JavaScript is required for our website accessibility to work properly. רומן ברונפמן: פוטין בארץ המראה | זמן ישראל

פוטין בארץ המראה

פוטין מביים נוכחות במהלך מיסת הפסחא בכנסיית הפטריארך הרוסי, צילום מסך מסרטון בטוויטר
פוטין מביים נוכחות במהלך מיסת הפסחא בכנסיית הפטריארך הרוסי, צילום מסך מסרטון בטוויטר

בימים אלו עליסה של לואיס קרול לא תצטרך מראה מיוחדת כדי להיכנס למציאות הפוכה. מספיק לה להתחבר לכמה ערוצי טלוויזיה מתוצרת רוסיה הפדרלית. ולא, כדי לעשות זאת היא לא תצטרך לטוס למוסקבה. מספיק שתשב בסלון דירה מרוהטת בבת ים ותתחבר לערוץ 1 של רוסיה, המשודר בחבילת חברת יס או הוט הישראליות.

כדי להיכנס למציאות הפוכה היום מספיק להתחבר לכמה ערוצי טלוויזיה מתוצרת רוסיה הפדרלית. לא צריך אפילו לטוס למוסקבה, מספיק לשבת בסלון בבת ים ולתחבר לערוץ 1 של רוסיה, המשודר בחבילת יס או הוט

איך זה? כי בישראל, בניגוד לכל העולם הנאור, ערוצי הפרופגנדה הרוסית לא נמחקו מלוח השידורים, ומדינת ישראל, מתברר, שומרת בכל כוחה על חופש הביטוי, אפילו אם מדובר בפרופגנדה פשיסטית, כך לפי שר התקשורת המכהן בממשלת ה"שינוי" – יועז הנדל.

פרסום ראשון: ישראל דחתה בקשה מאוקראינה לחסום ערוצי שידור רוסייםישראל דחתה בקשה שהגישו שגריר אוקראינה בישראל, יבגן…

Posted by Nile International ( Hebrew ) on Thursday, March 3, 2022

רוסיה הפדרלית כבר כמעט עשור היא מפיצת הפייק ניוז הכי גדולה בעולם. ממש חלוצה בתחום. החל מפברוק בוטים ברשתות חברתיות, דרך הפעלת הבוטים הנ"ל בבחירות בארה"ב, במשאל עם בבריטניה על ההתנתקות מהאיחוד האירופי, וגם בדיוני התנועה האנטי-חיסונית בזמן מגפת קורונה.

אך כל זה לא קורה רק ברשתות החברתיות. גם התקשורת הממוסדת, המודפסת והמשודרת, היא עמוד השדרה של השליטה באזרחי המדינה. מספיקות כמה שעות של צפייה בערוצים שלה כדי להבין איך הצליח פוטין, באמצעות פירמידת השליטה שלו, להעביר על דעתם עשרות מיליוני אזרחים רוסים – בעיקר אלה שמתקשים בחשיבה עצמאית וביקורתית של החומרים המשודרים.

גם התקשורת הממוסדת, המודפסת והמשודרת היא עמוד השדרה של השליטה במדינה. מספיקות כמה שעות צפייה כדי להבין איך הצליח פוטין, עם פירמידת השליטה שלו, להעביר על דעתם עשרות מיליונים

פוטין אינו מנהיג טוטליטרי ראשון שהשתלט על המציאות ויוצר אותה בעזרת התקשורת הכנועה המגוייסת. על חשיבות ה"מילה המודפסת" יכול היה פוטין ללמוד כבר מוולדימיר לנין, שהדגיש עוד בטרם המהפכה את חשיבותה של העיתונות.

לא רק התקשורת שמשדרת את הפרופגנדה ומשכתבת את המציאות לפי דרישת השלטון – אלא גם יצירת חדשות פיקטיביות היא חלק מארגז הכלים של הקרמלין בעת הזאת. בדיוק כמו הצתת הרייכסטאג בהוראתו של היטלר בשנות ה-30 בגרמניה.

