צדק חברתי
הזמן של
צדק חברתי
הדתת המרחב החילוני היא כפיה דתית והפרה מתמשכת של הסטטוס-קוו בין חילונים לדתיים. כל ניסיון חילוני דומה להתנחל ולחלן את המרחב, אילו היה מתקיים במרחב דתי, כמו בבני ברק, צפת, רכסים, היה נת... המשך קריאה

הדתת המרחב החילוני היא כפיה דתית והפרה מתמשכת של הסטטוס-קוו בין חילונים לדתיים.

כל ניסיון חילוני דומה להתנחל ולחלן את המרחב, אילו היה מתקיים במרחב דתי, כמו בבני ברק, צפת, רכסים, היה נתקל בזעם צדקני, ובבכיינות שמדובר במעשה אנטישמי או אנטי-יהודי – כאילו החילונים אינם שמים או אינם יהודים.

נפל דבר בישראל, ועל כך תודה ליזמי ההפיכה המשטרית, הציבור החילוני קם למרוד בהדתה ובכפיה החילונית בישראל, על כל צורותיה וגווניה, הגלויים והנסתרים כאחד.

כעת, כאשר כבר ברור שיש לחילונים ולערבים, רוב אלקטורלי מוצק לקואליציה גדולה יותר מ 64 מנדטים, קואליציה שלא כוללת את הליכוד, את ש"ס, את עוצמה יהודית ואת הבית היהודי, הם מתחילים להבין, שלאור המתקפה הדתית הבוטה נגד הציבור החילוני, זו כנראה תהיה הקואליציה האחרונה שלהם לשנים רבות, שכן ברור שהפעם גם הייתרון הדמוגרפי שלהם יעמוד בספק במדינה שבה מיושם שיוויון חובות וזכויות

מי בכלל צריך מדינה, אם כמעט הכל בה, רקוב ומסריח מצביעות, ומשחיתות, ומבריונות? מדינה, כל מדינה, במובן הבסיסי ביותר של המושג, היא שיתוף משאבי הכלל, ומאמצי הכלל, לצורך שרידת הכלל, ולטובת... המשך קריאה

מי בכלל צריך מדינה, אם כמעט הכל בה, רקוב ומסריח מצביעות, ומשחיתות, ומבריונות?

מדינה, כל מדינה, במובן הבסיסי ביותר של המושג, היא שיתוף משאבי הכלל, ומאמצי הכלל, לצורך שרידת הכלל, ולטובת הכלל.

בואו נתחיל בלהודות שזו הגדרה קרובה עד-כדי סימן-שאלה להגדרה הבסיסית ביותר של קומוניזם, לא-כל-שכן, סוציאליזם.

בפועל, במציאות הגלובלית העכשווית, לרוב העמים והקבוצות יש מדינה שהיא לא יותר מאשר פלטפורמה שמאפשרת (חוקית ואפקטיבית) מצב שבו מיעוט של טייקונים, מכתיב גם לשוק וגם לממשלה, כיוון ודגשים שתכליתם לשרת את האינטרס הטייקוני שמהותו "מיקסום רווחים".

חברתית, זהו שוד מתמשך של רוב אלקטורלי שבוי כלכלית וחברתית, בידיו של כל טייקון מונופוליסט, באמצעות תעסוקה בשכר-מינימום, כנגד מכירת מוצרים ושירותים במחיר מופקע – תכלס, זה ממש גן-עדן לכל מניאק שרוצה לממש "מיקסום רווחים בכל מחיר".

זאת מאניה שמאופיינת בתאוות-בצע ללא סייג, ותוך שיא החוצפה, בעשותו ברכוש הכלל כבשלו, באמצעות זכיון ממשלתי למכור ולייצא את רכוש הכלל (קרקע, מינרלים, מקורות אנרגיה).

זה בבסיסו, הקונפליקט הרעיוני בין ימין לבין שמאל, ולא, בשום מציאות אנושית ידועה, הימין הוא חברתי במובן של שיוויון הזדמנויות (כחלוקה צודקת מהותית במשאבי הכלל), אלא אף מדגיש כעיקר את היות הפרט אובייקט שבוי לגחמות השלטון (ע"ע ביטול עילת הסבירות, או פיסקת ההתגברות).

כפי ש"ההיסטוריה נכתבת בידי מנצחים", כך גם התוית הפופולרית במשטרים ליברטרנים (ארה"ב, ברזיל, דרום קוריאה, איטליה, ועוד) "סוציאליזם הוא שחיתות" או "סוציאליזם הוא מוות לשוק חופשי" – כתוית-גנאי שנועדה להצדיק עוולה חברתית שנובעת מקפיטליזם חזירי, מונופוליסטי ונפוטיסטי.

