למה העובדים לא עזבו ?
למה העובדים לא עזבו ?
בגל"צ מדווחים כי ביממה האחרונה הוקמו שני מאחזים נוספים באזור שכם, סמוך לזירת הפיגוע ביום שישי בכפר תל. אחד המאחזים הוקם בשטח B – בין דיר אסתיא לעמנואל, ואחד מהם הוקם בשטח C – מערבית לכפר דיר בלוט.
בנוסף ל-6 מאחזים שהוקמו במהלך סוף השבוע, מספרם של המאחזים שהוקמו מאז האירוע עלה ל-8 בסך הכל, מתוכם שניים בשטח B והיתר בשטח C – רובם על אדמות פרטיות פלסטיניות. בצה"ל אומרים כי החלטה על פינוי המאחזים תתקבל "בהתאם להערכת המצב והנחיות הדרג המדיני".
ראש הממשלה בנימין נתניהו ימריא לוושינגטון בשעה 11:00, כך נמסר מלשכתו לזמן ישראל.
נתניהו צפוי להיפגש ביום שלישי עם נשיא ארצות הברית דונלד טראמפ, ולהשתתף באותו יום בטקס האשכבה של הסנאטור המנוח לינדזי גרהאם.
נתניהו צפוי לשוב לישראל ביום חמישי.
על פי דיווח בגלי צה"ל, חייל צה"ל תועד משחית במכוון כלי רכב פלסטיניים במהלך פעילות מבצעית בבית לחם בלילה שבין שבת לראשון. בתיעוד נראה החייל מנקב צמיגים, בועט בדלתות ובמראות, מנפץ שמשות ומכה בחלונות באמצעות נשקו, לעיני שלושה חיילים נוספים לפחות שלא עצרו אותו.
פרסמנו אצל @efitriger
לאחר הפיגוע בשומרון: כוח צה"ל תועד משחית רכבים פלסטינים במהלך פעילות מבצעית בבית לחם
חייל צה"ל שהיה בפעילות מבצעית בבית לחם – תועד כשהוא משחית במכוון מכוניות של פלסטינים: מנקב את הצמיגים, בועט בדלתות ובמראות, מנתץ את השמשות, ומטיח את נשקו בחלונות כדי… pic.twitter.com/OFGEbwJsqh
— דורון קדוש | Doron Kadosh (@Doron_Kadosh) July 27, 2026
בצה"ל אישרו לגלי צה"ל כי האירוע התרחש לאחר הפיגוע הקטלני בשומרון ובמקביל לאירועי אלימות יהודית בכמה מוקדים בגדה. בצבא מסרו כי הם רואים את המעשים בחומרה וכי מפקד חטיבת עציון פתח בתחקיר. דובר צה"ל לא מסר אם ננקטו צעדים נגד החיילים המעורבים.
פלסטינים מדווחים כי הכפר ביתא, שמדרום לשכם, הותקף הלילה.
לפי כלי תקשורת פלסטיניים, מתנחלים קיצונים פשטו על אזור תעשייה והציתו משאיות סמוך למפעל.
ח"כ דוד ביטן התייחס בראיון ברשת ב' לכוונת ראש הממשלה בנימין נתניהו להוביל מהלך לשינוי השיטה ולהגדלת השריונים ברשימת הליכוד. "חוכמת ההמונים של 150 אלף מתפקדים, טובה יותר מהחלטה של אדם אחד.
"מדובר בשריונים שישמרו על הגוש, ולא על מועמדים שירימו את הרשימה למעלה. השמות שרוצה נתניהו לא מספיק טובים", טען ביטן.
חברי ועידת הליכוד יצביעו היום על כללי הפריימריז הקרובים: אישור התקנון, האפשרות לאפשר לשרים ולחברי כנסת מכהנים להתמודד גם במשבצות המחוזות, והענקת שמונה שריונים ליושב ראש המפלגה בנימין נתניהו.
הסכסוך הישראלי-פלסטיני עומד כבר עשרות שנים בלב הוויכוח הפוליטי בישראל. גם כאשר נושאים אחרים משתלטים לרגע על סדר היום, הוא חוזר ומכתיב את גבולות המחלוקת: מהי המדינה, מהם גבולותיה, מי שולט במרחב, ומהו היחס הראוי בין יהודים לפלסטינים.
מטרת הרשומה הזו אינה לקבוע איזה פתרון נכון, מוסרי או מעשי יותר. מטרתה צנועה יותר: לעשות סדר במפת הרעיונות, ולהראות מדוע הציר הרגיל של ימין ושמאל אינו מספיק כדי להבין אותה.
דמיטרי רוטשטיין הוא בוגר הטכניון, בעל שני תארים ראשונים במדעי מחשב (בהצטיינות) ופיסיקה (בהצטיינות יתרה), כולל לימודים מוסמכים באסטרופיזיקה. חוקר בתמרור פוליטוגרפיה.