למי שעקב אחרי ההיסטורית הדמים של פוטין זכורים היטב פיצוצים בבתי מגורים בערים מרכזיות ברוסיה ערב מלחמת צ'צ'ניה, רצח המוני של תלמידי בית הספר בבסלאן ועוד.

ולא רק ברוסיה עצמה פועלים סוכני הכאוס של פוטין, אלא גם  באירופה: החל מהפניית זרם הפליטים מסוריה דרך טורקיה, המהומות במשחקי כדורגל גרמניה, צרפת ואנגליה, מחאות המעילים הצהובים בצרפת ועד מעשה הטרור במרתון בוסטון ע"י צ'צ'ני גולה – כל אלה הם מעשי ידיה הארוכות של מודיעין ההתקפי הרוסי.

לא רק התקשורת שמשדרת את הפרופגנדה ומשכתבת את המציאות לפי דרישת השלטון – אלא גם יצירת חדשות פיקטיביות היא חלק מארגז הכלים של הקרמלין בעת הזאת

שלטונו של פוטין נוהג לחסל פיזית את מתנגדיו. למשל, רצח מתנגד המשטר אלכסנדר ליטוויננקו, שחוסל בהרעלה בחומר הרדיואקטיבי פולוניום 210 בלונדון, נסיון הרצח בהרעלה של סוכני הקג"ב לשעבר סרגיי ובתו יוליה סקריפל, עיתונאים, דרך האוליגרכים – דוגמת בוריס ברזובסקי שביקר את פוטין ונמצא מת בתלייה באחוזתו), ועד פוליטיקאים – דוגמת בוריס נמצוב שהיה ממבקריו החריפים של פוטין ונרצח ביריות במרכז מוסקבה.

המקרה הכי מפורסם וידוע במערב, ששרד שני ניסיונות רצח בהרעלה וכליאה בכלא עם מקסימום אבטחה ללא משפט צדק, הוא בכיר המתנגדים לשלטונו של פוטין – אלכסיי נבלני.

אפילו דוגמאות אלה מספיקות לעניות דעתי כדי להכריז על רוסיה כמדינת טרור ולא רק טרור שהיא מטילה על המדינות העולם אלא בגלל ובעיקר על הטרור שהיא מטילה על אזרחיה שלה.

אפילו דוגמאות אלה מספיקות לעניות דעתי כדי להכריז על רוסיה כמדינת טרור ולא רק טרור שהיא מטילה על המדינות העולם אלא בגלל ובעיקר על הטרור שהיא מטילה על אזרחיה שלה

אבל מלחמת פוטין באוקראינה סיפקה גם הצצה נדירה לסדרת תרמיות ובדיות תקשורתיות שרוסיה מנהלת בעיקר נגד אזרחיה שלה, כדי להסתיר את דבר המלחמה העקובה מדם שהם מנהלים באוקראינה ולהפגין את תחושת העליונות והפטריוטיות של העם הרוסי.

כדי לספק צידוק לנחיצות ה"מבצע המיוחד" של הנסיון לכבוש את אוקראינה, שחייב שליחת חיילים רוסים לאוקראינה, השתמש פוטין בנימוק ה"דה-נאציפיקציה" שם. וכדי לבצע דה-נאציפיקציה, נדרשים נאצים שצריך לבער. לשם כך הומצאה, למשל, ערכת ניאו-נאצי שזמם, לכאורה, לרצוח אחד מאנשי התקשורת הפוטיניסטית.

אבל איך מתיישב נשיא יהודי כמו וולודימיר זלנסקי במערך ההיטלראי הזה? או, בשביל זה הורחבה ההגדרה של פוטין לרוע שיש לשרש מאוקראינה, והוא קרא לצבא האוקראיני לבצע הפיכה שלטונית ולהוריד מהשלטון בקייב את ממשלת ה"טרוריסטים" ואת "הכנופייה של ניאו נאצים ומכורים לסמים". 

