיבוץ תמוה של מועמד מחו"ל, וסרטון המברך את קולומביה תוך התעלמות מוחלטת מרעידת האדמה הקטלנית שהכתה בה ● התוצאה: דשדוש ממושך בסקרי המנדטים ● פרשנות
- לכל תגובה ופוסט עמוד בזמן ישראל שניתן לשתף ישירות ברשתות החברתיות ולשלוח באימייל
- עמוד הפרופיל הפומבי שלך ירכז את כל התגובות שפרסמת בזמן ישראל
- אפשרות להגיש פוסטים לפרסום בזמן ישראל
- אפשרות להגיב לכתבות בזמן ישראל
- קבלו את המהדורה היומית ישירות לתיבת האימייל שלכם

















































































































































תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית
תמכו בנו