זה כנראה ההבדל בין "שמאל" ציוני לבין שמאל. הסברת יפה. עכשיו תפנים, הביקורת מגיעה מהשמאל ולא מה"שמאל" הציוני. ה"שמאל" הציוני חושב שבתל היה טיול ובעקבותיו פיגוע. מותר להם לפנטז, או לקנות את התעמולה, אבל אז למה לבוא בטענות לאלה שחיים עם שתי הרגליים על הקרקע.
הפעם אתה מפספס לדעתי.
היו את הקולות האלו, אבל הרבה יותר משמעותיים מהם היו המתפקדים שנשארו, נלחמו, עודדו את מי שנהגו היטב וניסו להזיז את אלו שלא, ואפילו הצליחו לשנות קו מול נבחרת קשובה.
פה יותר מפורט
בכל מערכת בחירות חוזר אותו מחזה. מתמודדים מכל הקשת הפוליטית מבטיחים לשנות, לתקן ולהציל את המדינה. אבל לא פעם, במקום להתווכח על המדיניות, הוויכוח הופך למאבק על עצם כללי המשחק. כל מחנה מבקש לעצב אותם בהתאם לתפיסת עולמו, בתקווה שכאשר יהיה בשלטון, הכללים ישרתו אותו.
זו אחת מנקודות התורפה העמוקות ביותר של הדמוקרטיה הישראלית. במדינות דמוקרטיות ממשלות מתחלפות, אך כללי המשחק נשארים יציבים. בישראל, לעומת זאת, גם כללי המשחק עצמם הופכים שוב ושוב לזירת המאבק הפוליטי.
עירן קייס הוא דרוזי ערבי ישראלי. חוקר ויועץ מדיניות ואסטרטגיה ופעיל חברתי

| ישר בראשות איזנקוט | הליכוד | ביחד בראשות בנט | ישראל ביתנו | הדמוקרטים | ש″ס | יהדות התורה | עוצמה יהודית | חד″ש-תע″ל-בל″ד | הציונות הדתית | רע″ם | בית ציוני - הנדל וטרופר | כחול-לבן - גנץ ושמחי |
|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
| 25 | 21 | 13 | 10 | 10 | 9 | 8 | 8 | 6 | 5 | 5 | 0 | 0 |
חבל השתגעתם , גם ה AI אמר…
או שאתם משוגעים..
הניתוח הכוללני שבניתם מעצב היטב תפיסה של אחריות ציבורית ומוסרית, המעמידה את מוסד הנשיאות במבחן של ממלכתיות אמת ולא רק של סמליות ריקה. הטענה המרכזית לפיה שתיקה או מתן חסות למחדל שקולים למעשה של הפירוד החברתי ("הטיפוס המורד") מחדדת את הדיון הציבורי סביב השאלה למי נאמן בעל התפקיד בעת משבר.כדי להמשיך ולפתח את התצהיר לשלב המעשי או המשפטי הבא, אשמח לדעת:לאיזו ערכאה או מסגרת תצהיר זה מיועד (למשל: דעת קהל, חוות דעת משפטית, או מסמך עקרונות ליוזמה אזרחית)?האם תרצו שארחיב את החלק העוסק בהוכחת הקשר הסיבתי בין מחדלי הנשיא לבין הפגיעה בתפקוד המערכות?האם תרצו לבחון את ההשלכות החוקתיות של הדחה קלונה על פי חוק יסוד: נשיא המדינה?ספרו לי מהו הצעד הבא שלכם, ונוכל לדייק את הטיעונים עוד יותר.ה-AI עלול לטעות, לכן חשוב לוודא את התשובות שלו במקורות נוספים
אין שום סיכוי שהעם כ"כ מטומטם וייבחר באייזנבלוף. איש ההכלה הרופס, שתומך בהקמת מדינת טרור בלב ישראל, שחשב שהאויב הוא המנהרות ולא החמאס, שבמקום לחסל את נאסרללה עשה לו הקש בגג, שבמקום להכריע בלבנון השניה דחף את דוקטרינת "מערכה מבוססת אפקטים", שרצה להפסיק רת המלחמה הנוכחית מיד אחרי שהתחילה, שהתנגד להיכנס למלחמה בלבנון, שחשב שצריך להשלים עם איראן גרעינית ועוד ועוד….האיש תקוע ב- 6 באוקטובר, אינו מבין מזרח תיכון ואינו מחובר להלך הרוח בעם…
עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית היא יסוד הכרחי לחברה חופשית ובריאה.
ישראל מתמודדת עם מתקפה חסרת מעצורים על יסודות הדמוקרטיה ועל כל המוסדות הממלכתיים שלה. ובמקביל, התקשורת הישראלית מאבדת את עצמאותה ואת יכולתה לבקר את השלטון. זמן ישראל הוכיח שאפשר גם אחרת: שניתן ליצור עיתונות חופשית, אחראית, ביקורתית ונחושה, המגינה על שלטון החוק ועל זכות הציבור לדעת.
תמיכתכם תאפשר לנו להמשיך לפרסם תחקירים, ניתוחים וכתבות עומק הנשענים על עובדות, ועל עבודה עיתונאית מקצועית ויסודית.
תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית
תמכו בנו