שר החוץ של רוסיה, לברוב, שהתבקש להגיב בראיון על טענות זלנסקי כי רוסיה מתכננת להשתמש בנשק לא קונוונציונלי, טען שזלנסקי אומר כל מיני דברים, תלוי במה ששתה או עישן לפני. 

אבל המלחמה סיפקה גם הצצה נדירה לסדרת בדיות תקשורתיות שרוסיה מפנה בעיקר נגד אזרחיה שלה, כדי להסתיר את דבר המלחמה העקובה מדם ולהפגנת תחושת העליונות הפטריוטית של העם הרוסי

הבעיה היא שזלנסקי נחשף עד כה כמעט יום יום בתקשורת העולמית, מצטלם לרשתות החברתיות ויוזם פניות פומביות לפרלמנטים וקונגרסים ברחבי העולם, ובהופעותיו אפשר להתרשם דווקא מצלילותו ומחדות המחשבה שבה הוא מוביל את מלחמת ההגנה הצבאית והתודעתית באוקראינה.

וכשאין בילבולים, מעידות בלשון, גימגומים או אלמנטים אחרים בתיפקודו ובנאומיו של זלנסקי שאפשר להטפל אליהם, להלעיג או להוציא מהקשרם, אפשר תמיד להמציא שבמקביל לכל אלה, מחוץ לפריים של כל שיחות הזום שלו, הוא מסניף כמויות מסחריות של קוק שיכולות לשתק פיל.

בניגוד לזלנסקי, שלמרבה ההפתעה לא ברח מאוקראינה ברגע שניתנה לו ההזדמנות ולא פינה את מקומו למממשלת בובות פוטינית, אלא דווקא מופיע בהתרסה במקומות פומביים החשופים להפגזות, גם כשהיו איומים ממשיים וקריטיים על חייו – פוטין עצמו לא ממש נראה בציבור. על פי שמועות הוא מסתתר בבונקר, וכשהוא נפגש עם אנשי ממשלו הוא יושב במרחק מטרים מהם.

מכיוון שכך, וכדי להפגין נוכחות ציבורית, פוטין ביים השבוע הופעה פומבית בטקס המיסה של חג הפסחא בכנסיית הפטריארך הרוסית האורתודוקסית במוסקבה.

אבל כדי לא להופיע שם בזמן אמיתי ולסכן את עצמו בפועל, הוא הצטלם לפני הטקס, והודבק בצורה מרושלת לטקס עצמו, כאילו באמת נוכח בו, והתוצאה הסופית המזויפת שודרה בערוץ 1 של הטלוויזיה הרוסית הפדרלית. חדי העין כבר איתרו את הכשלים בעבודת הפוטושופ החובבנית, אבל את האפקט הציבורי הרצוי הוא כבר השיג.

כמו בעבר, כך גם כעת, מתנגדי השלטון ומתנגדי המלחמה הוכרזו ברוסיה כ"סוכנים זרים". כלי תקשורת העצמאים המעטים – נסגרו כולם. המפגינים והעיתונאים שמביעים את דעתם הביקורתית – נעצרים ונשלחים לתקופות מאסר דרקוניות – כל זה כדי את קולם לא ישמע.

מרוב ייאוש וחוסר תקווה מאות, אם לא אלפים, של אנשי רוח עזבו את רוסיה בחודשיים האחרונים למערב וממשיכים להילחם משם בשלטון הנפשע.

ד"ר רומן ברונפמן כיהן בכנסת בין השנים 1996-2006 ומשמש כחבר בצוות ההיגוי של מכון זולת. מחבר הספר (עם לילי גלילי) על העליה מברה"מ "המיליון ששינה את המזרח התיכון", הוצאת מטר, 2012, הוא מומחה לבריה"מ ומזרח אירופה, חובב קריאה, כתיבה, ואיסוף קרמיקה ישראלית ועתיקות.

