א. כשהתקיימו הפגנות נגד הרפורמה המשפטית, חיילים הלכו להפגנות במדים, ולא אמרתם כלום.
ב. נקמה היא ביטוי של הצדק הטבעי והפשוט שאומר שלא ייתכן שהרוע שראינו אצל מחבלי החמאס והאזרחים שבאו אחריו לבזוז את היישובים ימשיך להתקיים. זה למה סמל הצדק בעולם המערבי הוא דווקא אלת הנקמה, נמסיס ולא אלת הצדק, יוסטיציאה.
ג. ההתנתקות קרעה את אלפי תושבים גוש קטיף מבתיהן במטרה להשיג שלום, ונכשלה נחרצות (צוק איתן, עופרת יצוקה, שומר החומות, מגן וחץ, חגורה שחורה ועוד "מבצעים" ו"סבבים"), אולי נחזיר לתושבי גוש קטיף את מה שהמדינה גזלה מהם שלא כדין?
ד. אם במשפט בינלאומי עסקינן, הרשות הפלסטינית קמה מכוחם של הסכמי אוסלו, בהם היא התחייבה להכיר בריבונותה של מדינת ישראל ולהפסיק להילחם נגדה, שני דברים שיאסר עראפת וממשיך דרכו, אבו מאזן, מעולם לא חלמו לעשות. אתר "מבט לתקשורת הפלסטינית" וערוץ היוטיוב שלו מלאים בהוכחות לטענה שלי. כך שאין לה זכות משפטית להתקיים, בטח ובטח שלא לדרוש את רצועת עזה ממדינת ישראל. מה גם שרצועת עזה היא חבל מולדת כמו אזור המרכז, הצפון והנגב, בנוסף להיסטוריה יהודית עשירה שיש בה (התפילה בבית הכנסת העתיק בעזה שפורסמה השבוע מצלצלת מוכר?), כך שלוותר עליה זה כישלון במלחמה.
ה. עורך הדין אביגדור פלדמן, מנכ"ל ארגון "בצלם" טוען כבר במשך שנים שעמירם בן אוליאל חף מפשע ושההליכים שבוצעו נגדו הם עוול, והוא לא "משיחיסט הזוי" שאוויר הגבעות שיבש את שכלו.
ו. האויב לא מחשיב את חיי אנשיו לכלום, כך שמחבלים מתים לא נחשבים מבחינתו להפסד. האויב מחשיב אדמה לבעלת ערך גבוה מזה של חיי אדם, ורק לקיחת האדמה תגרום לו להבין שהוא הפסיד.
תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
אנרגיה גרעינית ומימן הם עתיד העולם.
הגיע הזמן שהאנושות תודה בוועידת האקלים הבאה בדובאי – COP28 שהיא טעתה בהנחה שאנרגיות מתחדשות הן הפתרון לאנושות לאספקת חשמל נקיי ובמחיר סביר. הוא לא ולא.
יש לעבור לאידיאליזציה של ייצור אנרגיה באמצעות כורים גרעיניים ומימן.
תכנון של אנרגיה אזורית בה כורים קטנים, בלתי מסוכנים ומודולריים (SMR – עד MW 300) מייצרים את כול סוגי האנרגיה הנדרשים: חשמל עבור האוכלוסייה בהתאם לצריכה – יום/לילה, חום להפקת מימן ירוק כאשר צריכת החשמל קטנה (חורף/קיץ, יום/לילה, נקודות שיא, דרישה עבור האוכלוסייה, תעשיה, מנועים, רכב חשמלי.
כורים גרעיניים (ביקוע, היתוך) עושים את העבודה באמינות רבה יותר, ללא פליטות וזול יותר.
הכול תוך שלוקחת בחשבון את הצרכים של המרחב (אזור) אותו משרתת.
אפשרות לקיום אידיאליזציה של ייצור אנרגיה נקייה, זולה תוך סינרגיות של המימן והגרעין. יכולת התמרון לעבור מיצור חשמל להפקת חום וייצור מימן כחומר דלק נקי למנועים או אגירת אנרגיה וייצור חשמל רק לפי הצורך הסביבתי יש להם ערך כלכלי רב הנותן פתרון כללי למערכת האנרגיה העולמית ומערכת "אפס" פליטות אם מגיעים לאידיאליזציה של מערכת כזו היודעת לייצר את כול האנרגיה אליה תוכננה (וזה הרעיון של SMR).
אני חושב שזה הפתרון הכלכלי והאקולוגי הטוב ביותר לספק צורכי האנרגיה של האנושות ולמנוע המשך פליטות (דבר שהאנרגיות המתחדשות רוח ושמש רחוקות מלספק – כרייה והפקת חומרי מבנה מאד פולטת, סינרגיה עם אגירה וקיבולת מייקרת חשמל ירוק לרמת אי כדאיות).
חובה על משתתפי וועידת האקלים COP28 בדובאי לקחת החלטות חשובות ולא להמשיך "לשחק" באנרגיות מתחדשות. זה הפתרון הכי טוב הקיים ומקווה שאליו חותרים.
אנשי איכות הסביבה בפועל תומכים באנרגיה גרעינית, מימן ואנרגיית היתוך
מכיוון שזו דרך בטוחה לייצר כמויות בלתי מוגבלות של אנרגיה עם זיהום מינימלי או פגיעה בטבע.
שומרי סביבה אידיאולוגיים מתנגדים לכך בדיוק מהסיבה הזו.
סינרגיה (אִגְבּוּר) היא פעולה משותפת של שני גורמים או יותר הנותנת תוצאה טובה יותר מצירוף פעולות כל הגורמים בנפרד.
בסינרגיה האינטראקציה יוצרת שלם שגדול מסך סכום מרכיביו.