המלחמה שפרצה בפברואר האחרון בין רוסיה לאוקראינה ועודה נמשכת, מציבה אתגרים רבים לצרכים האנרגטיים של מדינות האיחוד האירופאי, אשר חלקן נסמכות על ייבוא גז מרוסיה.
בשל המלחמה הושתו סנקציות על רוסיה מצד מדינות המערב ובכללן גם חלק ממדינות אירופה, דבר שיצר משבר אנרגטי חמור עבורן ולפיכך הן מנסות למצוא חלופות לגז הרוסי. שמה של ישראל השתרבב לא אחת לרשימת המדינות הנתפסות כאופציה לייבא מהן גז טבעי ובכך למתן את הייבוא מרוסיה או להפסיקו כליל.
בעלת תואר ראשון בכלכלה ומימון ותואר שני במדעי המדינה ואסטרטגיה ימית. בת 30 מקיבוץ עין חרוד מאוחד, כיום נמצאת בעיצומה של עבודת התזה ולאחריה מתכננת דוקטורט. לוקחת חלק בפעילויות ספורט ובמלגות של יהדות, דו-קיום, וכתיבה פיננסית בעמותת מתייעלים
איתן יהלומי בן ה-12 סיפר שהוא אולץ על-ידי שוביו לצפות בסרט הזוועות, שמקבץ את מעשי האלימות מהשביעי באוקטובר. למרות שרובנו לא חויבנו תחת איום נשק לצפות בסרט ההוא, כן נחשפנו לסצנות אלימות רבות מאז אותו יום נורא ובמהלך המלחמה שנכפתה עלינו. למרות שמדובר בעוצמה נמוכה בהרבה – גם בימי שגרה אנחנו חשופים לאלימות בחדשות וגם לאלימות בסרטים, בסדרות ובמשחקי מחשב.
יש כיום מודעות גוברת לכך שתזונה משפיעה גם על הגוף וגם על התודעה (ידוע למשל, שתזונה של פחמימות ריקות לא בריאה לגוף, ושבנוסף לזה היא מגבירה היפראקטיביות, קשיי ריכוז ומתח. ברור לנו גם שמרק חם מרגיע את הבטן וגם את ההכרה), אבל כיצד משפיעה צריכה של דימויים אלימים על הגוף, על הרגש ועל המחשבות שלנו?
שרון אביטל היא בעלת דוקטורט ברטוריקה מאוניברסיטת טקסס באוסטין. היא מרצה וחוקרת שכנוע, תקשורת בלתי מילולית, ותקשורת בין תרבותית. בשל הכובע הכפול שהיא חובשת כרטוריקנית וכמטפלת בשיטות שונות של רפואה משלימה, היא מתעניינת גם בקשר בין פוליטיקה ותהליכי ריפוי ושליטה (צילום: קובי וולף)
סמוטריץ' מסרב להפנים שלא רק מלחמות הורגות – גם סוכר
בנובמבר 2012 חיסלה ישראל את ראש הזרוע הצבאית של חמאס, אחמד ג'עברי, האיש שגם החזיק בגלעד שליט וניהל את המו"מ האכזרי לשחרורו. הייתה זאת הפעם האחרונה שישראל חיסלה בכיר בחמאס.
מאז חלפו 11 שנים עד אוקטובר 2023, בו הוסרה החסינות של בכירי חמאס ככל הנראה לתמיד. במבצע "צוק איתן" בקיץ 2014 ניסתה ישראל מספר פעמים לחסל את מוחמד דף, אך הניסיונות כשלו.
ד”ר למדעי המדינה וליחסים בינלאומיים. עבודת הדוקטורט שלי בנושא “כללי משחק בלוחמה א-סימטרית” זכתה בפרס הקרן ע”ש ענבר עטיה ז”ל למחקרים בנושא טרור.
תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
כל מאמר ביקורת, גם אם צודק וחד.
חייב שתהיה בו סדרת צעדים ברורים ספציפיים
שמציעים פתרון ראליסטי .
יותר מדי מתארי בעיות.
מעט מדי מנסחי פתרונות שאפשר ליישם עכשיו.
איך מעיפים את הפשיזם והביב?
איך מייצרים משטר גבולות שנותן ביטחון לאזרחים?
עם מי? תוך כמה זמן? האם יש לזה הנהגה ותמיכה?
האם זה מייצב את ישראל אזורית ופנימית?
"אני לא מרגישה עכשיו בטוחה בשום מקום. אני מרגישה כלואה. בלילות, אני ישנה עם ג'ינס וחולצה כדי שאם חלילה מישהו ייכנס, לפחות אהיה לבושה"
תלמי יוסף. אם יחידנית לשתי בנות. פונתה למושב פארן
הגיע הזמן לומר את דעתך
רוצים להגיב? הצטרפו לזמן ישראל רוצים לפרסם פוסט? הצטרפו לזמן ישראל רוצים לפרסם פוסט ולהגיב לכתבות? הצטרפו לזמן ישראל רוצים שנשמור לכם את הלייקים שעשיתם? הצטרפו לזמן ישראל
- לכל תגובה ופוסט עמוד בזמן ישראל שניתן לשתף ישירות ברשתות החברתיות ולשלוח באימייל
- עמוד הפרופיל הפומבי שלך ירכז את כל התגובות שפרסמת בזמן ישראל
- אפשרות להגיש פוסטים לפרסום בזמן ישראל
- אפשרות להגיב לכתבות בזמן ישראל
- קבלו את המהדורה היומית ישירות לתיבת האימייל שלכם
תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
ניצן היקרה, נהנתי לקרוא את מאמרך.
המסקנה העיקרית הינה כי התלות של מדינות אירופה בגז הרוסי מהווה כלי אסטרטגי בידי הממשל הרוסי, פוגם קשות באפשרות להטיל סנקציות ולשמור על אחדות המערב מול הפוטניזם הקולינאלי.
אשמח לקרוא מאמרים נוספים שלך.
ניצן היקרה, נהנתי לקרוא את מאמרך.
המסקנה העיקרית הינה כי התלות של מדינות אירופה בגז הרוסי מהווה כלי אסטרטגי בידי הממשל הרוסי, פוגם קשות באפשרות להטיל סנקציות ולשמור על אחדות המערב מול הפוטניזם הקולינאלי.
אשמח לקרוא מאמרים נוספים שלך.
מ
מאמר נכון הכתוב בצורה גרועה ומחייב עריכה. בין השאר יש בו טעות גסה לגבי צריכת הגז באירופה, ואין להשתמש ביחידות שונות כמו BCM ו – BCFE שאינן מאפשרות השוואה, ולמצער צריך להסביר מה משמעותן. (BCM – מיליארד מטר מעוקב, BCFE -מיליארד רגל מעוקב).