פוסטים המתפרסמים בבלוגים של זמן ישראל מייצגים את כותביהם בלבד. הדעות, העובדות וכל תוכן המוצג בפוסט זה הם באחריות הבלוגר/ית וזמן ישראל אינו נושא באחריות להם. במקרה של תלונה, אנא צרו קשר.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לפוסט המלא עוד 983 מילים
כל הזמן // יום רביעי, 27 במאי 2026
מה שחשוב ומעניין עכשיו
ארה"ב במו"מ עם איראן, האש נמשכת בלבנון

ילדה בת שבע נורתה למוות בערערה; המשטרה: זו כנראה קטטה שהסלימה בין שכנים

החרדים איימו לתמוך בוועדת חקירה ממלכתית לטבח - הליכוד הצביע בעד חוק המעונות; מועצת אוקטובר: טרגדיה של עם הפכה לספין מגעיל ● צה״ל מאשר: ראש הזרוע הצבאית של חמאס מוחמד עודה חוסל ● הכנסת תצביע ביום שני הקרוב על פיזורה לקראת בחירות בספטמבר או אוקטובר ● לפיד: כל הדיבורים על 'פשרות עם החרדים הם טעות פוליטית ושגיאה מוסרית

לכל העדכונים עוד 22 עדכונים

פסילוסיבין ככיוון מבטיח לטיפול ב-PTSD בארץ

מאז ה-7 באוקטובר אנחנו מתמודדים לא רק עם שיקום בתים וקהילות, אלא גם עם שיקום נזק בלתי נראה: שיקום התודעה.

הנתונים שמצטברים מהשטח מציירים תמונה מוכרת מדי למי שעוסקים בבריאות הנפש – גל מתמשך של הפרעות דחק פוסט־טראומטיות, דיכאון וחרדה, שמאתגר את המערכות הקיימות ודורש מענה רחב, מהיר ומדויק.

פרופסור איל פרוכטר הוא שותף מייסד ומנהל תחום רפואה ומדע קולקטיב עיקר - השותפות לחוסן בישראל.

ד"ר נדיה ליסובודר היא יועצת קלינית CRO, מייסדת ומנכ"לית של גליל מחקר ביו-רפואי.

פוסטים המתפרסמים בבלוגים של זמן ישראל מייצגים את כותביהם בלבד. הדעות, העובדות וכל תוכן המוצג בפוסט זה הם באחריות הבלוגר/ית וזמן ישראל אינו נושא באחריות להם. במקרה של תלונה, אנא צרו קשר.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לפוסט המלא עוד 849 מילים
אמיר בן-דוד

מדינה במבצע חיסול

ספק אם יש מישהו במדינה שמסוגל לדקלם את שמות כל "ראשי הנחש" שישראל חיסלה מאז השבעה באוקטובר. והלילה חיסלנו – בפעם המי יודע כמה – את ראש הזרוע הצבאית של חמאס ● וגם: הווטו האמריקאי בצפון ● האיום הדרמטי של רוסיה ● התפנית המעודדת בגוש עציון ● מבזק ספורט ● ועוד...

הרמטכ״ל אייל זמיר, ראש הממשלה בנימין נתניהו ושר הביטחון ישראל כ״ץ בדיון בקריה ב-26 במאי 2026 (צילום: מעיין טואף/ לע״מ)
מעיין טואף/ לע״מ

המל"ל כיבה את נורת האזהרה הירוקה

פרישת המל"ל מעיסוק במשבר האקלים מחזירה את ישראל לימים שבהם העיסוק בנושא נתפס כפריבילגיה של מחבקי עצים ● זה לא רק מיושן, אלא מנותק מהמציאות שבה מתקיים קשר הדוק בין שינויי האקלים לביטחון הלאומי ● הפתאומיות והשרירותיות של המהלך מעוררות חשש שמדובר בחלק מרוח התקופה: הרוח הטראמפיסטית המנשבת במסדרונות הממשל הישראלי ● פרשנות

לכתבה המלאה עוד 1,262 מילים

להקים את הסנהדרין

ראוי להקים בישראל את מוסד "הסנהדרין". המערכת הפוליטית סרחה ויוקרתה מצויה בשפל עמוק ברחוב הישראלי. פוליטיקאים רדודים וברוטליים בהתנהגותם החדירו נורמות פסולות לחיים הציבוריים והשחיתו את המערכת הפוליטית.