במובן הזה, ובהתייחס לכל מציאות חברתית ידועה, גם ברית המועצות הסוציאליסטית היתה למעשה משטר ימני לעילא, משטר לאומני עם שאיפות התפשטות אימפריאליות, משטר שנשלט בידי קבוצת-עילית מושחתת של מקורבים, עם מנגנון ניהול נפוטיסטי – כולם בני המעמד הפריבילגי של "מקורבים לשלטון".

תמונה דומה מאד קיימת גם באיראן, תחת איצטלות שונות : שם כמשל, קבוצת העילית של מקורבים היא "משמרות המהפיכה"

אבל לעומת ברית המועצות או איראן – יש את בלגיה או הולנד כמשל נגדי, שהן לכאורה "משטר מלוכני עם שלטון של עילית פריבילגית", אלא שבפועל מדובר במדינה סוציאל דמוקרטית, עם סובסידיה מלאה לחלשים, ואפילו שירותי חינוך ובריאות חינם לכל החיים, והכל במימון מס-הכנסה דיפרנציאלי, לפי רמת הכנסה אישית.

במדינות האלה, מדובר על משטר סוציאל-דמוקרטי עם שוויון הזדמנויות בפועל לכל סוגי האוכלוסיה, שוויון בפני החוק, ושוויון ארצי בחלוקת משאבי-פיתוח מקומיים, פריפריאליים.

לא רק זו אף זו: חמלה חברתית על חלשים ונחשלים, במובן הכי כלכלי שיש: חינוך-חינם, בריאות-חינם, תחבורה ושירותים עירוניים מסובסדים על-פי רמת הכנסה.

וראה זה פלא, בניגוד לסיסמאות הליברטרניות, אף לא אחד מהנזכרים לעיל עומד בסתירה מעשית או עקרונית לקיום שוק חופשי של היצע וביקוש סחורות ושירותים.

מהבסיס הזה, ועד לדיון מהורהר ומלא צביעות במונחים של "משילות" או "שלטון הרוב" רב המרחק.

המרחק הזה מייצג את עומק שטיפת המוח הקולקטיבית שכולנו עוברים יומם ולילה, מהפרסומות כמייצג שקרי של אידיאלים ליברטרניים ("בז"ן לעתיד ירוק יותר") ועד תוכחת נציגי "השלטון" או נציגי "השם".

כל זה קורה בקידמת העידן המודרני, שבו דווקא המכהנים בשלטון ואיתם גם כל המנגנון הניהולי, דווקא הם העילית הפריבילגית, המושחתת, הנפוטיסטית בבחינת "ממשלה המשרתת את הטייקונים כנגד האינטרס החברתי"

– את מי אמורה ממשלה, כל ממשלה לשרת? – את העם, או קומץ טייקונים המתפרנסים מהפער בין העסקת המונים בשכר-רעב (נכון להיום, 58% מהשכירים בישראל משתכרים שכר-מינימום, או פחות ממנו), לבין מכירת מוצרים ושירותים לאותם המונים במחירים מופקעים, הכוללים עשרות ומאות אחוזי רווח?

ה"עילית" המושחתת הזו של נבחרי ציבור והמכהנים במנגנוני המדינה, מטופחת ומאויימת על-ידי אותו קומץ טייקונים שמחזיקים את כולנו (גם את ההמון וגם את השלטון), בביצים, לצורך "מיקסום רווחים בכל מחיר", או איך קוראים היום, לאותו אונס המוני בפרהסיה, לאור היום, עם גושפנקה ממשלתית?

לי אין עדיין שם או כינוי לתועבה הזאת.

מדינה, כל מדינה, במובן הבסיסי ביותר של המושג, היא שיתוף משאבי הכלל ומאמצי הכלל, לצורך שרידת הכלל. בואו נתחיל בלהודות שזו הגדרה קרובה עד-כדי סימן-שאלה להגדרה הבסיסית של קומוניזם. בפועל,... המשך קריאה

מדינה, כל מדינה, במובן הבסיסי ביותר של המושג, היא שיתוף משאבי הכלל ומאמצי הכלל, לצורך שרידת הכלל. בואו נתחיל בלהודות שזו הגדרה קרובה עד-כדי סימן-שאלה להגדרה הבסיסית של קומוניזם.

בפועל, במציאות הגלובלית העכשווית, לרוב העמים והקבוצות יש מדינה שהיא לא יותר מאשר פלטפורמה שמאפשרת (חוקית ואפקטיבית) מצב שבו מיעוט של טייקונים, מכתיב גם לשוק וגם לממשלה, שוד מתמשך של רוב אלקטורלי באמצעות תעסוקה בשכר-מינימום, כנגד מכירת מוצרים ושירותים במחיר מופקע, תחת המוטו המתועב של "תאוות-בצע ללא סייג" (מיקסום רווחים בכל מחיר).

זה בבסיסו, הקונפליקט הרעיוני בין ימין לבין שמאל, ולא, בשום מציאות אנושית ידועה, הימין הוא חברתי במובן של שיוויון הזדמנויות (כחלוקה צודקת מהותית במשאבי הכלל), אלא הוא מדגיש את היות הפרט אובייקט לגחמות השלטון.

במובן הזה גם ברית המועצות הסוציאליסטית היתה משטר ימני לעילא, משטר לאומני עם שאיפות התפשטות אימפריאלית, לעומת בלגיה או הולנד שהן לכאורה "משטר מלוכני עם שלטון של עילית פריבילגית" אך בפועל מדינה סוציאל-דמוקרטית עם שוויון הזדמנויות בפועל, וחמלה חברתית על חלשים ונחשלים, במובן הכי כלכלי שיש: חינוך-חינם, בריאות-חינם, תחבורה ושירותים עירוניים מסובסדים על-פי רמת הכנסה.

מהבסיס הזה, ועד לדיון מהורהר ומלא צביעות במונחים של "משילות", שלטון הרוב" רב המרחק, והמרחק הזה מייצג את עומק שטיפת המוח הקולקטיבית שכולנו עוברים יומם ולילה, מהפרסומות ועד תוכחת נציגי השלטון – שהם, בעידן המודרני, העילית המטופחת ומפונקת על ידי אותו קומץ טייקונים שמחזיקים את כולנ (את ההמון ואת השלטון), בביצים

כל הזמן // יום שני, 9 בדצמבר 2024
מה שחשוב ומעניין עכשיו
היום ה־430 ללחימה ● 100 חטופים עדיין בעזה

שלושה לוחמי גבעתי נפלו בקרב בצפון רצועת עזה, 12 נפצעו

ארבעה לוחמי מילואים נפלו אתמול בלבנון, ככל הנראה בפיצוץ מטען צה"לי ● דיווח: חיל האוויר תקף יותר מ-150 מטרות צבאיות בשטח סוריה ● פלדשטיין ישוחרר למעצר בית באיזוק אלקטרוני, הוצא נגדו צו איסור יציאה מהארץ ● השופטים בתגובה לבקשת הקבינט לדחות את עדות נתניהו: "ניהול המשפט נעשה מול הצדדים להליך ומולם בלבד"; סמוטריץ': "פוגעים בביטחון ישראל"

עוד 41 עדכונים

למקרה שפיספסת

המלחמה הפכה את הישראלים לדתיים יותר

אימת המלחמה עשויה להשפיע על העמדות, התחושות וההתנהגות של בני האדם. אנשים שחווים מלחמה עלולים לחוש פחד וטראומה ולאבד את הרגשת הביטחון שלהם. לעתים, ניסיון המלחמה גורם להם לזוז בדעותיהם הפוליטיות או לשנות את תפיסותיהם הערכיות. אך האם המלחמה משפיעה גם על מנהגיהם הדתיים של אנשים ואף על אמונתם באלוהים?

מספר מחקרים אקדמיים עונים על שאלה זו בחיוב ומצביעים על כך שאנשים מתחזקים באמונתם הדתית ומגבירים את השתתפותם בפולחן דתי בעקבות מלחמות.

פרופ׳ אסיף אפרת הוא עמית מחקר בכיר במכון לחירות ואחריות באוניברסיטת רייכמן.

