המלחמה שפרצה בפברואר האחרון בין רוסיה לאוקראינה ועודה נמשכת, מציבה אתגרים רבים לצרכים האנרגטיים של מדינות האיחוד האירופאי, אשר חלקן נסמכות על ייבוא גז מרוסיה.
בשל המלחמה הושתו סנקציות על רוסיה מצד מדינות המערב ובכללן גם חלק ממדינות אירופה, דבר שיצר משבר אנרגטי חמור עבורן ולפיכך הן מנסות למצוא חלופות לגז הרוסי. שמה של ישראל השתרבב לא אחת לרשימת המדינות הנתפסות כאופציה לייבא מהן גז טבעי ובכך למתן את הייבוא מרוסיה או להפסיקו כליל.
בעלת תואר ראשון בכלכלה ומימון ותואר שני במדעי המדינה ואסטרטגיה ימית. בת 30 מקיבוץ עין חרוד מאוחד, כיום נמצאת בעיצומה של עבודת התזה ולאחריה מתכננת דוקטורט. לוקחת חלק בפעילויות ספורט ובמלגות של יהדות, דו-קיום, וכתיבה פיננסית בעמותת מתייעלים
לרובנו, השבעה באוקטובר היה יום של קטסטרופה טהורה, אך לחלק מסוים בתוכנו הקטסטרופה הזו נשאה עימה גם בשורה גדולה – בשורה של אתחלתא דגאולה. תחילתו של תהליך שסופו אמור להביא לנו את ארץ-ישראל המשיחית בגבולותיה התנ"כיים.
זו תקווה לכאורה תלושה מהמציאות, אבל לעדת מאמיניה המתחזקת היא נושאת סימנים מעידים לנכונותה, ואחד מהסימנים האלה, ולא הקטן שבהם, הוא ניצחונו של דונלד טראמפ בבחירות. בעיני המשיחיים, טראמפ, יקיר הימין, נתפס כמנוף רב כוח שעתיד להטות את עוצמתה של ארצות הברית לקידום הגשמת ארץ-ישראל המשיחית.
ישי גבריאלי הוא כלכלן בהכשרתו. בין היתר שימש כמרצה במכללה החברתית כלכלית וכתב את הספר "התיאומוניטריזם" על היבטים דתיים בתורת הכלכלה. בעברו הרחוק יותר היה כתב וחבר מערכת בשבועון "כספים" וכן כתב טור בגלובס וקצת בידיעות אחרונות. נהנה לכתוב על מגוון נושאים רחב וכיום מחזיק בלוג בשם "צוקרלך גשפטן" https://zuckerlechgescheft.wordpress.com/ בו הוא כותב מדי םעם על נושאים שמעניינים אותו.
בדיון הנוכחי לגבי המלחמה בעזה קיימות שתי הגדרות שמושמעות תדיר, ויש ויכוח האם נכון להשתמש בהן בנוגע למעשי צה"ל ברצועה. הראשונה היא "רצח עם" והשנייה היא "טיהור אתני".
"טיהור אתני" פירושו פעולה של ניקוי שטח גאוגרפי מנוכחותה של אוכלוסייה מרקע מסוים על-ידי גירוש אנשיה, מתוך כוונה שלא לאפשר עוד חזרתם למקום. לעומת זאת, "רצח עם" הוא ניסיון לנקות אזור מאוכלוסייה לא רצויה באמצעות הרג בניה. ההבדל בין שתי הפעולות האלה הוא מהותי, על אף ששתיהן נחשבות פשעי מלחמה ומנוגדות לדין הבינלאומי.
חגי אולשניצקי הוא דוקטור בלימודים קלאסיים, העוסק בחקר של היסטוריה צבאית, כלכלית, חברתית ומדינית. כיום חוקר ומרצה באוניברסיטת ורשה, ובעבר חוקר באוניברסיטת בזל.
כשההרגשה הכללית פה במדינה היא של לחץ וחרדה – בין אם כאלה שהילדים שלנו חווים או שאנחנו ההורים משרים עליהם שלא במתכוון – טיפול וייעוץ מקצועי הם עניין חשוב. אבל איך נדע שהילד שלנו בידיים המקצועיות הנכונות?
* * *
הנוער שלנו לא הספיק להתאושש מהקורונה והנה פרצה מלחמת חרבות ברזל, מלחמה אינטנסיבית שהפכה לשגרת החיים שלנו כבר מעל לשנה. כשמדובר בילדים ונוער, אפשר רק לדמיין את עוצמת הסערה שהם חווים. קל וחומר כשמדובר בהורים; מעבר לתסכול, לפחד מפני העתיד ולחרדות, אפשר להניח שקיימת בהם גם תחושה קשה של אשמה וחוסר אונים.
זוהר גורן אהרון הוא עו"ס קליני, פסיכותרפיסט, קב"ן במילואים ומומחה לטיפול בטראומה. מנהל ברשת "עוצמות – פסיכותרפיה רב תחומית". http://www.otsmot-psy.co.il/
תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
ואתה חושב שלאנשים החלולים האלה המתקראים אמריקנים כל זה אכפת? בדיוק כמו הביביסטים, רק הבטחות ריקות (make america great again), והכהניסטים (משילות) מעניין. הנה, תראו איזה יופי הצלחנו, ולא הצלחנו בגלל ה deep state . יש כאן פרדוקס? רק סמולנים רואים פה פרדוקס ולא מבינים שזו האמת. אין על ביבי. וטראמפ. ובן גביר. הם הצילו ויצילו אותנו.
הגיע הזמן לומר את דעתך
רוצים להגיב? הצטרפו לזמן ישראל רוצים לפרסם פוסט? הצטרפו לזמן ישראל רוצים לפרסם פוסט ולהגיב לכתבות? הצטרפו לזמן ישראל רוצים שנשמור לכם את הלייקים שעשיתם? הצטרפו לזמן ישראל
- לכל תגובה ופוסט עמוד בזמן ישראל שניתן לשתף ישירות ברשתות החברתיות ולשלוח באימייל
- עמוד הפרופיל הפומבי שלך ירכז את כל התגובות שפרסמת בזמן ישראל
- אפשרות להגיש פוסטים לפרסום בזמן ישראל
- אפשרות להגיב לכתבות בזמן ישראל
- קבלו את המהדורה היומית ישירות לתיבת האימייל שלכם
תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
ניצן היקרה, נהנתי לקרוא את מאמרך.
המסקנה העיקרית הינה כי התלות של מדינות אירופה בגז הרוסי מהווה כלי אסטרטגי בידי הממשל הרוסי, פוגם קשות באפשרות להטיל סנקציות ולשמור על אחדות המערב מול הפוטניזם הקולינאלי.
אשמח לקרוא מאמרים נוספים שלך.
ניצן היקרה, נהנתי לקרוא את מאמרך.
המסקנה העיקרית הינה כי התלות של מדינות אירופה בגז הרוסי מהווה כלי אסטרטגי בידי הממשל הרוסי, פוגם קשות באפשרות להטיל סנקציות ולשמור על אחדות המערב מול הפוטניזם הקולינאלי.
אשמח לקרוא מאמרים נוספים שלך.
מ
מאמר נכון הכתוב בצורה גרועה ומחייב עריכה. בין השאר יש בו טעות גסה לגבי צריכת הגז באירופה, ואין להשתמש ביחידות שונות כמו BCM ו – BCFE שאינן מאפשרות השוואה, ולמצער צריך להסביר מה משמעותן. (BCM – מיליארד מטר מעוקב, BCFE -מיליארד רגל מעוקב).