אנו זקוקים לסוג של חבר מושבעים או בית מגוון בהרכבו, שיהווה מקור השפעה והשראה למנהיגים ולציבור הרחב וישפיע על השיח הציבורי, וזאת בהיעדר ריסון של מקבלי ההחלטות.

משה בן עטר הוא פובליציסט, מחבר הספר "המסע לישראל האחרת". עסק שנים בתכנון אסטרטגי והיה מנכ״ל המועצה הציונית בישראל, מנהל כפר הנוער יוענה ז'בוטינסקי, ומנהל המכון למחקר וחינוך בקרן כצנלסון. היה יועצם של כמה שרים ויועץ ליצחק הרצוג. כיום יו"ר המועצה הציבורית היהודית דרוזית. חבר בקבוצת מפקדים למען ביטחון ישראל.

פוסטים המתפרסמים בבלוגים של זמן ישראל מייצגים את כותביהם בלבד. הדעות, העובדות וכל תוכן המוצג בפוסט זה הם באחריות הבלוגר/ית וזמן ישראל אינו נושא באחריות להם. במקרה של תלונה, אנא צרו קשר.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
1

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לפוסט המלא עוד 632 מילים ו-1 תגובות

בג"ץ נתן לוועדת גרוניס סולם, והיא בחרה להישאר על העץ

המערכה על מינויו של אלוף רומן גופמן לראשות המוסד כבר אינה מתנהלת רק בין העותרים לנתניהו, אלא בין שופטי בג"ץ לוועדת גרוניס עצמה ● אחרי שהוועדה התבצרה בעמדתה וזיכתה את גופמן מכל דופי, שופטי בג"ץ יתקשו להימנע מהכרעה ישירה בשאלת טוהר המידות שלו ובגורל המינוי ● פרשנות

לכתבה המלאה עוד 936 מילים

לכשכש בכלב - הפסיכולוגיה של החלטה על תקיפה באיראן ובלבנון

החלטה על תקיפה באיראן ובלבנון בצל הבחירות הקרבות ומשפטו הפלילי של ראש הממשלה: כשהצורך הביטחוני פוגש את כשל המהמר, רציונליות מוגבלת ומנהיג הזקוק לשינוי סדר היום. 

*  *  *

הסרט "לכשכש בכלב" משנת 1997 מתאר נשיא אמריקאי המסובך בפלילים, ש"ממציא" מלחמה במדינת אויב. במקום לעסוק בפרשיות הפליליות של הנשיא, הציבור בסרט עוסק באיום החיצוני, בצורך להכריע את האויב ובחיזוק האחדות הפנימית. המלחמה אינה העיקר בסרט. העיקר הוא מאמץ "הנדסת תודעה" של הציבור.

ד״ר עוזי ערן, סא"ל במיל', הוא חוקר בתחום הפסיכולוגיה של המשפט וקבלת החלטות בתנאי אי־ודאות וסיכון. מחקריו עוסקים בהשפעת סגנונות חשיבה, אינטואיציה והטיות קוגניטיביות על שיקול הדעת של שופטים, ומקבלי החלטות מדיניות וצבאיות.

פוסטים המתפרסמים בבלוגים של זמן ישראל מייצגים את כותביהם בלבד. הדעות, העובדות וכל תוכן המוצג בפוסט זה הם באחריות הבלוגר/ית וזמן ישראל אינו נושא באחריות להם. במקרה של תלונה, אנא צרו קשר.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לפוסט המלא עוד 861 מילים

למקרה שפיספסת

זירת הבלוגים
הזמן שלך לומר את דעתך
הצטרפות

הרב לנדו קבר את חוק הפטור והותיר את נתניהו בהלם

אנשי ראש הממשלה היו בטוחים שהצליחו לגבש רוב שיאשר את חוק ההשתמטות ויבטיח את שלמות הקואליציה ● אבל אז הגיע מנהיג הליטאים, הדהים את הח"כים החרדים, והטיל וטו שריסק אלפי שעות של תרגילים פוליטיים ● נתניהו מבועת מהאפשרות שהברית תתפרק לקראת הבחירות, אבל ההחלטה של הרב לנדו מעידה שגם ראש הממשלה כבר לא שולט באירוע ● פרשנות

