זה ארוך , אך מלא בעובדות –
אתה פותח בכך שאתה יודע מה מטרת הראיונות שנתניהו נותן לכל התקשורת הזרה ואתה גם יודע למה מנסה נתניהו להפוך את מדינת ישראל וגם אתה יודע יותר טוב מכל המראיינים שאינם בקיאים ברזי המצב (בכל זאת תקשורת לא מפותחת של מדינות עולם שלישי CNN FOX NBC וכו….) .
אז ראשית זה לא סוד שבג"ץ אסר על נתניהו לעסוק בחוקי הרפורמה המשפטית.
1. לגבי טענה מספר 1 שלך – התרגום המדוייק הוא : "השופטים לא נבחרו על ידי העם ולעיתים נבחרים על ידי עצמם (כלומר שופטים אחרים) – מתוך ההבנה שלאורך השנים התגבש לו בית משפט שקידם האחד את הדומה לו – כך שנוצר רוב שמאלני מובהק בתמהיל שופטי בית המשפט העליון עד כדי כך שמכך יוצא שהשופטים בוחרים את "עצמם".
במדינה מתוקנת שבה בית המשפט לא בעל נטיה כל כך מובהקת לצד אחד יהיה אפשרי להתנהל באפן אמין יותר.
2. לא צריך רוב מיוחס כדי לקבוע חוק יסוד אלא רוב של 61 חברי כנסת – כאשר בפועל היו 64 (עוד יותר טוב) – אתה מתבלבל עם ביטול חוק יסוד שלכך באמת צריך רוב מיוחס ל 2/3. ולכן לא שיקר.
4. אם הבנת שהרפורמה תגרום לכך שפוליטיקאים נבחרים יוכלו להחליט כמעט כל דבר אז לא הבנת את הרפורמה הזאת וגרוע מכך אלו ששטפו את מוחך וגרמו לך לחרדות האלו.
5. לגבי מיעוט מפגין/ רוב מפגין שמתבסס על סקרים ….. תרשה לי לא להתייחס ברצינות להתבססות על סקרים…..לא צריכה להזכיר לך כמה טוב הסקרים ניבאו בחירות וכו…
6. רפורמה משפטית היא עניין כמעט בכל ה 15 שנים האחרונות – לפיד/סער/שקד ועוד… כולם תמיד העלו את הבעייתיות שיש ברשות המשפטית ושיש צורך ברפורמה- מפנה אותך לארכיון.
ובנימה אכפתית – מי ששייך לזרמים הקיצוניים (אליו אני לא מדברת- קבוצה שמצידה לשרוף את המועדון יחד עם עצמם) – אני פונה לקבוצה שרוצה שבאמת יהיה פה טוב, לזכור שיש מנהיגי מחאה שמשתמשים בכם כדי ליצור נפח ועוצמה למחאות – מה שיתן להם כוח פוליטי – הרי ברור שלשם הם מכוונים , והם גם לא מסתירים זאת . רק מה? לאותם קומץ יש נכסים בחו"ל , דרכון זר, וברגע שיהיה פה ממש רע יש להם חלופה. לנו אין לאן ללכת וגם אין רצון כזה לכן המלחמה פה היא על הבית , ובמלחמה כזאת יהיה קשה לנצח , אם תמשיכו עם ההפגנות ושיתוק הממשלה ולכבס כביסה מלוכלכת בחוץ- כל מה שעמלתם עבורו (נכסים, פנסיות) ולחמתם בשבילו (עצמאות יהודית שידעה אנטישמיות בעולם) כל זה ייהרס . תחשבו טוב טוב – מה טוב .שבת שלום
את יודעת מה הכי עצוב בכל הכאוס שקורה כאן? לפני הכאוס השמאל הקיצוני ידע לשמור על דעותיו הקיצוניות בחדרי חדרים, כך שמה שנשמע על פני השטח היו דברים נאורים , מתורבתים מפי אנשים מלומדים בעלי תארים אליהם נישאו עינינו, והנה ההפגנות הוציאו מן המחשכים את הדעות הקיצוניות חסרות ההיגיון , האמוק כדי להגן על מקור הכוח הסודי שבניתם לכם כקבוצה פריבילגיית, חבל….. פעם הייתה יוקרה לתארים שלכם, היום, עם כל ההערכה שיש לי ל: טייסים, רופאים, פסיכולוגים, מהנדסים, השלמות הזאת נסדקה, ניפצתם לי משהו שהיה נשגב בעיני . את התיאוריה שכתבת בעברית מאוד יפה, מאוד מקצועית, ניתן לשייך לכל אדם שאותו אני רוצה להאיר באור שלילי , תוכלי לשייך את התיאוריה הזאת לביבי (כפי שאת מנסה במאמר זה) גם ללפיד, ולשקמה ברסלר ולאדון רדמן-בוחבוט ובעיקר הסוציופת האמתי אהוד ברק .