פוסטים המתפרסמים בבלוגים של זמן ישראל מייצגים את כותביהם בלבד. הדעות, העובדות וכל תוכן המוצג בפוסט זה הם באחריות הבלוגר/ית וזמן ישראל אינו נושא באחריות להם. במקרה של תלונה, אנא צרו קשר.
עוד 670 מילים

רוטמן חוצה עוד קו אדום בדרך להתערבות פוליטית באכיפה פלילית

רגע לפני שהנאשם נתניהו מתייצב בבית המשפט, הקואליציה מעלה את הלהבות במאבקה נגד הרשות השופטת ● מכתבו של רוטמן ליועמ"שית, שמערב תיאוריות קונספירציה וניסיונות להתערבות פוליטית, מצביע על מהלך שמאיים למוטט את ההפרדה בין הרשויות ולהפוך את אכיפת החוק לכלי פוליטי ● פרשנות

עוד 1,232 מילים

תגובות אחרונות

האם לנוכח ההתפתחויות באזורנו ארה"ב תישען על קטאר או על סעודיה

שתי התפתחויות דרמטיות מתרחשות לנגד עינינו – הקריסה המהירה של משטר אסד בסוריה, והידיעות על עסקת חטופים, שאולי הפעם הזאת בכל זאת נרקמת לקראת מימוש. על אף שאין קשר ישיר בין שתי ההתפתחויות, הרי ששתיהן קשורות ליום שאחרי כניסת דונלד טראמפ לבית הלבן. אם לחדד: הן מתייחסות לשאלה אם מדיניות ארצות הברית תישען על קטאר או על סעודיה.

בשורה התחתונה קטאר וטורקיה עומדות מאחורי הקבוצה שהשתלטה על סוריה, בעוד שסעודיה והאמירויות מנסות ליצור קשר עם קבוצות אחרות המתנגדות לאותה קבוצה.

פנחס ענברי הוא חוקר בכיר של מזרח התיכון, עיתונאי, סופר, תסריטאי ומשורר. שימש שנים רבות חוקר במרכז הירושלמי לענייני ציבור ומדינה. חיבר ספרי עיון על הבעיה הפלסטינית, וספר בלשנות על שורשי השפה העברית "סיפור שורש". הרומנים שחיבר יחד עם אשתו אביבה הם: "על גב סופה" - על אתגרי הקהילות הנוצריות בגליל המערבי בימי המנדט הבריטי מול האסלאם הרדיקלי ומעמד האישה, ו"שומר השאול" עוסק בשחיתות הישראלית.

פוסטים המתפרסמים בבלוגים של זמן ישראל מייצגים את כותביהם בלבד. הדעות, העובדות וכל תוכן המוצג בפוסט זה הם באחריות הבלוגר/ית וזמן ישראל אינו נושא באחריות להם. במקרה של תלונה, אנא צרו קשר.
עוד 707 מילים

עקורים

המדינה קורסת, אבל הבורסה ממשיכה לעלות

למרות המצב במדינה, הבורסה בת"א סגרה שנה של עליות, בעיקר בחודשים האחרונים ● הסיבות לכך כוללות את הגאות בשווקים הבינלאומיים, תשלומי המילואים ששמרו על רמת חיים סבירה ואפשרו לחברות להמשיך להרוויח, וההצלחות המבצעיות בלבנון, שהפחיתו את החשש הקיומי ● עם זאת, דווקא לאחר חתימת הפסקת האש עם חזבאללה, חלה ירידה בבורסה, בהתאם לכלל המוכר: "קונים בשמועה, מוכרים בידיעה"

עוד 1,894 מילים

הפוליטיקה של העסקה

בכיכר החטופים נזהרים כל מוצ"ש מזיהוי פוליטי. משפחות החטופים חושבות שביקורת על הממשלה והעומד בראשה תגרום לממשלה להקשיח את עמדותיה בעניין עסקה, עוד יותר ממה שהיא מקשיחה ומטרפדת עד עכשיו.

בגשר בגין ההפגנה כבר יותר ביקורתית. קוראת לבנימין נתניהו בשמו, מזכירה את ההפקרה ואת המוות של חטופים בשבי. הדוברים, ובראשם עינב צנגאוקר, לא חוסכים מילים בדרישה חד-משמעית לסיים את המלחמה ולחתום על עסקה כדי להציל את חיי החטופות והחטופים החיים.

איתי לנדסברג נבו הוא אזרח המודאג מעומק השחיתות השלטונית, חושש לגורל הדמוקרטיה ומזועזע מהגזענות והאלימות בחברה הישראלית. לשעבר עורך "מבט שני" ומנהל מחלקת תעודה בערוץ הראשון (2002-2017). בן קיבוץ תל יוסף וממקימי הפורום למען אנשי המילואים ( 1995-2017) . כיום במאי, עורך תוכן ומפיק עצמאי.

פוסטים המתפרסמים בבלוגים של זמן ישראל מייצגים את כותביהם בלבד. הדעות, העובדות וכל תוכן המוצג בפוסט זה הם באחריות הבלוגר/ית וזמן ישראל אינו נושא באחריות להם. במקרה של תלונה, אנא צרו קשר.
עוד 723 מילים ו-1 תגובות
זירת הבלוגים
הזמן שלך לומר את דעתך
הצטרפות

סוריה ללא אסד היא רגע האמת של המזרח התיכון

קריסת הציר האיראני, נפילת אסד, היחלשות חמאס וחזבאללה והשינויים הגיאופוליטיים באזור יוצרים הזדמנות פז לעיצוב מחדש של המזרח התיכון ● מדינות ערב, ישראל והמערב נדרשות לשיתוף פעולה במאבק בכוחות קיצוניים, שיקום סוריה והבטחת היציבות האזורית ● פרשנות

עוד 1,258 מילים ו-1 תגובות

פרוש היה החרדי הימני ביותר, עד שבא גולדקנופף

משני צידי המתרס מתייצבים יצחק גולדקנופף ומאיר פרוש ● פעם פרוש היה הסמן הימני בקרב הפוליטיקאים החרדים, כעת גולדקנופף עוקף אותו בסיבוב עם ההצהרות שלו בעד התנחלות בעזה והסיורים שהוא עושה על קו הגבול ● אבל מאחורי העימות האידאולוגי לכאורה, עומדת פוליטיקה פנימית ומאבקים על כוח שליטה ● פרשנות

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
1
במלחמה בעקבות שואת ה-7 באוקטובר נוסדה ״ברית דמים״ חדשה בין ארגוני המחבלים המרכיבים את קואליצית הזדון וההפקרה של הדיקטטור ביבים שקרניהו. תשכחו מ״ברית דמים״ עם אחינו הדרוזים. קבלו את ״ברי... המשך קריאה

במלחמה בעקבות שואת ה-7 באוקטובר נוסדה "ברית דמים" חדשה בין ארגוני המחבלים המרכיבים את קואליצית הזדון וההפקרה של הדיקטטור ביבים שקרניהו. תשכחו מ"ברית דמים" עם אחינו הדרוזים. קבלו את "ברית דמים" בין הטפילים החרדים לבין הזיונות הדתית בראשותו של בצל (אין) אל סמרטוט רצפה. זו ברית של דם וכסף. כלומר סמרטוט הרצפה משלם פעמיים אחת, בחיי חיילים בני מגזרו ושתיים, תשלום לחרדים בכסף ותמיכה נלהבת באי גיוסם כדי שיחזיקו את קואליצית השואה. הוא עושה זאת בתמיכה חסרת פשרות של הבאבא בובות שלו. אלו רבני הזיונות הדתית שמוכנים לספסר בדם בניהם וחסידיהם, שאכן נופלים במאותיהם, כדי להגשים את חזון הדיקטטורה המשותף להם ולבאבא בובות החרדים. ועל הכל מנצח הדיקטטור הגדול, השטן ביבים שקרניהו.

עוד 642 מילים ו-1 תגובות

הידרדרות החינוך בישראל היא סכנה קיומית

המשבר החמור במערכת החינוך אינו רק בעיה של משרד החינוך, אלא איום קיומי על ישראל ● הירידה בהישגים, המחסור בכוח אדם איכותי והזנחת תחום ההשכלה עלולים להפוך את ישראל ממדינה שיודעת לפוצץ ביפרים לכזו שלא מסוגלת אפילו לתפעל אותם ● פרשנות

עוד 708 מילים

קולות של תקווה במציאות מפולגת

בסוף דצמבר צפויים להגיע לשיטים כ־2,400 משתתפים לפסטיבל ייחודי שיימשך שלושה ימים, המשלב מוזיקה, אומנות ורוח, ומוקדש כולו לשלום ● לאחר גיוס המונים שהניב חצי מיליון שקל, נותרו עוד כמה מאות כרטיסים לאירוע, שמופק בהתנדבות מלאה על ידי נשים צעירות ● במסגרת הפסטיבל, הצליחו המארגנות לגייס מוזיקאים יהודים וערבים מוכרים לצד להקות אינדי, שהסכימו להופיע בחינם

עוד 1,080 מילים ו-1 תגובות

חזית הקרב התשיעית מבית המשפט המחוזי בתל אביב

עדותו "ההיסטורית" של נתניהו, שתיפתח השבוע בביהמ"ש המחוזי, צפויה לעורר עניין ציבורי מוגבל, בעיקר אצל הפרשנים ● רק בודדים יעמיקו בתמלילי העדות המלאים, בעוד שנתניהו צפוי לשרוד גם את האירוע הזה ● בינתיים, הקיטורים והנהי של מקורביו על "הצורך לנהל מדינה ומלחמה" סותרים את העובדה שהלו"ז שלו עד המלחמה טעון בעניינים פרטיים ופוליטיים ● פרשנות

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
1
עוד 796 מילים ו-1 תגובות

אחרי שאיבדה את סוריה, איראן מתמקדת בפרויקט הגרעין

איראן נמצאת בפינה מסוכנת מאוד עבורה ● היא איבדה את טבעת ההגנה החזקה ביותר שבנתה בדמות חזבאללה, היא מאבדת כעת את הרצף היבשתי שהיווה נכס חשוב לציר והיא עומדת בפני גל סנקציות חסר תקדים שמתהווה בממשל הנכנס של טראמפ ● בטהרן אין אחדות דעים האם זה הזמן לדיפלומטיה או להחרפת האיום הגרעיני - אבל הסימנים מעידים שהמנהיג העליון בחר בדרך הפריצה לפצצה ● פרשנות

עוד 734 מילים
היום ה־429 ללחימה ● 100 חטופים עדיין בעזה

מקור בקרמלין: אסד במוסקבה, רוסיה מעניקה לו מקלט מדיני

בכיר אמריקאי: פועלים למנוע "שימוש לא מבוקר" בנשק הכימי בסוריה ● צה"ל השתלט על החרמון הסורי והבהיר: "פריסת הכוחות באזור החיץ – צעד הגנתי וזמני" ● נתניהו למשפחות החטופים: "נפילת משטר אסד עשויה לסייע לקידום עסקה" ● ביידן: "ארה"ב תעבוד עם שותפיה בסוריה כדי לנצל את ההזדמנות, נגן על שותפינו באזור" ● הצבא האמריקאי: ביצענו תקיפות נגד דאעש בסוריה

עוד 62 עדכונים
הזמן הירוק
הזמן הירוק
סיכום השבוע בסביבה

ורוח הטורבינות על המים

בישראל מתלבטים איך להשתמש במשאבים הטמונים בים בלי לחרב אותו - ונראה שמאבק הירוקים הבא יהיה סביב הצבת טורבינות רוח בים ● כשסילמן חוברת לבן גביר בהתרסה ובאיומים מול החברה הערבית, היא נושאת את שם הסביבה לשווא ● תחנת רכבת האוניברסיטה בתל אביב הפכה לתחנה עם ההצללה המתקדמת ביותר ● וגוש ממצוק הכורכר בחוף סידני עלי קרס, למרבה המזל ללא נפגעים

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
2
עוד 1,546 מילים ו-2 תגובות
היום ה־428 ללחימה ● 100 חטופים עדיין בעזה

נתניהו שוחח עם עינב צנגאוקר: מבין את הייסורים, אוסיף לפעול להשבתם של כל החטופים

צנגאוקר לאחר קבלת אות החיים מבנה: הרגשתי התכווצות ברחם ● סרן אברהם בן פינחס נהרג מפגיעת נ״ט בעזה ● צה״ל סייע לאו״ם להדוף מורדים ליד מג׳דל שמס ● המורדים בסוריה קרובים לדמשק, דיווח: אסד הציע לארה״ב שיינתק קשר עם חזבאללה אם יעזרו בעצירת הקרבות ● הרמטכ״ל הלוי בגבול הסורי: עוקבים לראות שלא פונים נגדנו ● לוחם צה״ל נפצע קשה בפיגוע דריסה ליד חברון

עוד 32 עדכונים
מצב הרוח
שיחה עם הסופרת והציירת אלונה פרנקל

"הזקנה היא הדבר הכי צעיר בחיי"

"בלילות, יאיר ואני יוצאים לסיבוב. לפעמים אנחנו מתיישבים לנוח על ספסל וכל מי שסביבנו יכולים להיות הנכדים שלנו ותמיד מישהו אומר, אוי כמה שאתם חמודים. כאילו זה הישג שאנחנו עוד חיים" ● הסופרת והציירת אלונה פרנקל כבר בת 87, אבל יושבת על הכורסה בישיבה מזרחית, מגלגלת סיגריות ונינוחה וכנועה כלפי המוות ● יש לה רק בקשה אחת: "בהיותי גוועת, אני רוצה שיחזיקו לי את היד כל הזמן"

עוד 2,303 מילים
סגירה
בחזרה לכתבה