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
1

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לכתבה המלאה עוד 1,052 מילים ו-1 תגובות

תגובות אחרונות

במזה"ת החדש, הבלוקצ'יין ניצח את הסנקציות

איראן גובה דמי מעבר לא חוקיים במצר הורמוז בהיקף של מיליארדים, ועוקפת את הסנקציות שהוטלו עליה באמצעות תשתית פיננסית פרטית הקשורה בטבורה לצמרת הממשל האמריקאי ולכלכלת ארה"ב בכללותה ● הממשל והרשויות בארה"ב פועלים מול התופעה בשני קולות מנוגדים ● פרשנות

לכתבה המלאה עוד 1,143 מילים

ריאיון המסע פורץ הדרך של הרופאה הדרוזית הראשונה

ד"ר נאדיה ח'יר, שזכתה בשבוע שעבר בפרס יוקרתי למנהיגות נשית, נזכרת בימים שבהם לנשים דרוזיות היה אסור לנהוג או ללמוד באוניברסיטה ● ההחלטה ללמוד רפואה נולדה מתוך רצון לעזור לנשים בקהילה שסירבו להיבדק אצל רופאים גברים – ודרשה פגישה חשאית עם מנהיג העדה כדי לקבל אישור חריג

לכתבה המלאה עוד 899 מילים

בצפון, המורתע הפך למרתיע

יותר מ־130 תקיפות בשבוע אחד ו־11 חיילי צה"ל שנהרגו מאז הפסקת האש אינם עוד "הפרות" נקודתיות, אלא סימן לשינוי מאזן ההרתעה בצפון ● חזבאללה זיהה את נקודת התורפה הישראלית ברחפני הנפץ, הקפיא בפועל את תנועת הכוחות בתוך לבנון והרחיב בהדרגה את טווח הפגיעה גם לתוך ישראל ● כל עוד הדרג המדיני מרסן את התגובה, הארגון ימשיך לפרש את הזהירות הישראלית כחולשה ● פרשנות

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לכתבה המלאה עוד 850 מילים

הפלירטוט החרדי עם איזנקוט הוא בעיקר מסר לנתניהו

החרדים מנסים להחזיר לעצמם את מעמד לשון המאזניים באמצעות פלירטוט פומבי עם איזנקוט, אבל האיום על נתניהו נשען על בלוף כפול: הם לא באמת בדרך לממשלת מרכז–שמאל, ומתווה הגיוס של איזנקוט רחוק מאוד ממה שהם מבקשים ● המטרה הפוליטית ברורה: ללחוץ על הליכוד, לבלבל את הגוש שממול ולנסות להפוך את איזנקוט לגלגל חמישי בקואליציית נתניהו הבאה ● פרשנות

לכתבה המלאה עוד 780 מילים

חלף עם הרוח

מה שהתחיל בהתעלמות מהתושבים הדרוזים, מסתיים ברפיסות וחוסר משילות ● ממשלת ישראל שלחה את חברת "אנרג'יקס" להקים טורבינות רוח בצפון רמת הגולן, וברגע האמת נטשה אותה לבד מול אלימות המפגינים ● המפכ"ל נתן את ברכת הדרך אבל לשטח הגיעו שישה שוטרים, ונתניהו הבטיח להקים צוות בין-משרדי אבל התאייד ● ניר ישועה, מנכ"ל אנרג'יקס: "ברמת הגולן לא הייתה משטרה ולא מדינה"

לכתבה המלאה עוד 1,484 מילים ו-2 תגובות

הקרב על הדמוקרטים מתחיל בכיבוש

ריאיון העיתונאי והיוצר הדוקומנטרי נועם שיזף קורא להתפקד לדמוקרטים כדי להקים בתוך המפלגה בלוק אנטי־כיבוש, שילמד מהמתנחלים בליכוד איך מפעילים לחץ פוליטי מבפנים ● בריאיון לזמן ישראל הוא מסביר למה בעיניו הפלת ממשלת נתניהו אינה מספיקה, מדוע השמאל חייב לחזור לומר "כיבוש", ולמה אין דרך לסיים אותו בלי לשנות את האלקטורט היהודי

לכתבה המלאה עוד 1,948 מילים ו-4 תגובות

משחק כפול בביירות

נביה ברי, מנהיג תנועת אמל והשותף הבכיר של חזבאללה בדואופול השיעי בלבנון, פועל מאחורי הקלעים כדי לשמר את מעמדו הפוליטי ● בעוד שהרס כפרי הדרום מעורר זעם ציבורי גובר נגד ארגון הטרור, ברי ממתין לשעת כושר כדי להציג את עצמו כאלטרנטיבה מתונה – אך בינתיים ממשיך להעניק לחזבאללה מטרייה הפוליטית

לכתבה המלאה עוד 1,270 מילים

מופע ההתקרבנות של עו"ד ציון אמיר מול שופטי בג"ץ מוכיח כי מטרתו העיקרית של שר המשפטים היא לסחוט פרובוקציה ● למרות שהשר מייבש בתי משפט במכוון וממציא חוקי בחירה חדשים, נציגו מתעקש להציגו כמי שמציל את הסדר התקין ● השופטים, שמבינים את המלכוד, מנסים לאלץ את לוין למינויים טקטיים כדי לא להעניק לו עילה פוליטית נוספת להתנגחות במערכת ● פרשנות

לכתבה המלאה עוד 930 מילים

נקמת העובדים של עידן הבינה המלאכותית

במשך שנים סיפרו לנו שהטכנולוגיה תחזק את כוחם של ההנהלה ובעלי המניות מול העובדים ● ההסכם שנחתם בין עובדי סמסונג להנהלת החברה מוכיח שלפעמים קורה ההפך: העובדים, שמחזיקים בידע הנדרש לייצור השבבים בחברה, הצליחו לכפות הסכם מהפכני למורת רוחם של בעלי המניות ● במסגרתו, הם הפכו לשותפים מלאים ברווחי החברה ● פרשנות

לכתבה המלאה עוד 771 מילים
התחברו לזמן ישראל

רוצים להגיב לכתבות? התחברו עכשיו

  • לכל תגובה עמוד בזמן ישראל שניתן לשתף ישירות ברשתות החברתיות ולשלוח באימייל
  • העמוד שלך בזמן ישראל יציג את כל התגובות שפרסמת באתר
  • קבלו את המהדורה היומית ישירות לתיבת האימייל שלכם
הערה: כאשר אתם מתחברים לזמן ישראל אתם מסכימים לתנאי השימוש
Register to continue
Or Continue with
Log in to continue
Sign in or Register
Or Continue with
שלחנו לך אימייל
לינק לקביעת סיסמה חדשה מחכה לך בתיבה
סגירה
בחזרה לכתבה

עיתונות איכותית מתקיימת בזכות קוראים שתומכים בה

תמכו בנו

עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית היא יסוד הכרחי לחברה חופשית ובריאה.

ישראל מתמודדת עם מתקפה חסרת מעצורים על יסודות הדמוקרטיה ועל כל המוסדות הממלכתיים שלה. ובמקביל, התקשורת הישראלית מאבדת את עצמאותה ואת יכולתה לבקר את השלטון. זמן ישראל הוכיח שאפשר גם אחרת: שניתן ליצור עיתונות חופשית, אחראית, ביקורתית ונחושה, המגינה על שלטון החוק ועל זכות הציבור לדעת.

תמיכתכם תאפשר לנו להמשיך לפרסם תחקירים, ניתוחים וכתבות עומק הנשענים על עובדות, ועל עבודה עיתונאית מקצועית ויסודית.