רק מה שאת לא לוקחת בחשבון הוא שהקיצוניות הזאת תביא לחורבן, והחורבן הזה יגרום לכל מה שבנית כאן להיות חסר ערך (בעיקר כלכלי), אז עדיין לא מאוחר לתקן, אם רק ניתן לאגו להיעלם ולבוא בלב שלם ונפש חפצה . וזאת יוכלו לעשות אנשים שאהבה ושמחה אמתית בליבם.
כל כך קשה לענות בימינו לשאלה הכי פשוטה "מה שלומך". כמו כולם, אני עונה: כמו כולם, מה כבר אפשר לומר בנסיבות הללו, אישית אני בסדר, אוי, וכו'. אבל באמת, מה שלומי? איך אני מרגישה?
ובכן, מכירים את הרגע הזה, כשמועדים ומבינים שאין במה להיאחז? שבריר שנייה עד הנחיתה על הקרקע, שמרגיש כמו נצח אבל מצליח להכיל אלף מחשבות ודאגות? כמה המכה תהיה קשה? האם אשבור יד, אף, משקפיים? האם אצליח לקום בכוחות עצמי? אם לא, מי יראה אותי במצוקתי, מי יעזור לי? זהו רגע מפחיד, זמן קפוא ומאיים. כך אני מרגישה.
טובה הרצל היא גמלאית של משרד החוץ. שרתה כקצינת קישור לקונגרס בשגרירות ישראל בוושינגטון, הייתה השגרירה הראשונה של ישראל במדינות הבלטיות לאחר התפרקות בריה"מ, ופרשה אחרי כהונה בדרום אפריקה.
העולם כמרקחה, כך קבע (על פי אגדה אורבנית) עורך עיתון "דבר" בכותרת הראשית, כשהעולם נקלע למצב קטסטרופלי בו נדמה היה שהעולם על סף תהום. זה קרה בדיוק השבוע לפני מאה שנים. וזה שב וקורה בימים אלה בעולם המיטלטל במאבקי כוח – רוסיה ואוקראינה, ארה"ב וסין, ואנחנו – כן, המדינה שמספקת יותר מעשר כותרת מדי יום במערך הטרלול שבו מתנהל הדרג המבצע – הממשלה.
ממשלה אשר בעיצומה של מלחמה וגם לפניה, קיבלה וממשיכה לקבל החלטות שיש בהן כדי לסכן את ביטחונה של המדינה. המלצות הביניים של ועדת החקירה בנושא הצוללות, למשל, קבעו שהעומד בראש המדינה נקט בצעדים שיש בהם כדי לפגוע בביטחון.
פאר לי שחר היא עיתונאית, חברה בוועד הפעיל של מפקדים למען ביטחון ישראל, בוועדת ההיגוי של פורום ארגוני השלום ופעילת שלום בתנועת נשים עושות שלום. היא חברה במועצה הדתית של עיריית תל אביב. בעלת ותק של עשרות שנים בתקשורת - בגלי צה"ל (ככתבת הראשונה ביומני החדשות) וככתבת מדינית ופוליטית בעיתונים חדשות ועל המשמר ועורכת ומגישה יומני חדשות ותוכניות מלל ברשת ב של קול ישראל.
יש הרבה מאוד סיבות מקצועיות טובות להדחה של בנימין נתניהו, היא היתה צריכה להתרחש כבר מזמן. אבל באיזו מדינה נורמלית צריך בכלל סיבה מיוחדת להדיח ראש ממשלה, שאחראי למחדל נורא שהביא לאסון הגדול בתולדות מדינת ישראל?
ישובים ומוצבים שלמים נכבשו, אלף ומאתיים איש נרצחו, נאנסו, נשחטו ונשרפו, מעל מאתיים וחמישים איש נחטפו, ומי שעמד בראש הממשלה שאמורה הייתה למנוע את האסון הזה נאחז בכיסא ביהירות ובזלזול, ועורך סיכולים ממוקדים לכל מי שעלול להצביע על אחריותו האישית.
אמנון פורטוגלי הוא חוקר תאגידים, ניאוליברליזם ואנרגיה.
הגיע הזמן לומר את דעתך
רוצים להגיב? הצטרפו לזמן ישראל רוצים לפרסם פוסט? הצטרפו לזמן ישראל רוצים לפרסם פוסט ולהגיב לכתבות? הצטרפו לזמן ישראל רוצים שנשמור לכם את הלייקים שעשיתם? הצטרפו לזמן ישראל
- לכל תגובה ופוסט עמוד בזמן ישראל שניתן לשתף ישירות ברשתות החברתיות ולשלוח באימייל
- עמוד הפרופיל הפומבי שלך ירכז את כל התגובות שפרסמת בזמן ישראל
- אפשרות להגיש פוסטים לפרסום בזמן ישראל
- אפשרות להגיב לכתבות בזמן ישראל
- קבלו את המהדורה היומית ישירות לתיבת האימייל שלכם
תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם